Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 november 2014

Ägghuvudet som kostade Filippa segern (som tur var)


Självrannsakan pågår i de moderata leden och en kolumnist i SvD är ärlig nog att medge att partiet - särskilt Filippa Reinfeldt - fallit på sin frånstötande arrogans. Direkt skuld för att hon "kuppades" bort från de egna leden ges Täby-ledaren Leif Gripestam och hans måttlöshet. Ett riktigt ägghuvud med andra ord.

Horoskopet fanns med som anonym data i ministudien av Moderaternas kollektiva mentalitet från 2012, där några zodiaktecken preliminärt kunde knytas till detta parti av lögnaktiga och okunniga historieförfalskare och pengahungriga egon. Drägget från svenska folket drogs till partiets politik.

Tydligast - men minns att det bara rörde sig om 107 partianknutna moderater - var sinnelagets Måne i jordägandets tecken Oxen. Dessa 107 var med något undantag inte gammal jordägande adel, men väl moderna tiders inbilska dårar som själva försöker leva furstligt på andras bekostnad. (Det är därför moderater för att mörka sin egen natur alltid härjar över soffliggare och andra som ligger samhället till last. Det är de själva som är parasiterna, och om de nu jobbar hårt måndag till fredag, så notera hur korruption och svågerpolitik gör att de hämtar ut betydligt mer än de lägger in.)

Ägghuvudet Gripestam är en av dem som bidrog att lyfta Månen i Oxen - instinkten att sätta sig på prylar och äga dem - med knapp marginal "vann" över den rakt motsatta instinkten inom partiet: Mån-Skorpionens hat och avundsjuka över vad andra har. (I den gruppen har vi troligen de allra värsta plagiatörerna av gammaldags vällevnad.)


Här ses den lätt hysteriska krigaren Mars i Kräftan ger lätt tecknet en dragning åt det paranoida och överprotektionistiska. (Och glöm inte "Kapten Klänning"!) Placeringen går lätt överstyr, och enligt indiskt asepektschema skadar en sådan här räddhågsen och fanatisk aggressivitet via sin 210-gradersvinkel ALLTID folket och samhället - Vattumannen. Det vill säga, den allmänna intellektuella nivån hos folk i stort hör när det är ett galet och uppvarvat särintresse som står och vätskar sig i den "läckande själens" tecken Kräftan. Folkkroppen är i grunden rationell enligt antikt synsätt och naturligtvis avvisar den Gripestams låga påhopp och den som attackerade först blev också den som förlorade. 

Dissociationsfenomenet mellan Vatten och Luft kan således i vissa fall också läsas som att man lyckas dissociera (koppla bort) mottagarna från det man söker sälja - i det här fallet Filippa Reinfeldt och ännu mer av hjärndöd privatisering. Detta var dessutom en misslyckad pitch INOM de egna leden, inom den egna Vattuman-ideologin! Snacka om att Filippa avslöjade låga förståndsgåvor genom att välja ett så osäkert kort till kampanjledare. (Tankarna går till hennes ex-make som inte heller var någon hejare på att välja rätt folk...)

Det slår mig att en annan halvdan opinionsbildare som likt statsministern, vars namn inte längre ska nämnas (glömska är det rättmätiga straffet för ett sådant vanstyre som Moderaternas), verkar ha lämnat rampljuset. Också Humanisternas ordförande Christer Sturmark har samma lätt exalterade och überdefensiva Mars i Kräftan och i samma angrepp mot planeter i den sunda folkkroppens Vattuman. Ännu ett exempel på en människa som i sitt lobbande snarast åstadkommer kontraproduktiva resultat.

Exemplet för också tankarna till hur Vatten och Luft i vissa fall tycks åstadkomma ren och skär dumhet. Jag gjorde ett test baserat på horoskopet för en gay religionshatare och antog som premiss att den Vatten/Luft-störning som där syntes rimligen inte kunde finnas hos de begåvade Nobelprisvinnarna. Mycket riktigt var konfigurationen underrepresenterad i denna grupp av klartänkande människor. Studien kan lätt hittas genom länken överst på bloggen.

En annan äggskalle från de moderata eller näringslivsbaserade leden (de två är samma sak), var personen som härförleden sökte oskadliggöra Kajsa Ekis Ekmans konstaterande att kapitalismen och fascismen sitter i samma båt i DN. Denna äggskalle hade också en mixtur av Luft och Vatten och identisk till partiledaren som flydde fältet dessutom. I min bok på engelska argumenterar jag (en smula) för att Herakleitos, filosofen från 500-talet fvt, var astrolog. Han sade: "de dolda sambanden är viktigare än de uppenbara", dvs. ungefär att en naiv människa som bara stirrar och pratar bara kommer så långt. Bara intellektet kan synliggöra de "djupa sambanden". 

I boken liknar jag de uppenbara (och triviala) sambanden vid planeternas aspekter som i ovanstående äggskalles horoskop. Ett "djupt samband" ses istället hos den första äggskallen och f.d. statsministern där på ett subtilt plan in intelligens eller en Sol i Kräftans tecken undermineras då dess disponent Månen befinner sig i Luft. Vad man får är inte äkta solär intelligens utan en människa som drivs av Kräftans passionerade instinkt och sedan ett lager av pseudoreflektion eller en människa som spiller allt krut på att efterrationalisera den oförsvarbara och simpla grundinstinkt som bara söker se om sitt eget hus. 

Det intressanta i den bataljen i DN, som Ekis Ekman vann lätt (drullen näringslivet skickade fram hade ju inte läst på ett dugg om fascismen!) , var att också hon var född i passionerat instinktiva Kräftan. Men hon hade "turen" att födas ett dygn då Månen inte stod i Luft och skapade efterrationaliseringar som bara syftar till att bevara de egna förmånerna (Vågen är ett gynnat tecken!). Nej, hon har sin solära disponent i framåtriktade och sanningssökande Skytten, ett tecken som får den miniskula krabban att känna sig hemma i ett allt mer växande område. En god krabba resulterar som känner sig trygg i hela världen! 

Jag sökte förstå varför Ekis Ekman uttrycket en "bra sorts" Kräfta i det här inlägget, men ska villigt erkänna att jag också hittat någon enstaka mix av Sol-Kräfta och Mån-Skytt som varit en verklig rövare! Bristen på klockslag påminner om att man alltid rör sig med lösa "typer" men att segersviten ibland bryts av individer som inte alls kan hantera de välsignelser himmelen har givit dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"It runs in the Reinfeldt family". Förlorar man så lämnar man skeppet. Det moderata egot är djupt sårat.

Efter det att Moderaterna kom i regeringsställning 2006 så framställde högerjournalisterna paret Reinfeldt som ett framgångsrikt par och familj. Filippa fick mycket riktigt "star quality" i massmedia och man såg att hon njöt av att vara i fokus.
Att det först nu kommer fram att hon varit och är arrogant, får väl ses som att det numera är "tillåtet" att öppna lite på locket då Alliansen inte längre sitter i regeringsställning.
Men under åren 2006 och ända fram till valet för 2 månader sen så skrevs det inte om hennes personlighet och att hon faktiskt inte var omtyckt av sina arbetskamrater tillika medarbetare.

Seaward sa...

Ja, det är påfallande hur den "tredje statsmakten" som du här talar om, är fursteslickare av rang. Men högern har tvingat in folket i kronisk fruktan för att bli av med sina jobb och nya (s)-regeringen ämnar behålla samma piska eftersom de inte känner till någon annan modell att föra samhället mot. De vågar inte tänka bortom det kapitalistiska paradigmet.

När man höjer blicken en smula och börjar se HELA spektaklet är det en tragedi som utspelar sig i land efter land där Kapitalisterna, de "en procenten" kapat hela världen och tvingar den att tjäna dem själva.

Bara Jorden själv vekar kunna göra ett slut på den här epoken genom en rejäl undergångsfilm i verkligheten. Då kanske t.o.m. kallhamrade svenskar i näringslivet vaknar upp ur den onda dröm de f.n. lever i och genom...

Bill Gates har åtminstone fattat något om att ”världen är en”, hur många framgångsrika företagssvenskar bryr sig överhuvudtaget om den globala goodwill-nivån? Kan inte vara många, att döma av tonläget hos de politiska skribenterna i SvD och DN.