Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 oktober 2014

Framtidsminister! En klar kanal önskvärd.


Jag tycker mig ha sett förlöjliganden i högerpressen över regeringen Lövtunns nyinrättade framtidsministerium - även om det inte köpts in några kristallkulor för framtidsminister Persson att skåda i.

Ju mer jag smakar på ordet, desto roligare och mer hoppingivande låter det. Det är en säkerligen medveten kuliss som riggats för att påminna om hur visionslösa eländena Reinfeldt och Borg och de andra i den gamla regeringen var.

Frågan är nu om horoskopet för den nya ministern uppvisar någon transparens mot framtiden - den som de fåkunniga tror är ett oskrivet blad.



Normalt sett noterar jag bara att psyket/Månen byter tecken sent under dagen, men här är övergången från Oxen till Tvillingarna runt fem på eftermiddagen så intressant att jag inte vill bestämma mig för någondera. Återstår då att rita upp en "naturlig zodiak" med Väduren i första egohuset, Oxen i andra pengahuset och så vidare. Vi väljer att avpersonalisera helt och låter enbart Kristina Perssons födelsedygn representera de IDÉER som är aktiva på himmelen.

Är detta en himmel som indikerar "framtiden"?

När vi gjort det lätt för oss och eliminerat Månen - det mottagande psyket - är det faktiskt det. Och så in i norden!

Det finns ingen död barlast i formen av Jordelementet som fjättrar horoskopet i gamla hjulspår, i "fädernas sätt att göra saker". Till och med historien (denna betvingade kraft) är så icke-tvingande som möjligt är ett år när Saturnus vandrar med samma fjäderlätta steg som ängeln och budbäraren Merkurius gör. När man ser Saturnus i Tvillingarna är det i sammanhanget ett mycket bra omen, som vittnar om Merkurius silvervingade skodon. Hermes var välinformerad och bragde kunskap till människorna ända från gudarna.

Nu står visserligen Merkurius svagt i Fiskarna, men detta är inte ett problem eftersom Fiskarna står för denna världens olycksbarn, dvs. sakernas tillstånd men inte nödvändigtvis framtiden. Tvärtom, går man till Merkurius disponent Jupiter hittar vi den stora välgöraren i den goda härskarens tecken, Lejonet. Och enligt den naturliga zodiaken är naturligtvis Lejonets eget hus en plats för sjudande kreativitet och Jupiter signalen på förmögenhetsalstrande sådan. Faktum är att man nästan tycker sig titta på Sverigehoroskopet från 1974 - samma Saturnus i unga Tvillingarna och återigen en Jupiter i femte kreativitetshuset.

Jag vill återigen släpa fram horoskopet för den 17 greven av Oxford, Edward de Vere och mycket möjligt den verklige författaren till pjäserna som trycktes under namnet "Shakespeare." Shakespeareforskare har noterat att författaren brukar ett mer än dubbelt så stort ordförråd som sin närmaste konkurrent Philip Marlowe in sina skriverier och horoskopet för den obskyre greven av Oxford instämmer. Solen upphöjd i Väduren och härskaren Mars i Vattumannen - precis som hos framtidsminister Kristina Persson.

Poängen här är att orden (logoi) systematiserade och organiserade via grammatik tillhör just den store arrangören Saturnus som härskare på den intellektuella kartritningsnivån Luft - i just Vattumannen. Babylonierna kallade tecknet "Den Väldige" fast det inte finns några så gamla bildrepresentationer är det inte svårt att förstå att väldigheten anknyter till den rymliga kruka Vattumannen håller. Det är i själva verket hela världsalltet han håller. Den kristna visan "He's got the whole world in his hand", hittar nu en återkoppling till Vattumannen och Fadern Saturnus i sjunde himmelen. Men allt detta har bloggen skrivit om många gånger...

Greven av Oxford var mycket religiös och jag vet inte vad framtidsministern har för knep eller för välsignelse för att ha blivit född i en så gynnsam tid när den Solen - symbol för den levande och observerande andesjälen har denna magnitud. Kalla dem välsignade själar, periodiska inflöden i kosmos som banar ny väg. Oxford blev normgivande för det engelska språkets inriktning fastän författaren i Shakespeares Sonetter dunkelt mumlar om att hans verkliga identitet måste dö för att hans monument skulle ta fart. Författaren nästan antyder att det finns någon annan bakom författarnamnet Shakespeare!

Framtidsministern har en koppling ytterligare till Sverigehoroskopet som verkligen kan få en människa att fundera om Olof Palmes ande nu kommit över Sverige igen (och jag är alltför missmodig om vad regeringen Löfven i händerna på penningen förmår uträtta). Persson föds så exakt ett Saturnus-varv före Sverigehoroskopet att Saturnus problematiska koppling till halshuggna Draksvansen 1974 här istället är kopplad till det hungrande Drakhuvudet. I Sverigehoroskopet betydde Saturnus + en kapad svans i nionde huset ett mycket tvivelaktigt förhållande hos svenskarna till utlandet. De var dåligt informerade och negativa mot omvärlden. Billiga charterresor har ju ändrat det, nu sitter de i svenskparadis och pratar illa om hemlandet istället, äter thai-mat och tror de vuxit som människor...

Framtidsministerns Saturnus - "yttre gräns" - kopplar istället med det frimodiga och hungriga Drakhuvudet, som ju tids nog kommer att förhäva sig i försöket att bli som gudarna. Men i termer av "framtiden" stämmer symboliken perfekt. "Själens form" Saturnus och Drakhuvudet indikerar ett formidabelt kunskapslyft för dum-Sverige, där Pisa-rapporten säkerligen inte lämnar regeringen Löfven någon ro. Socialdemokratin hade byggt en bra skola och högersvinen raserade allt i sin jakt på privata vinster! Det förvånar inte att Drakhuvudets vilja att expandera själens Platoniska form (Saturnus) här ockuperar tredje huset för grundskola. 

Men även högskolan (nionde huset) är välsignat i detta horoskop, i denna idé som planterats i den nya regeringen. Nionde i naturliga zodiaken överlappar förstås Skytten och dess härskare Jupiter, expansion/framgång och tursamhet, kunde inte ligga bättre än i den mogna individens naturligt lekfulla och kreativa femte hus. 

Jupiter gör faktiskt bättre nytta i huset kopplat till starka ledare och enskilda kreativa visionärer än hemma i sitt eget nionde hus, där ambitionen att växa kanske skulle ha varit helt andlig - lämnat Sverige bakom sig som en utlevd bubbla. Andlighet, att växa sig större än en dödlig människa, är väl knappast något man förknippar med socialdemokratin eller miljöpartisterna. Möjligheten en latent andlighet omsatt i en önskan att göra den här världen till en bättre plats att leva i. Gott nog. De kommer att lära sig se en dag, de med.

Då nyckelordet är "framtiden" ska man förstås inte missa (som jag här nästan gjorde) att det är Jupiter som symboliserar den futurism mot vilken Saturnus verkar som en negativ motkraft - historien som binder oss i vissa strukturer. 

Det är uppenbart att ett horoskop helt utan Jord, med en Luftburen och demoniskt förstärkt Saturnus i ett intellektuellt och rörligt tecken som Tvillingarna och en Jupiter i femte huset för individuell kreativitet av förmögenhetsalstrande slag ÄR exakt det Stefan Löfven upprepat om och om igen. 

Plötsligt fick hans diffusa retorik en ny pregnans! Framtidsministerns himmelska partitur säger samma sak och säger det hundrafalt tydligare än Löfven hittills förmått. Hans styrka kanske ligger i att knyta rätt personer till sig, precis som vi redan sett Reinfeldt i hans mörker och korruption tvingas sparka den ena skandalösa ministern efter den andra!

Okej, så Djävulen kanske inte äger regeringen Löfven helt och hållet. Åtminstone inte om man besinnar de lyckosamma omen som vidhäftar Sveriges första framtidsminister!

1 kommentar:

Seaward sa...

Det var extraordinärt - om ministern nu står för något av det hon gjorde då. Undertecknad har också mer än en glimt av det förflutna och har samma indikationer om transparent i sitt horoskop, fast då inte roterat som en karta över personen som uttryck för ett idékomplex utan rent konkret - i köttet.

Jag stannade inlägget kort om att föreslå den mindre sannolika födelsen vid 17.00 eller senare för samma Måne i Tvillingarna som bloggaren, vilket skulle göra att båda också har ett psyke direkt kopplat till Saturnus som "själens form" - det är i Döden/Saturnus och ingen annanstans man kan få lära känna hemligheten, att själen är evig. Allt utom Saturnus påtaglighet är bara tomt pladder - läsefrukter.

Tack för tipset! Tidigare liv-förnimmelser är helt i linje med Luftens andeväsen (eller tankefigurer) och Eldens skådande av dem.

Jfr andeskådaren Swedenborg, vars födelsetimma jag nu betvivlar trovärdigheten av mer än när han fördes på tal i ett mycket tidigt inlägg.

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/06/klarvoajansens-signatur.html

(Det skulle vara roligt att göra ett riktigt klärvoajanstest, men det är svårt att komma upp i något större antal kartor...)