Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 november 2014

Alice Bah Kunkhe

[220110: Efter att det här skrevs har bloggen börjat titta på fler av fixstjärnorna och många texter om Algol, "Satans stjärna" i Oxens tredje grad. är felaktiga. Bah Kuhnke har ett horoskop där istället Alcyon, en av de gråtande Sjusystrarna (Plejaderna) nyanserar ligger närmare planeten i Oxen och förändrar berättelsen. Den gamla texten får dock ligga kvar.]

 

Enkelt uttryckt: nya kulturministern Alice Bah Kuhnke är en magnituder bättre människa än det patrask av journalister från vänster till höger som sökt skriva ner henne. Det är intressant att Aagård i "vänstertidningen" Aftonbladet sannolikt gör det bara för att han är republikan och avskyr monarkin. Studentikosa hang-ups som sedan följer den oreflekterande människotypen genom livet. Därmed kan hans inlaga direkt lämnas därhän.

DN:s "kulturchef" Björn Wiman med sitt sökta påhopp (se hur mycket ovidkommande text han var tvungen att blanda in för att kunna fylla hela krönikan där han gav sig på nya kulturministern) - han är något katten släpat in i svenskt kulturliv, i likhet med hela den tidningen numera.

Åklagaren Algol angriper Själens Form (Saturnus)
i femte huset för individualitet. Solen i tolfte
offerhuset - tecken på försök till karaktärsmord
- ibland på grund av etnicitet


Alice Bah Kuhnke, har ett spännande horoskop och det är tydligt att hon i politikerställning får Satans demoniserande huvud på sig. Detta är bara en månascendent, men med två gynnsamma "ömsesidiga receptioner" tecknas en så bra och solid människa man kan hitta i den lägre verklighet som Jord och Vatten tecknar. Månen i Stenbocken placerar psykets disponent Saturnus ("hårdför", "skinn på näsan") i femte huset för ledarnaturer. 

Kreativiteten med formalismens och konformismens herre i femte är det väl si och så med, men vad de här stolpskotten till "kulturvetare" inte fattat är att ministerposten i hög grad är en administrativ funktion. Köp för fan en bok poesi istället för att klanka ner på Bah Kuhnkes uttalanden. Om dagens PISA-ungdom inte ens kan ta till sig halvkomplex text ligger dagens svenska journalister inte långt efter. De kan inte ens artbestämma en verksamhet innan de börjar dreva!

Det är som sagt två särdeles lyckosamma mottaganden i horoskopet. Det går inte att hitta något problem med att Saturnus och Venus ömsesidigt gästar vandras negativa hemmatecken - här slipper vi uppslitande krockar mellan inkompatibla element och andra sidoeffekter som ibland gör att man hellre skulle ha velat slippa den här tajta integrationen mellan två tecken. 

Inte heller kopplingen mellan Skorpionen och Fiskarna (via deras härskare Mars och Jupiter) går det att anmärka på. Naturligtvis finns det väl inte ett uns socialism i den här människans blodomlopp, men det är heller inte hennes livsöde. Jordelementet i första huset placerar Jord även i 5e och 9e dharma-husen. Hennes andliga plikt i detta liv är jordnära och konkret - rent av fysisk. 

Som färgad ser man att hennes identitet (Solen) är en källa till hat och spe - Jupiter i Skorpionen med dess bas i Mars i martyrens Fiskarna är trots allt en svaghet i horoskopet, men det är knappast hennes förskyllan att folk inte har intelligens nog att kommunicera med henne själv utan bara frotterar sig i sina egna objektifierande betraktelser. 

För visst är svenska journalister lika rasistiska som befolkningen i övrigt. Jag läste ordet "afrofobi" för första gången och det är också en jävla "snällskrivning" som det konflikträdda och falska svenska folket i journalistpositioner kan ägna sig åt om de vill. Mig lurar det inte med tomma fraser, de ser en afrikansk kvinnlig kropp och det är så det här drevet startade. 

Jag vet inte vem som är värst kvinnan i SvD, Wiman i DN eller Aagård i AB. Den sistnämnde har dock skrivit (med många sakfel) om de svartas reggaemusik i England och vita skinheads som diggade den, men jag förmodar att han tillhör den lite äldre grupp hipsters som fejkade frigjordhet och gränsöverskridande genom att lyssna på gettots puls. Själv fick jag ofta dåligt samvete i tonåren för att jag gillade reggaemusik, som - bortom de uppenbara och glättade nummer storbolagen erbjöd - innehöll människors rop på hjälp! Texterna från gettot var alltid fyllda av enkla men knivskarpa och korrekta analyser av den vite kolonialistens skuld. Men jamaicanerna hade hittat en så fantastisk groove att det var omöjligt att inte perverst återkomma till rytmerna - och hamna i samvetskonflikt.

Alice Bah (vilket jobbigt extranamn hon skaffat sig!) har ett nionde hus för universell dharma som här indikeras tydligare av husets accidentella eller tillfälliga (icke-essentiella) ägare Merkurius. Invid den Stora Välgöraren Jupiter råder det inga tvivel om att kvinnan personligen upplever en plikt mot något som är större än hennes ego. Medan Merkurius (samvetet) är en verksamt god planet är tyvärr Jupiter en verksam illgörare ut perspektiv av Stenbocken i första huset, och häri ligger problemet: hon vinner inga poäng alls på att sitta i en s/mp-regering och samtidigt vara monarkist! 

Det är fenomenalt vilken splittrad regering som resulterat efter Alliansens åtta år av vanvård och aktiv förstörelse av vår fina nationella identitet (minns: identitetsskapande Solen med begåvade Jupiter i Vattumannen i det goda femte huset för dem som bjuder till, pöbelmentalitet och blind konsumism för de andra). Alice horoskop har som sagt inte med socialdemokrati att göra alls. Däremot har hon ett så fint samvete (här: Merkurius) att jag tror hon i själva verket är mycket medveten om den Onda Förmögenhet (här: Jupiter) som hon dagligen konfronteras med via sin nya position.

Svårare har hon troligen med sin identitet, Solen. "Ägd" av en ond Jupiter (som verkar i det elfte huset som idealiserar) ser det ut som om hon visst skadas av den svenska lågheten, rasismen, med mera. Men det skulle hon aldrig säga rakt ut. Månen i Stenbocken med stöd av en klippfast Saturnus i Oxen är dessutom ett psyke som kan rulla på ÄVEN OM identitetsfrågan sviktar eller ansätts. Månen i Stenbocken ÄR själva sinnebilden för en osårbar ledarfigur och här är kopplingen med Saturnus så bra att truismen också stämmer i verkligheten.

Jag har mött folk runt denna tid 1971-72 som verkat hela okänsliga eller immuna mot kritik. Tidigare har jag kopplat det till Jordelementets förmåga att sila bort finliret - de uppfattar helt enkelt inte kritiken för vad den är utan hör något annat, något så grovt tillyxat att de inte känner att det stämmer. 

Platon hävdade ju att "jordatomerna" avviker från de övriga så att människor som i huvudsak lever i sinnesvärlden i själva verket befinner sig i en separat verklighet från dem som står i mer eller mindre medveten kontakt med de fysiska kopiornas förlagor i den intellektuella världen, i Himmelen. Måste vara ganska skönt att få så mycket bortsilat redan från början. Detta stärker också Jordelementet och ger dess beryktade praktiska färdighet. De har inte tummen i handflatan utan genomför saker.
 

Inga kommentarer: