Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 oktober 2014

Nya statsministern - "kröningshoroskopet"

AB, som lärt sig ange klockslag för händelser efter att den här bloggen dök upp, levererar förtjänstfullt tidpunkten då Stefan Löfven ska "prövas" som ny statsminister. Det är väl mest en formalitet så vi kan ta klockslaget för ett horoskop på landets efterträdare till den mest ovärdiga regeringschef Sverige haft i manna minne.

Kommer nu Löfven att göra det bättre? Det är alltså ämbetshoroskopet vi har framför oss här, och frågan om skorna är fyllda.




Det första omen man noterar är förstås att järnets planet Mars stiger i öster - en järnarbetare stiger fram!

Eftersom Skorpionen är en ren negation av det första husets öppna och fria natur, får vi, precis som med Skorpionascendenten Carl Bildt en introvert och hemlighetsfull statsminister! Mars i härskarläge skulle visserligen kunna tyda på en oacceptabelt egocentrisk ledarnatur, en pest rent ut sagt, men titta en gång till. Här finns en välgörare som från distans hjälper Löfven i hans gärning.

Från det nionde huset, "Guds hus", strålar Jupiter sin framgång och lycka mot Skorpionen i öster. Jupiter anses dessutom upphöjd i Kräftans tecken och det betyder antingen att individen är en extrem sekteriskt som gynnar enbart sina egna närmaste eller också en som låter Kräftans moderliga välvilja (en mjuk linje) spridas över hela nejden. Och vad är nionde huset om inte just ett universalistiskt och vidsträckt hus. Inget särintresse som särintresset Reinfeldt gnällde om.

Samtidigt kan man inte förneka att det "globalt utsträckta" nionde huset också beskriver det globala näringslivet när det ockuperas av Kräftan, ett närigt vattentecken.

Vi lämnar det här tekniskt sett perfekta budskapet om en upphöjd Jupiter i sitt eget naturliga hus och i horoskopet också en verksam välgörare och tar bara en mental notis om att näringsaspekten i Vattenelementet rimmar väl med att Löfven redan varit hos Bilderberggruppen - världens storkapitalister och synats där och fått godkänd. De snuskigt rika har naturligtvis förberett sig på den dumma svenska folkmassans ombytlighet. När "Nya moderaterna" var gårdagens smak hade de-som-egentligen-styr-demokratin redan lanserat en skötsam metallarbetare (Mars är fallen i Kräftan i Löfvens födelsehoroskop), att ta över högerregeringens arbete. Det är därför (s) offrar småpengarna som krogmoms och RUT åt Miljöpartiet mot att dessa borgerliga små svikare inte knystar när det gäller de stora pengarna som (s) alltjämt vill ro hem till Sverige genom fler mystiska avtal med dunkla stater som har intresse av svenska krigsvapen.

Det är svårt att inte missa den ömsesidiga receptionen mellan andra resurshusets tillfälliga ägare Jupiter och det globala nionde expansionshusets ägare Månen. Det är dessutom två planeter som aktiverar den överintensiva Eld & Vatten-konfrontationen så att vi verkligen har en ledare som brinner för att svensk ekonomi ska integreras med den globala kapitalismens intressesfär (Kräftan). Maffiakultur!

Den mer insiktsfulla läsningen är då att det är den globala storfinansen som från nionde huset sanktionerar den nye statsministern. För vad är Kräftans tecken i kombination med Mars om inte en symbol för FÖRSVARSindustrin? Kräftan symboliserar pansaret - vårt eget hus - som gör oss trygga och en negativt polariserad Mars är inte mycket till spjutspets utan mer krigsmateriel för försvar.

Fort Europa syns tydligt i det här horoskopet, Sverige ingår i den negativa spiral där västerlänningarna kröker sig in i sig själva och skyldiga som synden söker bevara sitt när historiska krafter redan räknat ut den här världsdelen. De har redan skördat sina lätta pengar genom slaveriet och kolonialismen. Nu söker de desperat hålla de anstormande fattiga från Afrika borta från Europas kuster. Att inför detta scenario rösta SD betyder att man verkligen inte förstått vad saken handlar om. Tiden själv har vänt Europa ryggen och det är patetiska småfurstars dödskamp vi ser i det här horoskopet. Löfven representerar en döende sort.

Låt oss nu gå till den kanske viktigaste planeten vid studiet av en regeringschef: SOLEN.

I förstone ser Solen i Jungfrun inte dum ut. I elfte idealhuset gudbevars! Samma ideal som USA har. När dödsskräckens Skorpion stiger i öster blir idealsektorn alltid befolkad av vinstintressets Jungfru. Odla mer! Skörda mer! Hålla Döden borta. Vatten och Jord leder alltid till väldigt enkla resonemang om vad livet handlar om. Den lägre verklighetssfären har ännu inte nått medvetenhet om det andliga. Mycket få människor ser de gudomliga schackdragen via den döda materien och än färre förmår genomskåda sina egna korkade drivkrafter (Vatten) - de där som Reinfeldt sökte torgföra under hot om att svältas ihjäl.

Vi ska inte ropa hej bara för att Löfvens regering insett det ovärdiga i Fas 3-sysslan för de långtidsarbetslösa. Det beror helt på vilka pengar regeringen kommer att lägga på att rädda folk tillbaka till ett värdigt liv. Mer än troligt kommer han att gå f.d. Alliansen halvt till mötes och påföra de arbetslösa en ny andefattig arbetsbörda men den här gången som gynnar samhället och med en uppjusterat ersättning. 

Med den här övermättade Jord/Vatten-himmelen ska man inte räkna med någon högre kreativitet eller en vision om att ändra fundamenten för samhället. Det är som synes näringslivets element Vatten som dominerar stor, och i idealhuset lyser profitmentalitetens tecken Jungfrun. Här ser vi tydligare än någonsin Löfven och högersosseriet som inte ville diskutera den omoraliska vinsten i skol- och vårdsektorn. Tro mig, de kommer att smuggla bort den glödheta potatisen. Storfinansen håller den nya regeringen under uppsikt. 

Går man ett steg bortom Solen och studerar dess bevekelsegrund för de ideal den när - via disponenten Merkurius - då blir det komplicerat. För nu dyker en andra ömsesidig reception upp och binder två planeter otroligt tätt samman. Och den ena av dessa spelar i det här horoskopet rollen av DEN ONDA DEMONEN!

De gamla hellenisterna spelade verkligen eftervärlden ett spratt eftersom t.ex. Ptolemaios inte förklarar varför 12e huset kallas "den onda daimonens tempel. Men det måste vara i linje med traditionen som kopplar huset till världsliga förluster. Det är helt enkelt loserns eget hus. Samhällets olycksbarn kunde fordom gå i kloster och lämna all världslig ävlan bakom sig, men här är det inte så enkelt. För precis som med den avgångne statsminister Reinfeldt står "loser" skrivet över hela den nya regeringschefens karta, i termer av faktiskt ledarskap (Solen)! 

Solen ägs av Merkurius som gått och gömt sig i det dolda tolfte. Den onda demonen är i det här horoskopet (hur märkligt det än kan låta) den väna Venus, och här lyfts nu denna onda förlustens demon upp till sitt "fallna" läge i vinstjaktens Jungfru i elfte idealhuset.

Detta kan tolkas som att kvinnor (Venus) varit som osaliga andar under den onda regeringen Reinfeldt, och att dessa nu ska få chansen att göra sig en större vinst, få en ökad del av kakan. Då är den här starka kopplingen mellan pengars Venus och handelssektorns Merkurius av godo! 

Nu får vi faktiskt ett märkligt idealhus som säger "arbetaren är värd sin (skäliga) lön"! Den fallna Venus - och därtill symbol för den förlusttyngda massan - lyfts upp i det vinstgivande arbetets tecken Jungfrun. Eller som Jungfruascendenten Reinfeldt sade (innan han sänkte skatten på de svagastes bekostnad): "Det måste löna sig att arbeta". Här är vi nu ett lyft för dem som Reinfeldts terrorregim trampade ner. Det finns dock godhet i den nya ämbetsinnehavaren!

Det här var bara en första sondering av regeringschefshoroskopet - en karta över Löfvens kommande öden och äventyr - perfekt att testa transiter mot. Dvs ett renodlat horoskop för ämbetets öden och äventyr med Löfven som bara ett mängd kilo kött som står på podiet och gestikulerar och pratar. 

Men även om man läser Jupiter i nionde nedrigt - som näringslivets styrning av Löfven - kan man inte förneka att ämbetets Sol nu animeras av en annan anda än under Reinfeldts tid. Nu handlar det om att lyfta de som lidit pin under själviskhetens regemente.

Det finns anledning att skriva mer om den här kartan! Den viktiga Saturnus funktion hamnade t.ex. helt utanför den här första granskningen.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Högersosseriet... Började spontant tänka på Håkan Juholt då och massmedias ,och förmodligen högern inom S och någon/några ur allianspartierna, som säkert stod bakom kuppen på honom för att få bort honom.
Jag tyckte det var trist och se när han på själva valnatten i SVTs valstudio intervjuades och talade b la om sina "misstag" (hans svar på SVTs fråga om hans tid som partiledare för S och att han ev hade kunnat stå där som segrare...). Här började då jag tänka om han själv var/är medveten om att det sannolikt var en kupp bakom hans avgång? Eller är han mer medveten om den än vad han ville ge sken av?

Det har sedan flera år tillbaka talats om högerfalangen samt vänsterfalangen som finns inom S. Jag tyckte den blev mycket märkbar när stormen började kring Juholt. Samtidigt blev man återigen "påmind" om det här 2 falangerna när intervjun med förra S-ledaren Göran Persson gjordes i antingen Aftonbladet eller Expressen för 2-3 v sedan. Där pratade han ganska så tufft, öppet och avslöjande om att Jonas Sjöstedt rimligtvis inte kan ha väntat sig en plats i regeringen med S och V.

Så tack Göran Persson. Du bekräftade mycket tydligt i denna intervju att S finner V besvärande och har gjort det i många år. Att valkampanja under samma tema går bra med V, men när det verkligen gäller regeringssamarbete så såg vi också mycket tydligt att V INTE var välkommen.

Jag kommer aldrig rösta på S igen. Som vänsterblockets väljare blev man lurad i många år att S och V hörde ihop någonstans i slutändan. Men nu har man blivit klarvaken och inser att man blev lurad som väljare.

Seaward sa...

Vartefter (s) politik från partiets födelse, att låta de superrika bevara sina privilegier (frälset) men höja fattigsvenskens standard så att de slutar kverulera, ledde till att partiet självt gled mot höger i den takt MAJORITETEN fick det bättre. Det är därför (s) numera är medelklassens parti och man hittar en viktig del egenföretagare som älskat att tjäna pengar på vård och skola.

Partiet är i praktiken kluvet i mitten mellan dem som kan titulera sig egenföretagare och t.o.m. arbetsgivare och den större del som enbart är arbetstagare. Högerdelen företräder inte längre arbetstagarna utan bara sina egna intressen och då medelklassen är den dominanta har vi fått detta nya Sverige som t.o.m. är mer mediokert än det riktigt gamla (som moderaterna försökte återinföra), med länsherrar och del fattigt patrask. Det obehagliga är nu den gigantiska svenska massan av medelklass som nu fått det så bra att de helt struntar i att tänka. Ja, folket kan inte bemödar sig att tänka längre - enligt den omskakande Pisa-rapporten!

Men, som jag noterar i min tolkning av horoskopet för regeringsrollen finns där en liten röst som vill göra det bättre för de sämst lottade, dvs. kartan ger en känsla av det ändå finns en omtanke om den sociala sammanhållningen i Sverige. Jag får inte intrycket av att du bryr dig om bloggens analyser av astrologin, utan tar inlägget som en plats att grina illa i största allmänhet. Jag skulle gärna se ett försök att följa de fascinerande turerna som astrologin tar.

Det här horoskopet är verkligen kluvet och öppnar sig för många funderingar. Hur äkta är egentligen 9e huset för samvete här, givet styrkan hos den "onda demonen"? Är det korrekt att misstänka att den onda demonen faktiskt inte är "ond" utan i detta läge bara representerar de sämst lottade och att deras svaghet (fallen Venus) nu lyfts upp i 11e idealhuset som något att måna om?

Men som sagt, horoskopet är extremt komplext och kräver egentligen en veckas funderingar. Inlägget skrevs på stående fot, på en halvtimma utan någon som helst eftertanke, just innan ämbetsrollen fylldes officiellt... Det finna alla skäl att följa upp kartan, när det klarnar vilken politik nya regeringen ämnar följa. Kanske kan verkligheten förtydliga astrosymboliken.