Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 november 2014

En familj som alla andra...

Nationalekonomen Per Krusell
Jag hör på radion talespersonen för ett av de bedrägliga svenska storföretag som jobbar häcken av sig för att söka smita från nationella skattelagar - väl beskrivet av SvD:s reporter Patricia Hedelius som "ett hån mot samhället" och "de rika som stjäl från de fattiga". Talespersonen för rikskapitalisten Altor låter bekant, och naturligtvis är det ekonomiprofessorn Per Krusells yngre och mindre kända bror Tor. 

Tor Krusell hävdar att Altor "tänkt om", vilket väl var vad han sade även för ett år sedan, men då med Rovkapitalistens förnöjsamhet över att Alliansregeringen saboterat Sverige i en sådan utsträckning att man kunde flytta tillbaka sin verksamhet. Hör den falske kommunikatören snabbt söka rädda Altors anseende genom att omformulera sig nu när Luxemburg-skandalen hänger över de många skyldiga!

Man kan påminna sig att Altors grundare Harald Mix har enorma skatteskulder till svenska staten och hans privata horoskop är så nära en galen fanatikers man kan komma.



Det finns flera horoskop att syna i inlägget och Harald Mix får stå över ett kast.


Tor Krusell hösten 2013: glad å Altors vägnar över
högerns skattesänkarpolitik/destruktion av staten

Så i två bröder finner vi då den Rike Mannens nyttiga idioter (och säkert själva på god väg att bygga sina egna småfurstliga imperier komplett med fontän i villaträdgården). Den äldre betjänar det förfalskade Nobelpris i ekonomi som jag inte alls är säker på att Alfred själv skulle ha gillat, denne burleske dynamitard som skapade pornografisk konst som en alternativ karriärväg (nogsamt mörklagt av Nobelkommittén). 

Och en yngre i samma otacksamma roll som "the fall guy" som Rovkapitalisten offrar när så krävs. Det här tragiska verktyget gjordes till fulländning av Jim Carrey i nyinspelningen av "Fun with Dick Jane" (2005).

Djupa ödeskrafter verkar när roller besätts i Hollywood, för Jim Carrey har exakt ett horoskop som tecknar en liten kugga i det hjärtlösa självgående maskineri som är antingen en totalitär stat eller ett företag inom storfinansen: Stenbockens tecken pekar uttryckligen på organisationen av (stora) resurser, men Carrey illustrerar privat det här tecknets bra sida: den lilla människan som är ägd av den stora och hjärtlösa och han har hjärtat tydligt på vänster sida.

Altors talesperson är också Stenbock, men har tagit parti för den onda sidan, för Pengarna före Människan. SvD:s Patricia Hedelius pekar på hur förrädiskt storföretag som IKEA låter pr-folket tillverka (till extremt höga arvoden) några banala floskler om att "sätta människan först", medan Luxemburg-skandalen visar exakt hur de här människorna egentligen tänker.

Mammons tjänare, en sorgligare människotyp än andra, var emellertid inte ämnet för det här inlägget. Istället bekräftar de båda bröderna Krusell hur så att säga "förbannelser går inom släkten". Jag har inte granskat hundratals familjer utan bara en handfull. Men tydliga astrologiska mönster går igen i säkert fyra av fem släkter. 

Ibland behövs inte ens astrologi för att se att släkten verkar fortplanta en "hang-up" när det gäller reproduktionscykeln -  folk föds på samma eller nästan samma födelsedagar. (Min nyfikenhet för "astrologisk släkt-karma" kan ha börjat med en brors födelse samma dag som vår farfar, både farfadern och brodern, skulle det visa sig, drog åt det lätt skandalartade och hade exceptionellt dåliga äktenskap med ytterligt dominanta hustrur.) 

Med astrologin för man plötsligt en större och systematisk palett som avslöjar att familjer växer fram, utskott faller av (dör) och nya knoppar slår enligt vad som förefaller släkters egna karma eller öde. Jag tar åter den egna släkten som jag tittat på lite bredare än bara den nära kärnfamiljen. Farfaderns usla äktenskap berodde till inte ringa del på att hustrun - med bättre ekonomisk status än han själv, men sjuklig och inte möjligt att gifta bort till annat än en "statare" - hade Månen i Skorpionen, en surmulen och rigid typ av mentalitet som naturligtvis inte fungerade väl med farfars kreativa Sol-Lejon (både han och sagde bror var för övrigt de enda i släkten som musicerade).

Den surmula kvinnan hade en några år yngre syster som också var född med Månen i Skorpionen. Det uppenbara resultatet av den här störda Månen (fallen i krigiska Mars tecken), var att deras barndomshem var höljt i tragedi. Modern dog när systrarna var små och fadern gifte aldrig om sig. Den ena kvinnan gifte sig som sagt med en knähund hon kunde dominera och den andra (frisk och attraktiv) gifte sig aldrig med någon man överhuvud. Släkter innehåller led med sin egen dramatik och där man bara kan gissa hur ens egen attityd blivit stöpt redan från början av hur mellanledet - de egna föräldrarna - reagerat på sina saturniska formgivare!

Det är möjligt att vi redan med nämnda två själar som "valde" flodfåran eller släkten Krusell ser det astrologiska mönstret som är typiskt för dem som har blivit trälbundna i materialistiskt tänkande, de som förlorat Guds nåd (Grace of God) som det hette förr.


Storebrodern och nationalekonomen ligger nästan helt under det moltysta och "djupa" tecknet Skorpionen, känt som den motsatta Oxens perversion. Oxen är ganska lätt att ha att göra med (om man inte försöker rubba dess cirklar), men är inte orimlig i sina materiella begär trots att (den falska) instinkten att vilja besitta och äga ligger under det här "resurstecknet". Det har att göra med att Oxen är så statisk. Tellus är summan av alla materiella resurser. (Det är första Trälen, Jungfruns tecken, som söker vinst och bättra avkastning på den lilla fläck jord som blivit den given av statarsystemets överherre Stenbocken. 

Inte heller Stenbocken är girig, utan snarare en försiktig förvaltare, dock smartare än Jungfrun vars girighet avslöjar sig i detaljerna. Se Mån-Jungfrun Björn Ulvaeus parodiska skäl till att förbjuda kontanter på ABBA-museet: "mynt är bakteriespridare". Bakom denna usla lögn ligger ett annat och äkta skäl: kontanthantering kostar mer än korthantering och den som drabbats av närighetens ande börjar genast "kapa kostnader", omskrivningen för det fula men sannare "jaga mer vinster". Den sistnämnda formuleringen avslöjar genast sjukligheten i den materialistiska mentaliteten.

Att Skorpionen är Oxens mopol, den aldrig nöjda Grin-Olle, är tydligt när man studerar många enskilda fall av Skorpion (Måne, Sol, Ascendent...) I DN har professorn så sent som förra hösten hörts kverulera över att hans verksamhet inte får tillräcklig kredd i svenska tidningar och hur mycket mer uppskattat "hans" eller Nobelkommitténs ekonomipris är i utlandet. På Wallenberg-stiftelsen läser man också följande häpnadsväckande uttalande:

Per, who returned to Sweden in 2008 after more than 20 years in the US, is impressed with Swedish authorities and politicians.
“They’re quite good at making use of new knowledge.” (källa)

Antingen ljuger han skamlöst inför den internationella läsaren, eller också tänker han på andra politiker än den då styrande Alliansen och särskilt Moderaterna vars intresse för miljön var helt obefintligt!

Nästan samma bottenkänning i närighetens Vattendjup (mytologins Hydra, en nödtorftig dramatisering av den själviska lägre naturens vilja till sin egen överlevnad) har "the fall guy", hans yngre bror talespersonen:



Nu är det stora och lätta pengars Jupiter i Fiskarna tillsammans med psyket i kombination med nyssnämnda Stenbock och dess intresset för att kontrollera resurserna. Jord och Vatten är formpressad materialism, trots kommunikatören Merkurius i Eld. 

Notera för övrigt ett "fall guy"-omen i formen av halshuggna demonsvansen kopplad till hans roll som merkurisk kommunikatör! Det avhuggna drakhuvudet kan också tolkas som att han faktiskt är en nyttig idiot åt Altor som nu söker tona ned det giriga drakhuvudet genom att kommunicera "vi har klippt med den sidan och återvänder nu till svenska skattebetalarförhållanden" (och gissa hur länge den utsagan kommer att stämma givet kvartalskapitalismens själva natur).

Se även det här lustiga sammanträffandet: tv-serien DALLAS, som gav den giriga kapitalismen ett ansikte, började sändas i USA då verktygets Sol och Måne visar samma tendens som Krusell junior: De två Ljusen har bara skiftat tecken men summan blir ändå Stenbock+Fiskarnas lersörja och frågan om hur man bäst flyttar girigheten från land till land för att slippa dela med sig till världen.

Men mot dessa kartor över den patologiska kapitalismen (det finns bara sjuklig kapitalism när räknenissar på makro och mikronivå tillåts sätta agendan) måste man påminna sig att samma zodiaktecken också kan beskriva förlorarnas perspektiv, och att rätt placera ett horoskop bland Slavägarna eller de förslavade går inte att göra utifrån hela dygnet. 

T.o.m. med känd födelseminut är det inte lätt att avgöra hur omina kommer att spela ut, men det ska till en blind eller obegåvad människa att inte se hur astrologin korrekt indikerar åtminstone våra dispositioner. I några fall blir människorna offer för verksamheter de inte alls tycker om, och skulle jag gissa har Krusell junior hamnat fel. 

Den äldre, professorn, har aktivt sökt de mest toxiska Vatten som tänkas går, och det är lätt att här se en ekonomins motsvarighet till massmördare som Ted Bundy. För nationalekonomi handlar till syvende och sist bara om den gamla onda kolonialmentaliteten i nya tjusiga kläder.

Jim Carrey, som spelade talespersonen som den onda kapitalisten cyniskt utnyttjade, har ett horoskop som lätt skulle kunna tas som en revisors eller kapitalförvaltares karta:



Jim Carreys horoskop är ungefär det mest komplexa och därför minst lämpade man kan lyfta fram om man kort vill illustrera några enkla principer! Årgång 1962 av siderisk Stenbock är som synes är närmast hopplöst gyttja av motstridiga planetära symboler, och gyttja blir det definitivt när klockslaget placerar den karga, ensamma och olyckliga stengeten i det ombonade fjärde vattenhuset, Kräftans "säkra zon" för privatliv, komfort och belåtenhet med sig själv och sitt liv. (Se en perfekt illustration av detta i klassiska komedin "Dum och dummare": den minst sagt spartanska lägenhet Carreys rollfigur bor i innan färden med den "tappade" resväskan till Aspen blir en flyktväg.)

Det är uppenbart att den karga Saturnus i negativt härskarläge i strebern Stenbocken inte har i detta hus att göra. Se vidare hur den manifestationshungriga Drakhuvudet i Kräftan blir en megafon uppe i offentlighetens tionde hus för dessa missförhållanden i det nedtryckta lunära fjärde huset, "den lilla människans sektor". Dessutom dubbleras budskapet om vantrivsel i det materiella genom att Drakhuvudet i tionde förstärker sin disponent Månen som här befinner sig i Oxen - liknöjdheten med det materiella. Men Månen står i det onda åttonde huset för korruption och borttynande! 

Var Jim Carrey en däven äckelmaterialist var det i ett tidigare liv. I detta liv hade hans dåliga karma kommit ikapp honom och han har medicinerats för ytterligt djupa depressioner (den gråtande clownen för den som bara har hans skruvade komik i minnet). Det är förstås melankolin Saturnus som här, i ett hörnhus - och fel hörn dessutom - lyckas förmedla en känsla av hur tom och ihålig den materialistiska människan är. 

Saturnus kastar en lång förtryckande aspekt mot Jim Carreys egen rollmask (ascendenten i Vågen) och drar in den fjärdehus-interna smärtan i människans självmedvetenhet. Hans senare och applåderade roller har påfallande ofta kretsat kring den lilla och olyckliga människan. 

Man minns inte minst den remarkabla filmen om hur han utan att veta det sedan födelsen levt ett bokstavligen regisserat (Saturnus) liv inför en gigantisk tv-publik. Jim Carrey har avslöjat Systemets iskalla inhumanitet och använder kredden från humorrollerna till att fostra biopubliken. Detta är en god Stenbock, en genuin Fader! Problematiken i hans fjärde hus har tydligen vaskat fram en guldklimp.

Skulle man nöjd sig med den allra kortaste tolkning är problemen inte så svåra som man kunde tro: Vågen i öster ger Saturnus som sin välgörare och Venus är Vågens egen härskare. Här samsas de samma fjärde hus så att, trots depressionerna som alltid kommer när en själ gått så vilse i ytlig materialism att Själens egen platoniska Form (Saturnus) är tvungen att störa själva värdkroppens biokemiska balans (Vågen) föra att föra människan till ett bättre tänkande.

Som jag ser det har Krusell junior den möjligheten, men inte storebrodern. I vissa lägen är en bra mix av elementen att föredra framför t.ex. så pass renodlad Skorpion som vi ser hos professorn. The fall guy, har den mixen, inte minst som den kartan är aktiverat på högre och mer idealistiska nivåer än han som bidrar till den fortsatta förfalskningen av Alfred Nobels sanna natur.

Månen och Jupiter behöver bara byta ut sin Herre, dvs välja bort den Sol/Mars-Stenbock sinnelaget tjänar. Månen och Jupiter i Fiskarna omvittnar i sig en stark empati med vad detta klara vatten än sätter sig i förbindelse med.

Här är för övrigt Nobels själ och hjärta i repris:



Lite förenklat hittar man den grovt pornografiska del som det förljugna etablissemanget söker mörka i axeln mellan Vågen och Väduren. Men detta är också en kreativ axel (även om Nobel inte ens var första med dynamiten - svenska skolböcker har varit fyllda med självskrymt och rena myter långt innan Nya Moderaterna satte i system att producera ren och skär lögn om partiets "ärorika" 1900-tal).

Naturligtvis stämmer den här månascendenten väl med verkliga förhållanden, historien har ju utvisat att Alfred Nobels namn nådde långt utanför landets gränser: se månascendentens härskare Saturnus i nionde huset med den fallna horan Venus: den sämsta sortens Venus som är bättre på att räkna pengar och söka berika sig än på verklig kärlek mellan människor. Svensk anti-kärlek som exportvara. 

Kanske Nobels förgrovade sexualitet syns även i den hårda och hjärtlösa Saturnus i närheten av den fallna Venus. Att planeterna är ömsesidiga vänner (enligt det hinduiska schemat) kan inte helt neutralisera Venus vekhet i dess mest egentjänande läge. Kombinationen har både för- och nackdelar.

Ju mer jag tänker på det, desto mer stämmer det faktiskt med Nobels horoskop att han till sist skulle få ett falskt ekonomipris kopplat till sitt namn! Saturnus och fallen Venus är en tydlig tendens på födelsekartan. Faktum att vi hos denne "nitro-Nobel" ser den första ansatsen till den onda svensk som gärna exporterar DÖD till andra länder men fegt spelar neutral i krigssituation!

Mot detta då paradoxen: Solen och den brinnande aktivisten Mars i fredens tecken Vågen. Till skillnad från ekonomipriset kände Nobel själv för begreppet FRED och något annat hade knappt varit möjligt, givet den kraftfulla Vågen i horoskopet. Men åter: så paradoxalt och kluvet är horoskopet att även fredspriset korrumperats av etablissemanget och höjden nåddes när Obama - helt utan meriter - fick priset av den fursteslickande och NATO-kramande norska kommittén.

Vilket intressant liv det var att födas och leva som svensk! Men jag kommer inte att göra om det. Det finns knappt en nationellt relaterad karta bloggen under snart sex år ritat upp som pekar mot mänsklighetens och världens framtid. Sverige tillhör det döende gamla kapitalistsystemet.

Inga kommentarer: