Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 oktober 2014

Hellenius, Prinsen och Gycklaren


Bromance

När jag läser om Hellenius tittarsuccé till intervju med prins Carl-Philip i AB inser jag plötsligt hur solklart fallet är. David Hellenius framtonar allt tydligare som svenskheten personifierad - han är lugn men ändå klurig och född samma dag som den officiella dokumentationen tillkännagav senaste stora grundlagsändringen - Regeringsformen 1974.

Men där landets horoskop är ställt för midnatt inser jag att Hellenius mångåriga larvande med (roliga) imitationer av känt folk rimligen måste placera hans födelse tillräckligt många timmar in på dygnet så att sinnelagets Måne hinner nå Oxens tecken.

Då drabbas psyket nämligen av den onda stjärnan Algol, också känd som den i djupet oseriösa Satan som inte har något positivt att bidra med utan enbart negerar. Den här läsningen av Algol är direkt hämtad från Jobs bok, där Gud tillåter Satan att pröva människans själ.

Men snart nog i studierna av den här bortglömda astrologiska faktorn, insåg bloggaren att det fanns grader i helvetet. Bristen på egen substans i den brist som materien utgör, resulterar ofta nog i hedonistiska eller lättsinniga naturer, respektlöst folk som tar livet med en klackspark. Naturligtvis är det stjärnan Algol som en gycklare eller skälm som bäst förklarar den typ av komik som Hellenius företräder.

På den här karten med en hypotetiska tiden 13.00 för Hellenius, svävar dennes planeter som små satelliter runt själva substansen (Carl-Philip) som det sataniska sinnelaget bestämt sig för att skapa en förvrängd bild av. Som alltid måste man söka väga in samtliga astrologiska faktorer för att förstå om den Hånfulle kommer i en milt oseriöst version (se gycklaren Charlie Sheen) eller om det handlar om genuin illvilja och ondska.

Bloggens enda verkliga nättroll - och ett envist ett också, gav inte upp förrän efter ett år - gav ett utsökt exempel på en genuint korrumperad själ där Algol tycks vara den kanske enskilt viktigaste delen av en astrologisk förklaring till sakernas tillstånd.



Notera för övrigt prinsens fantastiskt fina ascendent: välviljans Jupiter i sitt upphöjda läge i empatins tecken Kräftan!

Hellenius är alltså rimligen en typisk svensk hedonist, med en liten underström av den typiska svenska aggressionshämningen: Mars fastkörd i Jordelementets mest statiska fas - Oxen/tamas gunas - är inte överdrivet yvig.

Med den här insikten blev det också begripligt varför så mycket löpsedlar om Hellenius handlar om hans uppenbara hälsoneuros. Han är hypokondriker av Guds nåde. Även i detta fall måste det röra sig om Satans stjärna men som nu visar sina eviga lögner om olycka och ofärd (Mars) vilket psykets Måne direkt plockar upp.




Nå, det är välkänt att spattiga och smått störda människor ofta blir väldigt underhållande, som en sidoeffekt. En älskad komiker som Robert Gustafsson har storligen lyckats kapitalisera på sitt nervösa pedanteri!

Man kan jämföra Hellenius hypokondri med den tydligt "Algoliserade" (och kanske alkoholiserade) skälmen Charlie Sheen. Han verkar inte ha ett bekymmer i världen för sin hälsa, blåser rakt på. Och mycket riktigt är sinnelaget ett helt annat: Månen i Lejonet står på något sätt över sådana futtigheter som kaloriintag och andra föreskrifter som trälbinder de flesta i patetiskt förkrympta livsstilar.

De här sunda små livsstilarna i joggingspåret har iscensatts av Storfinansen för att inte människor ska börja tänka alltför fritt utan ständigt ha ett sjudande och upprört kroppskemiskt hav i sitt inre. En rofylld och tänkande människa skulle - ve och fasa! - kunna inse att hon inte behöver all den smörja som folk nu jobbar hela veckan för att kunna konsumera och sedan, som vore de hemska syndare, måste motionera sig fria från igen... 

När människans sanna storhet berövats henne genom ovärdiga målsättningar, då återstår bara att vårda kroppen SOM OM den vore ett själens tempel. Det är bara det att själen har förklarats vara en inbillning, så det enda Satans barn gör är vårdar det döda stoftet som ett självändamål. 

Överdjävulen är den enda som tjänar pengarna på det här tröstlösa spektaklet. Inget av detta har Hellenius tänkt igenom, för då skulle han sluta upp att bry sig så om det kroppsliga. Också i den meningen är han verkligen svenskheten personifierad. Kroppsliga tempel men ingen hemma. Satan gnuggar händerna, just så vill han ha det. Det ska vara business as usual i den materiella världen, fysiska aggregationer komma och gå, helt utan mening eller mål. MENING, det är något som gör Satan och Svenskt Näringsliv skitskraja.



PS. Och vad om nu Hellenius föddes före lunch, med samma Måne i Väduren som den svenska folksjälen? Ja faktum är att hälsoneurosen är kollektiv - straffet för vårt förflutna som rasister och rasbiologer. Även ett sinnelag i Väduren bottnar i den korrumperande Satan eftersom Vädurens härskare Mars står så nära Algol vid denna tid. 

När man gör astrologi på en djupare nivå än barnens zodiaktecken förbränner man så att säga den första uppsättningen byggmaterial för att nå en högre och mer förfinad bild av förhållandena. Redan här blir emellertid astrologin för avancerad för det svenska folkkynnet, som gärna vill bevara sina materiella byggklotsar och inte offra dem till Andens brinnande Eld. Därför kommer inte svenskarna särskilt långt heller. Höjdpunkterna i deras liv är tillfällen som när Carl-Philip gästade Hellenius hörna.

Men dock! Som evidens för en satanisk Måne i Oxen vill jag anföra den inte oansenliga porträttlikheten mellan Hellenius och en Oxe i kubik, skandalpolitikern Sven-Otto Littorin:




Littorin var arkitekten bakom den pennalistiska "arbetslinjen" som regeringen Reinfeldt drev. Notera hur det även hos Hellenius finns en tydlig tendens att vilja LEKA lite av översittare eller "the bully" (the Bull = Oxens tecken). Att han bara leker beror på att Satan korrumperar allt så att inte ens diktatorer med Algol troligen skulle vara värst seriösa i det de gör. När man går till politiken inser man plötsligt vilka underliga människor svenskarna valde i åtta år. 

Det fanns ett flertal kända politiker med Algol i nyckelroll som uppenbarligen var helt oseriösa - de bara spelade rollen av "ansvarstagande". Nu utbrände Jimmie Åkesson var ett exempel, men vi hade också (troligen) Månen med Algol hos Anders Borg, mannen som likt Djävulen lyckades dupera folket att han kunde något. Beatrice Ask var ett annat tragiskt skämt till politiker och där stod Saturnus i Skorpionen i opposition mot Algol, vilket möjligen skulle kunna tolka som en principfast kamp på korruptionen och Djävulens helvete. Men lika gärna som att Satan själv krupit in i och "justerat" hennes uppfattning om vad som var rätt och riktigt!

Algol som indikation på att man blir utsatt för hån, attacker och annat, är en annan sida av samma mynt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm... Apropå prinsen... Nu ska han gifta sig den 13 juni 2015. Det blev trots allt Sofia som han ska gifta sig med. Är det ett bra datum för det här paret? och vad kommer det att säga om dem själva som par och för monarkin i helhet?