Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 november 2014

Den vettlösa nyliberala skåneekonomen

Besatt

DN saknar språkkänsla. Att kalla något "kristallklart" förutsätter en mer genomlyst tanke än ett simpelt och kategoriskt uttalande som det från den skånska nyliberalen Mats Persson om att Miljöpartiet med dess korrekta vision om en framtid utan ekonomisk tillväxt inte har någon plats i diskussioner om svenskarnas framtida pensionsförsäkran. 

Hans besatta negativitet beror på att det är hans egen profession, de föraktansvärda ekonomerna, som hotas av denna framtidsvision om en mer behaglig framväxande värld än dagens ekorrhjul och slavsystem.

Än mer intressant blir det när ekonomens horoskop är uppritat. Besattheten formligen kvider ur kartan. Här är den giriga bankdirektören Falkengrens halvmanliga motsvarighet! Hungerdemonen Rahu kopplad med likaledes hungrande Månen i begärets tecken Kräftan !!! Solen i Skorpionen. 


Med så här mycket betoning på Vattenelementet är det nästan självklart att individen dras in i den Vegetativa Själens våld - man blir ett fräsande och klösande offer i den låga verklighet marknadskrafterna liknar vid en socialdarwinistisk "alls kamp mot alla" om brödfödan. Så klart den här demonangripna skåningen måste hata Miljöpartiet - han vet inte vad det är för värld utan dårskap som de talar om!

För den som fortfarande ägnar det astrologiska systemet intresse passar det att jämföra den här Sol-Skorpionen med soul- och bluessångerskan Esther Phillips Sol-Skytt. Titta på hur dessa två solar förhåller sig till sin underliggande disponent !!! Den kroniskt heroinberoende sångerskans eldiga Sol i Skytten underminerades av att Skyttens härskare Jupiter låg i den förgiftade Skorpionen, i den Vegetativa Principens smutsigaste eller mest toxiska tillstånd. 

Här gäller antingen eller: man antingen kämpar mot de krafter som söker förgifta Naturen eller man ingår i de djävulsgrupper som förstör miljön! (Jfr tidningen ETC:s publicist Ehrenberg, ett tydligt vattendominerat horoskop.)

Tittar man på den här galna liberalen ser man istället Skorpionens mörka vatten sjuda av inre hetta eftersom härskaren Mars placerat sig i Eldtecknet Skytten - exakt motsatt förhållande till missbrukaren Esther Phillips.

Måste man välja mellan två slitsamma ting är sångerskans horoskop att föredra eftersom den här ekonomen aktivt sprider ett förgiftat budskap via den underliggande fanatismen eller eldsjälsliknande dispositionen. Märk att jag säger eldsjälsliknande.

För inte heller här når han sångerskans sublimitet eftersom hans Eld är förorenad av Jordelementet - Skyttens härskare Jupiter står extremt illa placerad i självberikandets princip Jungfrun och kontrolleras där av den snåla Saturnus. Det finns verkligen något desperat över den här människans psykologi en slags "vinna-eller-försvinna"-fixering.

Hur i hela friden kan det komma sig att högerpolitiker nästan alltid ser ut som något från sophögen som katten släpat in? Den ena mer obalanserad eller grumlig i tanke och vision än den andre!

Nere i folkdjupet finns naturligtvis också snarlika horoskop. Men eftersom medelsvensson inte har någon spetsposition kommer aldrig de medfödda tillkortakommandena att märkas. Det är bara när en medioker varelse tar sig ton eller satsar på en politikerkarriär, man inser att själar verkligen är en livsform för sig och att alla har utvecklats i olika riktning. En del till det sämre jämfört med den kosmiska planen och andra redan på god väg att bli gudar.

Inga kommentarer: