Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 november 2014

Skribenten som röjde mediedrevets låghet

Om Ronnie Sandahls krönikor tyckte jag sådär för tre år sedan och noterade ett horoskop med den "mjukispsykologi". Men om han så aldrig skriver något mer än den här analysen av varför ALLA (nästan) från höger till vänster samtidigt hoppade på Alice B.G. - så har han gjort sin gärning för att upplysa svenska folket vad deras egen sekularisering har lett till. Det hör nu jävelskapen välla ur munnarna på "kultur"-chefer dom Björn Wiman och tyvärr också den normalt så klarsynta vänsterskribenten Åsa Linderborg. 

Problemets rot är, föreslår Sandahl, genialt, att Alice helt enkelt har en tro på en makt större än människan själv. Och det gör ju att Satans alla smådjävlar går i taket direkt - minns bara hur Humanisterna anförda av figurer som Christer Sturmark, Lena Andersson och Björn Ulvaeus låt för några år sedan. Sentimentet lever naturligtvis kvar i de amerikaniserade idioter som ännu är anställda som kulturbevakare på stockholmstidningarna, och på vänstern råder den tragik att de äger den korrekta bilden av ur ett samhälle måste byggas men vägrar förstå att sanktionen till att "vänster" är den enda väg som beretts för den mänskliga arten och att den sanktionen ligger på övervåningen, i Platons idévärld. 

Att sedan Alice kallar sig kristen, en religion som i Sverige tappat mycket trovärdighet genom alliansen med Storfinansen, är en ytterligare problematisering som inte ens finns på skrivborden hos det plötsligt så enade höger/vänsterdrevet mot nya kulturministern. Som Sandahl ganska korrekt fast lite väl konspiratoriskt uttrycker det, var socialdemokratins plan redan från början en så urvattnad statskyrka att den enbart sociala dimensionen snart skulle tränga ut den gamla "vidskepelsen" helt och hållet. (Program som "Det Okända" vittnar dock om att ett folk inte tillåter att djupdimensionen tas ifrån dem, det vill säga, de som inte är födda med så låg intelligens att samhället effektivt lyckas hjärntvätta dem till den officiella verklighetsbilden).

Sandahl steg enormt i respekt och hans horoskop förtjänar en ny titt, särskilt som bloggen introducerat mer analysverktyg på tre år. Det är särskilt roligt att han kallar drevet mot kulturministern ett "skuggdrev". Detta fick mig genast att tänka på att indisk astrologi kallar de två månnoderna för "skuggplaneter", där den ena "demonen" driver vanvettets ambition i höjderna och den andra "demonen" knäcker och straffar för övermodet i föregående fas. Tillsammans bildar de här två noderna med sin tydligt lunära eller psykiska association en bild av just meningslösheten med att vara en simpel naturlig människa som ständigt drivs mellan ytterligheter i tanke och känsla. 

Moder Jord eller Djävulen mår som bäst när den är enorma onda anden håller själar fången i exakt samma instabila tillstånd som också pressen tjänar på eftersom kloka människor totalt skulle vägra den smörja Aftonbladet och Expressen tjänar pengar på. Att det kanske tydligare är förr framgår hur mycket som är sketen textreklam betald av företag som vill snärja människor i ohälsosam och överflödig konsumtion är ingen ursäkt.

Ja, Djävulen är en Kvinna! Men med det menas alla - biologiska män som kvinnor - som predikar att naturen är den yttersta sanningen och att detta är vårt hem med hänvisning till någon myt om apor och evolution. 

I den verkliga världen är det Solen och inte Jorden som visar oss vägen tillbaka till vår genuina identitet.



Sandahl är inte skribent i en sensationsblaska för inte. Han har en tydlig släng av "sensationalismen" (Eld/Vatten) och här är det typiskt nog sinnelaget i Fiskarna som eldas på av en, det medges, förnämligt placerad Jupiter i positivt härskarläge i Skytten. Jupiter med feminina Venus och kommunikationsplaneten Merkurius var väl det som fick mig att tala om "mjukpsykologi", det här är inte något utpräglad Mars- eller krigarhoroskop.

Däremot kan man lugnt anta att Månen i martyrens (vittnesbördets) tecken Fiskarna har talang för visselblåsande eftersom Jupiter representerar människans samvete och dessutom Gud, minsann. Han har så mycket klarhet i horoskopet att han var väl kallat att sniffa upp det verkliga skälet till det senaste lågvattenmärket i den svenska journalistkårens totala avskaffande av sig själv. Deras drev är nu något svenskarna medlidsamt eller hånfullt iakttar, som teaterapor på cirkus beter de sig. Tror de själva fortfarande att de är den tredje statsmakten, agendasättare?  Nej, folk struntar numera i den högerstyrda tidningsvärlden, den är alltför genomskinlig i sitt taffliga rävspel.

Att Sandahl formulerade tanken om ett "skuggdrev" som undvek att deklarera att det var religionen de mobbade, rimmar väl med hans egen aktiverade skuggplanet Rahu - den vettlösa, upplagetörstande (numera klick-törstande) norra månnoden. Den angrips av den onda stjärnan Algol - Satans oseriösa hångrin - och det är Venus - kvinnans planet - som hamnar i blåsväder.

Jag har noterat tidigare att Sandahl är en kvinnornas vita riddare, så man kan från verkliga livet säga att han inte själv är bärare av den sataniska korruptionen. Men hade man inte haft krönikorna som facit kanske det skulle ha varit svårare att bestämma arten av denna Algol, i synnerhet som den ligger i tredje mediehuset. Mången hoppfull skribent har urartat och blivit en skit eller ett verktyg i Ondskans händer efter att ha givit sig i lag med den här yrkesgruppen av torskar på Protagoras patenterat falska uttalande, att "människan själv är alltings mått". 

Nej, det är Guds tempel som innehåller den himmelska meterstaven eller måttstocken och tar man Sandahls psyke som förstahusmarkör blir nionde huset (Guds tempel eller samvetets hus) högintressant i det att Mars blir husets ägare, en verksamt välgörande härskare. Men till skillnad från den onde tidsstudiemannen Frederick Taylor - han som på nytt introducerade slaveriet i väst, men nu inte riktat mot afrikanerna utan mot sina egna landsmän - så äger Sandahl en verkligt bra "verksamt välgörande" Mars. 

Krigaren befinner sig här i sitt kanske bästa tecken, Stenbocken, där planetens våldsamma natur disciplineras av Saturnus som drar strama gränser. Ja, aggressionshämmad (=pacifist) skulle man kunna kalla förhållandet, men budskapet om samvetet måste också kompletteras med 9e husets signifikator Jupiter. Och här dyker samma besked upp igen: den Stora Välgöraren minglar med den lilla välgöraren Venus och på Skyttens, andlighetens mest renodlade symbol.

(Att många Skyttar mer verkar vara friluftsfolk och hurtbullar är bara för att Sverige skadar sina invånare genom att hålla deras kunskap på låg nivå, den lilla eliten känner sig tryggast så. Skytten hittar då inget annat utlopp för sin frihetssträvan - som är en känsla av den andliga världens realitet - än att ränna runt i joggingspåret eller svischa runt på en hoj. Dessa är alla andliga människor som förnekas sin sanna natur av ett samhälle som i Taylors efterföljd förslavar medborgarna för att göda Överklassens kassakistor.)

Fiskarna är som sagt "samhällets olycksbarn" och som ascendent (här "bara" en månascendent för planetens kollektiva psyke under 2 dygn) har den få vänner på himlavalvet. Bara Månen och Mars vill Fiskarna väl och i just detta fall är det lätt att se hur jupiteriska Fiskarna får stöd från planeterna som härskar över de två övriga Vattentecknen. Varför inte Fiskarnas egen Jupiter är en "verksam välgörare" utan bara står "neutral" förklaras av att den i grunden goda Jupiter inte bör kanaliseras genom ett "externt" hus vilket hörnhusen är. Den andliga rikedom Jupiter representerar halkar därför utanför och blir - i Sandahls fall - en tiondehusmänniskans rikedom, den politiska maktens överflöd. Troligen var det denna Djävulens viskning om härligheten i tionde som en gång drev honom till journalistiken. Men även barn växer upp och börjar se på nya sätt.

Till skillnad från monstret Taylor har som sagt Sandahl en stor hjälpare i den verksamma välgöraren Mars som befinner sig i 11e huset för ideal och faktiska kongregationer eller människor förbundna i en gemensam anda och strävan. Allt detta gäller nu enbart Månens eller sinnets begränsade men dock tankeförmåga och rationalitet, Sandahl upplever att världens orättvisor (Fiskarna) bäst kan bekämpas om man för gemensam sak med en grupp av "tungviktare". Vad han inte tidigt i sin karriär insåg vara att den här maktgruppen han idealiserar (11e) disponeras eller fjärrstyrs från en OND SATURNUS i åttonde huset för korruption och dåligt karma. Det är förstås förlaget Schibsteds naziförflutna som syns här. 

Men vart än Sandahl går i livet kommer han alltid att ha anledning att fundera över de dolda motiven bakom det som presenteras som 11e-husideal. Hans visselblåsande martyr-psyke (Månen i Fiskarna) tycks programmerat att ta hjälp av en nominellt god krigare i Stenbocken för att nysta sig djupare och avslöja den onda makthavaren Saturnus som gömmer sig i åttonde. 

Det här är förstås en skugga av en annan varelse som Sandahl själv var i ett tidigare liv, och så här kanske horoskop ser ut för de själar som valt att komma åter till Jorden för att "göra om och göra rätt". Inte sällan drivs de av just en sådan reformistisk sanningsiver som många unga journalister (jag har känt några genom livet och oj, vad de skulle ändra världen och påvisa "sanningen" allihop).

Det är också den mörkt placerade Saturnus som får honom att formulera den vaga men ändå suggestiva bilden av "skuggdrev", det finns oklarheter på både ett och två ställen på denna himmel och därför mycket att gräva i och avtäcka. Och att upptäckte det svenska hatet mot religionen var en riktigt bra spaning.

Till sist måste det sägas att det inte är praxis att nysta sig ner genom kedjan av planetära disponenter. När man här ser Intelligensens planet Solen i det andliga nionde huset och sedan noterar att dess disponent Mars är en verksam välgörare och placerad i det idealistiska huset, då har horoskopet fått exakt samma  "klartecken från himmelen själv" som min bokpublicering. Att sedan inte de fåvitska massorna applåderar ting som går skyhögt över deras förståelse, det är en annan femma.

Kort sagt, i relation till Sandals Sol - hans andesjäl - räcker det att notera hur väl placerad disponenten Mars är. Att backa ett steg till och notera att Mars i sin tur styrs av den onda Saturnus är att tappa sikte på det man först begrundade: huruvida Solen i nionde faktiskt var så bra som detta omen kan tyckas vara för en spirituell och samvetsstyrd människa. Det förvånar inte alls att Sandahl är den första i AB som försvarade Alice B.G. - det kanske bara är han som har ett så bra horoskop, vittnande om en intelligens som kan ana närvaron av Himmelen - på hela den där gudsförgätna tidningen!

Så ursäkta att jag kallade hans alster "mjukispsykologi", det var väl brödfödeskrivandet som framtvingade det enklare materialet.


Inga kommentarer: