Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 november 2014

När socialdemokratin slutligt lagt sig i säng med storfinansen, då följer revolutionen


Foto: Roberto Schmidt i The Guardian

Jag fattade misstankar om Danmarks nya "socialdemokratiska" statsminister Helle Thorning-Schmidt i samma ögonblick den här bilden kablades ut över världen.

Det var under en ceremoni tillägnad den stora hjälten Mandela där de inviterade högdjuren var mer intresserade av ego-boostande och avslöjade varför västerlandet kommer att termineras inom kort.

Se bara den brittiske högermannen Cameron som desperat försöker vara med på den degenererade människotypens senaste påfund, "själviska foton". Obamas hustru såg inte road ut, men vår nya danska "socialist" mår verkligen prima bland Kapitalismens mäktiga män. Vi har här bildbevis på vad en av Aftonbladets få återstående rådliga och trovärdiga skribenter, Daniel Swedin, nu informerar om

Efter Thorning-Schmidts maktövertagande har den danska socialdemokratin blivit märkligt lik de svenska moderaternas själviska skräppolitik: skattesänkningar (som om de bygger på procentuella justeringar kommer att gynna de rikaste mer i reda pengar än de fattiga - exakt som den monstruösa svenska högerns politik). Den danska politikern står också bakom hårdare nedskärningar av det offentliga och för en hårdnad attityd mot flyktingar.

Horoskopet, som jag beräknade då hon tog över makten men inte skrev något inlägg om, tecknar alla de problem som bloggen uppdagat i samband med vissa zodiaktecken och kanske framförallt vissa tecken i vissa kombinationer.


Ömsesidig reception mellan Jungfrun och
Skorpionen kan ge extremt självtjänande och
bindning till den låga sublunära (materiella) sfären

Trots de påfallande begränsningar som enbart en karta för hela dygnet innebär, går det att säga något för dem födda mellan midnatt och cirka 17.00, det vill säga den tid då Månen eller psyket ännu befinner sig i Skyttens tecken. Givet kvinnans uppsluppna och föga statsmannalika beteende - tankarna går faktiskt till Filippa Reinfeldt som lät skattesmitare i Luxemburg börja uppföra rikemanssjukhuset nya Karolinska i Stockholm. Det finns något obehagligt över dessa genomkorrumperade människor som inte ens själva förstår hur illa det är ställt med dem...

Också Filippa hade sin rena andliga Eld svårt smutsad av Jordelementet fast via andra planeter och tecken. Jag har kallat det döda materiella Jordelementets inverkan på den rena visionens Eld för en "andens brutalisering" och det är måhända bara ett annat sätt att tala om andlig blindhet och den aura av aningslös inbilskhet som ofta omgärdar dessa människor. Deras ljus och ande kommer inte från Gud utan från Djävulen som har förställt sig och simulerar ett högre ljus och en högre insikt. "Följ pengarna" så ska det i slutändan visa sig vara en falsk vision med Kapitalet som den hemliga manipulatören bakom alla fagra löften och all grannlåt.

Faktum är att Thorning-Schmidt har samma Mars i Jungfrun, samma negativt hårklyvande tendens som "Stridshingsten". Lämna därhän hela den svenska journalistkårens hyllning av hans öppenhet mot invandrare. Det är ingen merit att försvara invandring och öppenhet om man själv har afrikanskt blod i ådrorna! Och ännu mindre om det dolda skälet är att man knäböjer inför Mammon och betjänar det fria och globala Finanskapitalet.

I logikens namn måste man då också vara för totalt ohämmade folkrörelser över Jorden, där hungrande massor rör sig för att rädda sina liv sedan den stora Satan - Storkapitalisterna flyttar runt arbetstillfällena för att hålla folket i schack. Planen är så djävulsk att tanken svindlar när man får in fokus och plötsligt ser vilken världsordning världens rikaste låter små nyttiga idioter som Svenskt Näringsliv kämpa för att upprätthålla.

Svensk och dansk socialdemokrati har uppenbarligen sällat sig till dem som jagar favörer och jag tillhör numera dem som tror på blod, massor av blod på Europas gator. Filmserien Hungerspelen har visat amerikaner och Europas biobesökare hur Hydran - systemet - ser ut. Tänk när folket slutar att i Stridshingstens anda bekämpa varandra och istället vänder sin pilbåge mot Slavdrivaren! Västcivilisationen kommer att gå under i ett rasande inbördeskrig.

Bibelns Harmageddon säger att konfliktlinjen kommer att gå INOM familjer  och till och med mellan gifta män och kvinnor. "Två ska dela säng, en tas upp och en lämnas kvar". Detta handlar inte om en himlafärd utan om att vissa kommer att förstå och andra inget kommer att förstå. Kriget kommer att stå mellan andligt väckta människor - kalla dem gärna kommunister eftersom de väljer sin kommunitet framför den andra sidans gud: pengarna.

Den danska statsministerns Mars i Jungfrun påminner således i allt väsentligt om borgerlighetens fula särdrag: de drar sig undan och bygger muromgärdade privata kvarter inifrån vars illusoriska trygghet de sitter och diskriminerar mot andra som inte jobbar tillräckligt hårt åt dem!

Stridshingsten, Mars i Jungfrun och "drivkrafterna" (Solen) i närighetens Vattenelement (inte olikt danskan): "pursvenskar har inget problem med arbetslöshet". Han skulle där hävda att han bara var saklig, och på samma sätt är det svårt att bevisa att Jungfruns illvilliga sida, den som vaknar med illgöraren Mars i tecknet, är en fördömande kraft som enbart söker söndra för att gynna sig själv. Det är säkerligen Mars i Jungfrun som ligger bakom arbetarklassens strävan om förbättrade villkor, men här är det viktigt att fråga sig i vilket sinnelag man arbetar. 

Danskan har en aggressor i Jungfrun som baserar sig på en Merkurius fånge i den onda daimonens tolfte sektor vilket tycks göra henne fullständigt omedvetet om vilken politik hon egentligen driver - vilket AB:s Daniel Swedin påpekar. Inte är det en socialdemokratisk, god politik i vilket fall.

Nyligen uttalade sig rollinnehavaren av den onde president Snow i Hungerspelen. Det verkade på Donald Sutherland som att han talade ur sitt hjärta och röjde en stor sympati för den vänsterposition som är den enda möjliga när man börjar förstå hur Hungerspelen är en EXAKT allegori för den västerländska civilisationstypen. En lurig och mäktig man, denne Sutherland och hans mesiga son har som det brukar vara med en så imponerande far aldrig kommit i närheten. Vem minns musiken som John Lennons son Julian gjorde? Eller den ljumma smörja Bob Marleys son Ziggy spottade ut sig under några få år av "MTV-popularitet"?

Inga kommentarer: