Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 november 2014

Herrejävlar, svensk!



FÖRST NU, när högerns onda styre över kungliga huvudstaden är över, skriver DN - inställsam mot de nya herrarna i Stockholms Stadshus - om den jävelskap moderaterna tidigare ägnade sig åt. 

Jag trodde bara det var i Stridshingstens moderata Täby man bo-diskriminerade mot människor med låg ekonomisk status och förvandlade kommunen till ett "rikemansgetto". Men tydligen lyckades moderatjävlarna implementera detta gamla Sydafrika-tänkande över Stockholm som helhet!

Vilka eländiga åtta år man levt att se - selfies och girighet. Mänskligheten led ett nederlag under högern och alla har i någon mån blivit mer lik en insekt som knatar och gör sitt totalt programmerad.

*****

Här ett historiskt stickprov apropå högerns fula tendens att diskriminera ekonomiskt och bygga upp osynliga murar via ekonomin - ett spel uppe i tomma luften men väldigt påtagligt i det extremt diskriminerande = folksegregerade Stockholm.

Sydafrikas apartheid-politik kan sägas ha börjat med holländske kolonialisten Jan van Riebeeck som för Ostindiska kompaniets räkning grundade Cape Town. Syftet var att komma över naturrikedomar och berika de egna därhemma.

Sällan har ett horoskop så tydligt illustrerat den avgrundslika ondskan som bor i en naiv progressiv mentalitet men där känslolivet är primitivt och enbart inriktat på den egna tryggheten. Holländarens horoskop läser som ett nytt skolboksexempel på några av de fulaste och minst mänskliga särdrag bloggen hittat bland t.ex. moderater och främlingshatare:




Kära läsare, det är INGEN SLUMP att den här holländaren liknar en stöddig version av den falske Stridshingsten. Återigen har vi "härska genom att söndra"-placeringen Mars-i-Jungfrun, tecknet som upplöser alla gränser genom att finmala stoffet och - likt Stridshingsten - påstå att det inte existerar något annat än atomiserat pulver, att var och en är en ensam individ utan något större sammanhang som ger kontext och mening. Alla är bara en betydelselös siffra i Rovkapitalistens och Räknenissans eget spel. Det finns ingen berättelse, ingen är hemma i denna döda värld. Själen är inte där räknenissen rör sig.

Likheten mellan Riebeeck och Stridshingsten är nu större än bara en planetplacering. Det som gör det här stickprovet så enastående, givet att det bara var ett hugskott apropå nya och mänskliga regler för att bo i Stockholm, är att moderatjäveln hade den illasinnade och hårklyvande Mars-Jungfrun i sitt första ego-hus. Detta motsvaras perfekt av att grundaren av det inhägnade reservatet för privilegierade vita holländare har den "naturliga" förstahusockupanten Väduren som sitt soltecken och därför den diskriminerande Mars-Jungfrun som Solens - den aktiva handlingsmänniskan - disponent. Det går inte att blunda för att dessa är väldigt snarlika mönster.

Och likt Stridshingstens Sol i protektionistiska och klanorienterade Kräftan har holländaren sinnelagets Måne i samma förkrympta mentalitet som bara ser till dem med vilka de delar "blodsbandet". Kräftan är den medfödda alarmcentralen i alla som identifierar sig med sina egna mjukdelar och som i tandem med den hårdhudade Stenbocken mittemot bygger Murarna som rikemansbarnen ömsom gömmer sig bakom för att kunna bedriva jävelskapens politik mot de som de själva förfrämligat, eller som de använder för att stänga inne oönskade "livsformer" inom eller t.o.m. gasar ihjäl. Nazismens bisarra biologiska livssyn ligger just om hörnet på horoskop där Vatten och Jord dominerar. 

Svenskt näringsliv kan liknas vid föraktansvärda nazister just för att de via moderaterna sökt stänga ute människor från Stockholm som inte varit tillräckligt lönsamma närmare statskärnan eftersom de inte kunnat konsumera tillräckligt för att fastighetsägarna skulle kunnat ta ut de ockerhyror av butikerna som deras småpåvliga later krävt. Det är en obruten kedja av ren mänsklig låghet och ondska som nu de nya herrarna i Stockholms Stadshus verkar vilja försvaga. I GREVENS TID!

Givet bloggens flera tidigare studier bör ingen förvåna sig över att den holländske kolonialisten uppvisar flera av de signaturer som vi börjat förknippa med en liten och självisk natur, en sådan som tenderar mot Moderaterna eller Sverigedemokraterna i Sverige och motsvarande själviska och diskriminerande partier i övriga Europa.


Bonusspaning

Kolonialisten och latenta rasisten Riebeeck har ett särdeles kraftfullt men också kritiskt horoskop som bara tigger om att börja vandra i fel riktning, bort från mänsklighet och mot protektorat och självtjänande. En usel kombination av zodiaktecken faktiskt. 

Nyfikenheten väcks direkt om vilka andra i kartsamlingen med drygt 8700 horoskop som delar mönstret med Solen i nybyggarens tecken, disponenten i profitjägaren och självtjänarens tecken och Månen i rent hungrigt instinktiva Kräftan. 

(Jag hoppas att varje läsare nu ser hur himmelen formligen skriker vilja att skapa APART-HET - främlingskap - och låg privatism. Typiskt är det också att hitta Väduren, debutanten eller pionjären hos en äventyrare och kolonisatör.)

Här är resultatet av sökningen - men minns att som i Stridshingstens fall kan även andra kombinationer ge väldigt snarlika slutresultat, samtidigt som absolut inte alla med de här kombinationerna förfaller och underpresterar i förhållande till zodiaktecknens "normala" eller "neutrala" innebörd. Nu ÄR vissa tecken på minussidan från början, det är deras funktion i ett större Drama men att det inte märks beror på att skitstövelns mentalitet har normaliserats i vår kultur och dagligen valsas ut i varje svensk dagstidning.

Var och en har sitt förhållande till celebriteter. De flesta var bara tomma namn utan innehåll, simpelt biografiskt eller den högre själens kritik, när jag började horoskopsamlandet för flera år sedan. De två namn som delar samma grundutförande som den holländske profitören kanske inte utlöser några tankar alls hos en del, men för andra ringer flera klockor.

1. Underhållaren Bing Crosby, född 16.00 och med samma Jungfruascendent som Stridshingsten. En så produktifierad artist att hans White Christmas väl kommer att fortsätta sälja varje jul av precis samma anledning folk sätter en stjärna på toppen av sin julgran. Den snaskiga sanningen om denne "All-American family father" var att han var en hustyrann och slog sin familj. Tankarna går förstås till Stridshingsten som enligt boken "Knapptryckarkompaniet" utövade diktatoriskt förtryck mot sina egna. Jag har sett en avlägsen släkting med samma ascendent vara mindre än trevlig mot sitt barn - och jag såg exakt Jungfruns värsta sida, fordrande och kalla räknenissen som kräver millimeterprecision eftersom detta tecken enbart befattar sig med trivia - det är hos granntecknet Lejonet uppgiften att sköta den stora Helhetsbilden ligger...

2. Aktrisen Kirsten Dunst (klockslag okänt). En kvinna som tydligen har haft avsevärda personliga problem med depression och vars "livs roll" kanske var just som nödlidande drottning i ett rikemansgetto (filmen om Marie-Antoinette). Hon är också mest känd för att ha varit väldigt bra på att spela elaka unga kvinnor, som i filmen där Julia Roberts kommer till ytterligare ett rikemansgetto - en privatskola för blivande chefs- och politikerhustrur. 

Men som det är med astrologin, upplöser sig grundintrycken snart i mer specifika iakttagelser, depressionen i fallet Dunst beror onekligen på att den livsbejakande Solen i Väduren har den negativa energins Mars i Jungfrun TILLSAMMANS med tungsinnets Saturnus. Att Solen angrips av Saturnus är ett DJUPARE och mer ANDLIGT PROBLEM än Bing Crosbys Måne i undersätsiga Kräftan opposition till Saturnus i mäktiga Stenbocken. Hans våld mot den egna familjen kan tolkas som "tillväxtproblem". Människor med oppositioner ser och förstör men söker gå utöver ramarna. 

Tyvärr har Månen i Kräftan en så ofattbart plastisk förmåga att inbilla sig vara någon annan, att Crosby tycks ha tippat över och spelat den hårda Husbonden (Saturnus i Stenbocken) och därmed begått våld på sitt eget Mån-Psyke och dem i den sårbara inre kretsen. En svår opposition eftersom Jord och Vatten är så konventionella och oförmögna att tänka utanför lådan. För Bing Crosby blev det bara ett antingen/eller: att vara dominerad som en undersätsig Kräfta eller att vara en stark herre som en Stenbock. Genom att välja det ena tappade han sin "feminina sida", sin veka känslo-Kräfta. De båda kvaliteterna kom samman bättre i hans yrkesliv som sångare....

Den holländske kolonialisten delar heller inte Kirsten Dunsts depressiva Saturnus som lamslår energiska Mars och degraderar Solen i Väduren. Se hur döda Kirsten Dunsts ögon var i alla de filmer då hon skulle spela gåtfull som en annan Garbo. Det kom en oseendets slöja över henne som varslade om hur nära hon hade till den Saturnus som stryper alla uttryck överhuvudtaget. Jag menar att detta är ytterst mediokert skådespeleri. Det enda hon gjorde var att frysa sina livsuttryck - depression i "handling", så att säga.

Riebeecks Saturnus står rätt neutralt i Oxens tecken utan att varken direkt eller indirekt blanda sig i astrologins PRIMÄRA SOLI-LUNÄRA AXEL. Men en Sol i Väduren som baseras på en Mars i Jord ger onekligen en specifik version av det bloggen kallat "egenmäktighetssyndromet" - en tendens att ignorera ramar och spelregler och, i det här fallet, utnyttja kolonin för att berika och hålla de utvalda och "egna" i hemlandet (Månen i Kräftan) mätta och belåtna. Kolonialvaror, så illa det ordet smakar nu när vi, den vita djävulen, börjar förstå vilken historisk skuld vi kollektivt dragit på oss. Den som inte återfödds i en härjad och utfattig del av världen har uppenbarligen gjort eller åtminstone börjat tänka Det Goda.


1 kommentar:

Anonym sa...

Det är sant, Bing Crosby var verkligen ingen helyllefar. Någon helyllemor var inte heller skådespelerskan Joan Crawford (23/3 1904). Hon slog sina barn med b la galgar. Det var en av hennes döttrar som avslöjade allt i en biografi. Här kan man nu undra om hennes planeter i vissa tecken liknar Crosbys?