Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 november 2014

Inte lärosätets fel utan marknadens.

DN censurerade detta inlägg. Ett dygn efter pinget har en blogg (dubblerad) registrerats och jag pingar på nytt men inlägget filtreras uppenbarligen bort. ALLTFÖR FYLLT AV SANNA KOPPLINGAR mellan skenbart disparata ämnen? Eller bara för att redaktör Blobbosky surar för att hans namn råkat bli felstavat då och då? Det är, läser jag i AB på söndagen, ett sätt att driva gäck som också komikern Russell Brand roar sig med.

***** 


Medieprofessorn Jonas Ingvarsson uttrycker på DN/Debatt en from förhoppning att den akademiska ämnesgruppen Humaniora ska bli bättre på att kommunicera sig till allmänheten. Få hyser tilltro till begreppet medan i princip alla svenskar uppfattar medicinsk forskning som något gott. Den nytillträdda regeringen har redan trampat i klaveret genom att undanhålla historisk och arkeologisk forskning i sammanhanget futtiga 10 miljoner i anslag, pengar som istället går till någon fysisk grunka i Lund. 

Medieprofessorn insinuerar att det faktum att samma pengar plötsligt landar hos materialisterna istället för kulturforskarna beror på att, som Svenskt Näringsliv i sin berömda smutskastningskampanj 2011 höll vissa högskoleämnen för att vara ”olönsamma”. En fattigmannens partikelaccelerator i Lund – för vi vill ju leka Bern här också! – skulle således vara mer lönsamt för Sverige. Har ekonomisterna och siffertricksarna viskat i politikernas öron.

Och naturligtvis, den människa har inte mycket under pannbenet som inte redan förstått att humaniora, som strävar efter att göra alla människor till excellenta människor i gammal grekisk bemärkelse inte alls är vad Hydran – det antikens monster vi idag utan att förstå det känner som Näringslivet – önskar sig.

Det näriga monstret vill ha okomplicerade människor, människor som inte ens är i stånd att problematisera dagsaktualiteterna, människor som bara konsumerar ”experternas” utlåtanden istället för att själva tänka. Tanken vaknar för övrigt genom eget skrivande, så därför stjäl marknaden språket från människorna och ger dem bildskärmar med rörliga bilder istället. Allmänheten ska inte producera; de ska konsumera! Berövade all uppmuntran att uttrycka sig kreativt infantiliseras nu folket genom bilderna och alieneras ytterligare från sin potentiella excellens och blir i takt med detta tilltagande främlingskap mot sin egen begåvning allt mer misstrogna mot verserade landsmän – lyssna på hur dumma svenskar presenteras i all reklamfilm!

Människor som drivits in i minimala tankevärldar efterfrågar bara simpla produkter i sitt bedövande enahanda ekorrhjul, där de springer runt för att förvärva pengarna att kommunicera samma simplistiska smörja de själva varit med om att tillverka! Vilken satanisk plan för att hålla majoriteten på en så okunnig nivå som möjligt är utan att hela samhället kantrar. Inte konstig att Humaniora bara tänker ett frågetecken över svenskarnas huvuden och med okunskapen vår nationalsjäls naturligt negativa och avvisande attityd.

 Näringslivet hatar humaniora och har, som svar på medieprofessorns fråga, sett till att stänga så många kommunikationsvägar i det offentliga rummet som möjligt är, för att inte normal humanistisk bildning ska sippra ut och ”infektera” gemene man. T.ex. har båda tidningskoncernerna Schibsted och Bonniers till närmast 100% förskjutit den teknik som svenska IT-företaget Twingly lanserade och som tillgängliggjorde den svenska bloggosfären med dess många och ibland spännande humanistiska infallsvinklar på aktualiteter. Näringslivet upptäckte att det fanns mer pengar att tjäna på att stänga landets kollektiva resurser ute från läsarnas horisont och istället plocka russinen ur kakan och sälja som betalartiklar själva. 


När Fan är lös på detta vis i ett land, då är det naivt att tro Humaniora någonsin ska uppnå något förtroende. Folk har dummats ner av svensk överhet så länge nu att det enda av högre vetande de efterfrågar – i den händelse sjukdom blockerar dem från den onda cirkeln av jobb/ konsumtion – är  just den medicinska forskning DN vikt en hel redaktörstjänst till att stundligen applådera. Samtidigt ser samma tidning till att det regelbundet publiceras antireligiösa debattartiklar från t.ex. föreningen Humanisterna. Ja, även religion bjuder på verktyg för att uppnå mänsklig excellens i tanke och handling eftersom alla någotsånär väl utvecklade religiösa system förordar människan att sålla bort de mest toxiska produkterna som Hydran – näringslivet - naturligtvis också vill fylla kroppar och sinnen med. Sjömonstret saknar helt moral, om det undgått någon. ”Det är inget personligt, det är bara affärer.” Det är när man märker att ”ingen är hemma”, man har avslöjat en av Hydrans representanter, en av fiendernas till den tänkande och excellenta människa vi alla har det i oss att bli.

Humanisterna får inte förväxlas med ämnesgruppen Humaniora, Humanisterna är ett fräckt försök att kapa den västerländska bildningstraditionen, och bakom den här gruppen står naturligtvis också ytterst Näringslivet med dess hatiska inställning till den ”olönsamma” filosofin, det ämne inom Humaniora som lär ut den klassiska gamla grekiska konsten att tänka kritiskt och genomskåda marknadens flodvågor av skambud, undermåliga eller rent av fördummande produkter. Ett enda exempel bör räcka för att påvisa kopplingen mellan Humanisterna, som genom sin egen dåliga attityd troligen bidragit att försämra Humanioras rykte i allmänhetens ögon, helt enkelt eftersom allmänheten blandar samman de väldigt snarlika orden. Exemplet är Humanisteras väl exponerade språkrör, den kände Björn Ulvaeus. 

Han var en i den grupp av fåvitskt sekulära svenskar som plötsligt blev ”medvetna om religionens skadlighet” efter en extremistisk terrorattack 2001 mot kapitalismens eget Mecka, New York. Språkröret representerar samtidigt den banala ambitionen hos Näringslivet att tjäna pengar på allt som det går att mjölka på något överhuvudtaget, t.o.m. sina egna svettiga gamla platåskor! Således har Ulvaeus skötebarn ABBA-museet blivit kapitalismens och marknadens senaste mönsterprojekt i Mälardalen (sedan Moderaternas Friends Arena visar sig vara en ren katastrof ur precis alla perspektiv). 

Ulvaeus är dessutom en så pass skamlös desinformatör att han påstod att museets kontantförbud hade hygieniska skäl, när varje tänkande människa förstår den verkliga anledningen: korthantering är mer lönsam än kontanthantering. Men tänkande människor är precis vad näringslivet undanber sig, excellenta människor ställer frågor och bildar sig egna uppfattningar. Då tvingas också näringslivet börja producera kvalitet och med omsorg följer minskade vinster, utifall marknaden nu inte styr om sin produktion till de allt färre och allt rikare kunderna – och det ska gudarna veta, den trenden synlig nog. Snart nog varje bransch har sina ”premiumprodukter” till ohemula priser och vilka inte sällan är sämre än billiga alternativ!

Medieprofessorn insinuerar inte, han har rätt: den nya socialdemokratiska regeringen uppvisar samma hånfullhet mot allmänheten som föregående Alliansregering: politiker köpta av penningen törs inte längre tänka excellent som förordat av de gamla grekerna (som de facto skapade den civilisation i synnerhet Svenskt Näringsliv nu söker lobba bort och ersätta med korttänkt kvartalskapitalism även inuti konsumentens hjärnkontor). Exempel på den skamlösa fördumning av allmänheten som båda de stora medieföretagen ägnar sig åt kan ses i ”informativa” artiklar som förklarar att, jo, visserligen går kapitalvaror som kylskåp sönder efter bara tio år numera, men titta så billiga de har blivit på senare år! Hör någon den klassiska Djävulens röst i detta?


Det är Frestaren, som söker få allmänheten att tro detta är det Goda Tillståndet när det är samma onda och civilisations- och miljödestruktiva pseudo-religion – Konsumismen – som alltid? Den som vill gå under i den Amerikanska Mardrömmen:  ”Be my guest” – ni kommer att lyckas. För i den här magiska tillvaron skördar man nämligen sitt eget tankegods. Inte heller det vill Svenskt Näringsliv förstå, för de skulle bli livrädda för sig själva. Det var därför de sökte smutskasta filosofin – konsten att tänka klart och tydligt – för några år sedan. 

Och, återigen, den köpta socialdemokratin, har just bevisat att det är samma dolda härskare i bakgrunden oavsett vad folket i den svenska skendemokratin tror de väljer vart fjärde år. Att norpa 10 miljoner från historie- och arkeologin var en tydlig symbolisk markering att vi svenskar är så dumma att vi inte ens intresserar oss för vår västerländska civilisation längre. Då har ekonomismen, Djävulens kartritning, fullständigt tagit kontroll. Nedräkningen har pågått en tid redan, frågan är bara hur långt vi har kvar. Mot svensk dumhet kämpar gudarna förgäves.


*****



Jim Parsons
Från grekisk mytologi - detta olönsamma ämne jämfört med en budgetversion av Berns partikelaccelerator! - har vi Herkules kamp mot sjömonstret Hydran, en kamp där en krabba (eller kräfta) rusar till sitt värddjurs försvar och upphöjs till zodiaktecknet Kräftan efter att hjälten nedtrampat symbolen för okunnig men passionerad försvarsinstinkt för det egna. 

Problemet med zodiakens Kräfta är den försvarar precis allt som får fotfäste i dess sinne, den klarar inte att välja sina strider och det är just därför Solen Herkules måste leda Månen! 

Efter den grekiska myten hittar man sedan Kräftan tecknad i föga smickrande ordalag i den romerske poeten Manilius Astronomica från det första århundradet. Här är kopplingen till näriga handelsmän explicit, män som far över haven för att profitera på produkter. Ingen ska påstå att inte den globala Rovkapitalismen inte existerade förr, men den hölls i schack av motverkande ideologier eller instinkter. Av någon outgrundlig historisk anledning har nu den här tendensen släppts loss. Tankarna går till en civilisations undergång eftersom astrologin också känner till att "sakfrågans slut" sorterar under Kräftans, Månens och Havets dolda Platonska Form. 

Den enorma pöbelmentalitet Svenskt Näringsliv och dess olika språkrör uppvisar, vittnar alltså om att allmänheten flyttats ner ytterligare ett snäpp så att det låga patrasket nu styr världen och betraktar alla andra som dess nyttiga idioter, dårfinkar som köper vilka fantasier som helst! Detta kan inte vara annat än en tidsålders undergång, så befängd är situationen i Sverige just nu.

Kräftans beroende av den monstruösa Hydran (dess värddjur eller akvarium) är ett generellt predikament; alla kan känna igen sig i det: som fånge i sitt eget element ser man aldrig vad man håller på med, med mindre man som Sheldon Cooper i den geniala underhållningsserien Big Bang Theory med logikens hjälp förmår tänka sig till en distans och medvetenhet visa vi sitt naturliga element.

Det kanske kan roa att se skådespelarens horoskop eftersom verkligheten ibland knappt går att skilja från fiktionen:


Den som sett figuren Sheldon vet vilken renodlad fascistnatur det var i berättelsens början. Gradvis och under inflytande av andra människor genomgår denna extremt andefattiga teknokrat en socialiseringsprocess.

Märkligt nog illustrerar skådespelaren Jim Parsons himmel en fullständigt hopplös materialist, med fysikens Jord som smutsat ner hans klara Vatten genom diverse allianser mellan horoskopets zodiaktecken. Men han har åtminstone Merkurius - det rena intellektet i den himmelska Människans tecken Vattumannen - "blåritningen" för mänskligheten som ett sammanhängande helt, ett myller av olika individualiteter som ändå samverkar. 

Detta är precis den insikt inte längre landet Sverige äger, sedan teknikfascismen i allians med storfinansen och bankväldet stal det här landet från Folket. 

Fast det inte är min önskan, torde detta vara förklaringen till att det pk etablissemanget redan förlorat kampen om människovärdet mot Sverigedemokraterna. "Proteströsterna" kommer att bli allt fler under de närmaste fyra åren eftersom folket genomskådat tramset i tidningar som Aftonbladet om "att gilla olika". Folket ser den förhatliga Hydran spela med människors liv och välbefinnande på den globala konkurrensutsatta marknaden och när den nya socialdemokratiska regeringen redan så tydligt markerat mot kulturen och för teknikfascismen och dess "lönsamhet" (det lortbrunt-gröna i "Sheldon Coopers" horoskop), då är det tydligen bara det första steget av en rad tankens misslyckanden som kommer att ge oss ett genuint fascistiskt Sverige efter 2018. 

Och det skrämmande är att Storfinansen inte bryr sig eftersom den verkar på en nivå under allt som kan kallas mänsklig moral. Hydran har huvuden som är redo att klä ut sig som fascister i sin ambition att kontrollera landet bortom politikernas räckvidd eller just via köpta politiker. Hydran är ett monster, den vill bara ett: sitt eget.

SD kommer att spela De Gamla Pengarna i händerna och allt kommer att bli etter värre. Och mycket för att socialdemokratin förlorat hela sin själ. Att börja leka Olof Palme (erkänna Palestina) i den tid med så mycket djupa ideologiska oklarheter på hemmaplan visar vartåt det barkar....

Flytta nu, den som känner sig aningen för utländsk! Utlänningarna kom (som vanligt) i kläm när de verkliga djävlarna infekterade ett folk som, likt folk brukar, enbart reagerar på påbuden från ovan. Det är överheten i allians med marknaden fördummat ett folk så mycket med lättsamma bilder och en total avsaknad av den kunskap Humaniora förmedlar som man skapar ett land av politiker som producerar skenlösningar och ett folk som hatar sin överhet.


Bonusspaning - lättsamma Vågar och svårmodiga

Jag kände inte till "The Big Bang Theory" när serien kom 2007 men har nyligen tittat igenom de första säsongerna i en maratonsittning. Jag förstår varför hela världen fascineras av den här serien, vars skapare Chuck Lorre är ett geni på mänskliga relationer och konsten att skruva dem rejält. Han gjorde också dundersuccén "Två och en halv män" med busen Charlie Sheen i centrum.


Det är normalt att favorisera sina egna egenskaper (såvida det inte finns ett djupt självhat inbäddat i livsödet), men tror jag snarast missgynnat mitt eget soltecken Vågen på bloggen. Här är det emellertid omöjligt att blunda för att det här är den "sociala avvägningens" tecken och troligen är Chuck Lorre född klockan två på eftermiddagen eller senare så att nymånen faller exakt i Vågen. Jag kan inte se hur han ens skulle ha kommit närheten av "relationsintensiva" komedier som "Greg & Dharma", "Två och en halv män" och den mest komplexa av dem alla, "Big Bang Theory", om han haft Månen kvar i separatistiska Jungfrun, hårt hållen av Saturnus. Men man ska aldrig säga aldrig, för Saturnus är dock zodiakens organisatör och regissör...

Den hejdlösa intelligensen som märks genom hans produktioner, trots att en del rollfigurerna är eller varit rätt korkade, bistås genom expansiva Jupiter som bestrålar Solen, Merkurius och eventuellt Månen i Vågen. Här är för övriga "jag/du-axeln" och den expansiva Jupiter i egocentriska Väduren visar att Lorre har fattat hur kul det är att använda uppblåsta egon som alltid sätter sig själva i centrum (Charlie Sheen och Jim Parsons). Märk att det är Jupiter, välviljans planet och inte t.ex. illviljans eller splitens Mars. (För en som skapar elände av alla relationer, se Fredrik Reinfeldts, med illasinnad Mars stigande i öster - den mannens regim och ideologi lyckades nästan söndra det svenska folket och göra dem till själviska kryp som var och en bara tänkte på sitt).

Nu kanske någon har samma eidetiska minne som Sheldon Cooper upprepade gånger i serien menar sig besitta (och skådisen Jim Parsons har ett sådant Vatten/Jord-horoskop som jag förr sett kopplat till extrema förmågor att memorera fysisk data). En sådan läsare kommer att se ett problem i Chuck Lorres horoskop som återfanns på reggaesångaren Peter Toshs himmel.

Se: "Lämna känslorna utanför, dags att betala"


En starkt betonad Våg blir väldigt beroende av härskaren Venus tillstånd, och hos Tosh hade Venus gått in i det tragiska tecknet Skorpionen. Sångaren körde i onyktert tillstånd t.ex. ihjäl sin hustru och tycks ha blivit en oerhört svartsynt människa efter det.

Svärta saknas sannerligen heller inte i Chuck Lorres sociala dramer och han har också sin Sol-Våg baserat på "alltings omöjlighet" - kooperativa i distinkt omedgörliga Skorpionen. Så varför går då Lorre från framgång till framgång medan Tosh bara vållade osämja och slutade med att få huvudet bortskjutet?

Här är astrologi på hög nivå! Sensibla läsningar av mycket delikata skillnader mellan olika kartor. Mitt förslag är att Tosh hade OTUREN att födas under en ömsesidig reception mellan Vågen och Skorpionen, den mörkes härskare Mars i Vågen och den harmoniskas härskare inne i Skorpionen. Vatten och Luft minglar inte bra utan mörka känslor föder ihärdiga tankar och blotta tanken kan röra upp mörka känslor. Det blir en malström som är svår att bryta, kanske t.o.m. tvångsföreställningar.

Men titta på Chuck Lorres karta - den här rundgången uppstår aldrig eftersom Skorpionens härskare Mars i sin tur vandrat ett steg framåt, den också. Och i Skytten har energin en smittsam och positiv laddning eftersom det är den stora välgöraren Jupiter som äger det här tecknet. Och för att sluta cirkeln är det bara att återigen notera hur positiv och smittsam (fast egocentrerad) Jupiter i eldiga Väduren är och hur denna livsglädje återverkar på den intellektuella och finstämda Vågen mittemot. Peter Tosh Våg och Chuck Lorres spelar inte ens i samma liga, det är två hela olika världsallt vi studerar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Du får väl hänga med ner i Purgatoriet
https://www.youtube.com/watch?v=679FGDpZBew&list=PLD1450DFDA859F694&index=1