Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 december 2014

Antikrist: USA:s tortyrmästare Dick Cheney

Vid läsning av Wolfgang Hansson om förre vicepresidenten Dick Cheney slår det mig att denne krigsprofitör - han byggde sig en förmögenhet på USA:s invasion av Irak - aldrig kommenterats på bloggen, bara hans överordnade George W. Bush.

Eftersom han tydligen var den pådrivande i den tortyr USA - "land of the brave, home of the free" - degraderade sig med i sin jakt på "terrorister", ja faktiskt skapade t.ex. det pågående gisslandramat i Australien, är en snabbkoll på sin plats.

Eftersom Cheneys klockslag är känt kan vi gå rakt på pudelns kärna! Som vanligt är det de 12 världsliga husen som till sist preciserar det som kanske ligger som onda föraningar på himmelen. 

Här kommer emellertid sanningen om en Ondskans bödel som en blixt från klar himmel. Vem hade kunnat tro att "kungavärdighetens" stjärna Regulus skulle vara berättelsen om en falsk konung, en Antikrist i ordets ursprungliga bemärkelse?



Regulus bara fyra grader från Lejonascendenten och så denna perversa varelse - hur är det möjligt?

Det är ascendenthärskarens husposition som avslöjar nästan allt: Istället för en generös lejonkung har vi här en Sol i Stenbocken, en betydligt kallare och mer kontrollerande natur. Att alla födda i Stenbocken drabbas av den pikanta paradoxen att Solen under denna period gästar sin fiende Saturnus tecken är något Stenbockar tydligen lyckas leva med. Men här blir kontrasten än tydligare eftersom Dick Cheneys egen kroppsliga ascendenthärskare Solen - det goda hjärtats tecken och planet - står i olyckans och fiendens onda sjättehus. Dick Cheney lever tack vare en inopererad pacemaker. 

Men uppenbarligen var det ödets vilja att han inte dött för längre sedan. Genom modern livsuppehållande teknik har han nu kunnat uttrycka sitt onda hjärtas impulser på det sätt som tortyrrapporten omvittnar. Och som Wolfgang Hansson påpekar, beklagar han inte ens saken utan går till motattack och hyllar tortyråtgärderna!

Hur sjuk är den här krigsprofitören egentligen?

Svaret på den frågan kommer när vi uppsöker Solens disponent. Det är som sagt den åtstramande, krampande och kallt kontrollerande Saturnus. Inte konstigt med Sol-hjärtat i sjätte olyckshuset och en bakomliggande Saturnus att han måste hålla hjärtat igång med elektriska styrimpulser. Saturnus vill inte ha honom i världen.

Med utgångspunkt från Lejonet i första huset är således Saturnus, makt- och kontrollplaneten en verksam illgärningsman i den maktfullkomlige Cheneys horoskop. Och se nu var Saturnus befinner sig och vilken planet den lamslår i kraft av regeln "gammal är äldsta" eller "den långsamma har alltid makt över ettriga små irrbloss" eller vilken regel man nu vill åberopa (t.ex. regeln som säger att den planet som har vandrat längre genom ett tecken leder vägen för de som kommer bakom).

Denna verksamma illgärningsman befinner sig i horoskopets viktigaste hus, om det är en högre moralisk medvetenhet man studerar. Det som var det bästa huset blir här det kanske värsta huset! Visserligen är dess tillfälliga ägare, krigshetsaren Mars i negativt och starkt hemmaläge i Skorpionen en av Lejonascendentens vänner - om man nu kan tala om vänskap mellan en Mars som lagt sig i negativ polaritet och vittnar om dödens Skorpionen snarare än Lejonets vilja att befrämja liv.

Nej, det nionde samvetshusets ägare Mars har ett komplicerat förhållande med den redan så vanställda typ av kunglighet just den här Lejonascendenten tecknar. Och när man konstaterar att den lilla illgöraren (i ofas med ascendenten) härbärgerar den stora illgöraren Saturnus, och att denna också är en verksam illgörare och vidare degraderar den goda Jupiter, då finns inte mycket kvar som kan rädda den här födelseminuten.

Dick Cheney var kallad till att göra det onda i världen: nionde huset tecknar universell dharma och nog drabbades världen av USA:s paraoida reaktioner på en terroristattack de under många årtionden tjänat ihop till. Jämför svenske "Stridshingsten" som på samma sätt har ett nionde samvetshus som förvisso har en verksam välgörare som tillfällig härskare men där saker går överstyr när den för en Jungfruascendent verksamma illgöraren Jupiter i simpla materialismens Oxe sväller ut i nionde som en Jabba the Hutt!



Stridspitten blev också betänkligt småfet så fort han fick makt och lite högre lön. Den verksamt onda Jupiter skulle aldrig som Dick Cheneys dubbelt onda Saturnus vara stolt över tortyr. Däremot blir en dekadent Jupiter ett tecken på någon som viker ner sig fullständigt inför världens onda marknadsliberaler, klippare och jakten på snabba pengar. 

Stridshingstens samvete (det högre och korrekta omdömet i en människas själ) var således lika skadat som Dick Cheneys, men moderatens svaghet var av en helt annan typ. Han var en impotent kärring som lät sig imponeras av guld och glitter och "dugligt arbete" (en klassisk lögn - medelsvensson arbetar, får några smulor meden den rike mannen tjänar mångfalt mer på de som sliter ut sig på de lägre våningarna i kapitalismens samhällsbygge).

Dick Cheney är tamejfan den värsta sadist jag sett sedan genomgången av mördare och massmördare för några år sedan!

Och dessa män styr västerlandet och sätter agendan. Och män som DN:s Wolodarski, med samma andliga skada som Dick Cheney, sprider skiten vidare så att Sverige inte längre har en susning om vilka som är de goda och de onda i den här kulturkampen. (Tips: det är inte den vite djävulen.) 

Det är värt att notera att Wolodarskis Saturnus som blockerar Regulus är ungefär Dick Cheneys centrala budskap, fast i annan dialekt. Astrologi handlar sig om att förstå symbolerna så väl att man kan börja leka med dem och se mönster som inte ABC-boken tagit med... Cheneys havererade kungavärdighet är, skulle man kunna säga, en värre indikation på Satans närvaro i hans liv än t.o.m. ett horoskop med den onda stjärnan Algol (Satans huvud) aktiverad. För Satan anklagar, ljuger och bedrar med tomma löften. När Kungen Regulus visar sig vara en krigsprofiterande (6e huset) sadist, då är det riktigt illa.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Tänk att AB faktiskt tillåter kommentarer på den här artikeln, det förvånade mig...
Apropå tortyrrapporten så hittade jag denna satir på en amerikansk vänstersinnad astrologisajt: http://members.planetwaves.net/a-torture-report-thought-experiment/

Anonym sa...

Det är ingen hemlighet att George W Bush och Dick Cheney var "bundisar" under deras tid vid makten; båda djävulsgubbar. Man fann inga kärnvapen i Irak men naturligtvis skulle W Bush dit och grabba tag i oljan med Cheney i bakgrunden.

Det har skvallrats i många år att Cheney var en av dem som låg bakom W Bush båda segrar i det amerikanska valet. Opinionssiffrorna låg i det andra valet till demokraternas fördel och så vips så vann W Bush istället. Det har talats om fuskval och Cheneys namn har återkommit med jämna mellanrum.

Det finns ett talesätt som säger att: "Ont trä förgås väldigt sällan lätt". Jag tror också på det. Jävliga människor kan mycket säkert få extrados av sin egen jävlighet så att de får kraft att leva ett tag till.

Dick Cheney som åkte i rullstol när Obama vann sitt första presidentval.

Jag tror gubben har vilat upp sig och är beredd på en andra akt i sitt liv - tack vare pacemakern.