Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 oktober 2014

Vårdvinst - människans skamfläck


Regeringen har tydligen kommit till ett samförstånd med V och håller under denna stjärnhimmel pressträff om vårdvinster.

Sällan har en policymarkering (eller avsiktsförklaring) åtföljts av en så symboliskt laddad himmel. Några zodiaktecken har under bloggens liv fått sin ursprungliga innebörd frilagd och sällan har väl vinstmotivet och Jungfrun med ett rikt fång sädesax i hand visat sig så tydligt. Den finns som kriminell mentalitet via Månens position hos både dömda brottslingar och i styrelsen för Nya Moderaterna och nu ser vi även i det här horoskopet "den fallna Venus" i Jungfrun - passionen för pengar.

Men här händer något! Vinstmotivet, Jungfrun, placeras i fängelsecellen, det tolfte huset! Istället är det genuint mänskliga Vågens tecken, social harmoni, som stiger i öster och markerar grundbudet. Att regleraren Saturnus stiger exakt i öster då pressträffen börjar bara förstärker budet om en ny policy av mer humanitärt slag. 

Någon bloggläsare minns kanske hur den djupt själviska och falska Annie Lööf föddes då Saturnus senast passerade detta, sitt "upphöjda" läge och det finns många sätt att dölja och "måla över" detta sublima budskap om att social harmoni och kärlek ska vara normen mellan människans art - inte marknadsliberal och allas krig mot alla - men på ovanstående karta är budskapet helt rent. Sinnelagets Måne passerar just nu Vattumannen och plockar upp Saturnus besked.

Och se den intressanta ömsesidiga receptionen mellan den tillfälliga horan Venus och hennes tillvälliga ägare Merkurius: det är den humana ascendenthärskaren som fångats i den onda demonens tolfte hus, medan den onda demonen själv stiger in i Vågen i första ego-huset och kommunicerar i frågan. Eftersom tolfte huset också står för vårdinsatser, haglar symbolerna och det är inte helt lätt att logiskt tråda ut dem. Planeter och tecken tycks betyda flera saker samtidigt i den här upphettade frågan.

Intressant står också stora förmögenheters och lätta pengars Jupiter i ett annat vårdtecken högst uppe i maktens tionde hus, så att vi faktiskt kan reducera frågan till de två stora ödespenslarna: Hur mycket ska de makthavande tiondehusmänniskorna ha rätt att öka på sin förmögenhet i Kräftans tecken? 

Förstahusplacerade är en human gränsdragare, men det är värt att notera att Jupiter i Kräftan är mäktigare tack vare sin överlägsna husposition. Denna Jupiter-i-Kräftan representerar det Onda Rovkapitalet som äter upp den svenska vårdkvaliteten, stjäl folkets skattepengar och gömmer i skatteparadis för ett fåtals berikande!

Läran om planetens verksamma natur klargör tydligt att en naturlig eller essentiell välgörare som Jupiter förvandlas till en verksam illgörare om den ställer sig i ett av de mäktiga hörnhusen. Så även om det ännu finns godhet kvar i Jupiters verksamhet så är det överordnade budskapet att dessa makthavare (10e) som sysslar med denna jupiteriska godhet likväl skapar ONDA EFFEKTER i Kräftan, tecknet för den vegetativa själens behov av återhämtning. 

Vi har därför Kräftan i en dubbel betydelse här: dels som empati och omvårdnad men också som ett av Vattentecknen i deras mer otäcka läsart: som kronisk och sjuklig "vill ha mer" - begärets fula tryne - och då i samband med en verksamt ond Jupiter som direkt anknyter till chanstagare, lätta pengar och cynisk spekulation.

Det var bara några dagar sedan, i samband med regeringschefens tillsättande, vi såg den ömsesidiga receptionen mellan en "fallen" Venus - en dålig syn på pengar - och Merkurius. Men då var det elfte idealhuset involverat, och hur förvirrad symboliken än syntes vara i horoskopet för Stefan Löfvens ÄMBETE - dvs. här kommer en chef upp på bana som inte tror någon längre "vet skillnaden på höger och vänster" - så tyckte jag mig kunna ana en omvänd symbolik. 

Istället för att som i Reinfeldt-horoskopets 11e idealhus se ett gynnande av "djungelns lag" - allas krig mot alla och mer dödligt ebolavirus ut ur denna djungel via näringslivsaktörerna, dessa flygande hundar och vampyrer - så visade ämbetshoroskopet att själva vinstjaktens härskare Merkurius själv fallit i egen fälla och låg i onda tolfte fängelsehuset.

Den ömsesidiga receptionen mellan egohusets härskare och den onda demonen (således spelad av krämarmentalitetens Merkurius i ovanstående pressträffskarta), betyder såldes att regeringen Löfven (ascendenten) nu "tagit in" problematiken och är redo att agera mot de onda och giriga makthavarna som syns i det tionde huset.

Begränsningens Saturnus exakt på ascendenten är, tycker jag, ett tydligt budskap, särskilt som också det folkliga och humanistiskt ideologiska sinnelaget (Månen i Vattumannen) också står med denna Saturnus. Majoriteten av svenskarna anser att förre regeringen Reinfeldts världsbild är galen i den här frågan!


Inga kommentarer: