Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 november 2014

De själviska nordborna!

På morgonradion: Kritik från internationellt organ för fattigdomsbekämpning mot främst Sverige men också Danmark. Under den svenska borgarnas välde styrdes en betänkligt stor del av u-landsbiståndet om till att hålla flyktingarna till Sverige borta från de privilegierades kvarter. 

Men nu sitter de där, mitt på fina Östermalm i Stockholm! Jag tg en promenad häromdagen och kom att passera Storgatan, en gata från övre medelklassens diskreta bostadskvarter som mynnar ut vid pittoreska Östermalmstorg med dess torghandlare - inte "skrikiga invandrare" som nere vid Hötorget utan en sort som anammat en sobrare stil. Vi talar historisk mark nu: Östermalm torde väl vara fokuspunkten för den svenska nazistiska överklassen på 1940-talet.

Jag såg tre tiggare längs trottoaren på bara tvåhundra meter! Den fattiga världen kryper som vägglöss på den rika och kapitalistsamhällets sanna natur blir allt tydligare för dem som dagligen arbetar på att upprätthålla den.

Sverige blev ett skammens land under högerns åtta år. Fattig-Sveriges själviska vårdande om sitt eget först och främst sitter fortfarande djupt i denna nationalsjäl. Vem är redo att avstå sina improduktiva Thailandsresor för att jämna ut jordklotets orättvisor? Vem är redo att gå från instinktivt kreatur till det som ligger underförstått i ordet "människa"? 

Men hur i hela friden ska det kapitalistiska systemet knäckas när t.o.m. onda människor duperade av "jobbets evangelium" väljer skattsmitarnas kung, Juncker, till EU-president? Det ser ut som vi behöver 100-faldig tsunami som formligen sveper bort den västerländska civilisationen från jordens yta så att något annat, vad det nu blir, får sin chans att organiskt utveckla och bevisa sin potential att stötta Människan och inte Kapitalet.



För en stunds meditation:

Juncker valdes av Europeiska Rådet då tidens tecken exakt tryckte på en av hans mest osunda medfödda indikationer: den att dölja en underliggande girighet i det lilla, i det egna (Kräftan) med ett rationaliserande eller desinformerande luftslott - Saturnus i Vågen - som pratar stort om EU-projektet som ett "fredsprojekt" - Vågen, Venus eller fredens tecken!





Juncker innerst, tidens tecken ytterst. Sannerligen, västerlandet är nu ungefär så korrumperat som en civilisation kan bli, tack vare aningslösa och oreflekterande borgare som dagligen betjänar den grymma Rovkapitalismen...


Se även: Rövaren Junger (Eller: Tyvärr detta är EU:s innersta väsen)

Inga kommentarer: