Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 november 2014

Svarta Fredagen: svensken är troligen dummare än dum



En av den giriga Hydrans nyttiga idioter deklarerar i SvD att hjärntvättningsprogrammet Black Friday fungerar som tänkt. De bortom ord manipulerade svenskarna tycker på "KÖP"-knappen som besatta - på order, regisserade av mycket mörka krafter.

Wolfgang Hansson har - ovanligt frispråkig för att skriva i en högervriden marknadens tidning som Aftonbladet - deklarerat hela företeelsen vara en bluff, men vad hjälper det. Svenskarna är verkligen "det sovande folket", som en lika sovande och förhatlig gestalt en gång sade.

Jag menar, vad är det för idé med nånting när det är så här landet ligger? Låt hjonen sova fram till dess att döden knackar på. Då är det ändå för sent att ångra sina synder och "ge sig" åt Jesus, vad än kristendomen försökt lura i folk. Mängden dåliga gärningar har redan hopats så enormt att de sovande hjonen skuldsatt sig för minst ett halvdussin nya och eländiga jordeliv... (Se förra inlägget om den Vegetativa Själen.)

Nå, en snabb blick på faktureringsbluffarna Klarnas lömska kommunikatör härovan, han som så väldresserat underblåser den skapade masspsykosen. Är det månne han själv som stått förlaga till den mest obehagliga figur någon svensk reklambyrå någonsin skapat - den garanterat ohederliga hästhandlartyp som mången svensk fått under skinnet genom den förrädiskt lågmälda och smått pedofila viskningen "Hej det är Robert från Boxer här":





Tyvärr är det här ett barn av sin digitala helvetestid och som sopat bort sina digitala avtryck från nätet. Därför inget horoskop. Men det säkerligen ett blötdjur med störningar i Vatten och troligen också Eld för en konsumtionshysteriker som skulle dö om man tvingade på honom lite verklig kultur.

Inga kommentarer: