Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 november 2014

Därovan en gud, härnedan en demon

 
Beskåda den förvridna
demonen i människan!

DN skriver av nyheterna i en norsk tidning - Bonniers har det ju så svårt med de vinster som fågelungarna i boet skriker efter: "Flera oberoende källor uppger för tidningen att de anställda reagerar på att Breivik mer än tre år efter massakern på Utøya och bombdådet i Oslo ännu inte visat några tecken på ånger. De anser också att han är manipulativ och därmed svår att förhålla sig till."

Många onda andar eller daimoner ansågs i antiken vara manipulativa och med en egen agenda. Romerska 200-talsfilosofen Plotinus menade att en daimon är samma sak som en evig gud, bara att den har fallit ner i den sublunära och korrupta värld som dagens ateister hyllar som den enda platsen för medvetna livsformer. 

Man kan sätta likhetstecken mellan ateism (som t.ex. de svenska Humanisterna) och satanister eftersom det är "denna världens herre" som har störst intresse av att binda mänskligheten i den träldom som Satan genom sina dominanta manifestationer, Arbetsgivaren och Kapitalisten, sedan kan profitera storligen på. 

Den ene skaffar sig frihet genom den andres trälande, i Sverige långt bortom pensionsåldern enligt Sveriges förre statsminister och säkerligen också nuvarande om man skulle pressa Löfven på frågan om han har någon avsikt att byta ut kapitalismen som grundläggande spelplan eller inte. Socialdemokratin må ha förordat skäliga löner för arbetande människor men det är just i nyckelordet "arbete" de avslöjar sig arbeta för Satan i lika hög grad som de förmögna överherrarna. 

Få själar förmår falla till Jorden utan att förvandlas från gudar till onda daimoner! Det är troligen i den insikten den hinduiska astrologin verkar innehålla fler indikationer om problem än markörer som omvittnar "reserverade födelsetider" för de som kommer till Spelplanen för att göra gott.

Reducerar man den manipulativa norska massmördaren till bara ett tecken om Tiden genom att rita horoskopet som en naturlig zodiak kommer genast frågan om Makt och Individualitet (eller essens) i centrum:


Artlärans Stenbock (se Carl von Linné)
och individualitetens Lejon i konflikt

Solen i Vattumannen dominerade starkt i granskningen av 190 Kapitalister, men i Breviks fall är det snarare den "brutaliserande" krocken mellan seendets (visionens) Eld och gränsen för detta seende i de fenomenen som tillhör det objektifierade "stendöda" Jordelementet. Här finns en oerhört slitsam kombination av symboler. 

Den mörka eldens Mars (en mörk, tamasisk eldplanet) står i Stenbocken och kan där, så att säga, sägas infrusen i helvetets nionde och lägsta krets.

Saturnus är en iskall (och oempatisk) planet, men den befinner sig själv i det centrala Eldtecknet Lejonet, vars härskare den fria Solen är dess fiende. Saturnus mottar dessutom den "hämmade" våldsaspekten från Mars, som uppenbarligen identifierat sig med Makten (Breivik poserade på foto i någon slags kungamundering). Det är Saturnus placering i Eld som förklarar den lilla gnutta av Eld som syns i Stenbockens i övrigt jordbruna och materiella helvetesvärld. Helvetet, det kan vara den futila världsbrand som pågår i Jordelementet, ett element som redan är utbränd och dött i sin nakna objektiva sterilitet. 

"Andens brutalisering" har jag kallat de svårare mötena mellan de inkompatibla världarna eller dimensionerna av Eld och Jord. Eld är den obundna, gränslösa, grunden för all existens. Solen i härskarläge i Lejonet antyder att andesjälen är ren kognitiv kraft.

Breviks Sol i Vattumannen är ägd av Saturnus i Eld och i den meningen utspelar sig massmördarens andliga liv uppe i himmelen, i Eld och Luft, hans visioner rör Luftens intellektuella kategorier och han är en äkta galning som förläst sig och skapat en verklighetsfrämmande mental kartritning där hans smutsiga störningar i Jord har skrivits in i formen av hans islamofobi. Hade han varit född i Tyskland på 1930-talet hade han naturligtvis blivit judehatare. Sådana här mentala störningar kräver sitt och använder vad nu Tiden har att bjuda på för att synliggöra sig.

Men det är förstås kollisionen mellan Eld och Jord som förklarar att han var redo att gå till fysiska Mars-angrepp mot sitt eget folk (Månen = landsmännen) eller rättare sagt, de norrmän - socialdemokraterna - vilka han ansåg vara landsförrädare. 

Mars i Stenbocken i attack mot Saturnus i Lejonet indikerar förstås också Stenbockens sjukliga tendens att vilja instifta hackordningar (över- och undermänniskor, arbetsgivare utser sig själva som ledare och reducerar andra till trälar). 

Bara i USA (den data som var lättast att hitta på nätet) föds det mer än 20.000 barn under Månens passage genom ett zodiaktecken. Brevik uttryckte den svårt angripna Månen på ett förödande sätt, men jag har bara stött på denna groteska massmördare dessa intensiva två dygn, då psykets och folkmassornas Måne kom i skottgluggen för Mars aggression, bunden i ett helvete den tyckte sig se i sin inre himmelska vision och kopplade till varjehanda intellektuella Vattuman-koncept. 

Vad blev det av alla andra barn som föddes dessa dagar i februari 1979? Blev de bilmekaniker, svetsare eller oljeplattformsarbetare allihop? Just viljan att betvinga död materia kan vara det mest utmärkande för Eld/Jord-konflikten, så även de mer hårdföra typerna av konsthantverk (glasblåsare, stenhuggare med mera) passar in på en så generell figur. Att Breivik "betvingade död materia" genom kallsinnigt massmord (Månen kontrollerad av fordrande Saturnus), säger något om hur han i sin mentala Vattuman-karta över verkligheten reducerat de norska socialdemokraterna till "skadedjur". 

Exakt samma tendens man börjar se i hans favoritland USA där mer och mer tidningsartiklar påpekar att republikaner och demokrater börjat se varandra som olika arter. Tendensen är i full galopp även i Sverige, där Storfinansen inte ens behöver vinka med fingret - deras lakejer i högerpressen smutskastar lika oförblommerat som den PR-firma som tänkte ut Nya Moderaternas senaste uppsättning valaffischer som inte hade något eget budskap utan bara demoniserade alternativet till den idélösa Alliansen.

Eftersom Storfinansen har ett sådant övertag kommer Slutstriden inte stå i Europa, vad än Breivik kan ha fantiserat om. Den kapitalistiska Ondskan är en så stor och global kraft att konfliktlinjerna snarare ligger mellan symbolen för all denna ohämmade girighet - USA - och nya uppstickare som kan komma att organisera sig med förfärande fart. Tänk om IS - som just aviserat en ny genuint guldvaluta - växer till sig. Då kommer den genomkorrupta västcivilisationen att gå under via dessa större förskjutningar i världen, vilka uppenbarligen är ett krig som utspelas just nu, i Himmelen, i den supralunära världen där morgondagens Kartritning för mänskligheten just nu håller på att introduceras. 

Tror någon verkligen att Vattumannens tidsålder kommer att motsvaras av västerlandets själviska kapitalism? Nej, Vattumannen är ett koncept som INKLUDERAR ALLA, och ur symbolens fulla innebörd ser man lätt hur Breivik och troligen alla som föddes under en månad 1979 tillhör tidiga och aborterade försök när Tiden söker BYGGA EN NY FORM, en ny idealfigur. Ur en annan lucka tid kommer en dag en världsledare att stiga fram, en som lyckas förena medhavda kvaliteter med de frågor människorna vid den tiden ställer. 

Var tid har sin Messias och nästa avatar kommer att erkännas av både muslimer, judar, hinduer och många fler. De nationer som dukat under för Satans korrumperande inverkan saknar korrekta tolkningsverktyg för det som utspelar sig i historien och reduceras till skamliga fotnoter i den fortgående berättelsen.

Varför då denna Breivik, den möjligen enda massmördaren på Jorden under just denna lucka tid? Han var en gudomligt utvald aktör, precis som fenomenet IS - enligt västmedierna (med den sataniska kapitalismen att försvara) föga mer än en slaktarmaskin i rörelse. 

Men man vet sällan i förväg vilken den större Planen är, fånge som man är inte bara i sitt eget patetiska horoskop utan också under inflytande av nationens astrologiska begränsningar och därtill böjs och pressas av Tidsanden - planeterna som ständigt knådar den här degen som aldrig kommer att bli till något färdigt bakverk. Aldrig i det materiella. Uppe i himmelen är samma berättelsen istället en evig och på sitt sätt kompositionsskön lek, och det är troligen den nivån Breivik introducerade i ett av de mest förlorade länderna i världen, Sveriges förra B-lag Norge, vulgärt nyrikt genom olja och en feg Nato-älskande fursteslickare.

Fatta djupet av korruption som drabbat Nobelkommittén som "proaktivt" valde Obama till fredspristagare innan han ens hunnit göra världen något gott! (Här kan man tala om för tidig utlösning!) Och när sedan tidigare s-ledaren Stoltenberg går och blir Nato-chef, då inser man att det är Djävulen som regisserar den här sub-plotten ett avlägstet hörn uppåt Ultima Thule till.


Madness


Sverige (1809-kartan) tappar Norge
i Unionsupplösningen 1905. Notera
Sverige dåvarande ascendent:

Stenbocken som i klassamhälle!

Man kan diskutera om gamla Sverige, med den landägande och sataniska överheten, möjligen förde psykisk smitta vidare till Norge vid unionsupplösningen, så att i själva verket Anders Breivik tillhör svenskarnas dåliga karma - vi som ohämmat fortsätter bygga och exportera mördarvapen som tar ANDRAS LIV, men inte våra egna. Är inte detta ett land som redan tjänat ihop till ett bättre terrordåd än den där klanten som sprängde sönder sin egen magsäck i julruschen?

Sverige, börjar det visa sig i denna Uppenbarelsens Tid, är ett schizofrent land med goda och humanistiska strömningar men med ett ekonomiskt ledande toppskikt som är Satan själv inkarnerat som en kollektiv kropp. Jag misstänker att IS kommer att jämna Bonniers-huset med marken, som en liten spin-off på den judisk-arabiska problematiken. 

Först kom östeuropeiska tiggare och påminde svenskarna om att tiden på Jorden är sen, och sedan kommer övriga världens alla dilemman att ta "vårt" spelfält i anspråk. Så går det nämligen om man tror sig kunna sitta i nordiskt ljus bland stilmöbler och tillverka krigs- och våldsspel och exportera till resten av världen. Världen kommer givetvis att vilja tacka de svenska IT-fascisterna på något sätt.

Ni läste det här först: den kompletta visionen som ser orsak och verkan och spekulerar över sannolika följder i den låga materiella Jord-dimensionen.

9 kommentarer:

Susanne sa...

Det du skriver här, och mycket annat i samma stil som du skrivit om på bloggen, får mig att erinra mig Kristinebergsprofetian och bilden i gruvan där. Är det något du känner till? Själv läste jag om dem i en tidning 1974 och redan då tyckte man väl att karakteristiken av Sverige stämde rätt bra, och undrade när det sker som det talas om där, att Gud tar sin hand ifrån oss. Den finns på flera ställen på nätet, t ex här: http://glasverk.blogspot.se/2012/06/kristineberg-kristus-inne-i-berget.html
På senare tid har saken aktualiserats för mig, eftersom jag fick syn på en roman på detta tema, som jag nu läser. Jag har kollat lite om profetian, och det uppges att den är från slutet av 1800-talet och i så fall är det ju anmärkningsvärt. Men jag har inte sett någon uppgift om när den blev nerskriven, det skulle ju vara intressant att veta. Ska man anlägga en nykter syn på saken så kan det ju t ex tänkas att det där med "resa i skyn på drakliknande föremål" är ett senare tillägg... och det där med att skonas i det längsta från vedermödor, där är det ju lätt att tänka på de två världskrigen. Det är ju i vilket fall suggestivt, det där med bilden i berget... vet inte vad man ska tro. Men mig veterligen har ingen kristusbild visat sig uppe på bergets topp i a f, så än har vi väl beskydd...

Seaward sa...

Jag kan väl medge att jag anammar en viss stil i samband med vissa inlägg. För att inte folk ska vantolka har jag taggat vissa inlägg som apokalyptik - författaren sätter själv etikett på typen av text han skriver. Gissningsvis går den subtiliteten de flesta spårlöst förbi. Det här inlägget förtjänade inte riktigt den etiketten, även om tidsålderstänkandet kommer bra nära...

Den sista harangen om Norge - fött med Solen i samma gradtal som "gamla Sverige" - kanske representerar något problematiskt som går tillbaka på Sveriges kolonialhysteriska period, var bara ett plötsligt infall (jag planerar få inlägg, jag har fullt upp med att bryta och sudda stycken när det verkligen bär iväg för långt!)

Det där urklippet var det nog många som sparade! Min mor hade det och även om jag lutar åt bläckplumpstestteorin - man ser vad man har i sitt undermedvetna - om man stirrar en naturlig formation, så är den här figuren i stenbrottet remarkabel.

Formuleringen att "Gud tar sin hand från människan" skriver jag inte under på. "Hednisk" dvs grekisk-romersk filosofi inte minst platonisten Plotinus menar att det snarast är själen som vänder sig bort från Nous, den gudomliga allvetenheten och söker sitt, söker det partikulära. Då kommer en individuell kropp av kött som brevet med posten och vill det sig illa blir själen så duperad av sinnenas ytliga och i allmänhet falska vittnesbörd, att det t.o.m. debatteras huruvida det existerar en högre sida av själen, som aldrig tar boning i människokroppen utan är och förblir den odödliga rationella själen.

Sverigehoroskopet från 1809 och Norgehoroskopet för 1905 har självaste Solen nära kopplad till Djävulens stjärna, så bortsett från teologiskt spekulativt tal om att detta perifera hörn av världen skulle kunna vara Djävulens experimentverkstad, kan åtminstone befara två folk mer än lovligt lättlurade. Solen i Jordelementet har den egenheten att den har TENDENSEN att stanna vid konkreta föremål (en formation av bergskristall) genom tingen dra sina slutsatser. Men kan man inte se igenom tingen och beskåda deras underliggande principer, är det lätt hänt att man köper Djävulens förfalskningar - budskapet i vilken banal reklamfilm som helst. Det var det som var kärnan i dagens andra inlägg om ubåtsjakten (där AB påpassligt berättar att en rysk tidning skrattar ut svenska militären på ett sätt som för tankarna till horoskopet för just presskonferensen).

Den egenartade judiska teologi som odlades i Dödahavsrullarna (som Jesus garanterat kunde utan och innan) menade att Gud ”abdikerat” (likt Platons ”Den Ene”) och överlåtit en kamp mellan Ljusets ande (Mikael) och Mörkrets ande (Belial/Satan) som var lika lång som universums tid att leva. Så det går utmärkt att träda in i tid och rum i önskat årtusende och uppleva den här spänningen som uppstår i spänningsfältet mellan absolut realisering av allt och total förnekelse. Kanske var judarnas Mikael/Belial-dikotomi ett annat sätt att uttrycka den hinduistiska kosmologins tanke om Sattva guna och Tamas guna – materiella kvaliteter som uppenbarligen också bär den positiva och den negativa polariteten som behövs för att världen ska rotera på sin världsaxel...

Det är nästan synd om Stefan Löfven, han är ute på långt djupare vatten än en vanlig svetsare kan hantera. Det här är Storfinansens show från början till slut - falska drev, falska foton, falska presskonferenser. Alla världens konspirationsteoretiker har troligen rätt - bara att det är ännu värre än de någonsin kan föreställa sig. ALLA monetära krafter verkar för att uppehålla de kulissväggar som utgör den västerländska civilisationen och just nu är A och O att låta svenskarna känna "behovet" av en trygg farbror NATO.

Susanne sa...

Som synes av det jag skrev ovan är jag varken troende eller "otroende" när det gäller bilden i berget. Bara förbryllad. Bläckplumpsteorin lutar jag däremot åt när det gäller marmorbilden. (Som omtalas bl a länken.
Och frågan är ju om bilden kan kopplas till profetian. Kanske lappgumman som låg bakom den för sitt inre såg händelsen 1946 när bilden skulle komma att blottläggas, och drog sina egna slutsatser. (Den här förklaringen har jag aldrig tänkt på förr, den kom nu.)
Det är ju inte den enda domedagsprofetian i världen precis... men det där med att vi i Norden hittills varit förskonade från mycket, det stämmer ju. Den som lever får se om det håller i sig...

Det där med att det är människan som vänder sig bort från Gud, och inte tvärtom, det håller jag med om. Fast frågan är ju vad som händer när så sker. Om allt upprätthålls i Guds - Nous tanke... tänk om "han" tröttnar (och inte har abdikerat)...

Om u-båtarna och ryssarna: Klart att ryssarna kan kosta på sig att skratta, det är ju myggan mot elefanten. Och att det hela skulle vara iscensatt av militären på något vis, nej det tror jag på lika lite som att månlandningen skulle vara fejkad. Däremot spelar det hela ju NATO-vänliga krafter i händerna, men det betyder inte att det inte har förekommit intrång av främmande makt. Och bevisligen har ju Ryssland kränkt både svenskt och annat luftrum på senaste tiden. Så varför inte såsom i himmelen så ock i havet?

Havsörnen sa...

Gestalten uppenbarar sig 1946-11-29, 05:00, Kristineberg

Solen och Mars i underjordens tecken Skorpionen.
AC/Merk./Venus/Jupiter i fredens tecken Vågen
Månen i Stenbocken, Saturnus i Kräftan, Rahu i Oxen

"Kristineberg var från början en lantgård i Lappland. En kvinna som hette Kristina hade ägt gården, därav namnet."

29 = 11. "Jesus" = 11
1946-11-29 = 60 = 6 = Tiferet = Kristus.

"Kristineberg" = 11
"Kristina" = 11
"Lycksele" = 11
"Sankta Anna Underjordskyrka" = 11
"Sankta Anna" = 6

Havsörnen sa...

Minsann, en ömsesidig reception där, mellan havet och berget. Kristusbilden är i "silver-glänsande sericitkvartsit". Månen = silver. Månen i Stenbocken, geten/lammet som klättrar mot bergets topp.

Susanne sa...

Tack för att du redovisar horoskopet för händelsen, så slipper jag ta reda på det själv :-) Jag minns att Siwert tidigare skrivit något om att november 1946 var en problematisk tid, utifrån några personer som föddes då.

Numerologi vet jag inget om. Blir ordet Jesus 11, menar du? Och skulle 6:an ha något med Kristus att göra?

Havsörnen sa...

Den centrala delen i Kabbalah är Livets Träd. Den sjätte sefiran, som utgör centrum, förknippas via astrologisk korrespondens med Solen, världen ljus/Kristus. Solen härskar över Lejonet/Lion of Judah. I Narnia-böckerna finns en Kristusliknande figur i lejonet Aslan. "Aslan" = 11. Se där ja, då fick jag vatten på min kvarn. :) Samtidigt kan man förknippa Kristus med den andra sefiran, Chokmah, i och med att han är "sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida".

Göra ord till tal... A=1, B=2, C=3, etc.

JESUS = 15131 = 11. Passar bra eftersom "light" = 11. Kristus är ju världens ljus. Ljusbringaren, "Lucifer" = 11. Annars förknippas ju Kristus med talet 33, vilket även kan reduceras (genom addition av treorna) till bastalet 6.

Havsörnen sa...

Det finns dessutom en koppling mellan 6 och 11. Solen förknippas alltså med talet 6, medan Lejonet är den astrologiska korrespondensen till tarotkort nummer 11, Styrkan.

För mig handlar det om synkronicitet. Jag fick 6 från hela datumet 1946-11-29 och 11 från dag 29 (2+9). När jag sedan omvandlade de namn eller ord jag kan komma på som har med ämnet att göra till siffror så blev samtliga 11 eller 6. Jag har inte valt ut dem från dussintals försök. Detta inträffar ständigt när jag räknar ut något numerologiskt.

Nu ser jag en annan grej med datumet då jag postar min kommentar:

2014-11-15 = 6
15 = 6

Jag använder ett system där dag och månad behåller sin dubbelsiffra vid additionen. 2+0+1+4 + 11 + 15 = 33 = 6. Bastalet blir såklart detsamma om vi lägger ihop siffrorna en och en. Då får vi 15 = 6. Lägger vi ihop 1+9+4+6+1+1+2+9 blir det 33, vilket verkligen är specifikt för Kristus.

För övrigt hade jag aldrig hört talas om Kristus-i-berget förrän du tog upp detta i din kommentar.

Kartan för min första kommentar 2014-11-15, 08:51

AC/Venus/Saturnus i SKORPIONEN
Solen/Merkurius i VÅGEN tolfte huset
Månen i LEJONET, 6 grader 17 minuter, invid Kungastjärnan Regulus 5 grader 58 minuter.

Jämför med kartan för 1946-11-29, 05:00. Samma betoning på Vågen och Skorpionen. Dessutom har undertecknad AC i Skorpionen och Solen/Merk. i Vågen i tolfte!

Susanne sa...

Ser man på! :-)

För egen del hade jag inte närmare tänkt på Kristinebergsbilden och profetian på 40 år, sen jag läste om den 1974, men precis i samma veva som Saturnus gick in i Skorpionen stötte jag "av en slump" på romanen jag nu läser - Kristus i berget av Britta Stenberg. (Letade på bibblan efter en bok av Birgitta Stenberg som skulle finnas inne men inte stod där) I den här vevan går också Saturunus i konjunktion med min natala Jupiter och i opposition med min måne. Och Algol också...