Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 oktober 2014

Visselblåsandet och Förnekelsen (Tiggeriet del 2)

För "del 1" - se detta blogginlägg.

Intressant nog dyker pseudokändisen som "tänkt om" och börjat hjälpa romer upp i Aftonbladet och förnekar DN-nyheten från samma dag - baserad på en annan man som också hjälper tiggarna, att det pågår ett maffaliknande köpslående om tiggarplatserna på "lönsamma" ställen runt om i Stockholm.

Sållar man bland det främlingsfientliga skitsnacket på Flashback visar sig den förnekande kvinnan ha gått under jorden och hennes födelsedata går inte längre att hitta. Flashback har den dock och horoskopet visar verkligen en människa som är helt ute och seglar i någon Vattenbaserad fantasi om att vara den nya moder Teresa.


Men än mer förbluffande är det att upptäcka att också hjälparbetare som visselblåser har ett påfallande likt horoskop:




Det här är förstås Vattenelementet i dess mest empatiska uttryck - medlidandet med de nedtryckta, de som inte är just mer än en skriande kropp och inte ens har förstånd nog att lösa sina egna problem där de befinner sig. Vore jag född i en minoritet i ett land som förtrycker mig, skulle jag bli kriminell, alla gånger. Inte resa till avlägset land och bara sätta mig håglöst och vänta på att stekta sparvar flyger in i munnen. 


Det är uppenbart att mannen Flores har fattat vad som pågår medan Anna Silver är en fullständigt koko människa, kanske snäll men just så talanglös i sin överdrivna emotionalitet som horoskopet visar. Och pga. Mars Luftplacering ser man en tydlig tendens till lögnaktighet eller en tendens att slira intellektuellt eller i känslan. Hon håller inte fokus, ser inte sanningen - affekterna är alltför starka. Som supporter till något fotbollslag skulle det här horoskopet fungera utmärkt. 

Mannen som larmat om att tiggarna utnyttjas av skrupulösa personer från samma trakter, har ett sundare horoskop just genom att Vattnet inte skadas av osunt tänkande. (Silver är så nära galenskap man kan komma och jag tror hon HÖR röster utan att emotionella kunna värja sig eller distansera sig från sina egna tankar. När hon förnekar larmet är det troligen för att hon investerat så mycket av sin lägre vegetativa själ i romernas sak - och om man ska tro Flashback-skvallret också blivit ihop med en rom på kuppen. Det här är den sorgligaste sorts horoskop jag känner till, för jag har sett många av samma typ och där individerna helt enkelt är alltför gränslösa för sitt eget bästa.)

I ena ögonvrån när jag snabbt googlar mig runt ser jag att Flores själv varit nere på botten och djupt deprimerad, men räddades av en hund. Det stämmer perfekt med en tung depressiv Vatten-Saturnus direkt på livsglädjens Sol. Nu jobbar han terapeutiskt med "EU-migranter" dvs. tiggare som är kvar på botten. 

Här är det frågan om man ens med den hinduiska astrologin kan tala om Saturnus som arbetarklassens planet. Horoskopen för närmast tankarna till de oberörbara shudras - kasten för dem som alls inte hör hemma. Minns hellenistisk astrologin om det tolfte huset som "den onda daimonens tempel" och Indiens snarlika tolftehus-signifikation: "exilens och förlustens hus". Det ena horoskopet har Solen och den andra Månen i Fiskarna. Och sedan växlar de på samma sätt Sol och Måne i hemmets tecken Kräftan. Tala om att ren Vatten-instinkt driver dem att arbeta med frågan Hem och Fiskarnas allmänna status av förlorare och "all at sea".

Hundintresset delar Flores med Silver som tydligen (Flashback igen) inte bara hade tre hundar utan gränslöst släpade hem två ytterligare byrackor från någon fattig by hon besökt. (Och sedan insett hur mycket hon givit sig in i och sökt avyttra de senare.)

Men ska inte vara elakt mot de små, men när Vattenelementet helt dominerar ett öde, då är det SORG som gäller. De lever och andas sorg och lidande med sina gälar, dessa varelser som tydligen mycket nyligen klivit upp ur havsdjupen och ännu är helt identifierade med livet i dess biologiska aspekt.

Det här är naturligtvis Vattenelementet i dess mest tragiska utgestaltning men i brist på klockslag går det inte att läsa in eller ut alltför mycket ur kartan för själva dygnet. Flores karta har definitivt ett bättre grepp om verkligheten eftersom den svårmodiga Saturnus nära Solen om inte annat är saklig. Och hans känslofyllda sinnelag i Kräftan vill verkligen gynna människor - Jupiter är en välgörare. 

I jämförelse med de här indikationerna vet jag inte riktigt vad den andra, Anna Silver, håller på med. Det finns en klar risk att hon är galen och famlar efter någon slags nyckel till framgång. Scenmänniskan Lejonet är en stark kraft inom henne (till skillnad från den genuina hjälparen) men detta Lejon verkar inte göra någon nytta eftersom det står i olyckans och fiendskapens hus. Här anar man kanske varför hennes person- och bostadsuppgifter dolts - hennes mediashowande har väckt ond blod i landet.

Samma ser man för övrigt i Flores horoskop: Mars i opposition till en egocentrisk Venus i Väduren är en smula förryckt, den också. Och om inte annat tyder oppositionen på våldsamma obalanser i sociala relationer och kanske också biokemiska. Båda planeterna är företrädesvis emotionella. Snarare än övertaggad libido skulle man (givet det myckna och impressionabla Vattnet) kunna tala om närmast kronisk affekt.


Inga kommentarer: