Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 oktober 2014

Polen, ett bekymmersamt horoskop

En recension i SvD om antisemitismen i Polen efter Andra världskriget föranleder en titt på landets horoskop. 2010 hittade jag tidpunkten för det demokratiska Polens födelse enligt historiska astrologen Nick Campions efterforskningar. Att det visar sig svårare att hitta en uppgift för ett äldre Polen före 1989, är inte nödvändigtvis ett nederlag. Ett lands onda minne, dess dåliga karma, är precis landets goda karma ytterst en fråga om hela horoskopet. 

Att indisk astrologi pekar mot sjätte (fiendskapens), åttonde (korruptionens) och tolfte (förlust, exil) som "onda" hus i behov av "rening", påminner om att ett lands historia kan skymta på många sätt även i ett senare nationalhoroskop.





Aldrig visar väl detta sig vara en mer fruktbar ingång till frågan om de judehatiska bondtölparna i det gamla Polen än i "demokratihoroskopet" från 1980. Det är full aktivitet i "befrielsens" tolfte moksha-hus (befria sig genom att låta det renande vattnet skölja bort den ingrodda synden i själens porer.

Åttonde huset för ingrodd och envis synd förmärks också i det åttonde, ett hus som ännu inte är moget att räddas (i det 12e) utan där korruptionen måste verka ännu en tid och själen (nationen) har ytterligare minst en död och återfödelse kvar. 

Hade inte bloggen studerat horoskop för främlingsfientliga stämmor i Sverige och övriga världen så grundligt, hade man kanske inte fattat implikationen av det "demokratiska" polska horoskopet. Men här, i tolfte huset för syndernas avtagning ligger ju främlingsfientlighetens eget tecken Jungfrun! Och dess härskare, den kritiska och negativt värderande Merkurius fyller därmed rollen som "den onda daimonen" - termen som möter i Claudius Ptolemaios Tetrabiblos, den västerländska astrologins nästäldsta urkund.

Den onda daimonen har här greppet om den fallna Venus, en kinkig Venus som har höga anspråk. Se bara alla dejtingsajter som bygger på diskriminationens princip och som underblåser många svenska själars "polska bondläppsrasism" - fast de nu rasdiskriminerar t.o.m. sina jämlikar! De menar sig vara urbana och framgångsrika och vältränade på ytan, men inombords är de fullständiga haverier - det sjuka resultatet av marknadens typ av tänkande (Marknaden = Jungfrun och hennes arbete på fältet för att skörda rikligen.)

F.o.m. 1989 ser vi alltså diskrimineringen som den uppgift det här landet måste rena sig från för att kunna leva upp till den nya "demokratiska" rollmasken Vågen. Men utmaningen är stor eftersom ascendentens härskare är just Venus som står i nära kontakt med den diskriminerande onda daimonen Merkurius.

Man kan kalla detta Polen "ett pågående arbete" - det här horoskopet är på inget sätt en karta som är fri från fördomar och negativitet, den har bara gömt sig i det onda tolfte huset och blir svårare att komma till rätta med eftersom den jag-medvetna förstahushärskaren har slunkit in i det fördolda huset. Man påminns om Fredrik Reinfeldts ascendenthärskare som också fått en "blackout" och verkade från det omedvetna - kontrollerade under den onda daimonen. Eftersom hans ascendenthärskare var Merkurius förstår man varför han ljög så mycket och producerade falska bilder: svenska folkets skatteinbetalningar för sina trygghetsförsäkringar blev i den onda demonens föreställning till avskyvärda "bidrag" som belastade de "goda" människorna (egentligen: de som var lika förljugna som Reinfeldt själv).

Polens horoskop är nu bara en tunn tårbit tid på en kontinuerlig resa och som med skärvan från ett hologram finns helheten bevarad i den enskilda delen. Därför kan vi pröva dasha-cyklerna för Polens horoskop men gå BAKÅT I TIDEN, till den ytterligt antisemitiska period som enligt bokrecensionen följde efter Andra världskrigets slut och fick i princip alla judar att lämna ett land som inte blivit ett dugg bättre, bara för att landet nu var kommunistiskt. Nationalsjälens inskränkthet syntes tvärtom nu bättre än någonsin och verkade även inom den samhälleliga administrationsapparaten!

 
Skärmbild av programmet Jagannatha Hora och
Polens horoskop och äldre dashas - klicka för större bild


Bokens skildrade period av judehat och judarnas emigration från Polen till övriga världen kan lite löst placeras under dasha-perioderna Merkurius (fram till några år efter krigsslutet), hela Ketus cykel (Draksvansen, södra månnoden), samt några år in i Venus cykel (1958-1978) - SvD-recensionen nämner att, "en bit in på 1970-talet återstod bara en liten spillra på ett par tusen judar." 

Cyklernas "potential" eller allmänna karaktär behöver knappast kommenteras efter de inledande observationerna angående den onda demonens tolfte hus! Vi har en närmast kontinuerlig period i "exilens hus" ur judarnas perspektiv. Landet Polen är förstås helt omedvetet om vilka krafter som verkar under ytan - egomedvetandet är helt inbilskt pga. Venus placering i tolfte! Polen trodde förmodligen man "renade" landet genom de svårigheter man utsatte den judiska populationen för. 

Se hur mycket det här liknar politikern som smet, det vill säga Fredrik Reinfeldt, och hans "arbetslinje" för att mörka och undanröja alla människor som förstörde intrycket av att hans närområden var framgångsrika och fläckfria! Han påstod att han var antirasist och att hela svenska journalistkåren svalde också den lögnen, är nog det som bäst visar hur vårt land under en hel generation är totalt på deken under den förvrängande onda demonen Rahu!

Motpolen till Rahu är Ketu, platsen där den giriga demonen får huvudet avkapat. Polen gick igenom den är cykeln av "vända ryggen åt", eller t.o.m. aktivt bestraffa åren 1951-1958.

Det för oss till den kanske mest remarkabla ingrediensen i Polens nuvarande horoskop: dess totala brist på ärbarhet och kungavärdighet. Skulle man inte inkludera noderna (vilket jag inte gjorde under två årtionden - vilket misstag!), skulle man inte korrekt kunna tyda den mystiska konstellationen av kungamakaren Regulus (fixstjärnan), Solen i Lejonet men också den huvudlösa Draksvansen (Ketu). 

Även om Regulus favoriserar Solen - landets andliga identitet - i det nya demokratiska Polen, så att Ketu i NUTID måste uppfattas som Polens försök att stiga fram ur Förintelsens "huvudhuggningshysteri" och upprätta en ny identitet, klibbar naturligtvis dess egna huvudlösa (hatiska) förflutna för lång tid fast vid identitetsmarkören.

Om vi istället använder 1989-kartan för att förstå Polen under åren 1951-58 förstår vi att nazityskarnas utrotningskampanj mot judar (och romer) fortsatte i Polen fast nu i annan form. Under tiden då efterkrigs-Polen avfolkades på människor av judisk börd finner vi alltså tre eländiga planetära cykler på raken.

Och den som är klok inser nu vilken humhug "demokrati" är. Under ytan har ingenting förändras. Hatiskheten verkar nu direkt genom kapitalismen istället, som den uttrycks från det här hörnet av världen. Polens nationalhoroskopet har flera bedrövliga dashas och kommer även fortsättningsvis att lida av samma historiska förbannelse som förr. EU-medlemskap kan inte rädda en individ om roten till ondska fortfarande lever inom individen.

Polen kommer kanske ännu en gång att bli "ryskt" territorium (eller vilken term som är bättre lämpad den dagen). Och rätteligen så. Omyndiga får aldrig tillåtas agera autonomt. Ödet kallar ideligen in Syndätare som ställföreträdande sonar deras synder som är så svaga att de inte vet sitt eget bästa längre. 

Polens "demokratihoroskop" duger så gott som något för att sia om framtiden eftersom det också bara är en skärva i det större hologram som är Världens öde. Originalet hänger i den himmelska Louvren för alla fria själar att besöka, vandra runt och se från olika perspektiv och begrunda.


Överkurs.

Nu visar sig den astrologiska markören för onda daimonen händelsevis också vara den tillfälliga härskaren över nionde huset, Guds tempel! Katolska kyrkans (eller mer allmänt, religionens) roll vid uppkomsten av ett nytt Polen bör inte glömmas, hur än landets störtdykning in i det dekadenta västsamhället redan är ett faktum. 

Om någonsin är väl Polens horoskop ett praktexempel på hur astrologins Mekurius är är värdeneutral. I det här dr Jekyll och mr Hyde-landet ränner springpojken Merkurius ALLAS ÄRENDEN. Inför den här formidabla paradoxen kan man dessutom påminna sig kristendomens klassiska antisemitism. I Polen är soledes Gud samtidigt gaskamrarna där "renande vatten" flödar och eliminerar landets "smuts".

En vän, en mycket skicklig datatekniker av baltisk härkomst lämnar London eftersom han inte orkar med att misstas för en av de allmänt föraktade polackerna. Judehataren har ju själv blivit den bespottade. Gudomlig rättvisa som verkar över tid tack vare Saturnus, Fadern som ger alla vad som tillkommer dem.

Inga kommentarer: