Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 oktober 2014

Kvinna av en annan kaliber



Efter den hemska högerekonomen i SvD (se föregående inlägg) är det trevligt att se Rossana Dinamarca (V) återupprätta kvinnans ärbarhet genom att markera mot (SD) i riksdagen med sin t-shirt.

En tidig (och naiv) betraktelse på bloggen var hur "stökiga" juristers horoskop såg ut - nästan omöjliga att skilja från de gangsters de ömsom tog i försvar eller anklagade. Men det behöver bara innebära att de är mycket i hetluften och för att studera den egna mentaliteten räcker det inte med en kommentar över födelsedygnet, man måste veta inte minst hur det tredje huset och Merkurius fungerar i det unika horoskopet. Svårt angripna psyken (Månen) kan också vara varningssignaler (se Anders Breivik och även den kvinnliga högerekonomen).

Men Dinamarcas demonstrativa gest i riksdagen matchar en oerhört mycket bättre himmel än högerekonomen - fast det är fascinerande hur "skurk/jurist-dilemmat" direkt aktiveras. För hon har precis samma problematik i gränsen mellan öppna Skytten och slutna Stenbocken som hos det moderaten Tobias Billström som tycks ha en intellektuell problematik som framkallar främlingsfientlighet och oärlighet. 

Papegojan Billström fifflade också med bostäder och hyresersättningar men högerpressen var upptagna av att försöka få Håkan Juholt avsatt, så Billström fick bara några rader om, ifall jag minns rätt, exakt samma problematik. Två centerpartister räckte också upp handen och bekände att de använt de luddiga reglerna på samma sätt som Juholt. Men det fanns inga politiska poäng att vinna med att dreva mot dem.





Trots att sinnelagets Måne befinner sig i Fiskarna under de flesta av dygnets timmar, tvekar jag inte att flytta fram födelsen till hypotetiska 15.00 eller senare för en Måne i extremt stridbara och aktivistiska Väduren. Se hur perfekt krigaren Mars i hemmaläge och kvinnans psyke stämmer med den verkliga människan! Apropå t-shirten i riksdagen säger hon i AB att hon alltid varit en rak och protestbenägen människa, och det är Väduren upp i dagen. Hon t.o.m. liknar en f.d. bekant, en "pursvenska" som hade växt upp många år under faderns arbete åt ett svenskt företag i Brasilien. Och hon såg ut som en brasilianska - ovanligt bruna ögon och indianska drag. 

Jag tänkte att det var ödet, hon var en återfödd indian som via sin nya svenska värdfamilj fick möjligheten att på själars nostalgiska vis smaka på sina forna hemtrakter ännu en gång. Hon var inte klar med sitt föregående liv och tillbringade därför några år extra i Brasilien, fast i ny svensk flickkropp. (Andra reser på semester till platser de levt tidigare liv på - undantaget de allra mest slätstrukna människorna som i konsumtionsvansinnets tidevarv låter sig fraktas i grupp till specialbyggda turistanläggningar där Systemet tar tillbaka alla pengar de slitit i hop så långt under året.)

Går man på en Måne i Väduren - en månascendent - har Dinamarca alla planeter som tyder på aktivism och framgång med sig: Mars, Solen och Jupiter. Det blir sannerligen inte sämre av att Solen står i universalistiska och välkomnande Skyttens tecken, är en verksam välgörare och befinner sig i horoskopets bästa hus, Skyttens eget för långväga resor och högre samvete. 

Jag skulle vilja säga ett detta är en så bra matchning med den krigiska Månen - och ger psyket ett så bra och nobelt direktiv (de bra tänkarna finns alltid till vänster, små och gemena kräk flockas till höger), Solen t.o.m. överlever den något ogynnsamma placeringen  hos dess disponent, "allt gott åt alla" eller planeten Jupiter (Gud). Dinamarca är säkerligen ateist med en Jupiter i Jordtecknet Stenbocken. Men det är okej. Man hinner inte ta upp alla livsuppgifter och förstå dem på en och samma gång. 

Jupiter i det mäktiga tionde politiker- och riksdagshuset! Detta fundament är ju så uppenbart den underliggande motivationen för Solens aktiva strävan. Sett ur psykets månperspektiv blir därför Solen - en stark individualitet - ett bra verktyg (även om man måste flytta långväga - 9e huset! - för att bygga denna ledarposition) - i arbetet på att motverka det snåla och förtryckande hälleberg (Stenbocken) som Solen är ödesbunden att verka utifrån eftersom dess disponent nu står där.

Det är fantastiskt hur väl t.o.m. horoskopet för hela dygnet stämmer i Dinamarcas fall. Jupiter i tionde politikerhuset som disponent för en Sol som är redo att färdas mycket långt, ger exakt hennes livs resa, och den mer personliga Månen är här inte vilken Mars-aggressor som helst, utan en aktivist som styrs från den ledande Solen (och Jupiter) med vilken den har fin synergi (Eld till Eld).

Dock inte i kvinnofrågor! Venus är en verksam illgörare i det tionde politikerhuset och jag har sett artiklar där Dinamarca stormat mot högerns försök att (återigen) trälbinda kvinnan, inte minst ekonomiskt.

Skytten (utlänningar) och Stenbocken (herre på täppan och allmän begränsare) - tecknen tvingas ihop till "gränskonflikter" pga av den dolda bindningen mellan Solen och dess disponent Jupiter.

Tittar man på uslingen Tobias Billström (vice talman med rasistkräket) ser hans friktion mellan fri Eld och bunden Jord lite annorlunda ut:



(En gammal tidigare använd bild av GIF-typen. Efter att ha förstört hundratals, kanske tusentals av bloggens bilder av denna typ, tycks nu Google/Blogger ha reparerat sin dåliga ombyggnad och typen kan återigen laddas upp utan att bli suddig.)

Visst är det fascinerande - invandrarhataren Billström är född bara ett kvarts månvarv före Dinamarca och eftersom båda i övrigt delar precis samma födelsehimmel är det bara månascendenten som överhuvudtaget låter oss skilja dem åt.

Papegojan Billström är den allra värsta sortens Stenbock, och hans psykascendent förklarar delvis varför. Medan Dinamarca har en serie kraftfulla planeter på sin sida blir hon en kvinna av hög kaliber. Den arma papegojan har troligen en låg intelligens till följd av just den här Stenbockens socialt hämmade och legalistiska natur. En snål paragrafryttare har helt slagit ut den goda Skytten ur horoskopet och den "långväga Skytten" (folk till/från fjärran land) blir ett problem som äter honom ändå ur hans 12e omedvetna hur och in i hans fjättrade kommunikationsförmåga. 

Här är inte Jupiter någon verksam välgörare utan en verksam illgörare och dessutom placerad i hans första jag-hus. Jupiters expansivitet hämmas dessutom av en Saturnus som står mycket sämre till än Dinamarcas. Billström har sin i sjätte olycks- och fiendskapshuset. Likt Reinfeldt har han en fullständigt orealistisk bild av rimlig Gränsdragning (Saturnus) - fast precis motsatt. Reinfeldt skulle öppna alla hamnar och dränka hela Sverige medan Billström inte ville sen en jävel med utländska bakgrund i landet.

Med rätta är "den onda daimonen" övertydlig när tolfte husets ägare (daimonen) parkerar sig i första personlighetshuset. (Reinfeldt var tvärtom, förstahushärskaren gömde sig i dolda tolfte som en ond ränksmidare eftersom man i tolfte är under den onda daimonens inflytande.)

Billström har Venus som en god planet i sitt första hus. Han är oerhört intresserad av pengar, likt svenska folket. Problemet är att den välgörande Saturnus (som äger Venus) själv står i ett illvillig och olycksbenäget hus. Billströms horoskop är av den där sorten, att varje antydan till god kvalitet genast förstörs eller får mothugg av något nästan värre.

Och Venus har inte bara en dåligt placerad disponent, den står oinvid stora och onda och lätta pengars Jupiter! Den här planeten kan inte lilla Venus motstå utan vi har en klassisk indikation på en hora. Venus är inte en moralisk planet till att börja med och när psyket i Stenbocken (orienterat mot att äga och besitta) minglar med detta sällskap får vi naturligtvis en förbrytare. Det är helt ofattbart att inte Billströms eventuella insiderkunskaper utreddes ytterligare!

Dinamarca har således en mindre komplicerad himmel fast bara några dagar skiljer dessa politiker åt. Hon har båda Skytten och Stenbocken med sig, klantarslet Billström har trasslat in sig och producerar nidbilder av båda dessa kosmiska och moraliska principer. Och fast det är förbjudet att säga det: se på skillnaden i attraktionskraft! Billström ser lika falsk ut som han är, Dinamarca har styrka och rakhet (och skönhet) - det strålar starkt och rätt om henne.

Se för övrigt Moderaternas partistyrelse och jämför med det huvuden högre ambitionsnivå som Vänsterpartiets styrelse kollektivt bildar.

När man diskuterar zodiaktecknen på detta sätt, är det givetvis viktigt att inte röra in sitt ego. Som Dinamarca och Billströms månkartor visar, är det samma tecken involverade. Men de förväntas pga. tolkningsreglerna bete sig helt olika.



6 kommentarer:

Susanne sa...

He he, ja nog finns det ett "skurk/juristdilemma" i hennes horoskop, för hon är född samma dag som en mördare som du tidigare bloggat om! Minns tyvärr inte hans namn. Men jag minna att jag nämnde Dinamarca i en kommentar till inlägget om honom. Hon var tidigare mest känd för att hon vägrade betala "partiskatt" till V, och det ser ju inte så bra ut. Och dessutom skvallar Wikipedia om att hon struntar i miljön och tar flyget mellan hemmet och riksdagen. Nåväl, ingen ska ju dömas ut bara för det, hon kan ju ha bättrat sig. Jag gillade också det där med tröjan.

Seaward sa...

Om jag ska försvara den här politikern en smula, vill jag minnas att partiskatten inte var obligatorisk. Vill man förbjuda flyget kanske MP är ett bättre parti än V, som ju föddes ur utnyttjandet av industriarbetarna (och senare kommit att omfatta alla utnyttjade kvinnor i serviceyrkena).

På tal om jurister och deras onda skuggor skurkarna har min egen mor ett nästan lika angripet psyke (Månen) som massmördaren Breivik (och nog hade hon humör före pensionen).

Men man påminns av bristen på klockslag i alla dessa fall. Världssjälen har ångest ett sådant här dygn, men tiden vrider fram olika "titthål" (ascendenten) så att några kommer att agera ut det trängande medan andra kommer att stuva ut det (och kanske t.o.m. bedyra sin oskuld eftersom de känner sig själva så illa att de inte vet att alla har en mördare - Mars - invärtes).

Det var strypmördaren och våldtäktsmannen Andras Johansson som var född den 2 jan 1974. Här skulle jag vilja rösta för ett annat psyke! För vad händer tidigare under dygnet, med Månen i Fiskarna. Jo, Saturnus kastar sin långa 270-aspekt mot Månen (livets slut) och stryper således sina offer till döds.

Via sökning på ordet "strangler" som i "The Boston Strangler" hittar jag tre ytterligare mördare: Earle Nelson, Saturnus i Skorpionen som stryper Jupiter (och kanske Månen) i Lejonet, Boston Strangler själv (Albert de Salvo) vars Mars 210-attackerade Månen från Jungfrun och där Saturnus i Skytten sedan attackerade Mars i Jungfrun. (Fulare drama är svårt att hitta). Till sist The Hillside Strangler (Kenneth Bianci) med den fallna Skorpion-Månen (livets slut) angripen av både stryparen Saturnus (i Jungfrun) och en sataniskt Algol-angripen Sol och Mars i Oxen. I den senaste, ser man ett minst lika skadat psyke som Breiviks.

Som du ser bildar de fyra mördarna ett perfekt mönster och Dinamarca passar inte alls in. Mars, enligt en månascendent i Väduren är GOD. Borgerligheten har ofta väldigt svårt att skilja ett helig krigare från en mördare eftersom det här samhällsskiktet är kollektivt skyldig till den mesta ondskan i världen. Det är härifrån de superrika hämtar sina handgångna män, inte från underklassen som tydligare traderar mänsklighetens hederskoder (det kanske är först när man når botten man upptäcker vad verklig heder är...)

Susanne sa...

Det var läskigt att läsa den där samstämmigheten mellan attacker mot månen från Mars/Saturnus och strypare... undrar om det gäller samma för deras offer...
Om jag förstår rätt så har Mikael Bindefeld likadana aspekter som de du nämner för Bostonstryparen. Han har väl sina sidor han med, men det är trösterikt att påminna sig om att inte alla blir mördare... :-)
Min make har förresten Saturnus i 60gr attack mot månen, och mars (i lungornas tecken tvillingarna i 8:e) i opposition mot månen. Han har en fullständig fobi mot att ha trångt runt halsen. Kan aldrig knäppa översta knappen och slips är naturligtvis uteslutet. Hänger förstås i hop med att han haft svår astma i barndomen. Växte bort sen, men har återkommit i vuxen ålder även om den inte är lika allvarlig.
Jag brukar tänka lite galg(!)humoristiskt att han kanske blev hängd i sitt tidigare liv...

Seaward sa...

Jag tror du har svaret i det här med uppknäppta kragen! Ju fler horoskop man studerar, desto tydligare är det att "arketyperna" finns där och styr ens preferenser, men hur "grovt" de slår till är svårt att säga. Känslan av en snara runt halsen kanske är ekot av ett tidigare liv och avrättningen då! Nu är man laglydig men själen minns... Och jag har samma tanke som du. För varifrån kommer astman då, känslan av att förlora luften... Karma-ekon...

(Jag har en bekant med ett påfallande stort rött födelsemärke i nacken/skuldran. I en ”vision” har sett henne knuffas ner i en massgrav i östra Europa under Andra världskriget. Kanske det ilsket blossande märket var en gevärskol som brutalt stötte ner henne i graven (jo jag vet att offren radades upp och besköts av exekutionspatruller, men metoderna kan ha skiftat, kanske först stöta ner offren i graven och sedan skjuta mot dem... När jag berättade min ”syn” fick människan nästan panik, vilket närmast bekräftade att hon ”kände” motivet med samma styrka som mig, men mer involverad än jag, ”skådaren”...)

Om man spekulerar kring den eviga "himmelen", så lär inte jordisk moral finnas där. Andar tänker inte moraliskt, de har blivit ”essenser” eller krafter för gott eller ont. De eviga "styrande principerna" (änglar) gör det absolut inte, de gör bara sitt jobb i den himmelska planen gnom att VARA vad de ÄR, eviga existenser utan fri vilja. Av alla arter är det kanske bara människan som kan förhålla sig till dessa eviga principer (änglar). Den godaste av dem är Mikael (om man anammar bibliskt språkbruk) och den Onde har ju bloggen haft åtskilligt roligt åt. Den Onde är ju så stupid och kortänkt (total negation kan inte planera framåt) och verkar för närvarande så effektivt genom svenska arbetsgivare (se horoskopet för Svenskt Näringsliv).

I himmelen är minglar alltså strypare och slipsfobiker otvunget med varandra eftersom det, som romaren Plotinus menade, inte existerar några motsättningar av typen (offer/förövare) i himmelen. Ett mord där, utlöser ingen moralpanik, även om det är en manöver inom anden som får konsekvenser på jorden och som måste skördas senare på jorden... (Här är, tror jag, grunden till den extrema tankedisciplin som Jesus torgför i Bergspredikan, den bygger på idealism, att tankar är verkliga handlingar på ett högre existensplan.)

Men "Gud" dömer inte heller stryparen, han dömer sig själv ... på Jorden enbart. Och när nationer går i krig gäller samma resonemang. "Förluster" är något man kalkylerar med eftersom siktet är inställt på det större goda (vinna kriget).

Susanne sa...

Kan bara svara Amen till det här...

Anonym sa...

Billström... tittar man på honom så ser man att han är en fjant.

Jag tror att gm hans dumma inlägg på hans egen FB-sida, som Aftonbladet har uppmärksammat i minst 2 artiklar (om inte fler efter det?) så vill han nog ta upp kampen med att ha chans att bli en joker i leken - d v s bli en partiledarkandidat för M.

Nu tror jag det finns en del som fnissar åt hans försök men... M är ju ett parti som blev ännu mera slugt i och med Reinfeldts framfart som partiledare där, och när "nya Moderaterna" föddes i hans sluga hjärna.
Så här får man inte bli förvånad om Billström kan komma att ta upp kampen om partiledarposten, eller göra det i framtiden.
Om han lyckas med det är en annan sak... men han kanske lurar som gäddan i vassen...