Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 oktober 2014

Istället för korsord...

...En rebus om Klyftorna, baserad på Aftonbladets publiceringstid för TT-nyheten om att fler och fler i de rika länderna halkar under fattigdomsgränsen i den värld där de rika nu försöker rädda sig undan den stundande civilisationskollapsen genom att håva in i sina egna lador. 

Varför medierna i dessa sammanhang alltid talar om "barnen" trots många fler drabbas av Högerns djävulskap beror på en flat kalkyl, att vårt inre Barn ska röras av nyheterna. Men jag har nyheter: det barnet är stendött sedan länge hos inte bara borgare utan även folk på vänsterkanten. Ingen, eller väldigt få, går oskadade ur en födelse in i ett sekulärt västland med så sjuka prioriteringar som dem Anders Borg och nu senast Magdalena Andersson ägnar sig åt. Ekonomismen - de rikas hävstång för att bakbinda politikerna - är Mänsklighetens baneman.





Den rikt kolorerade kartan antyder hur många dimensioner astrologin samtidigt arbetar med. Det tionde huset för "objektiv" status innehåller inte mindre än fem färgkoder vilka antyder vilka tolkningsvägar betraktaren måste hålla öppna i sitt inre sinne och låta spela mot varandra tills en känsla av "mening" uppstår allteftersom blicken öppnar sig mer och mer och väger in allt flera budskap - många av samma komplexitet. Förståelsen kommer bara till den som famnar hela Världssjälen i sitt inre och där har förstås också den här bloggaren långt kvar... Jag rapporterar bara förtjust det första tecknet på sann intelligens jag mött under hela mitt liv som svensk, och Ljuset visar sig som vanligt komma från Öster.

1. Jordbrunt är tionde husets egen kvalitet
2. Vattengrönt (nutrition) dess tillfälliga karaktär
3. Tillfälliga ägaren av 10e, Månen (folkmassorna, magen) befinner sig i Skytten varav den lilla orangea plutten i husets mitt
4. Olyckans Mars attackerar tionde statushuset från samma tecken som huserar dess tillfälliga ägare, ett liten orange intrång
5. Ett djupare och mer fundamentalt intrång på den objektiva nutritiva statusen ges av Saturnus i luftblå Vågen.

Detta horoskop visar både de kriminella som ligger bakom utsugningen av mänskligheten och även själva nyheten: den tilltagande fattigdomen i det rika västerlandet. (Tips: Jämför ascendenten med nyliberalismens grundare Margaret Thatcher, så är analysen på god väg: ALDRIG placera maktplaneten Saturnus på den egocentriska nivå första huset tecknar.)

Inga kommentarer: