Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 november 2014

Annie Lööf och andra grisar



Annie Lööf och partikamrater inte bara partajar för folkets skattepengar och förstör sedan bevisen när granskande medier knackar på. Hon släppte också rätten att smutsa ner jorden för en spottstyver - dagens "utsläppsrättsskandal" är en slags spinoff på den ovetande Stridshingstens och den lika ovetande förra finansministerns groteska förlustaffär med Nuon - den smutsiga bruna energin.

Detta som motvikt till DN:s undersökning som visar en självklarhet: en vek Löfven-regering som i sig återspeglar den mentalt veka svensken vid denna tid i historien, ett offer för marknadskrafternas förstörande inverkan. Först röstar svensken utifrån sin hopplöst grumliga bild av att "jobba och konsumera, det är bra eftersom den 100% dominanta borgerliga pressen (i kris) säger så". 

Sedan MÄTER den borgerliga pressen hur väl indoktrineringen tagit på dessa grisar, vältrande sig i materialismens lera, och publicerar stickprovet. Perfekt bio-feedback till ett folk som sedan, utan någon verksam intelligens alls, imiterar bilden av sig självt så att Överheten blir dubbelt distanserad och trygg i sina illdåd till impulser. Folket tror att den planterade kopian av dem själva i manipulerat tillstånd är deras egna tankar!

Ni kommer inte ur det här. Ni är fångar intill döden och detta hus av falska speglar.


Svenskar gassar sig på solsemester.
Flygutsläpp, flygutsläpp...


Svensk förrättar behoven
i sitt naturliga habitat


Vad är det för fel på den här svensken som uppenbarligen inte klarar av att avläsa politiken bakom borgarpressens fördummande rapportering utan just bara låter BILDER flimra över sina näthinnor och utifrån dessa flyktiga intryck anpassar sina "åsikter"?

Den store grekiske tänkaren Platon underkände tomma åsikter (doxa) och sökte en ny mänsklighet med intresse för rationella resonemang. Även Buddha hade längre österut redan predikat det självständiga tänkandets lov. 

Men det är just en fullvuxen människa Svenskt Näringsliv sökte smutskasta i sitt angrepp mot högskolestudier 2011 där just konsten att tänka (filosofi) förklarades vara (samhällsekonomiskt) olönsamt. 

Det finns alltså de som vill att svenskarna ska förbli mentala krymplingar rullandes som svin i konsumismens lera. Det är också därför Miljöpartiet nu smutskastas och hånas på alla sätt i högerns medier. Till skillnad från dagens helt förstörda socialdemokrati visar sig MP vara det enda parti som har en vision för Framtiden! Ett samhälle helt utan tillväxt, ett samhälle med Harmoni som måttenhet! Och den framtiden är verkligen inte vad de falska profitjägarna vill se.

Men den framtiden kommer, och världens 99% av småfolket kommer att ha gjort sig av med den ynka procent överherrar som "hog up the wealth" - engelskan har grisskämt som vårt språk saknar eftersom svenskan vuxit fram ur en överdrivet materialistisk grundsyn och därför inte längre kan se metaforiken i den FULA, andligt oförlösta Naturen. Svenskan är en ändlös rotvälska av plattityder och konkretismer. Svensken saknar i gemen poetiskt sinnelag och var därför ödesbestämd att bli en gris som konsumerar och förbrukar mer naturresurser per capita - sätter ett större fotavtryck i miljön - än knappast något annat folk.

Detta är en så stor och kollektiv fråga - den rör hela Sveriges självbild - att varken låg gräsrot eller hög företagsledare vill ta i den heta potatisen. Och Sverige fortfar vara ett stående skämt i övriga världen, trots ABBA-Björns ansträngningar att på bästa moderat vis skriva om sin historia och via alla möjliga tilltag se till att eftervärlden kommer att tro ABBA var det största som hände den tidens mänsklighet. 

Visst, de var extremt populära i England och britternas gamla straffkoloni Australien. Men det ABBA-Björn helst vill är att lura efterkommande generationer att gruppen intog och vann Amerika. Det gjorde den aldrig. De hade en listetta, men så var "Dancing Queen" också en särdeles lyckträff - troligen utan att ABBA-Björn fattade det, råkade han skriva en låt som hyllade den ytliga materialistiska livsstilen hos homosexuella - queens - i princip bara den vulgäryttring varje konsumtionsslav är på väg mot. Inkrökt kärlek bara till det egna.

Som sagt, svensken är en gris som lyckligt och omedvetet - och utan en anstymmelse till strukturerad världsbild eller framtidsvision för hela världen - rullar runt i lera.

Det är intressant att den stundande Vattumannens tidsålder - en post-kapitalistisk tid på jorden - blir tydligare genom indisk astrologi. Bloggen verifierade preliminärt den indiska kopplingen mellan Vattumannen och stor förmögenhet via studien av 190 kapitalist-horoskop och sedan återigen genom att granska 100 ekonomiska brottslingar.  I det första fallet dominerade Solen i Vattumannen stort och i den nattsvarta tjyvgruppen var det istället Månen i Vattumannen som dominerade.

Gemensamt för de samhälleligt accepterade tjuvarna (Solen = dagaktivitet) och de som råkat åka dit och dömas (Månen = nattaktivitet) är således det tecken som jag noterat illustrerad av enbart en potta med guldmynt snarare än en människa med en urna i famnen.

Indierna själva talar uppskattande om den romerske filosofen Plotinus från 3e århundradet. Han förklarar hinduisk filosofi bättre än indierna själva. Genom Plotinus kan man - som bloggen gjort - koppla Vattumannen till Nous, Den Enes medvetande - Guds eget självmedvetande. 

(Om Den Ene är det lönlöst att spekulera, det är först med steg nummer två - Nous - eller det reflektiva stadiet som Gud blir medveten om sin totalitet. Allt är i grunden av själslig natur var själ representerar sin eviga princip som inte är något mindre än en av Guds oändligt många tankar. Plotinus harmonierar väl med den judiska tanken, att människan är gjord som en avbild av Gud. Men med människan menas inte det kroppsliga skal, det biologiska hölje som grisen falskt identifierat sig med, utan med den osynliga kartan bakom fenomenvärlden. Och detta är den himmelska människan, en större spelare i Nous. 

Astrologin har valt Vattumannen som symbol när den söker tala om den kollektiva själ som är hela mänskligheten men som också består av högst individuella själar som dock, om de till skillnad från den enbart kroppsliga och stämningsdrivna grisen kan tänka, förstår att de samtidigt både är EN mänsklighet och SAMTIDIGT tallösa distinkta individer. Den onde Stridshingst som de lägsta grisarna bland det svenska folket identifierade sig med under åtta år, predikade istället Satans budskap: att ingen har något att göra med någon annan, att alla ENBART är ensamma människor. Och ensam såg han verkligen ut den där landsförrädaren... 

Å andra sidan, talesättet som lyder "var människa dör ensam", handlar istället om själens lägsta kopplingspunkt till den fysiska kroppen. Död är själen som kopplar loss från den lägre Naturens besmittelse, vars största bedrägeri är att få individen att ta den egna kroppshyddan som bevis för Stridshingstens/Satans falska idélära som sanning. Och det kroppsliga var just den förståelsehorisont inom vilken grisarna levde hela sina liv utan en tanke på att ställa sig ens de enklaste frågor om vad allt handlar om.

Varför tänkte de inte medan de hade chansen? För att högerpressen och Svenskt Näringsliv inte ville ha det så. Skutan Sverige fick inte rubbas.

Så ser ett bortkastat jordeliv ut. Men lugn, det kommer fler.






4 kommentarer:

Susanne sa...

Några rader från en reggaelåt med Jimmy Cliff kommer för mig:
In this struggle for our survival/your best friend can be your biggest rival/If we must live by the laws of the jungle/like dogs and pigs to rumble and tumble/then it's an Eye for an Eye and a tooth for a tooth/'cause a lie is a lie and the truth is the truth

Ur Hold tight (Eye for an Eye)

Seaward sa...

Jag har lyssnat på en del Jimmy Cliff på senare tid. I mina ögon en betydligt mer intelligent och medveten samhällsanalytiker än Bob Marley (som det brittiska skivbolaget föredrag att satsa sina reklampengar på - jag vill minnas att jag kommenterat det).

Jag vill minnas att Cliff använder ordet gris även i paradsången "The Harder They Come (the harder they fall, one and all)" och förklaringen är väl att grisen inte är "kosher", vare sig för judar eller andra semiter. För mycket trikiner.

Låten du citerar hade jag inte hört, lite biblisk gammaldags rättvisa hörs där! :-) Kommentaren koinciderar med morgonens inlägg som nämner färgade gruppen Misty in Roots i samband med mordet på ynglingen Michael Brown...

Susanne sa...

Ja och även lite kritik av socialdarwinismen :-) Det återfinns förresten också i "Hitting with Music": Only the fittest of the fittest will survive in this time/And the strongest of the strongest stay alive, poverty is a crime.

Jag upptäckte ju inte reggae förrän 1985, när jag var på Barbados, som jag berättade en gång. Jag frågade min brevvän Sue som jag bodde hos vilken artist som gällde inom reggae nu, efter Bob Marleys död (det var den enda jag kände till innan), och hon svarade Jimmy Cliff. Så då köpte jag en skiva av honom när jag kom hem, och senare en till (Hanging fire där Hold tight finns).

Jag blev nyfiken på om verkligen grisar nämns i The harder they come, så jag kollade, och det gör det faktiskt inte: http://www.azlyrics.com/lyrics/jimmycliff/thehardertheycome.html
Låten kände jag naturligtvis till förr, men jag måste erkänna att jag inte visste vem som sjöng. Jag är helt borta på det där med namnen på reggaegubbarna, som ju nämns här ibland, jag bara lyssnar på musiken :-)

Seaward sa...

Då svek mig minnet, jag har nästan 40.000 reggaelåtar på hårddisk eller fysisk skiva, så det måste ha varit någon annan artist som rörde till det.

Utan att lyssna igenom alla dessa (skulle nog ta någon månad non-stop, ser jag bara en reggaesång med gris i titeln, Leroy Browns "Metro Pigs" från 1979 - lustigt nog samma år som brittisk polis gav sig på demonstrerande svarta i London.

Rakt ur minnet kommer också jamaicanska tonårsrapparen Tapper Zukie som på sin skivdebut 1974 lillgammalt mästrar lyssnarna: "ät inte griskött, det är inte bra för er". En klassisk reggaelåt som öppnar mot hela den rastafarianska bildvärlden och deras identifikation med judarna, så till den grad att vissa ansåg sig vara avfallna judar som - som straff för avfälligheten - återfötts som svarta slavar i Västindien.

Cliff är väldigt fri från rastaklyschor i sitt tänkande (eftersom han var muslim). Annars var detta (under de gyllene årtiondena 60- och särskilt 70-talet en musik där ALLA sjöng om Babylon och det andliga värdet av att odla rastaflätor. Ett fåtal - t.ex. kyrkliga reggaeduon Maytones sjöng emot och hävdade att håret var oväsentligt om inte hjärtat var korrekt orienterat. Kort och gott, det pågick en fenomenal diskussion på olika teman mellan olika artister under den tid då västerlandet bara serverades Bob Marley.