Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 november 2014

Mikael Brun, offer för den amerikanska rasismen

Tänk att födas färgad till en stad med vitt styre! Den vita slavägarens dåliga samvete kan bara leda till grumlat omdöme, som när man i Ferguson MO beslöt att INTE åtala polismannen som sköt ihjäl den oskyldiga färgade tonåringen Michael Brown.

Genom att med en "naturlig zodiak" depersonalisera offret för det rasistiska våldet i USA kan man studera vilka grundläggande idéer han var på Jorden för att mer eller mindre effektivt "kanalisera".



Våldets Mars är ovanligt starkt och träffar det första huset, den egna personen. Är detta en våldsman eller en som drabbas av våldet? Jag förbereder just nu en studie av individuella horoskop där Mars ligger i individens fysiska första hus och ska återkomma till frågan. Här har vi bara idén om Mars + 1a huset: Våld mot eller från den enskilda personen.

Gränsdragaren Saturnus fyller flera funktioner: den är myndigheternas planet, lagens verkställande makt (polis, domarkår) men också en bokstavlig gränsdragare för livslängden.

Här håller Saturnus livskraftens Sol i kort koppel och gör det med en sinister underton: att kapa huvudet (södra månnoden) ligger och kryper i den här Auktoritetens onda undermedvetna. Saturnus och Draksvansen befinner sig båda i den onda daimonens tolfte hus och är således subtilt inställd på att förorsaka andra förlust. 

Det är kanske därför hinduisk astrologi säger att tolfte är det hus där moksha måste effektueras: huset innehåller genuint destruktiva karaktärsdrag som människan knappast har hunnit samla under bara ett liv; det är ett av flera astrologiska hus som uttryckligen stinker av gammal dålig karma från tidigare liv. Dem vars räkenskaper ser betänkligt svaga ut redan vid födelsen kan senare i livet komma att uppleva det tolfte huset i skepnaden av "fängelser", "långvård" eller förvaring i "sinnessjukhus". 

Jag upplever att hinduisk astrologi ofta brukar både lindrande eufemismer och överdramatiska vändningar (som när den mycket generella kvaliteten Tamas liknas vid sinnessjukdom och den lika generella Sattva representerar gudomligt klara sinnen). Men tänker man nyktert, hittar man sin egen ingång till dessa beskrivningar.

Michael Browns Saturnus position påverkar därtill en Sol som står i det andra huset för privatekonomi. Men vad om den hellenistiska beteckningen "Dödsrikets port"? Att pengar och döden hänger samman är uppenbart för alla utom sekulära människor som fastnad i slavsystemet som bygger på att arbeta för att konsumera (högerns system, som håller på att bryta sönder planeten på grund av rovdrift på naturresurserna).

Bloggen har någon enstaka gång vacklat om hur andra huset som "Hades portal" egentligen ska betraktas. Temporalt är detta huset som just föregår soluppgången, och i den meningen är det dörren där själen lämnar Dödsriket för en ny återfödelse på Jorden. Därmed kommer den distinkt feminina Oxen också att påminna om moderlivet och barnet som i detta tecken lämnar fosterstadiet för att i första huset debutera som en från moderskroppen distinkt varelse.

I kartan söker tidens Saturnus sinka Solens utträde ur moderlivet och han kom också att formas till en reslig ung man (1,92 lång).

Som ren uppslagsbok för Idéer tecknar Guds tempel, det nionde huset med Guden (Zeus/Jupiter) hemma i sitt positiva härskarläge ett genuint Guds barn, dessa som ofta blir sanningsvittnen som Satans barn är de första att angripa.

Här är då en paradox som inte får något svar i de två äldsta västerländska astrologiverken (Astronomica och Tetrabiblos): enligt den naturliga zodiaken fyller Jupiter/Gud samtidigt två roller: Gud är både sig själv som herre över "Gudens tempel" men lirar dubbelt genom att också vara den "onda daimonen" i tolfte. Förklarar detta det jämnmodiga talesättet: "Gud ger och Gud tar"?

Kristendomen hatade under 1900-talet djuppsykologen Carl-Gustav Jung just för att han nådde denna närmast gnostiska insikt om en Gud som tillhandahåller både det Goda och det Onda, och det är också min enda invändning mot den annars fantastiska vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith: hans skarpa kritik och anklagelser mot den jungianska psykologin. Gnosticismen stod sannolikt betydligt närmare den ursprungliga palestinska kristendomen en den förfalskade produkt som 300 år senare blev statsreligion i Rom, men Wolfgang Smith tillhör en generation som inte hade förmånen att låta ny forskning sippra ner i själens porer och upplösa gamla vanföreställningar.

Oxen eller det andra huset kan ses som fosterlivet, inte minst för att Venus, den enda rent kvinnliga planeten är det naturliga korrelatet. Indiens heliga och fredade ko erinrar om moderns behov av lugn och ro under grossessen för att skydda det annalkande nya livet.

I den här kartan är emellertid Solen - den distinkta andesjälen "svartlistad" genom att don onda stjärnan Algol bäddar in den här individualiteten i elakheter eller missöden. Solen är således negativt påverkad på inte mindre än tre sätt: Saturnus som har med sig Draksvansen, samt den korrumperade stjärnan Algol. Kan det råda några tvivel om att den här unga mannen var en potentiell fyrbåk och ett varsel om orättfärdig överhet? Fiskarna behöver inte alls vara aktiverade för att en martyr eller en visselblåsare ska resultera (eller här: idén om en sådan). Astrologin har många sätt att pussla ihop snarlika berättelser.

Vad som i mina ögon bekräftar den här själens storhet, att han valde att mördas av en gris för att aktivera den undertryckta svarta befolkningens vrede, ligger i den oslagbara axeln mellan Gud/Jupiter i nionde huset och folkmassornas Måne i kombination med den för Tvillingarna ytterst välgörande Venus. 

När Tvillingarna stiger i öster är Venus i stort sett Tvillingarnas enda planetära vän - Tvillingarna står därför Själen/Afrodite i hennes himmelska orientering nära, och bara kärlek skulle kunna förmå himmelens budbärare - ängeln - att gå ner i den sörja som människobarnen degraderat skapat åt sig själva. Michael Brown Jr. var en god människa och av hans karta som Idékomplex  kan man dra slutsatsen att han därför attraherade denna världens onda krafter.

När Obama försvarar juryns beslut att låta polisen slippa åtal är presidenten både hemmablind och medskyldig till Ond Auktoritet: USA:s fetischistiska fixering vid vapen är den ondska som framkallar de våldsamma protesterna i Ferguson. Detta är det onda segregerande USA:s egen Skugga. Browns familj illustreras av den vänliga Jupiter/Venus-axeln (och Månen som hans snävare hemmiljö). Det som nu händer i staden är enbart en följd av USA:s ondare sida. Att Obama nu ställer sig på den vita maktens sida, har slutligen diskvalificerat honom.

Se min insomnade blogg Ockulta ögat för kinesiska prognoser om Obamas tid vid makten - inte mycket gott var förutspått om den mannen.

Inga kommentarer: