Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 november 2014

När DN presenterar nya nya moderater...

...hamnar negern på botten. Efter han som lämnade det sjunkande skeppet är vi således tillbaka precis där vi tidigare hade storfinansens förklädnad. Dags kanske att rikta sökarljuset mot DN:s syn på pursvenskar och "de andra"? Hur lätt hade det inte varit att lägga den mörkhyade på åttonde eller nionde plats för att undvika det här övertydliga mönstret? Men något fick de ansvariga att trycka dit en svart människa underst!



Jag kan bara nynna med i avlidne jamaicanska rapparen Prince Jazzbo i hans "inverterade rasism": "Låt oss sparka den vita bwoyens ansikte/i det här kvarteret är niggern kung."


Gissa om nya regeringen Löfven kommer att jobba på att lyfta underklassen bara just så mycket att man avvärjer akuta hot om gatuupplopp - som dem under han, vars namn inte längre kan nämnas. För så har storfinansen beordrat det.

Århundraden av den vite djävulens oförrätter mot andra folk har skapat en sådan obalans i det psykiska system som är Jorden att planeten inte kommer att läka på många generationer än.

Vilket för tankarna själavandring och Moderaternas pinsamma syskon, Sverigedemokraterna. Deras rabiat rasistiska förstanamn i moderata Solna (nu känt i hela landet för fiaskobygget Friends Arena) vrålar mot de färgade som den värsta babian. 

Och när jag tittar närmare på honom, ser han inte ut som om något en konstfull afrikansk konstnär börjat tälja till men givit upp som ett misslyckat utkast?

Grön av avund inför genuin grace


Det är mycket sällan bloggen är så här låg, men han har liksom förtjänat det. Horoskopet avviker distinkt från den jord- och vattenmurriga sörja som tycks gå hand i hand med de främlingsfientliga och påminner istället om övertaggade fanatiker. SD hade en sån i riksdagen tidigare och han knarkade ihjäl sig.




Faktum är att en nådig Regulus som lyser på en självmedveten ledarSol i Lejonet är svårt att snacka bort! Här är ett av de horoskop som ibland dyker upp och helt bryter mot de tendenser som så ofta bevisat sin styrka.

Möjligen skulle man kunna peka på att han har ett problem som påminner om förre moderatledaren - han som bara smet när det inte luktade framgång längre - här kombineras Kräftan (trångt partisanskap) med en Måne i Vågen som alltid hotar att få frågan om balans om bakfoten om horoskopet inte håller en generellt disciplinerad nivå.

Jag kan säga så mycket, att den här månkartan är helt vilseledande, utlandshuset (9e) är visserligen aktiverat och styrt från 11e idealhuset, men denna enormt starka Lejonkung är i det här fallet inget annat än en skithög med ett "white supremacist"-ideal, en vit makt-idiot. Hur en kungavärdig Sol i Lejonet kan ge ett så hjärtskärande falsklarm är en påminnelse om att månascendenten inte när ända fram till den enskilda individen. Vad som får den här himmelen att kantra just i födelseögonblicket går bara att spekulera om.

11 kommentarer:

Havsörnen sa...

Fast Tina Ghasemi är persiska. Född i Skåne. ;)

Seaward sa...

Du kan byta "neger" till "svartskalle" allt efter behag. :-) För en svensk rasist hänger det ju dessutom på hudfärg och inte var man är född.

Susanne sa...

"Moderaternas pinsamma syskon" - välfunnen formulering. Jag tänker på Oscar Sjöstedt, Jimmie Å;s ersättare, som patetiskt utbrast: Snälla, förstör inte mitt land! i riksdagen när nya regeringen presenterade sin budget. Om det hade varit en moderat hade man ju kunnat förstå kommentaren rent logiskt, men SD var ju inte med i alliansregeringen. Det här visar ju att SD inte alls har något "gräsrotsperspektiv", något som "gräsrötterna" som förletts att rösta på dem lurats att tro. Sjöstedt (6/2 -81) är helt styrd av Saturnus i Jungfrun, som dessutom attackeras av Mars.

Det råkar vara så att SD-gubben här ovan är född bara 4 dagar före en person knappt känner, har bara bytt några fraser med honnm. Men jag blev nyfiken på hans födelsedatum när jag hörde en konversation mellan honom och en busschaufför häromveckan. Först pratade de om indiska gurus som kunde överleva utan att i stort sett äta någonting, och om det var fusk el ej. Han påstod att man hade upptäckt att de precis som växter kunde tillgodogöra sig solljuset och få näring den vägen. Sen övergick de till att tala om rymden, och chauffören tyckte att de var svårt att tänka sig att rymden var oändlig, men den här personen menade att rymden kanske inte var oändlig, utan utspänd som en hinna. Han drog parallellen med ett klot. Där kan man ju vandra runt hur mycket som helst utan att komma utanför det och menade att det kan vara likadant med rymden. Allt detta avhandlades under en tiominuters bussresa!
F.ö. så ser han lite speciell ut, för han har dreadlocks och en sådan där virkad baskerlik mössa på huvudet... så jag antar att han gillar reggae :-)
Förutom skillnaden i måntecken mellan honom och moderaten så har den senare mars i oxen, i attack mot lejonsolen. Rastakillen har mars i tvillingarna. Och alltså månen i skytten och solen i lejonet - och samtalet rörde om man kan livnära sig på enbart solljus samt rymden och dess storlek - ibland visar sig den astrologiska symboliken nästan löjligt övertydligt!
:-)

Seaward sa...

Det är elementen som börjat fungera igen, tack vare den antika zodiaken! Tack för Oscar-figuren, hade missat honom. Inte enbart Jungfrun ska lastas - Saturnus ligger där länge. Men jag har tyckt mig märka något snålare över hela de sub-generationer där Saturnus står med generösa Jupiter och så att säga fryser ner den. Men sen har du rätt, solitära Jungfrun är knappast en hållbar plats för den planet som ska disponera över en Sol i hackordningsorienterade Stenbocken och ett Mars-turbulent sinnelag i stora och i normala fall inkluderande Vattumannen (den sociala människan/samhället). Givet facit (partipreferensen) tycker man sig se ett problem i botten: Jungfrun som står ensam och oskyddad på fältet och så Saturnus/Hades som hotar den.

Vem vet, kanske den här korta sub-generationen med Saturnus i Jungfrun producerar fler människor med fruktan i djupet av sina själar än andra tider? Eftersom det är globalt kan man inte säga ”okej, det är Titanics passagerare som återfötts”.

Men synske Edgar Cayce hävdade faktiskt att det var ungefär det fungerade just så! Han knöt vissa planetpositioner till hela nationaliteters återfödslar och talade om tidsfönster som stod öppna för den som i detta liv skulle arbeta vidare på sitt arv från det sjunkna Atlantis! Det är lätt att tycka att han svamlade iväg helt där, i sin hypnos, men uppenbarligen SÅG han saker som han beskriv i torftiga ord.

Så säg att det ligger vissa problematiska placeringar under månader. En lämplig ”ram” för både Titanics offer och diverse andra större kollektiva traumaoffer att återvända. Olika mindre grupper väljer olika länder för sina kollektiva öden. Som vanligt finns det ett fåtal verkliga frisjälar som inte verkar spela med i sin samtid heller (folk som förr valde t.ex. handelsmannens yrke för att vara så oberoende som möjligt från en viss tid och lokal färg)

Havsörnen sa...

Kul synkronicitet. Jag kom precis ut från en 35mm visning av filmen MOBY DICK (1956). Tydligen den enda kvarvarande visningskopian i världen. Stormande hav, harpuner, Orson Welles orerande om Jona i valfiskens buk, och Kapten Ahab spelas av Gregory Peck med Solen/Jupiter/Merkurius i Fiskarna och Mars i Kräftan.

Regissören John Huston (Solen/Mars/Rahu i Kräftan) i sin sjäkvbiografi: "Ahab såg den vita valen som en mask som Gud bar, och Gud som en ond makt. Gud roade sig med att plåga människan. Ahab förnekade inte Gud, för honom var Gud helt enkelt en mördare. (...) Filmen är hädisk, precis som boken, så det var väl Gud som försvarade sig när han lät vindarna och vågorna drabba oss."

Hur som helst... det första jag gör är att slå på mobilen och läsa dessa kommentarer om Oscar ("Guds spjut") SJÖstedt, Titanic och Atlantis.

:)

Havsörnen sa...

Kollar upp författaren Herman Melville också... Solen i Kräftan och Liemannen i Fiskarna!

Havsörnen sa...

Filmens sista bild när valen sänkt skeppet Pequod är en likkista som skvalpar i havet.

"Pequod" = 33 = Kristusvibrationen

Seaward sa...

HAVET ja... Märkliga walesiske (inget skämt) prästsonen, avant-gardisten och medgrundaren till Velvet Underground sjunger på sin skrämmande rockskiva FEAR från 1974 till dissonanta elgitarrer: The ocean will have us all! The ocean will have us a-all" (”Barracuda”).

Inte samma imponerande svit hos Cale som den du sniffade upp, men åtminstone en Måne i dödsångestens Skorpion (angripen via opposition av sin egen disponent Mars). Solen i Vattumannen gav honom särlingsproblematiken (sociala utstötningen) och kanske också ångestladdat brottande med viss emotionell problematik (Månen i djupa och fasaväckande skorpionvatten – tidiga låtar om ångest i det kristna barndomshemmet, ”Child’s Christmas in Wales”).

Saturnus gjorde ju dessutom entré i den svartaste vinklingen på Vattenelementet idag, 15.00 enligt siderisk med Lahiri-korrektion. Du celebrerade denna Dödens ingress i Dödens tecken med en filmvisning...om Döden. En synkronicitet ytterligare och i så fall ett viktigt omen för dina närmaste år med Saturnus i första huset.

Havsörnen sa...

Du är makalöst snabb på att svara med så många ord. Månen i Tvillingarna! :)

Saturnus i Skorpionen idag? Otroligt. Filmen började 16:30 plus en kvart eller så, p g a arkivchefens inledning. Ska vi se då... AC i Oxen, Dödens port. Min egen karta har ju AC i Skorpionen och Saturnus i Oxen. Dessutom ockuperar Skorpionens härskare Mars åttonde huset på filmvisningshoroskopet, en grad från min Jupiter i Skytten.

Gregory Peck har AC i Oxen, om 8:00 AM stämmer...

Havsörnen sa...

Som grädde på synkronicitetsmoset fyller min mamma år idag och hon har Saturnus i Fiskarna. Om jag fått födelsetiden rätt är även AC i Fiskarna. I så fall hamnar Solen i åttonde och Månen i tolfte. (Merk./Venus i Skorpionen och Mars i Jungfrun, hihi. Horoskophärskaren Jupiter på Stenbockens sista grad).

Seaward sa...

Det hade jag inte uppfattat / tänkt på tidigare: du har samma Saturnus i väster som jag men i den "sublunära halvan" - en betoning på den fysiska formen och kanske bindningen till tänkande på "kroppslig nivå" (sataniska axeln, den Onde som falske påstår att vårt värde ligger i en presentabel kroppshydda).

Då kanske påbörjad Saturnus-transit kan komma att argumentera MOT den medfödda fixeringen vid materiella Ox-faktorer?

Jo, kvicksilver är en snabb ledare. Jag råkade se mejlkopian i datorn strax efter att inlägget postats, så troligen tog svaret färre minuter än vad subtraktionen 19:37 från 20:14 antyder. Bara någon respons poppar upp i huvudet tar själva knapptryckandet ingen tid att tala om.

Merkurius tänker inte, den bara kommunicerar information som kommer från Jupiter (vars essens, akasha, uppfyller hela universum och som med Tidens gång präglas och blir ett levande galleri, ett minnessubstrat. Minnena är i den meningen lokala. De finns i det kosmiska rummet.

Minnet sitter inte i hjärnan, har det sagts, utan på de PLATSER där händelserna ägt rum. Kolla din Merkurius nästa gång du erinrar dig något: Merkurius RESER DIT och en hågkomst genereras via hjärnan och biokemin.

Jag kunde i djup uppskattning av musik nyligen se hur min egen uppmärksamhet plötsligt sprack och en privat tankevärld om annat ämne läckte in (tappade koncentrationen på musiken). Den som lyssnade på musiken SÅG för sitt inre öga sin egen koncentrationslapsus och noterade en ZOOM-effekt, Den privata världen FASADES IN och under ”några tusendels sekunder” var medvetandet lika mycket i båda upplevelsevärldarna. Sedan zoomade musiken mjukt och försvann bort i ett hål (som vatten som virvlar ut ur handfatet) och den privata tanken var ju dominant.

Solen är den stilla Betraktaren (och också Viljan eller Intentionen) som åsåg lydiga Merkurius som likt en rörmokare som styrde om flödena i Upplevelsens Fält, dvs Månen eller Psyket (själens lägre hälft). Eftersom allt detta händer i en Luft/Eld-axel och inte i Jord/Vatten hos undertecknad är t.o.m. själva medvetandeprocessen genomlyst OM man så önskar.

Det är möjligt att samma upplevelse också är tillgänglig för Jord/Vatten, men jag misstänker att samma upplevelse där stannar vid ”rysningar i kroppen” eftersom det är Eld som tecknar medveten och direkt ”andeskådande”. Okej, ett trivialt exempel, jag är ingen Swedenborg till vardagslags. Men det belyser kanske Merkurius begränsade roll i ett mer komplext drama, det som astrologin har så finurliga representationer för.

Ok, det här var den grövsta off-topic-utvikningen hittills. Jag kan, jag med! :-) Jag ser nu att ascendenten vid detta skriveri ligger mitt emellan Solen/Observatören och Saturnus/Systematiken. Så passande att fastna i en utläggning om varseblivningens mekanik... Tiden kanske inte tänker men dess direktiv utlöser motsvarande rörelser i människokropparna.