Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 oktober 2014

Svenskt Näringsliv, jönsar som bara låtsas debattera!

Svenskt Näringslivs Fredrik Segerfeldt (med nästan identiskt lika horoskop som inbitne desinformatören Fredrik Reinfeldt), tror i sin enfald att han bemöter Kajsa "Ekis" Ekmans anklagande av kapitalismen för att sitta i samma båt med fascismen. Det är uppenbart direkt av den svepande och diffusa texten i DN att Fredrik Segerfeldt inte är ett dugg påläst, och här röjer han att repliken enbart hastats fram som "skadebegränsare" eftersom Kajsa Ekmans artikel verkligen är seriös.

Näringslivets propagandist försöker lura i oss förment okunniga att fascismen inte alls kan kopplas till kapitalismen eftersom rovkapitalismen är global till sin natur och fascismen - påstår han - skulle vara nationalistisk. Synd att Segerfeldt inte ens orkade ägna Mussolinis tankar en enda minut innan han skämde ut sig på detta vis. I ett tal redan i oktober 1930 säger Benito Mussolini följande:
Idag är min ståndpunkt att fascismen är en ide, en doktrin, ett realiserande, är universell. Den är italiensk i sina specifika institutioner, men är universell i sin anda. Den kunde inte vara något annat. Anden är universell till sin själva natur. Därför kan var man förutse ett fascistiskt Europa...
(Discorsi del 1930, Milano, Alpes, 1931, s. 211 - min övers. av engelsk övers. från italienskan)
Man kan generat hoppa över Segerfeldts krystade och retoriska resonemang som utmynnar i den enligt honom befängda tesen att Europas välfärdstater - eller socialdemokratin för den delen - är fascism. Det är ingen annan än han själv som ägnar sig åt "nyspråksfantasier" i ett långt om hopplöst trassligt stycke.

Intressantare är att Segerfeldt inte hör sig själv när han beskriver sin doktrins utmärkthet och att den kännetecknas av "kreativ förstörelse" - exakt fascismens egen dyrkan av den starke som segraren i en ideologisk batalj på ett stormande hav. Ja, vattenmetaforen - det giriga monstret Hydra - är här bättre än den sjuka liberalismens åberopande av socialdarwinism och en slags djungelns lag där alla slåss för sin egen överlevnad - denna groteska ideologi som Reinfeldt och Littorin snabbt implementerade istället för det goda samhällets välfärdssystem.

När han trosvisst förklarar fascismen "kollektivistisk" men den fina liberalismen individualistisk, visar han återigen att han inte ens orkat (eller hunnit) gå till källorna i sitt ynkliga försök att ta udden av Kajsa Ekmans störande artikel. 

Vad säger egentligen Mussolini om individen i förhållandet till "kollektivet"? Jo, detta:
Fascismen ser inte enbart världen i dess ytliga och materialistiska aspekter, inför vilka människan ter sig som en ensam individ som står för sig själv, självcentrerad och föremål för de naturlagar som på instinktiv nivå manar honom mot ett liv av flyktiga och själviska njutningar. Fascismen ser inte enbart till individen utan också till nationen och landet; till individer och generationer som är sammanbundna av en moralisk lag, med gemensamma traditioner och en livsuppgift att undertrycka instinkten till ett liv inneslutet i en förgänglig cykel av njutningar och i dess ställe bygga upp ett högre liv, grundat på plikt, ett liv fritt från tidens och rummets begränsningar, ett liv i vilket individen genom att offra sitt självintresse - om så är i döden - kan uppnå den helt andliga existens i vilken hennes värde som människa består.

Benito Mussolini - The Doctrine of Fascism, 1932 - en längre artikel skriven tillsammans med Giovanni Gentile. (min övers. från engelskan.)
För den som inte hoppade hit på en gång (citatet är komplext!) står det nu klart att Mussolinis tankegångar var sublima i jämförelse med det reduktionistiska pladder Svenskt Näringsliv producerar och DN publicerar. Fascismen var allraminst en "kollektivism" som desinformatören Fredrik Segerfeldt försöker tuta i Stockholmstidningens obildade borgare. 

I verkligheten var fascismen en förrädisk korruption av en andlig världsbild med rötter ända tillbaka till den romerske nyplatonisten Plotinus som i sin tur hämtat inspiration från hinduismen. I den gåtfulla konceptionen beda-abeda (samtidig åtskillnad och icke-åtskillnad) tar den tidlösa filosofin (här annekterad av fascismen) individen OCH helheten på samma stora allvar.

Kvar av Segerstedts genmäle till Ekman återstår nu mycket lite och det kan nu vara tid att för fjärde gången i bloggens historia ta fram det förrädiska och desinformativa horoskopet för språkvetarens födelse. För att roa oss lite extra kan vi ju placera den inbilska och okunnige svensken som en liten satellitvärld i omloppsbana utanför Benito Mussolinis horoskop:




Mussolinis födelsetid är känd och om en ascendent i Vågen inte förklarar hans våldsamma ambitioner så gör väl Solen i tionde huset för absolut makt det. Dessutom passerade det äregiriga Drakhuvudet Vågens tecken och därmed blåste upp Mussolinis ego enormt.

Fast indisk astrologi bara explicit pekar ut det femte huset för individuell dharma (ett ledarskapshus) som platsen att studera purva punya - gott karma medtagen till detta liv att användas (för gott eller ont), skulle jag vilja föreslå att den onda karman tecknas av det onda åttonde huset. Och här är det verkligen fullt hus i Mussolinis horoskop. Därför hans korruption av den sanna andliga läran - sanatana dharma - som han ställde i kapitalisternas tjänst (Månen + Saturnus i Oxen hos Mussolini = gamla pengar). 

Det är uppenbart att DN är en tidning som görs av idioter, Ekis Ekman har ju fullständigt rätt om fascismen och kapitalismen, och tidningen - så pigg på att vägra vänstertänkare rätten att svara när det hoppats på dem - borde här ha underkänt Svenskt Näringslivs replik. Den är undermålig och okunnig! Man behöver inte astrologin för att uppfatta det, men Himmelens eget verktyg för att skilja getterna från fåren underlättar onekligen.

Varför slirar då Segerfeldt så på sanningen? Det är inte bara det att han är opåläst, han VILL LJUGA, det ligger i hans natur att ta till vilja medel som helst, för precis som lögnapparaten Fredrik Reinfeldt med pr-följe, delar han förra statsministerns slirigt placerade Sol i Kräftan. Denna Sol indikerar passion och vilja att värna - men vad? Fredrik Reinfeldt hade sin solära disponent Månen i Vågen i andra huset för pengar. Enkelt nog. 

Men Segerfeldts födelsetid är okänd så här får vi nöja oss med en månascendent - som händelsevis blir samma som Mussolinis fysiska ascendent och utblick. Den svenske historieförfalskaren har en Måne ett psyke med en nedsatt förmåga att processa helheter - sinnelagets planet disponeras från Venus som här har "fallit" i vinstjägaren (åkerbrukaren) Jungfruns tecken.

Det roliga kommer när vi överblickar både Segerfeldt och Mussolini samtidigt: då ser man hur svenskens psyk-disponent går bakom ryggen på Mussolini, in i hans tolfte hus och därifrån diskrediterar honom. För den goda saken förstås. Segerfeldt var tvungen att rädda kapitalismen efter att Ekman så olägligt råkat avslöja dess osunda djup. Ser man Segerfeldts psykhärskare som hans eget tolfte hus uppstår ett budskap märkligt likt Fredrik Reinfeldts horoskop (som hade den fysiska ascendentens härskare i 12e huset). 

Båda männen binder ris för egen rygg bara genom att finnas till och öppna munnen. För båda männen står antecknade som "förlorare i denna världen" - deras själar har valt livsöden som kommer att svida eftersom de går helt utan ära ur detta liv! 

10 kommentarer:

Susanne sa...

Fredrik Segerfeldt ja - som jag nämnde förr en gång var det han som skrev boken Sossesverige, som t o m en skribent från högersidan tyckte var överdriven i sin svartmålning. Boken är utgiven på Hydra förlag...

Seaward sa...

Där är Hydra förlag igen! Jag tror faktiskt ingivelsen att döpa näringslivet till den grekiska antikens Hydra, inte är så dum ändå. Det är ju odiskutabelt att Kräftans tecken nämns i myten och att den kommer till Hydras försvar när Herkules ämnar dräpa den. Och Segerfeldt är född Kräfta, så här stämmer det t.o.m. bokstavligen.

Intressantare är hur man ska förklara att Kajsa Ekis Ekman, som han drabbar samman med, också är Sol-Kräfta. (Jag tror jag sökte frikänna henne från den lägre Kräfttypen i något inlägg.) Men man kanske kan komma undan med att peka på fenomenet "crab fight" på strandremsan, alla parter instinktivt och intill döden klibbande vid sin ståndpunkt. Men bortom denna helt irrationella kamp på liv och död finns också Sanningen (Visheten), och det är uppenbart att nazismen/fascismen på Östermalm i Stockholm var/är synonym med Kapitalismen... För att mörka detta pladdrar Segerstedt vilt...

Havsörnen sa...

Segerfeldt visar sitt tryne i SVTs "Debatt" till och från. Karln är totalt verklighetsfrånvänd, men det är ju ett utmärkande drag för nyliberaler. På tal om Ekman, så läste jag att hon har Che Guevara tatuerad på axeln. Den kartan finns inte på bloggen. Ska vi se då... Ingenting i Kräftan, föga förvånande, alltså. Jaså minsann, Solen första graden Oxen, konjunktion Algol. Liemannen i Skorpionen, AC och Mars i Fiskarna, Månen i Vattumannen, Venus/Jupiter i Väduren. En ömsesidig reception i kartan, som synes. Merkurius och Rahu i Oxen ger ytterligare tyngd till den sataniska axeln i tredje-nionde (känd för sina mc-resor genom Sydamerika). Med Venus/Jupiter i Väduren, Mars i första och Solen invid Satans huvud är det följdriktigt att det megakända porträttfotot beskars till att bara visa Ches ansikte. Det var ju egentligen ett gruppfoto. Ja, det var dagens avledning från ämnet.

Havsörnen sa...

(Föga förvånande för en rebell, alltså).

Seaward sa...

Horoskopet behöver egentligen inte listas. Räcker att ta ut det som sticker i ögonen (förutom Solen/Algol): psyket i Vattumannen disponerat av Saturnus i Skorpionen. Det sociala utstötningssyndromet - en människa på kant med sitt samhälle, en som förkastar de rådande värderingarna. Ibland tokiga rättshaverister...

Jag har inte Che tatuerad, men hade en affisch på honom på väggen under tonåren. Ah, den revolutionsromantiken! Om jag minns rätt var Che en välmående medelklassunge som ville ha lite mer spänning i livet..

Susanne sa...

Var har du hittat horoskopet? Både engelska och svenska Wikipedia säger att han föddes 14/6. Den dagen bytte solen tecken fr oxen till tvillingarna, så han kan ju vara oxe fortfarande, men långt från Algol. Och månen är i väduren, merkurius i tvillingarna och venus i oxen. Det där med solen sent i oxen skulle ju förklara Kajsa E E:s vurm för hoonom - med hennes venus på hans sol.:-) Jag menar, det är en sak med en affisch, en helt annan med en tatuering...
När man läser om honom verkar det där med medelklassunge som vill ha lite spänning som en sanning med modifikation. Familjen va rvisserligen välmående, men familjen beskrivs som intellektuell, fadern som bohemisk och modern t o m som vänsterradikal. Så han hade nog med sig en del hemifrån...

Seaward sa...

Som sagt, tonårsromantik om revolutioner. Det är väl ett kvarts sekel sedan jag läste något om Che, och alla biografiska detaljer följde inte med till ett rappt kommentarsvar...

Wikipedia i all ära, men det finns en liten diskussion om Che Guevaras födelseuppgift på AstroDatabank, synbarligen den källa också Havsörnen använde här.

Susanne sa...

Jag hade så segt internet igår kväll så jag kunde inte gå inte på AstroDatabank, men jag har gjort det nu, och dessutom sett noten på engelska Wikipedia om att modern senarelade födelesen en månad.
I noten på Wikipedia finns födelseattesten i original, och när man försöker uttyda vad där står om födelsedag och -tid hopar sig frågetecknen. Jag är visserligen ingen stjärna på spanska, men jag kan siffrorna, och nog tycker jag det ser ut som quince (15) de Junio och inte catorce (14). Varför skulle modern senarelägga födelsen med en månad och en dag, kan man fråga sig. Var han född 15/5 istället? I så fall hade han fiskmåne. Och födelsetiden anges till 3.05 AM i horoskopet, men på attesten ser det ut som "diez y siete horas" alltså 10:07. (3.05 heter tres y cinco, knappt en bokstav gemensam alltså.) Om man antar att det är 10:07 fm så blir det en tvillingascendent i stället för fiskarna. Här är födelseattesten, du kan ju kolla själv om du har tid och lust. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Ernesto_Guevara_Acta_de_Nacimiento.jpg

Jag tyckte spontant redan igår, innan jag kollade datumet på Wikipedia, att det passade med solen/Algol, med tanke på hans öde. Han var säkert en äkta revolutionär, som inte brydde sig det minsta om mode och sådant, men vad hände - efter sin död blev hans foto en marknadsvara, en chic modedetalj spridd över världen som dekoration i alla möjliga sammanhang, ungefär som med Marilyn Monroe och Elvis Presley. Kanske Algol som jävlas...
:-)

Havsörnen sa...

Det kände jag inte till, Susanne. Gick efter Astro.com och Astrotheme.com. Men jag tittar på födelseattesten sim du länkar här då... Trettonde till fjortonde raden: "el dia catorce... mes de Junio a las tres y cinco horas". Alltså 14 juni 3:05. Quince del junio 10:07 längre upp i texten syftar på utfärdandet av dokumentet. Alltså dagen efter den falska födelsedagen 14 juni.

Susanne sa...

Jaha, då var mysteriet löst då :-) Jag kunde väl aldrig tänka mig att klockslaget som angavs syftade på något annat än födelsen. Det kan man kalla för byråkrati - att ange t o m vilket klockslag ett dokument är utfärdat!