Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 november 2014

Att skilja vanliga fanatiker från de farliga

Sista fulhackaren från den svenska nationalskammen Pirate Bay har gripits (AB). Fredrik Neij var den som längst lyckades hålla sig borta från underhållningsindustrins grepp om Lagens Långa Arm. 

Samtidigt är frågan vilken ideologisk fanatiker som är värst Neijs "allting gratis åt alla men inom ramen för den nuvarande världsordningen" eller den patenterade tok som Bonniers har groomat att leda Stockholmarna in i fördärvet och som redan har påbörjat destruktionen av stortidningen DN. 



Hos Peter Wolodarski gäller den motsatta ideologiska fanatismen, den som riktas mot alla som inte vill ha rådande ägarförhållanden intakta eller ifrågasätter det sjukliga profitutsättandet av allt som det går att tjäna pengar på. 

Som en observant läsare kommenterade utifrån det här inlägget om en av DN:s mest fadda lågvattenmärken hittills, ämnar Wolodarski destruera tidningens kulturavdelning totalt och göra om det till ett språkrör för hans marknadsliberala fanatism! Jag säger bara, vem är den mest skrämmande fanatikern av dessa båda "män"?


Något säger mig att det är tidningschefen som saknar spärrar och gränser för sitt agerande och att vi har en härdsmälta på gång där. Båda "männen" saknar stöd i den normalt så kraftfullt egohävdande Vädurs-Solen eftersom krigaren Mars är fallen i vekhetens och sårbarhetens Kräfta. Vi såg en viss statsminister som nyligen förlorade folkets förtroende och hur den Sol-Kräftan gömde sig i åratal i Rosenbad och lät bygga in sig i ett allt tjockare försvarsskal. 

Om då Eld - Vattnets baneman - blandar sig in i situationen, får vi den paranoida typen av Kräfta som tror hela världen konspirerar mot den. I det här fallet leder männens egna initiativ (Solen i Väduren) till negativa känslomässiga reaktioner på insidan. De dödar på sikt sig själva och all sin glädje över livet genom sin egocentriska fantasi.

Men här är tidningschefen värst, för hans psyke (Månen) har dragits in i detta hans bisarra härnadståg mot allt och alla som ifrågasätter hans väg. Han är som en surrig Carl Bildt, med dubbelt så mycket darriga emotioner men bara halva hjärnkapaciteten. Och då var ändå Bildt bara en "mellanstor hund" som gläfste som en av de stora, enligt en amerikansk diplomat och god bedömare!

Med sådant här ledarskap kan stockholmarna (DN:s primära målgrupp numera) hälsa hem. De kommer att sjunka ner i ett banalitetens och subjektivitetens träsk som inte konkurrerande tidningshuset Schibsted och deras Aftonbladet någonsin varit i närheten av.

Fredrik Neij föddes knappa två veckor senare samma år, men med ett betydligt skarpare förstånd. Månen i Skytten är inte som Wollosarkis Mån-Kräfta hänvisad sin egen mångalenskap och krängande inre hav (verkligt instabilt eftersom Solens framryckningar vilar på så paranoid och överprotektionistisk grund). Datahackaren har istället ett sinnelag i Skytten med den gynnsamma uppbackningen från en disponent (Jupiter) som dels befinner sig i intellektuella och logiska Tvillingarna och också stimulerar sinnelaget via opposition. 

En snabb blick på moderata mytomanen Ulf Kristersson påminner om att det här kan vara en briljans som går osunda vägar, men att Pirate Bay-gänget bestod av några nissar, står helt klart. Det är Eld och Luft, inspirerad intellektualitet i samtliga tre hacker-horoskop. Fredrik Neijs smarta axel mellan Tvillingarna och Skytten kan också ses hos välinformerade och ytterst strategiske författaren Jan Guillou, även om symbolspråket där är något mer komplext.

Ordet diktator används idag mest som skällsord och jag har bara sporadiskt taggat lämpliga politiker som sådan. Tretton namn tittar i vilket fall fram:

Adolf Hitler;20.4.1889;18:30 So-Ari / Mo-Sag
Bashar al-Assad;11.9.1965 So-Leo / Mo-Aqu
Benito Mussolini;29.7.1883;14:00 So-Can / Mo-Tau
Fidel Castro;13.8.1926; 2:00 So-Can / Mo-Vir
Francisco Franco;4.12.1892; 0:30 So-Sco / Mo-Tau
Hirohito;29.4.1901;22:00 So-Ari / Mo-Vir
Islom Karimov;30.1.1938 So-Cap / Mo-Cap
Joseph Desire Mobutu;14.10.1930 So-Vir / Mo-Gem
Joseph Stalin;21.12.1879; 3:05 So-Sag / Mo-Pis
Napoleon Bonaparte;15.8.1769;11:00 So-Leo / Mo-Cap
Vladimir Lenin;22.4.1879;21:42 So-Ari / Mo-Ari
Zine El Abidine Ben Ali;3.9.1936 So-Leo / Mo-Pis

Solen har bara genomslag hos de verkligt stora och mäktiga - vi andra är alla "Månen" eller folkmassan som mer eller mindre tydligt återspeglar ledaren...

Stannar man vid Solen är det nästan parodiskt vilken typ den ynklige DN-chefen aspirerar på att vara! Eldelementet känner sig verkligen kallad att diktera andras villkor! 

Jag tror inte det är en slump att inte en enda diktator har Solen i något av de tre luftblå tecknen, de enda genuint mänskliga enligt gammal hellenistisk astrologi.

Som jag sade: det gäller att tidigt se vilka de farliga fanatikerna är. Neij var ett pikant inslag och väckte kanske någras tankar om huruvida Branschen blåser konsumenterna. Det är bara att hoppas att stockholmarna har någon gnutta liv kvar i sig och genomskådar den propagandafars Wolodarski har satt igång med Bonnierpengarnas välsignelse. DN har för övrigt svartlistat den här bloggen från de få blogglänkbara artiklar de ännu publicerar, precis som Aftonbladet gjorde (en kort period) för några år sedan. Det gjorde DN även under förra chefen Herlitz, så Bonniers har tydligt visat att de tillhör samma anti-demokratiska skock som alla de här fanatiskt brinnande Eld-Solarna.

Och glöm inte Sol-Väduren, polismästaren och sexförbrytaren "kapten Klänning", med samma sanka bas som Neij och Wolodarski i sitt egohävdande uttryck.


Inga kommentarer: