Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 oktober 2014

Unge massmördaren i Seattle



Uppgift om femtonårige mördaren och självspillingen Jaylen Frybergs födelsedag dröjer, men jag tittade på skärmdump på den här sajten. Artikeln är publicerad sen eftermiddag lokal tid och skärmdumpen är säkert från tidigare samma dag. Den säger att födelsedagsgratulation och glädje över nya geväret var 84 dagar gammalt. 

(För det första dygnet brukar automatiska publiceringssystem ange hur många timmar gammalt det är och övergår sedan till den här idiotförklaringen av alla besökare - man undanhålls datum och ges bara en fårskalles uppgift om att det var x antal dagar sedan. 

Fast ingen ens tänker längre, är oskicket att gömma exakta tidsuppgifter att medelsvensson förlorar tidsuppfattningen, sin historiska medvetenhet, och sjunker allt djupare in i malströmmen av skräpsensationalism som händer "just nu" i de digitala medierna. Det är en välkänd härskarteknik att beröva underklassen alla typer av objektiva ramar för sina liv - låt dem slita häcken av sig och leva för fredagen. )

Det skulle innebära att den blivande mördaren grattades på sin födelsedag och jublade över sitt nya vapen den 1 augusti i år och att födelsedatumet var 1999-08-01.

Rättelse: Mördaren föddes den 31 juli 1999, och jämfört med den ursprungliga kartan ska psyket/Månen backas från Fiskarna till Vattumannen. Lustigt nog spelar det mindre roll eftersom Fiskarnas härskare Jupiter och Vattumannens Saturnus är kombinerade i Väduren. 

Ödet för Psyket blir om möjligt ännu sämre med korrekt dag, eftersom Saturnus anses "fallen" i det egocentriska perspektivets Vädur, så att Månen nu förvaltas av en tunnelseende Saturnus som därtill är angripen från våldsplaneten Mars. Från Vågen opponerar krigaren (vapenplaneten) sig mot sitt eget hemmatecken! Axeln Väduren/Vågen figurerar ofta i passionsmord, vad det verkar, helt i linje med axelns innebörd: "Jag/Den Andre".



[Övriga inlägget är oförändrat. Allt detta skrevs innan det korrekta datumet var publicerat. Det ser ut som en avsiktlig tanke att psyket/Månen inte ens nämns, fokus ligger på den övergripande Saturnus-problematiken... ]
 
Det helt iögonenfallande är förstås det stora korset i RAJAS GUNA, kvaliteten som tecknar passion (och lidande - för känslor i svall övergår i negativt lidande).

Men detta var inte ett passionsbrott i stundens ingivelse. Mördaren hade messat sina vänner till platsen för deras död! En närmare granskning av ingredienserna i detta passionens kors indikerar exakt en låg jävel, en självisk långsint och härsklysten ådra så långt ner i naturen att han delar den med otaliga andra som föddes vid samma tid.

När en Zeitgeist bäddar in många människor märker de inte själva hur sjuk deras livsstil och deras värderingar är och här ser vi samma tidsanda som då nazisten Adolf Hitler marscherade in i Polen, startade Andra världskriget och utrotade miljoner människor för att han ansåg de stod längre än honom själv. Kärnan i denna svarta fläck i västerlandets historia är gränsdragaren (och Liemannen) Saturnus som faller så lågt som att börja använda Vädurens egocentrerade och helt subjektiva perspektiv och inte ens bemödar sig att söka lyssna till de tidlösa reglerna.

Det är kanske ingen slump att ynglingen blev massmördare just då Saturnus hunnit ett halvt varv från hans födelse och nu sällade sig till hans medfödda aggressionsplanet i Vågen och ifrån Vågskålarna DESTABILISERADE "jag-och-du-axeln". Han har ursäktats i amerikanska kommentarspalter för att han genomgått en hård tid, tappade en flickvän till en annan i bekantskapskretsen. 

Också det passar in i spänningen mellan ego- och partnertecknet. Det finns skrämmande exempel på hur den här axeln kan röra till det i huvudet på folk så att de inte längre förstår gränserna. På den här bloggen har en djuplodande test visat hur månnoderna hos mördare indikerar en topp i Vågen, vilket kan sammanfattas som: "det krävs både ett jag och ett du för att mord ska vara möjligt" Men mordet har alltså sin rot i Väduren, zodiaktecknet som indikerar byggandet av en sund och duglig jag-känsla.

Vad gäller intelligensen står Solen i Kräftan och är därmed i beroendeförhållande till den sublunära Månen, som här verkligen har sjunkit ner till Vattendimensonen (Fiskarna). Sleeps with the fishes. Det var en genuint känslodriven och hysteriskt protektionistisk natur. Att han kallades "skolans kung" bara visar hur parodiskt skeva folks uppfattningar är: så de som är drivna av rädslan och naturens skyddsmekanism kallas numera alltså kungar? Västerlänningen har blivit mental underklass från början till slut - ingen förmår rätt identifiera vad de har framför ögonen längre. 

Bland distraktionerna för de som drömmer sig bort istället för att syssla med verkligheten, återspeglar västastrologin tidens degeneration genom att tropisk zodiak kallar dessa vänliga men lättskrämda människor "Lejon"! Det behövs bara några veckor av självrannsakan och några hundra horoskop för att inse vilken total självlögn västerlandet befinner sig i även på den här urvattnade new age-nivån!

Jag har tidigare hävdat att det finns vissa år som är olyckligare än andra, och det är de tider när välviljans Jupiter hålls kort av gränsdragaren Saturnus. Och aldrig blir väl kortsyntheten så extrem som när det här mötet äger rum i jag-perspektivets tecken. Astrologin beskriver objektivt en "andning" - Världssjälen som en lunga som andas in och blir stor och rymlig men som i exhalationen framföder "sub-generationer" som har mycket märkliga synsätt på livet.

Det säger allt om hur vår marknadstyda djävulskultur att den inte ens håller koll på tidens tecken. Jesus bannade sin tids medborgare för att de kunde allt möjligt förutom det som var viktigt, att tyda tidens tecken. Och dagens mänsklighet är om möjligt ännu mer korkad, med de hundra och en distraktioner som bjuds i en livsstil som bara handlar om att arbeta för att konsumera.

Jaylen Fryberg var helt enkelt ett barn av sin tid.

Inga kommentarer: