Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 november 2014

Bill Cosby, jazzmusiker, sen komiker och nu sexförbrytare




USA bävar. Deras affischpojke för en framgångsrik svart helylleman var lika falsk som allt annat Drömfabriken producerar. Bakom ytan bara en simpel sexförbrytare.

Hack i häl på den sociopatiske sexknepsgurun ("tryck kvinnan in i ditt skrev") som på goda grunder vägras inresa i England, kommer så en kort kommentar kring underhållaren Bill Cosbys horoskop. Eftersom det finns en känd födelsetid räcker det med att peka ut några faktorer som relaterar till de onda husen och som jag tror tippat den här himmelen i fel riktning när den planterades på Jorden. 

För det är ju så att utan födelsetid och kunskap om vad som sorteras in i de olika husen har vi bara en himmelsk provkarta på Platons IDÈER, men ingen egentlig kunskap om de kanaler dessa drivande impulser kommer att ta.




Det tredje huset är ett av de onda husen (här gråfärgade), men kallas i indisk astrologi ett förbättringens hus. Merkurius är i sig amoralisk men ett intellekt kan formas att bara härbärgera goda tankemönster. 

I Cosbys tredje befinner sig Venus i negativt härskarläge i Oxen. En potentiell sinnebild för Horan och definitivt en aktualiserad potential när vi ser att libido-planeten Mars aspekterar från det onda åttonde huset för just libidinös energi. Så vilken chans har detta amoraliska hus att förbättra sig? Det ser tvärtom ut som att Cosby gått från amoral till ren och skär omoral efter det att han föddes in i denna världen.

Också psyket/Månen stor i ett av de onda husen, det sjätte för fiendskap och olyckor i den mån Månen tas som "livets slut" är nog den här skandalen dödsstöten för den snart 80-årige kufen.

Men även Månens naturliga hus, det fjärde, har samma denotation. "Frågans slut" blir nu ännu tydligare eftersom vi har en slirig sorts Tvillingarna här, en sådan som förre moderata försvarsministern som ljög och slingrade sig och falskt hänvisade sin plötsliga omgång till "familjens lidande" till följd av högerns massiva omoral. Och Tvilling-Solens disponent Merkurius har det inte så bra den heller, disponerad från just Månen i hungrande Lejonet men i olyckans och fiendskapens hus. Fjärde huset tecknar också problem i livets slutskede.

Men grundproblemet tycks vara Mars onda aspekt mot Venus. Jag kallade den i bloggens början för "hor- och horbocksyndromet", men tog tillbaka det eftersom det också är en drivande och legitim kraft hos t.ex. många musiker och skådespelare (vilka dock förefaller knulla runt mer än de flesta yrkesgrupper...). Här har vi då Bill Cosby, en gång jazzmusiker (blåsinstrument, har glömt vilket) och säkerligen i den mest lösaktiga svängen redan då. Sedan har troligen den karaktärssvagheten som Mars och Venus tecknar funnits med genom hela livet, vilket nu ett dussin kvinnor stiger fram och omvittnar.

Eftersom det inte bara verkar vara lösaktighet utan forcerad sexualitet (se åter just föregående inlägg!) ska man inte missa egenmäktigheten själv, Saturnus, som stiger i öster. Detta är den absolut sämsta positionen att utöva makt från eftersom ego-punkten sällan sammanfaller med det allmännas bästa! Se bara monstret som släppte marknadsliberalismen lös: Margaret Thatcher! 

President Obama är ett mer komplext fall eftersom hans Saturnus i öster opponeras från Solen i väster, vilket naturligtvis gjorde honom till en vek och maktlös president, men säkerligen också en makthavare som vuxit enormt som människa. Det gjorde sannerligen inte den formaliserade Thatcher under sitt liv, och uppenbarligen inte Bill Cosby heller.


Så, då blev det två inlägg om dekadent sexualitet under denna bestialiska nymåne i Skorpionen med mörka Saturnus just anländ till tecknet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du har också upptäckt det ja, att skådespelare som musiker verkar ha en tendens att leva ett dekadent liv som gärna innehåller vidlyftiga sexuella experiment, eller verkar just ha sina lösa sexuella förbindelser lite här och där - med eller utan våldtäkt i bilden.

Jag satt för ett par år sen och funderade över det här, hur det kom sig att så många i de här båda yrkesgrupperna verkar ha vidlyftiga sexuella experiment eller för övrigt har ett vidlyftigt sexliv. Men dessa båda yrken liknar ju inte direkt snabbköpskassörskans tråkiga yrkesliv. Så jag antar att experimentella människor dras till experimentella yrken.

Seaward sa...

Ska man försöka knyta iakttagelsen till bloggens ämne, astrologi, har ju en äldre studie visat att Kräftans tecken i öster hos skådespelare med känd födelsetid dominerade.

Detta fynd säger samma sak: Kräftan representerar Vattenelementet i dess Rajas-kvalitet, dess passionerade tillstånd, och likt Månen är det ständig ebb och flod som gäller, ömsom mättnad och ömsom ny konsumtionshunger. Nya filmroller och ny tillfälliga motpartners att avsmaka.

Detta är då själen i dess syndafall, fånge under biologins overkliga impulser. Skälet till att underhållningsbranschen sågs ned på i äldre tider när kulturen ännu kände till "the Great Chain of Being".

När den mänskliga själen identifierar sig med den Vegetativa Själen (se förre och nuvarande statsministern) har den reducerat sig till en grönsak som utan att ens tänka vänder sina blad mot vilket håll än solljuset kommer.

Så klart Rovkapitalisterna har lindat den "tacksamme" Stefan Löfven runt sitt finger. Studien med 190 kapitalister nyligen visade att det verkar vara Solen i den planerande Vattumannen som skapar Kapitalistiska System och sedan har vi Vattensjälar som politiker i hela Europa (Löfven, Cameron, Hollande, Merkel) vilka utan att förstå bara följer dessa höga och onda Vattumäns spelplan. Skådespelare (om man kan sammanfatta dem som "Vatten" är som politikerna, tacksamma för att få en roll och mer pengar i fickan)

Anonym sa...

Hej,

Är det bara om månen står i fjärde huset / tvilling som i det här fallet då vissa problem i livets slutskede kan inträffa eller gäller det generellt för de horoskop som har en planet eller flera i fjärde huset??

Jag har Jupiter i fjärde huset / vattuman måste man oroa sig då?

Tack på förhand!

Seaward sa...

Alla regler flyter runt i ett astrologiskt universum där man själv måste avgöra ett antal besläktade faktorer om man vill studera "frågans slut".

Månen har liknats vid "vaggen och graven" (barndomsåren och de sista åren", Månen är bhava karaka - hussignfikator - och tanken klibbar av sig på huset.

Att studera döden i det egna horoskopet är bara för dem som mognat i sin livsfilosofi. Det kanske säger en del att denna bloggare inte själv nått dit, så jag är fel person att förklara detta på djupet! Titta t.ex. på texten om hur förre statsministern möter sitt slut. Det är inte mycket jag får sagt där.

http://sidereal.hall-of-man.com/2011/11/sa-har-moter-reinfeldt-sitt-bittra-slut.html

Enligt det som sägs i detta inlägg KAN det finna en generell tendens hos en människa att avsluta ALLT på samma sätt. Tankarna går till folk som börjar starkt men sedan bara låter allt rinna ut i sanden, eller folk som - kanske under Jupiters inflytande - ser sina målsättningar börja spreta åt alla möjliga håll. Men din Jupiter kan inte studeras ensam utan bara i tandem med dess ägare eller disponent Saturnus - står denna svagt så får man en okontrollerat expanderande Jupiter som kan tyda på att man har svårt att "knyta ihop påsen".

Obs. Detta är bara ett exempel på hur man kan tänka utifrån det man känner till om de astrologiska byggbitarna.