Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 oktober 2014

Socialdemokraternas charmoffensiv


Annika Strandhäll och
(äldre) foto på Carly Simon
Om man påminner sig högerregeringens mytomaniska och falska socialförsäkringsminister, den moderata Ulf Kristensson, undrar man om inte nya regeringen försöker plocka charmpoäng hos folket genom att maximalt kontrastera med den nya ministern Annika Strandhäll. 

Jag får syn på en intervju i SvD och foton ger vid handen att hon är ett fullständigt bombnedslag av karisma. Jag har sällan sett något mer likt rikemansdottern Carly Simon (som några på 70-talet på dubiös grund uppfattade som kvinnofrigörelseförespråkare). 

Att Carly Simon var född under markant Eld för sin värma utstrålning, det har bloggen redan noterat. Det var ett av bloggens tidigaste inlägg, maj 2009, som kommenterade Carly Simon som "100% inspiration".

Och nog faller de här två äpplena nära intill samma Träd uppe i himmelen eller "idéernas värld":



Bokförlagsdottern Simon i inre kretsen,
eldsjälen för ett bättre samhälle i den yttre

Naturligtvis är Strandhäll engagerad för människors bästa - till skillnad från skitstövlarna i den förra regeringen, som bara tjänade kapitalet, men man får inte glömma att socialdemokratin som sådan nu driver samma taskspel som alla andra på "marknaden". PR-folk och spinndoktorer har helt klart haft estetiska överväganden bakom tillsättandet av den känsliga socialförsäkringspositionen. Helvetena från höger hade ju nästan lyckats ljuga svenskarna fulla att det trygghetsnät de alla deltagit att skapa som en försäkring åt sig själva - om olyckan är framme - var "bidrag". 

I det här läget, när Sverige är fullständigt förljuget efter åtta år av moderat mentalitet, behövs akut en människa som strålar som en ljusängel så att korrumperade hjärtan smälter och faller till föga för sanningen: att den som försöker smita med alla pengar för sig själv enbart, är ett kryp och ovärdig att kallas människa.

För den otacksamma uppgiften räcker det inte med att bara vara som folk är mest (Luftelementet, det humanistiska elementet). Det duger absolut inte att komma från de materiella resursernas Jordelement eller begärets Vatten - det är ju där den sjukliga själviskhetens och materialismens rot ligger.

Nej, den romerske filosofen Plotinus kallade Eld det mest gudomliga elementet, och det behövs en politiker som styrs direkt från det gudomliga, vare sig han/hon är medveten om det eller inte.

I Annika Strandhälls horoskop ser vi hur Solen är upphöjd i Väduren - det karismatiska ansiktet (jag är inte helt enig med indisk astrologi om att Oxen tar över själva ansiktet - se bara hur spektakulärt levande Vädursansikten kan bli). Men viktigare är att Solen här disponeras av Mars i den goda ideologins tecken Vattumannen, tecknet som beskriver hela samhället, det inkluderande samhället, där alla får vara med.

Sedan ser man samma välvilliga och universalistiska Måne i Skytten som hos Carly Simon, men här är den perfekt stämd att lyssna till behoven hos dem som har det svårt: Skyttens Jupiter i sitt andra härskarläge i Fiskarna, tecknet för samhällets olycksbarn, de som blivit sjuka eller på annat sätt ofärdiga.

Denna ständiga känsla att vilja rädda de som har det svårt, kyler visserligen ner det eldiga sinnelaget, men här kan man tänka sig en högt utvecklad empati med andra. Fiskarna, när den inte själv har det svårt, är ju tecknet som är mest egobefriat av dem alla och orienterad mot att hjälpa andra därför att den omedvetet "hör" Guds (Zeus/Jupiter) oskrivna lagar.

Den här osjälviska psykiska naturen hittar ett fullständigt perfekt komplement med den jag-starka Solen i Väduren - motorn - som driver på och själv baseras på socialistiska värderingar (Mars i Vattumannen).

Rikemansdottern Carly Simon må likna svenskan lite i sitt befriade skratt, stora Mick Jagger-mun och ansiktets allmänna öppenhet. Men hon nådde aldrig någon vidare samhällsmedvetenhet. Det gör sällan rikemansbarnen.


(Obs. Bloggaren har ett tiotal Carly Simon-skivor i hyllan, och uppskattar henne inom ramen för den värld Simon kunde uppfatta och skriva och sjunga om.)


PS. För mer om att Eld och Luft är det enda som kan rädda mänskligheten från dess egen låghet, själviskhet och barbari, se horoskopet för Evo Morales, samt det kommande inlägget om bloggen Sideriska siktet som bok!

Inga kommentarer: