Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 december 2014

Beväpna er stockholmsborgare, det ljuva livet är över

Enligt AB får polisen rapport om oroligheter i den söderförort till Stockholm - de områden dit det rika Sverige tvångsförvarar de mindre välbeställda. (Jämför motpolen, Stridshingstens Täby, dit man inte ens får flytta om man inte kan visa att man ekonomiskt tillhör det övre och "dugliga" skiktet.)

Horoskopet för detta varv av tilltagande social oro runt orättfärdighetens högborg Stockholm, är verkligen sprängstoff. (Se också föregående inlägg för en typstudie av fega och rädda borgare - de som är ytterst ansvariga för bråket i förorten genom sin ovilja att ens tänka större.)





Bara en kort stund efter nioslaget kommer Lejonascendenten att ha vridit sig upp i öster så att Saturnus i dödens och undertryckthetens Skorpion kastar en hård, indisk 270-gradersaspekt för att kväsa... ja vad?

Ascendenthärskaren, Lejonets Sol, står ju också i Skorpionen för tillfället. Så det är alltså samhället som söker begränsa en "solstorm" som kommer ur dess egna djup. Det är det onda borgerliga samhället som nu skapat så mycket ondska att soleruptionerna kräver den onda Saturnus (lagens långa arm). 

I den här ronden drevs tydligen polisen på flykt av offren för åtta år av borgerligt styre, men det kommer säkert en fortsättning...

Över allt i dessa tider när fascistpartiet och borgarna slutligen hade sönder Sverige svävar så den hångrinande Satan, han som Anklagar ett folk för vad de har gjort, en själens prövare och plågoande. Hångrinet liknar samma placering i horoskopet för Svenskt Näringsliv, och det är sant: Storfinansen tjänar pengar även på detta - mer poliser och vapen och bra fart på industrin.

Paradoxalt nog sände någon tv-kanal filmen Margin Call samma kväll, och det iskalla och sataniska budskapet var just detta. "För stora för att få rasa omkull - låt folket betala". Naturligtvis kommer Satans hejdukar i etablissemanget att kväsa de sunda symptomen på det sjuka samhället med allt hårdare motmedel, allt medan den ynkliga borgaren fortfarande inte vågar inse hur illa han har röstat politiskt i hela sitt meningslösa liv av allt hårdare kontorsslit och tom konsumtion som klen belöning för sitt frihetsberövande!

Äpplen och päron verkar blandade på kartan. Men det mörka fältet symboliserar "ondska" i fråga om husen sex och tolv. Mörkfärgad, fast med annan innebörd, är också den "sataniska axeln" som löper mellan den helt materialistiska axeln Oxe/Skorpion. Den representerar här - lika passande som i horoskopet för Svenskt Näringsliv - en sataniskt genomförd hackordning i samhället, med rika och mäktiga på toppen och små isolerade celler på botten. Det är nere på grätsrotsnivå, fjärde huset, i närheten av den lilla människan (majoriteten), vi hittar den tvära Skorpionen med alla dess nuvarande problematik.

Eftersom den här konfigurationen nu upprepats varje kväll under några veckor, kan man fråga sig varför allt briserade igår kväll. Och svaret är troligen: nu rådde en fullmåne som sätter saker på sin spets. I de negativt polariserade tecknen tenderar BRISTERNA ATT GÅ I DAGEN. Ett samhälle imploderar pga. sin borgerliga dekadens. 

Fullmånar i positivt polariserade tecken skulle kunna teckna framsteg via kreativ destruktion, men Satan vill ingenting alls. Den indikerar bara substanslösheten hos en ständigt nej-sägande och ogenerös överhet. I ett materialistiskt samhälle lett av sådant patrask (Annie Lööf!) föds därför barn helt utan kreativt tänkande. Det enda de kan är banka skiten ur parkerade bilar (eller ännu värre).

Grattis borgare, PISA-rapporten var första tecknet på vart ert vinstjagande tagit Sverige. Nu börjar nedförsbacken på allvar, regeringskris och allt.
 



Inga kommentarer: