Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 november 2014

Vågens tecken som kräk och skitstövel


Psykopaten Julien Blanc

Som medlem av den vanligen så fridsamma Vågen måste bloggaren medge att det föds ett och annat verkligt rövhål där inte kärleksgudinnan Venus alls verkar fungera som tänkt. Som hos den skandalomsusade schweiziske raggningsspecialisten Julien Blanc som portats från Australien och nu vägras arbetstillstånd i England på grund av hans låga och sexistiska livssyn såsom den demonstreras i hans resande enmansshow. 

Det är AB som bläddrar nyheter på nätet för att säkra sin egen existens och har hittat den internationellt stort uppslagna nyheten och horoskopet måste förstås granskas, samtidigt som jag inte kan låta bli att tänka på det ytliga och smått rasistiska svenska folket som naivt tog till sig ateisten Henrik Fexeus och hans lika iskalla och instrumentella utnyttjande av kvinnor i sin bok om konsten att ragga för några år sedan. Ska månne dessa män uppvisa något snarlikt psykopatiskt drag, astrologiskt sett?

I förstone verkar det handla om två helt olika sätt att närma sig raggandet. Fexeus var, som tidigare diskuterat en extremt "hyliker", de antika filosofernas mest nedlåtande kommentar, med vilken de avsåg en själlös materialist - en människa som inte kan se in i den fördolda världen utan bara går på tingens ytor, en ohyggligt mentalt handikappad varelse egentligen. Själens syndafall när det är totalt. Nerifrån den lergyttjiga botten av det antika måste nu själen vända om och söka förvärva förmågan och intresset för de högre tingen, symboliserade av de supralunära Eld- och Luftelementen.



Men frågan är om sexisten Julien Blanc är så mycket annorlunda än Fexeus, när horoskopet är uppritat visar sig den här Vågen en smula baktung - den tippar tillbaka in i just den Jungfru som egentjänande är mest benägen att utnyttja andra för sina egna syften och i praktiken avböja en äkta och jämlik dialog (vilket ju är vad Vågen representerar):




Det finns en viss möjlighet att Blanc föddes under en exakt fullmåne. F.o.m. klockan 17.00 gäller istället en Måne i Väduren för en extremt instabil relation till kvinnor och kanske människor i allmänhet.

Men här håller vi oss till en Måne, ett psyke, i Fiskarnas tecken eftersom kartan ger så utmärkta indikationer på just de punkter han gjort sig omöjlig. Med libido-planeten Mars i måntecknet brukar alltid fantasier och bevekelsegrunder bli av de liderligare eller snaskigare slaget och här är bottnar Fiskarnas Vatten via Jupiter i Oxen. Det är en leråker som nästan alltid tecknar plumpa attityder och materialistiska synsätt. Här ryker all den renhet Fiskarna har i sig att återge till den reinkarnerade själen. Det är tvärtom så att själen förorenar sig ytterligare i detta jordeliv om inget räddar den.

Horoskopet är baserat på en månascendent och ur psykets perspektiv är andligt självförverkligande inte ens på dagordningen: Solen (andesjälen, människans intelligens) trängs in i det solkiga och onda åttonde dödshuset, där Vågen således inte längre är fri att uttrycka sin höga vision om jämlikhet och kärlek på lika villkor.

Och går man till Sol-Vågens ägare eller disponent, så står Venus lika illa den. Nu i ett annat av de onda husen, nämligen det hus som motsvarar Venus fall till horaktigt självtjänande i zodiaken: Jungfrun. Jag har färgat både Solen och Venus områden råttgrå för att indikerar hur oansenliga dessa områden är ur den här psykopatens perspektiv. 

Men det som gör honom till ett avskyvärt avskum är mer är att mån psyket dessutom fantiserar härskarleken. Notera att han inte är en ÄKTA makthavare, denna Saturnus i tionde maktspelshuset är bara hans lunära fantasi om att med makt manipulera undersåtarna (här: kvinnorna).

Samtidigt finns det tydliga kopplingar till den teknokratiska manipulatören Henrik Fexeus och hans raggknep. För schweizaren har intellektsplaneten Merkurius i just det tecken som tycks mest benägen att aldrig vara riktigt ärlig utan alltid presentera sig i syfta att själv tjäna maximalt på det. Problemen ligger nu sällan i en planet i sig utan i den sammantagna bild ett horoskop ger. Här angrips t.ex. Merkurius av omoralens eller åtminstone olyckornas Mars. 

Man kan således befara tillbud när den här åkersorken ska försöka segla över vatten - ungefär som han nu förbjuds tillträde till land efter land. Å andra sidan är Mekurius skälv inte oskyldig eftersom den månsfär inom vilken Merkurius arbetar här i vår värld också tecknar individens inre sinne, ett sinne som här är lika lågt som drömmen om Jupiter-framgång i Oxens tecken är, lika låg som en människa blir när Mars libido läcker hejvilt i den låga Vattendelen av själen... Det här mer en ordinär porrskådespelarkarta än en estradör...

Jungfrun, det gamla åkerbrukartecknet, har visat dåliga egenskaper i många av bloggens undersökningar (inte minst i frågan om främlingsfientlighet). Och detta ska som sagt ses i skenet av att symbolen står för vinstmaximering och att den hatar den motsatta principen, Fiskarna som förlustens princip eller t.o.m. frivillig självuppoffring för allas bästa - Venus är "upphöjd" - en sann gudinna - i Fiskarnas tecken. Det här sexistiska kräket med sin enmansshow har istället lortens och omoralens Mars i det tecken där Venus borde fira sin slutliga seger över lågheten i denna värld.

Men, ännu en gång, det allra mest kritiska tror jag är idiotens lunära fantasi om att vara en makthavare (Saturnus i tionde). Saturnus ägs av en låg Jupiter i Jordelementet och vi får därmed en "andens brutalisering" som jag kallat mötet mellan två oförenliga element. Det som brutaliseras i detta fall är således Julien Blancs fantasier om att kontrollera kvinnor och vinna framgång med kvinnor betraktade enbart som Ox-kroppar av kött. Jo, den här människan har faktiskt än ÄNNU lägre syn på människor än teknikern Henrik Fexeus, hur svårt det kan vara att tänka sig det.

Besinna nu hur många tiotusentals barn som föddes över hela världen den 23-24 oktober 1988. Detta måste ha varit en våldsam skeppslast forna slavar som släpptes av på planeten och föstes in i för ändamålet lämpade livmödrar. Alla dessa själar FÖDS med en brist på genuin förmåga att härska, och det är inte konstigt om de kommer att avslöja detta i samma ögonblick de ges en chans att skina på scenen. Dessa tiotusentals själar har mycket att lära sig nere på Jorden.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har nyligen fått veta när den sexbrottsmisstänkte prästen är född, som det stått mycket om i medierna, t ex här http://www.unt.se/uppland/uppsala/rattegangen-mot-prasten-inledd-3504086.aspx
Det visar sig vara 26/10 1985, och horoskopet är så likt det här ovan att jag tänkte nämna det, så du får mer statistik, otrevlig visserligen, när det gäller fall som det här. Alltså sol, venus och (antagligen) måne i samma tecken. Mars med venus i st f månen.

Att jag vet hans namn och därmed födelsedatum är pga av att han varit präst inte bara i Uppsala utan också på min gamla hemort, har fått veta det därifrån. Han är homosexuell, gift med en man. Innan det här blev känt fanns det de som reagerade på att han omnämnde konfirmanderna på nätet som "våra godingar", och att han vid ett tillfälle ledde en andakt i en kyrka iförd shorts.

Seaward sa...

Tanken blir ju då om den här "ragg-gurun" i själva verket också är homosexuell och tar ut någon slags aggression mot kvinnor genom sina tips som tydligen byggde på förnedringstaktik.

Jag minns fortfarande när jag första gången (felaktigt) satte Queens våldsamma "Tie your mother down" i förbindelse med insikten om att det här var texter för de homosexuella... Tvångsövergrepp mot andra, precis som när homo popsångaren Boy George fick fängelse för att ha bundit fast sin älskogsslav och skadat honom....

Jag tror det här mönstret - sadomasochism - ska kopplas till axeln mellan Jungfrun och Fiskarna, jag har antydningar från annat håll på att det finns någon obalans i frågan om dominans och underkastelse längs detta "minidrama" i zodiaken...

Nu har inte Queen-låten någon gay sexualkod, utan en lika vurpad halvt våldtäktsmannaattityd. Den fakstiska morsan ska bindas fast så mannen ska bli fri att gå lös på den unga dottern:

http://www.azlyrics.com/lyrics/queen/tieyourmotherdown.html

Trots att inte Freddie Mercury skrev ”bind fast din Mother” utan bara sjöng den, syns fenomenet i hans horoskop: begränsaren/bindaren Saturnus i moderstecknet Kräftan stiger i öster och ascendenthärskaren Månen i fiendens sjätte hus. Så märkligt! Även han hade den ”stickiga” Mars i Jungfrun som hos gay-prästen och ”Stridshingsten”.

Tack för intressant - fast olustigt - fall.

Anonym sa...

Brukar inte intressera mig för alla de här kursena, böckerna och gurus för hur man ska förföra tjejer. Men de här killarna som säger att man ska göra raka motsatsen till vad som har förespråkats finner jag intressant. När man släpper på egot och dess kontrollbehov så låter man sin sanna identitet bli kreativ och imponerande på motsatta könet. Då behöver man inte heller tänka på sitt kroppsspråk så mycket eftersom det brukar följa automatiskt när man är i kontakt med sitt sanna jag.

https://www.sashapua.com/drop-ego-meet-women-podcast-ryan-black/

Seaward sa...

Ego vs. atma/den distinkta andliga individualiteten - din källa uttrycker exakt den hinduistiska astrologins distinktion mellan ascendent och sol (alt. 5e huset).

Alla när nu inte födda med en stark och dominant sol eller ett aktivt och fungerande femte hus, och spontanitet blir då en en tillgång man får jobba hårt för att hitta inom sig...

Horoskopet som karma, som en packe gamla attityder som nu staplats på hög i en ny värdkropp och där vissa tidigare liv (numera: attityder) inte alls samkör. Det skulle då motsvara krångliga horoskop som man knappt kan få något rätsida på vid tolkningen.

Jag hade en bekant som borde ha varit världens mest spontana och öppna, född i soluppgången i Luft (Vågen), men utöver karismatisk charm var kvinnan också bakslug och ständigt intrigerande eftersom Saturnus i tung Jord kastade en hinduisk 270-graders vinkel från 5e huset ("själsdjupet" enligt vissa). Det är som Saturnus inte ger Solen någon tid att vara fri och spontan eftersom den lägger bördor på människan (organisation, ansvar, allvar, trist saklighet/fatktaslaveri - en soldödare så det förslår).

Jag minns en annan kvinnlig bekant ur det förflutna som också föddes i soluppgången, men nu i sideriska Kräftan. EXAKT som man tänker sig Solen, spontan, direkt, varm men som alla Kräftor oerhörd lättsårad. Intressant nog BEKRIGADE denna sol i soluppgången Saturnus i väster, dvs båda principerna kontrasterade starkt. Oppositionen till Saturnus upplever jag som en aspekt där dan andra planeten tydligt blir medveten om Begränsaren och därmed "sporras" att utveckla sin särart.

Typiskt nog med den spontana och levande Solen och moderliga Kräftan landade exempel 2 inom barnomsorgen, där hon troligen måste ha upplevts som en gudinna för de små barnen, en perfekt ledare och inspiratör.

Anonym sa...

Intressanta exempel du tar upp.Exemplen bekräftar även den forskning som nämns i podcasten. Nämligen att människor som ständigt utmanar och går bortom sin bekvämlighetszon lever lyckligare liv.

Gretchen Rubin trodde att fasta rutiner skapade lycka innan hon började undersöka vetenskapen bakom lycka djupare. Hon är bästsäljande författare om lycka och rutiner och hennes efterforskningar är uppbackad av vad forskare kallar "hedonistisk anpassning"

https://www.weforum.org/agenda/2017/04/improving-your-happiness-according-to-an-expert