Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 november 2014

Att mörda människor under deras morgonbön...

The Jerusalem Post publiceringar nyheten om en yx-massaker mot troende judar i deras "fredade" morgonbön i en synagoga. 

Här är en så god kandidat som någon till min säkra förutsägelse för två dagar sen, att "ovanligt svarta tidningsrubriker kan befaras inom kort." Jag väljer den här nyheten i viss viss konkurrens med DN:s slasknyhet att ondskans ikon (en av dem), Charles Manson, 80, gifter sig i fängelse med en 26-årig (uppenbarligen djupt störd) kvinna.

Horoskopet ger samma grundindikation som horoskopet för polislarmet att Brevik hatiskt gick lös på unga socialdemokrater på Utøya: Satans stjärna - av judarna kallade Rosh ha-Satan - sjunker i väster. 

Här nuddar den korrumperande stjärnan visserligen inte ascendenten, men just nu är Solen inom "triggeravstånd" från stjärnen, i Skorpionens 2a grad - livskraftens Sol har gått in i Dödens Saturnus järngrepp, den senare står också i 2a graden. En soluppgång i akut brist på livgivande solenergi och ett övermått av den "mörka" planeten Saturnus.





Rollen av "den onda daimonen" spelas här av Venus (12e-husägaren) och den visar sig i egen hög person i första huset för just den manifesta personen. 

Kunde man be om fler indikationer på att Avgrundens ondska för en stund släpps fri på Jorden?

Horoskopet illustrerar bara en mörk händelse. Sedan kan man tycka det är ovanligt intuitivt av AB:s Karin Pettersson att lagom till attentatet ha färdigställt en bakgrundstext med rubriken "Blockaden av Gaza skapar mer terror".


Se även Algol i Israels horoskop: "Staten Israel och självdestruktiviteten"



Tillägg

DN:s artikel om hur f.d. moderater vallfärdade till Sverigedemokraterna vid senaste valet är INTE SVARTA RUBRIKER. Det är tvärtom ett hälsotecken att en i grunden ond borgerlig världsbild (liberal & konservativ!) går mot än större mörker. Det betyder bara att en underlägsen världsbild kollapsar in i sin egen intighet och öppnar för nya och ljusare idéer.

I det här sammanhanget ska de borgerliga fähundarnas hat mot invandrare och tiggare på gatorna snarast ses som en SUND reaktion. För den som tolkar Storfinansens "fria rörlighet" som klartecken till att fortsätta flänga världen runt i smutsiga jetplan har inte förstått något alls.

I Storfinansens ögon är det kvitto på deras globala härskarmakt att råttorna ränner fram och åter över hela världen på jakt efter en veckas rekreation i horparadiset Thailand och tiggare från öst krälar på svenska gator. Mänsklighetens fiender väljer EU. "Folk" är inte längre en giltig parameter i det finansiella spel som världens onda Överherrar spelar. Världen behöver mindre av globala finansiella nätverk och mer av nationer som bygger sin egen miljö och karaktär.

Inga kommentarer: