Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 november 2014

Den värsta människan någonsin (Värre än Hitler!)


Världshistoriens ondaste man kom från Amerika
och var en produkt av den industriella, materialistiska eran


Det är den skrämmande läsningen av skicklige analytikern Mikael Nyberg i AB som får mig att titta på Arbetsdelningens Fader - mannen som såg till att vi ingenting är värda, utan betraktas som billiga och utbytbara mänskliga kugghjul i Storfinansens Lönsamhetsmaskin.

Det är ingen tvekan om att Frederick Taylor - marknadens lönsamhetsideolog nummer ett - är en större folkmördare än någonsin Adolf Hitler hann bli eller per definition kunde bli. När han gasat ihjäl alla judar och romer var ju i princip hans "vision" uppfylld. Men för Rovkapitalisten tar andras helvete aldrig slut: nya generationer av löneslavar uppstår kontinuerligt och i dessa västcivilisationens döende timmar dras allt fler in i effektiviseringsingenjör Taylors privata vansinne. "Är du lönsam lille vän?"

Det är nästan magiskt hur tätt i tiden Nybergs analys följer på min lilla granskning av 190 kapitalister, lata djävlar som listat ut att de kan låta pengar jobba åt sig. Jag kommenterade då att de improduktiva VD:arna som kryssar mellan världens toppföretag och pladdrar om nedskärning och effektivisering (taylorism) också bör räknas in i denna mänsklighetens gemensamma fiende. 

Ibland tänker jag att Hitlers tanke kanske inte är så dum, skulle världen inte bli en bättre plats om man kontinuerligt gallrade bort alla barn som visade tecken på girighet. Då skulle jag aldrig fått leva - jag var ett hungrigt barn ville ha de finaste presenterna på julen! 

Först senare har jag genom indisk astrologi förstått att jag kuggade in i den eviga planetära cykeln i den giriga demonen Rahus period och när den var klar försvann det här generande karaktärsdraget nästan helt.

En bättre gallring vore därför att titta på de år då människor oftast bygger sig ett imperium och se till att man blockerade de som under den perioden uppvisade girighetens och vinstlystnadens tendenser. 

Man skulle t.ex. kunna fängsla eller förvara medborgare i riskzonen, och behandla och omprogrammera dem. Bättre några års förvaring än att dessa själar snubblar vidare i århundraden och ställer till med besvär för mänskligheten som på det hela taget bara vill leva och må bra - och inte utsättas för Rovkapitalisternas monstruösa system!

Taylors horoskop är som sagt remarkabelt, som det dyker upp samma dag jag förtydligade intrycken av de 190 kapitalisterna. Här är ju vinst & förlust-tänkandet som en nyckel till hela det miserabla horoskopet. Det är Astrotheme.fr som har ett misstänkt precist klockslag (på minuten) för att vara en födelse på 1800-talet. Ingen källuppgift ges, men jag använder tiden för en ascendent i Fiskarna som förklarar mycket av den här ingenjörens människohatiska natur. (Det är väl typiskt att det är just en mekaniker som reducerar människan till bara utbytbara delar i ett själlöst lönsamhetssystem!)





Den kungavärdiga Regulus har här hittat en måltavla i pengarnas och komfortens Venus exakt mittemot. Men den här lyckobringaren stryker vi pga. att dramat utspelar sig längs två onda hus. Om något var Taylor den som berövade arbetarna all värdighet (kungavärdighet) genom sitt "optimerade" system där man tilldelar arbetskraften mikroskopiska små handgrepp som vilken idiot som helt kan utföra nästan gratis. 

Det är värt att notera att sjätte huset just är TRÄLDOMENS och Olyckans sektor. Det är också fiendskapens, människor ställda mot varandra att konkurrera om jobben genom att bjuda under varandra i löneanspråk. Läs artikeln i AB, den påminner svensken om vilken typ av värld han har valt att ge sitt stöd till genom "demokratiska" val.

Venus som pengar och komfort tappar naturligtvis sin gynnsamhet när den står i fängelsernas och uppoffringarnas hus - den "onda daimonens" hus. Det här är verkligen en axel som stinker för den vanliga människan och Månen i Lejonet visar att det är massorna (Månen) och inte några få individer som utsätts för denna degradering och detta berövande av deras inneboende kungavärdighet (Regulus).

Samtidigt är det den onda daimonen (här spelad av Saturnus/Vattumannen) som förfogar över båda pengaplaneterna Venus och Jupiter. Hur går det ihop? Var inte tolfte huset som sådant förknippat med materiella förluster? Nej, inte om den onda daimonen - här Saturnus -  står utanför förlustsektorn, i ett mäktigt hörnhus som det fjärde och därifrån dirigerar hela slaveriverkstaden vari förmögenheter (Jupiter) står att hämta om man bara plågar den utbytbara individen desto hårdare. Vad vi faktiskt ser av Vattumannen i tolfte är att hela MÄNSKLIGHETEN hålls gisslan i den onda daimonens tempel!

Vilket för oss till den paradoxala Solen i Fiskarna som stiger i öster. Här är så en motorisk energi i tecknet för samhällets olycksbarn, och se hur Slavdrivaren Saturnus lägger in sin långa kontrollerande 270-gradersaspekt mot detta fiskstim av arbetsföra förlorare. Det är därför jag säger att horoskopet i termer av Frederick Taylor beskriver en fullständigt sinnessjuk människa, som vänder sin egen inre slavdrivare mot hela den arbetsföra mänskligheten och underordnar dem, en efter en, detta "söndra-och-härska-schema" som även vi idag känner igen utanför industrin. Djävlarna i Taylors efterföljd har lyckats ta kontroll över hela samhället! 

Det är bara en tidsfråga innan mordtalen kommer att börja skjuta i höjden i Europa precis som i USA - det sataniska land som såg Taylors födelse och med honom de löpande banden. I Sverige är t.ex. politiken bara en språngbräda för de mediokra till de privilegierade kvarteren, och socialdemokratin till den dag den krymper under spärren för riksdagspartier kommer aldrig att bli ett ideologiskt parti igen, ett parti som söker skriva om hela världsbilden. Titta på drasuterna Löfven, Wallström och allt vad de nu heter. Är det så löftena för en ny och bättre värld ser ut?

Den där statsministern som drog järnet samma kväll han insåg att Moderaterna förlorat stort till den växande svenska fascismen är en "andlig" arvtagare till delar av Frederick Taylors horoskop. Se den onda hårklyvaren Mars i kritiska och hårklyvande Jungfrun (en överdos av "söndra och härska" som blir ineffektiv eftersom den tappar perspektivet pga. sin överdrivna vinstlystnad). Det är helt klart att samma placering hos de båda männen förklarar varför den usle svenske civilekonomen inte kunde annat än frukta "visioner". Mars i Jungfrun är den perfekta pennalisten, den nervige effektiviseringsexperten som genom sitt merkuriska sifferräknande isolerar sig rejält från känslor och empati och annat som skulle kunna riskera de lönsamhetskalkyler denne borne siffertricksare så älskar att sätta samman. Det är typiskt att båda männen hade den hatiska och själviska Mars-Jungfrun i varsitt hörnhus. 

I statsministerns fall utgick därför den ekonomiska diskrimineringen mot de som inte var dugliga som honom själv UR HANS EGEN PERSON. Taylor har lagt sin Mars i sjunde huset för allierade, vilket jag funnit om och om som en typisk position som skyller turbulensen (Mars) på den andre, en projektion av sina egna misshagliga egenskaper. I ett fall blev hustrun också galen efter några år med mannen som på detta sätt tillskriv henne all "mars" han inte kunde se att han själv bar på! Hon var nära självmord, men klarade krisen via terapi.

Nu finns det en teknisk skillnad mellan han vars namn ska glömmas och Taylor. För effektiviseringsingenjörens Fiskarna i förstas huset spegelvänds Mars i grunden onda natur så att den blir en "verksam välgörare". Men är man smart hör man vad detta betyder, särskilt i Träldomens tecken Jungfrun. Taylor hade stor nytta av energiska arbetare - det gynnade hans utsugarschema!

Ju mer man gräver sig ner i enskilda horoskop, desto tydligare blir det att allmänna riktlinjer som "verksamma väl- eller illgörare" inte kan användas huvudlöst. Man måste låta alla möjligheter spela tills man tycker sig urskilja ett tonläge i horoskopet. Utan klockslag blir det helt omöjligt, men om vi antar att Taylor hade Fiskascendent blir detta ett sådant olyckligt fall där ascendenthärskaren Jupiter - platshållare för personligheten och egot - står  tillfångatagen i den onda daimonens tempel (12e) och troligen är fullständigt omedveten om hur hans/hennes tankar och handlingar ser ut ur Sanningens perspektiv. Det var som så här demonbesatta människor Jesus kan ha sagt: "Fader (Saturnus) förlåt dem, för de vet inte vad de gör." Problemet här är att Fader Saturnus ÄR den onda demonen. Så vad gör man då? Den som dräper med svärd skall bli dräpt med svärd?

Ska man gå djupt och filosofisk in i den här kartan, är det industriarbetarens och järnets planet Mars som äger det nionde huset för samvete. Gudens tempel har det flinka och futtiga detaljarbetet som sitt ansikte! Och planeten är en verksam välgörare! Taylor var, för att vara trogen tidigare resonemang på bloggen, utvald av Gud att predika just denna människohatiska arbetsdelningsfilosofi som Svenskt Näringsliv och alla andra motsvarande satansgrupperingar i världen anammat för att hålla Mänskligheten i slaveri tills den vaknar och störtar sina herrar. 

Den "verksamt goda" Mars var Taylors "universella dharma", det var den delen av helheten han förmådde se och upphöja till sin gud. Men återigen: han var inte så intresserad av att själv ställa sig på fabriksgolvet utan projicerade denna plikt på "den Andre" (7e huset). Och här visar sig därför 9e huset ge ett falskt budskap, trots att jag erkänt att jag ofta låter detta fälla utslaget om en människans moraliska halt.

Det råder ingen tvekan om att Taylor var extremt framgångsrik med sin formel för att öka fåtalets rikedomar på den stora arbetande massans bekostnad. En verksam välgörare i ett hörnhus anses mycket effektiv och det är bara att notera den förhatlige förre svenske statsministern som faktiskt också han hade som enda mål att göra de rika ännu rikare och - negativt - straffa dem som inte bidrog till detta arbete på att göda övre medelklassen och överklassen. Hans naturligt onda Mars var i Jungfrun i första huset också en verksam illgörare. "Stridshingst" kallade han sig - en sådan som trampar ner andra med sina hovar - och det är uppenbart att han i grunden var en destruktiv människa, en som föraktade mänsklig svaghet (Också där en förstahusägare fångad i 12e av den onda demonen). 

Arbetsdelningens (det moderna slaveriets) fader Taylor var än mer vansinnig. Redan det sliriga förhållandet mellan Vatten och Luft (empatiska känslor och kyligt rationell logik) berättar att vi återigen har mött ett horoskop för en tidig IT-fascist (förre statsministern hade också ett slirigt glapp mellan Luft och Vatten och påfallande problem med sin empati).

Se åter i AB-artikeln hur dagens Taylor bygger upp nya slavsystem med hjälp av IT.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

En petitess bara. Det står "arbetsdelning" (alltså arbetsfördelning) tre gånger i inlägget. Taylorsystemet handlar om befrämjande av rationell arbetsLEDning, "scientific management". Det är inte riktigt samma sak. Arbetsdelning är ju kort sagt fördelning på olika händer av delarna av en viss arbetsuppgift. Arbetsledning handlar om rätt person på rätt plats, rätt verktyg till hands vid lämpligast maskin, tids- och rörelsestudier etc.

Arbetsledning, Nordisk Familjebok 1951-55 års upplaga:

(Ur femte paragrafen) "Det gäller att uppnå bästa möjliga arbetsprestation med hjälp av den produktionsfaktor, som kallas trivsel i arbetet. För uppnående härav kan man gå fram på skilda vägar. Framför allt är det här fråga om att befria arbetaren från känslan av att blott vara en betydelselös kugge i ett maskineri."

LOL

På tal om Hitler såg jag en dokumentär om Sovjets historia på tv igår. Hitler inspirerades av Marx och kommunismen, vilken han noga följde under 30-talet, även om han utåt utropade marxismens död. Marx tyckte att folkslag som ännu inte nått kapitalismen och således låg två steg efter (basker, serber, bretagnare och skotska högländare) var avskräde som skulle utrotas, eftersom de inte skulle kunna omvändas till revolutionärer. Stalin lät sju miljoner ukrainare svälta ihjäl på ett enda år, 1933. Bara en bråkdel av de många miljoner ryssar som dog under andra världskriget dödades av tyskarna. Sovjet skickade ut specialtrupper som plockade bort id-brickorna från sina stupade landsmän, vilket är unikt i krigshistorien. När Sovjet "räddat" Europa från nazisternas utrotningsläger togs flera direkt i bruk igen för Sovjets egna massmord, tortyr och horribla medicinska experiment. Så Hitler får nog dela andraplatsen efter Taylor med Lenin, Stalin och Mao.

Eller är det här om Marx elakt förtal av en döende kapitalism? Dokumentären gick ju på den intellekuella högerns kanal Axess.

Men visst är det en härlig känsla att rensa ut skräp och oönskade element. Undertecknad lämnade just återvinningsstationen efter en nödvändig utrensning av källarförrådet.

M v h ~ Mars i Jungfrun

Seaward sa...

Nej det var inte ett missförstånd även om "arbetsledning" har en annan vedertagen innebörd. Jag avsåg den delning av arbetet till små petitessartade moment - just det som växer ur Mars-i-Jungfrun (din placering!). Med arbetsdelningen som fragmentering av helheten berövas Trälen (Jungfrun) sitt inre Lejon - sin kontakt med storheten som följer på överblick.

Den kontexten förekom också i inlägget även om jag inte räknat hur många gånger jag repeterar skillnaden på Jungfruns fragmentariska förståelse och Lejonets helhetsbild. Även AB-artikeln tog upp den här arbetsdelningen i "hjärnkraft" och manuellt plockande.

Det var väl Nordisk Familjebok som radade upp lustiga zulu-negrer för fotografering till västerlänningens förundran och förnöjelse. Sveriges förflutna är verkligen inte imponerande, B-laget av bigotta västerlänningar....

För att tala dödstal med en dödens Skorpionascendent med Mars i fiendskapens Jungfru, tog jag mig en lång stund och skrev av en sammanställning i David Berlinskis The Devil's Delusion om hur mycket död SEKULÄRA SAMHÄLLEN spridit bara under 1900-talet. Ett bloggsök kanske kan locka fram den tabellen ur drivorna. När boken kom var väl udden mest mot den imbecilla sekulära humanismen som lastar religionen för all gräslig död. Det är i själva verket tvärtom och din uppgift är en liten del i den för väst så oönskade sanningen om den mordiske vite mannen...