Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 november 2014

31 gay Lejon-psyken och deras förhållande till Solen

Här följer den utlovade lilla extrastudien kring Månen i Lejonet som visade sig mer disponerad till en homo böjelse än andra. 

Se studien av 268 horoskop av hbt-typ.

Apropå frågan om att studera astrologiska element enskilt eller som del i ett större helt, ett horoskop, kan man fråga sig hur astrologin egentligen började. Var det någon vaken stjärnskådare som såg ett övergripande mönster och sedan följde upp och verifierade effekten när samma mönster upprepade sig? Eller började astrologin med atomer, med små delbara storheter. Mars, aha! olycka. 

Men hur kom sedan Mars att hamna som härskare över Väduren och Skorpionen och varför är dessa två positiva resp. negativa, en krigare i Eld och en annan i Vatten? 

Detta är naturligtvis ett genialt sammanfogat system som inte lämnat några spår av sin tillkomsthistoria bakom sig. T.o.m. överföringen från Babylon till de gamla grekerna är idag en helt spårlöst försvunnen episod. I de äldsta böckerna från romarriket och första och andra århundradena talas redan diffust om "den gamla traditionen".

Det tidigare inlägget noterade hur passande just Månen i Lejonet var för hbt-gruppen eftersom Solen i Lejonet är själva sinnebilden för en stark och orubblig identitet. Månen är den variabla och nyckfulla av de två stora Ljusen.

Det är därför möjligt att man skulle kunna lära sig något ytterligare genom att gå igenom samtliga 31 horoskop och ta notis om hur Solen förhåller sig till Mån-Lejonet. Och inte bara det utan också hur Solen förhåller sig till sin disponent! En Sol i eldiga Väduren när dess disponent Mars också ligger i Eld är något helt annat än en Vädur med härskaren i t.ex. ett Jordtecken, eller i Vatten...

Jag gjorde en liten "djupborrning" av samma slag i samband med de 161 mördarhoroskopen som var ett avgörande steg för att acceptera att den sideriska zodiaken faktiskt speglar tecknens klassiska psykologi där den tropiska zodiaken har tappat greppet om verkligheten pga. vårdagjämningens precession. 

Att ägna sig åt västastrologi är i skenet av detta att säga, "ja, väst råkade missuppfatta en del elementära saker, men jag väljer hellre att delta i min värdkulturs kollektiva dårskap även i den här frågan". Ingen vill stå ensam och se sanningen medan massorna omtöcknade raglar omkring. Man vill vara en i gänget, eller hur?

Solen hos 31
 Mån-Lejon
HBT-typ
1
4
1
1
1
2
5
4
0
2
6
4
Medel 2,6
±50% 1.3-
3,8

Även om antalet horoskop är för litet för att uttala sig om signifikanta avvikelser, ÄR det intressant att se t.ex. att LUFT-tecknen - de som är mest benägna att snurra till det i sina "mind maps" dominerar här. Utom för det första, Tvillingarna, som är explicit heterosexuellt enligt den indiska tanken att Paret (Tvillingarnas sanskritnamn) betecknar motpolernas attraktion till varandra. (Paret är förstås den arketypiska motsvarigheten till Adam och Eva.)

Tar man sexualitetens Venus (en planet som har hyss för sig i homosexuellas horoskop, enligt en tidigare studie), så ser man snabbt att de venusianska Sol-Oxen och Sol-Vågen samlar flera hbt-fall än någon annan solär disponent. Titta t.ex. på paret Lejonet/Kräftan (Sol/Måne): bara två hbt-böjelser där, jämfört med Venus som via Oxen/Vågen korrumperar hela 9 horoskop. 

Detta är helt i linje med vad bloggen sagt i snart sex år: Venus har absolut ingen karaktär alls, den fixar med charm det andra använder moralisk ryggrad eller kompetens för att genomföra. Eftersom Mars och Venus i indisk astrologi är signifikatorerna för manligt och kvinnligt, så bekräftas tyvärr just den sanning feminister kämpar hårdast för att förneka. När höviska män tar om "det bättre könet" vet alla att det i själva verket bara är för att hålla kvinnfolk lugna och belåtna! :-) Nej, Venus är naturligtvis bara en komponent i kvinnan - och i män.

Mars, naturens blinda fortplantningsinstinkt har inget med homosexualitet att göra: Solen i Väduren/Skorpionen samlar bara 5 fall, men man kan notera att den negativa Skorpionen står för en förhöjd tendens här. Något att minnas den dag samlingen hbt-horoskop blivit så stor att en sådan här djupborrning kan göras med ett mer stabilt (större) underlag.

Merkurius (Tvillingarna/Jungfrun) tycks heller inte löpa någon större risk, intellektets planet är alltför rationellt för att lyssna till diffusa ekon från själens tidigare liv.

Fiskarna och Skytten lyder båda under Jupiter men här är det precis som med eldplaneten Mars i Vatten som det blir besvärligt! Alla fyra hbt-horoskop med identitetsplaneten Solen förvaltad av Jupiter ligger i det identitetslösa tecknet Fiskarna. Detta bekräftas dessutom av förra undersökningen där det endast var Solen i Fiskarna som hade en signifikant tendens till homosexualitet. Se hur fynden INBÖRDES skapar en perfekt rimlighet - de är logiska i förhållande till zodiakens traditioner och de stödjer alltså varandra inbördes. 

Ytterst i den antika människans kosmos ligger Saturnus - Själens Form. Här kommer nästa topp med hela åtta Saturnus-disponerade Solar. Men krassa och jordbundna Stenbocken har föga tendens till homosexualitet. Det beror, tror jag, på att tecknet är extremt självbespeglande via sin fysiska kropp, och den som inte lyssnar på själen alls utan bara tittar sig i spegeln och jobbar med sin fysiska lekamen tycks vara mer benägen att acceptera sig för den kropp man är i detta liv. Inte så Solen i Vattumannen som med hela sex placeringar tycks mer benägen att snurra till sin världsbild än någon annan. 

Är det en slump att den här tydliga förhöjningen äger rum i skenet av att det är Månen i Lejonet vi studerar? Här är alltså fullmånebarnen som inte får ihop sitt identitetspussel eftersom Solen i Vattumannen på sätt och vis inte har någon identitet, Saturnus som utgör identitetsplaneten Solens "form" har inte till uppgift att sköta frågor om identitet, den står för formalia och organisation. Så identitetsplaneten Solen vilar här på Saturnus som inte vill ha frågan på sitt bord - och samtidigt är det fullmåne när Psyket galet stirrar mot denna Sol och vill ha ett distinkt besked!

Även om de enskilda horoskopen inte är intressanta, är det en bra illustration att ge dessa sex fullmånar sina tillfälliga ansikten:
  • Arthur Schopenhauer - den misogyne tyske filosofen
  • Lou Reed - rocksångare, elchockad av sina föräldrar (utan framgång)
  • John Travolta - givet den uppsjö av mummel om vad denna man håller på med, torde han allra minst vara bi-sexuell
  • David P. Brown (Nathaniel Bar-Jonah) - massmördare
  • Chaz/Chastity Bono - Chers sorgebarn som bytte kön bara för att dirkekt äta upp sig till elefantstorlek
  • Sören Juvas - svensk RFSL-ordförande som gick i taket över jamaicanska rapparen Sizzlas homofoba texter
Jämför Solen i Vattumannens sex placeringar med en enda placering i motpolen Solen i Lejonet. Den senare är just den stabila identiteten och således en dålig grund för hbt-lobbyister att söka sälja in idén att det här tillståndet är normalt. Det är det inte, säger de astrologiska rönen - hbt-böjelser uppvisar bara i samband med karaktärslösa eller problematiska tidpunkter på himlen. För den som "drabbas" är det förstås en klen tröst...

Jag tror alla som tänkt en smula kring zodiaken och astrologin inser hur perfekt det är att den härdsmälta som är hbt-fenomenet eskalerar just vid fullmånetider i den här "gruppen inom gruppen". Tänk nu att ha tio gånger så många horoskop att jämföra den här preliminära men suggestiva studien med.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag känner till en familj där äldsta sonen är heterosexuell (i alla fall har han fru och barn!), mellansonen är homosexuell och den yngsta har bytt kön (och skaffat sig fru och barn efter detta). Läste en artikel om mellanbrodern i gårdagens lokaltidning som delas ut gratis en gång i veckan. När jag nu tittar på deras kartor ser man tydligt hur släktdragen går igen, som nämnts i blogginlägget. Däremot råkar lufttecknen uppvisa omvända tendenser jämfört med inläggets fynd om Tvillingarna och Vattumannen. Den homosexuelle sonen har dock Själens Form i Fiskarna. En lustighet med tanke på inläggets ämne är att det enda tecken som saknar planetplaceringar i just den här familjen är Lejonet. Vi saknar förstås ascendenter.

Den heterosexuelle föddes dagen före nymåne, den homosexuelle vid knapp halvmåne och könsbytaren vid exakt fullmåne. Alla tre livnär sig f. ö. som musiker och musiklärare/körledare.

Fadern: Solen/Månen/Merk./Saturnus i SKYTTEN, Venus i SKORPIONEN, Mars i KRÄFTAN, Jupiter i TVILLINGARNA.

Modern: Solen i SKYTTEN, Venus/Jupiter i SKORPIONEN, Merkurius i STENBOCKEN, Mars/Saturnus i VATTUMANNEN. Månen gränsfall - fjärde graden KRÄFTAN vid lunchtid.

Den heterosexuelle: Solen/Jupiter i VATTUMANNEN, Merkurius/Saturnus i STENBOCKEN, Venus i SKYTTEN, Mars i KRÄFTAN. Månen gränsfall - tredje graden VATTUMANNEN vid lunchtid.

Den homosexuelle: Solen/Merkurius i KRÄFTAN, Månen i JUNGFRUN, Venus/Mars/Jupiter i TVILLINGARNA, Saturnus i FISKARNA.

Könsbytaren: Solen/Mars i TVILLINGARNA, Venus i KRÄFTAN, Merkurius i OXEN, Jupiter i VÅGEN, Saturnus i VÄDUREN. Månen gränsfall - fjärde graden SKYTTEN vid lunchtid. I så fall står alltså Sol och Måne i opposition.

Mellansonen kom ut som homosexuell när Saturnus transiterade egotecknet Väduren, kanske i gradexakt konjunktion med yngsta syskonets Saturnus.

Könsbytarens Saturnus och den homosexuelles Mars lägger sina trekvarts- respektive 210-gradersaspekter mot Stenbocken, det tecken som accepterar sin fysiska form enligt blogginlägget. Alla syskonens soldisponenter befinner sig i vardera av jordtecknen.

Seaward sa...

Den här tekniska listningen påminner mig om hur svåra många inlägg måste vara för ströbesökare som inte redan har memorerat tecknens och planeternas innebörder! Data på den här intressanta familjen hade hjälpt åtminstone mig att se sammanhangen bättre (via ritade kartor).

"Stenbocken, det tecken som accepterar sin fysiska form enligt blogginlägget."

-Ja och nej. Du glömmer att detta handlar om hbt-fenomenet utifrån Månen i Lejonet. Lejonets Eld (visuella intryck) och Stenbockens Jord (konkret, kroppslig) har en tendens att stanna vid det fysiska och tänka kring det ytliga, det har jag noterat även i icke-hbt-horoskop.

Månen i Lejonet är inte särskilt "djup" men speglar det som Solen i Stenbocken önskar manifestera i kraft av Makt, Fysikalitet, eller Kontroll Över Resurserna. Det jag sade om Stenbocken i detta sammanhang är således avhängigt av studiens bas: Månen i Lejonet. Ditt ”motbevis” är en helt annan sol/mån-konstruktion.

Och även om du hade jämfört äpplen med äpplen så kan du inte med ströexempel invända dig mot en kvantitativ undersökning. (Okej, i detta fall var det en allmän hågkomst även av icke-hbt-fall där Månen i Lejonet varit rätt naivt i sin spegling av Solen i Stenbocken.) Bara en uppföljningsstudie med lika många eller fler mätpunkter som ger ett annat utfall räknas som en falsifiering.

Håll din Jungfru-Mars, ägare av Skorpionascendenten i styr, den hugger mot en skog och presenterar istället ett enstaka träd av en helt annan art. :-)

Havsörnen sa...

Stopp och belägg. Det här var ingen motbeviskommentar. Det tyckte jag framgick. Kanske något i din barndom gör att du känner dig under attack hela tiden? :) Det handlar om en ovanlig konstellation personer och jag tyckte det var intressant att se hur några av zodiaktecknen dök upp i hela familjens kartor. Dessutom hade jag ju precis läst om ett av syskonen i tidningen innan jag läste blogginlägget, där han nämnde svårigheten i att växa upp i ett heteronormativt samhälle. Jag listade inte födelsedata eftersom det känns lite halvobehagligt.

Men är det inte intressant att just könsbytaren är Tvilling och att den homosexuelle brodern har ett stellium där, med tanke på tecknets som du säger ursprungliga symbolik man/kvinna! Den heterosexuelle däremot, har fem placeringar med gränsdragaren Saturnus som disponent.

- - -

Förbaskat också! Fick skriva om båda kommentarerna på en laptop som jag har tillgång till ibland. Jag använder min Windows phone att läsa bloggen på, eftersom min stationära dator är för gammal för att kunna komma åt många nätsajter, bl a denna. Häromdagen laddade mobilen ner stora Windows-uppdateringar och helt plötsligt försvinner kommentarerna efter publiceringen. Så det blir lätt att hålla Mars i styr.

Seaward sa...

Ja det händer något konstigt med dina inlägg. De kommer som mejl-notikfikationer men inget visar sig på bloggen. Kan förstås vara Google som har byggt sönder systemet igen... Jag svarar med det svar jag förberedd medan jag väntade på att din första snarlika kommentar skulle dyka upp - dvs den som fortfarande hade en gliring som du sedan censurerade! :-)

Hårda ordstrider var min modersmjölk, så det är lönlöst att psykologisera över en från en familj där alla hade starka viljor :-)

Titta däremot på din kompletta mening: "Könsbytarens Saturnus och den homosexuelles Mars lägger sina trekvarts- respektive 210-gradersaspekter mot Stenbocken, det tecken som accepterar sin fysiska form enligt blogginlägget."

Detta är, om man läser den noga (som en dataprogrammerare som undertecknad plägar göra) en ett diskret försök att vederlägga påståendet om Stenbocken i inlägget. Den som inte ser det, kan inte sin grammatik. :-)

Jag håller med om att det är känsligt att lägga ut en packe datum bara så där. Ämnet sorterar halvvägs under ett annat, som du kanske läste just innan, "En familj som andra..." --- inte! :-)