Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 oktober 2014

Första Ebola-fallet i New York, men under vilken ascendent?




OBS. Aftonbladet korrigerar SvD:s uppgift genom att ange att det var på kvällen SVENSK TID som läkaren konstaterades vara smittbärare. "Skit in, skit ut" som det heter och hela det följande resonemanget blir felaktigt då det byggde på att SvD hade korrekta uppgifter. Det får dock ligga kvar eftersom tillägget med det allra första Ebola-fallet har sitt intresse.

Samtidigt frågar jag mig hur snabbt amerikanska läkare med yttersta försiktighet kan ta prover och få svar från ett laboratorium. Om provsvaret kom på kvällen svensk tid måste man subrahera sex timmar för New York-tid. Provsvar kanske tidig eftermiddag New York-tid. Om läkaren kände sig dålig tidigare under torsdagen undrar man just hur snabbt han blev testad och resultaten blev utvärderade. Det kanske är AB som trasslat till tidszonsfrågan!

En tidning har i varje fall koll på några tidpunkter:

http://www.nytimes.com/2014/10/24/nyregion/craig-spencer-is-tested-for-ebola-virus-at-bellevue-hospital-in-new-york-city.html

Amerikanska tidningar har fakta klara för sig: Vid 11.00 inser läkaren att han har en alarmerande feber och når sjukhus 13.00. Så... är bekräftelsen klar på bara en-två timmar? Eller är SvD:s uppgift riktig? Om det senare gäller alltjämt följande resonemang.

SvD återger uppgiften att läkare konstaterade Ebola-viruset hos en läkare från gruppen Läkare utan gränser på torsdagskvällen i New York.

Givet tiden på året och jordaxelns lutning i förhållande till solekliptikan i kombination med New Yorks breddgrad ser man att zodiaktecknen ges olika exponeringstid i öster, en skenbar "orättvisa" för den som inte beaktar att allt jämnar ut sig totalt sett för planeten:

asc.ari
23.10.2014 17:44 (GMT-4) - 23.10.2014 19:05 (GMT-4)
asc.tau
23.10.2014 19:06 (GMT-4) - 23.10.2014 20:53 (GMT-4)

asc.gem
23.10.2014 20:54 (GMT-4) - 23.10.2014 23:11 (GMT-4)
asc.can
23.10.2014 23:12 (GMT-4) - 24.10.2014  0:00 (GMT-4)
asc.leo
23.10.2014  1:48 (GMT-4) - 23.10.2014  4:19 (GMT-4)
asc.vir
23.10.2014  4:20 (GMT-4) - 23.10.2014  6:50 (GMT-4)
asc.lib
23.10.2014  6:51 (GMT-4) - 23.10.2014  9:23 (GMT-4)
asc.sco
23.10.2014  9:24 (GMT-4) - 23.10.2014 11:49 (GMT-4)
asc.sag
23.10.2014 11:50 (GMT-4) - 23.10.2014 13:49 (GMT-4)
asc.cap
23.10.2014 13:50 (GMT-4) - 23.10.2014 15:20 (GMT-4)
asc.aqu
23.10.2014 15:21 (GMT-4) - 23.10.2014 16:33 (GMT-4)
asc.pis
23.10.2014 16:34 (GMT-4) - 23.10.2014 17:43 (GMT-4)


Jag vill föreslå att det är Oxens tecken som stiger över New York då Ebola-fallet bekräftas. Inte för Oxen tillbringar längre tid i öster under kvällstimmarna - för det gör den inte - utan för att zodiaktecknet i sig är bärare av Djävulen ("denna världens herre") vilken i traditionen avbildas som en stor klump av krälande ohyra, mask och annat parasitartat. 

Indisk astrologi måste vara den intellektuellt mest skärpta version av antikens världsbild som överlevt. I den här traditionen "klassificeras" Oxens egen härskare som en skadlig influens för personen när Oxen stiger som ascendenttecken! En individ vars identifikation med det egna jaget och värdkroppen bara är en källa till problem och ideliga (och smärtsamma) upplevelser av förlorad homeostatisk (och yttre) balans närhelst världen går från en klarhet till nästa och Oxen finner sig falskt identifierad med bara så mycket "dött stoff"! (Satans lockrop har fått själen att orientera sig i fel riktning - bort från sin eldflammande källa och mot mörkret.)

Oxen symboliserar fixeringen eller låsningen vid den egna positionen i världen och är i den meningen ännu mer egocentrerad än den Vädur som står för den livgivande elden som tagit plats och brinner inuti en lokalt bunden fysisk kropp. Oxens delaktighet i Jordelementet (detta mörka väsen som vi inte ens kan förstå förrän vi väljer den Rationella Själen och en högre plattform) gör dessutom att den flammande individualiteten bara upplever sig själv GENOM sitt fysiska hölje. 

Att jämföra denna katastrof med västerlandets och i synnerhet svenskarnas  kropps- och hälsofixering ger omedelbart förklaringen till varför svenskarna i PISA-rapporten nu tänker sämre än något annat jämförbart västland. Sådan är ytlighetens destruktion av den inneboende Solen, den inneboende källan till intelligens! Men ämnet spårar ur, det var inte den svenska folksjukdomen inlägget handlade om, utan Ebolas ankomst till USA.

Det som avgör saken för min del är hur det antika hussystemet placerar den viktiga nymånen i det sjätte huset för ohälsa och fiender under den tid Oxen stiger över New Yorks östra horisont. Till nymånen hör "projektstarter" och även ett virus ankomst till en världsmetropol måste ju räknas som en sådan.





Det innebär att den verksamt onda Venus - kroppskontakten med lokal mylla - ramlar in i det sjätte olyckshuset och detta mitt under projektstartens nymåne!

Det här är ett ytterligt kritiskt omen, särskilt som Döden själv befinner sig i sjätte olycks- och fiendskapshuset (Saturnus = Döden).

Faktum är att nästan hela menageriet ockuperar onda (mörka) hus i det här horoskopet. I synnerhet kan man notera olyckans och krigets herre (Mars) i åttonde huset för korruption/nedbrytning och död, och denna mörka eldplanet attackerar kroppsvätskornas tecken Kräftan i det "spridningsbenägna" kommunikationshuset.

Horoskopets tredje kommunikationshuset är alltså lika livsfarligt som det vi hörde komma ur f.d. statsminister Reinfeldts hatiska inre. I det horoskopet såg man en pervers syn på att folket var hans personliga fiende (Saturnus i Vattumannen i 6e) och på samma sätt som i New York-horoskopet spred dödens Saturnus sin natur till det tredje kommunikationshuset så att det mesta Reinfeldt förmedlade var sin själs avsky mot folkmassor, olyckor och ofärd. Hans negativitet (=visionslöshet) var så extrem att han skulle vara den första att dra på sig ett virus om han hade haft modet att färdas en enda gång bland folk i kommunala färdmedel! Ja visst, det var ju det han hade gjort en gång. Han skröt t.o.m. om det i en riksdagsdebatt. Jag ger mig sjutton på att det var en talskrivare som hittat på det här patetiska beviset för att han också var "folklig"!

SvD nämner mycket riktigt New Yorks tunnelbanesystem som den Ebola-smittade läkaren utnyttjat. Så det är inte konstigt att vi hittar samma sjukliga förhållande mellan ohälsans sjätte och kommunikationsledernas tredje hus.

Oxen stigande i New York-horoskopet gör Månen, Jupiter och Venus till verksamma illgörare, medan dödens Saturnus faktiskt är en verksam välgörare. Det här är lätt att tolka: Jupiter i infektionsbenägna Vattentecknet Kräftan i "kommunikations- och förmedlingshuset" måste stoppas genast och vem bättre rustad än den hårda Saturnus som sätter upp gränser och barriärer (karantän)? I det här horoskopet är den expansiva och spridningsbenägna Jupiter i Kräftan således OND i sin verksamhet.

Och gissa! För Oxen i öster är inte ens det egna sinnelaget till någon nytta (Oxens kända vrånghet och oförmåga att lyssna till andra - Oxen är som kosmisk princip tendensen att vidhålla den egna lokala horisontens giltighet och det här biffiga kreaturer är helt omöjligt att välta förutom när kossan sover!) Eftersom Månen är vätskornas planet står det plötsligt klart vilket fasansfullt farligt omen en ond spridnings-Jupiter i onda Vatten i tredje buss- flyg- och tunnelbanehuset är. Saturnus är hård, men objektiv (dvs. sann).

Förstå vilken katastrof i New York det hade blivit om hyperanala och übersanitära Saturnus inte stått i slutet av Vågen utan hunnit över i Skorpionen och därmed inte längre kastat en lång kontrollerande 270-gradersaspekt mot tredje huset!

Nå det kan hända ändå. Den 2 november (elvatiden på förmiddagen New York-tid) går Saturnus in i Skorpionen. Och vilken ascendent har Amerikas Förenta Stater? Och hur pass bra mår det landets ascdendenthärskare Mars?



Tillägg

Ett färdiggjort horoskop  som aldrig resulterade i något inlägg. Det första diagnosticerade Ebola-fallet någonsin. För ascendenttecken har valts lokal afrikansk tid samt midnatt - öppningsdraget av den container tid inom vilken fallet uppdagades.


Här ser vi då den korrumperande Satan - "denna världens herre" i sitt eget element och tecken. Och tänk, det är "spridningens" Jupiter som står i den onda stjärnans blickfång! I det här horoskopet ligger istället den verksamt goda Saturnus klent placerad i Kräftan (och, förmodar jag, betyder här just "Döden" snarare än "inhägnad av smittan"). Det var som synes en "projektstartens" nymåne den gången också.

För ett annat exempel på hur illa den onda stjärnan kan angripa en människa, se dagens fegt anonyma ledare i samma SvD, mycket möjligt skriven av samma chef som med bildbyline nedtill mästrar läsarna och förklarar reglerna för kommentarer. Vem vid sina sinnens fulla bruk envisas med foto på sig själv invid en sådan text? Jo, som horoskopet avslöjar är det en svårt "Algoliserad" natur som dessutom har psyket/Månen i Linslusens tecken Väduren! Ja, och så har vi förstås det episka "systemfelet", moderaten Sven Otto Littorin som uppfann "arbetslinjen": att arbetsoxar bäst piskas friska och arbetsföra! Ett mer ofört horoskop får man leta efter.



Tillägg 2

Tidsbrist förhindrade mig att gräva ytterligare sedan motsägelserna i svenska tidningar uppdagats. Läsarkommentaren nedan visar att ingen svensk tidning hade rätt - CBS kom med nyheten på småtimmarna på fredagen. 

Det officiella kungörandet att Ebola nu fanns i New York får en ascendent som rimmar kusligt väl med horoskopet i Tillägg 1 - se bara:


Kungavärdighetens Regulus stiger nu i öster istället för att vara bunden till nymånen i det absolut första Ebola-horoskopet. Men det är som sagt nymåne nu också. För mig är denna Lejon-kung nyheten om den heroiske läkaren som blivit drabbat av det han så storsint ställde upp för att hjälpa andra från.

I det här horoskopet är det faktiskt karantänens tolfte hus som ser intressantast ut. "Spridaren" Jupiter stängs in för att hindras i sin verksamhet. Uppenbarligen kvittar det lika om planeten är en verksam välgörare eller verksam illgörare. Jupiter sprider den sublunära Månens vätskor och dessa måste hållas kort av en gränsdragare Saturnus som här har rollen av verksam illgörare! 

Det betyder inte nödvändigtvis att det indiska schemat är fel. Detta är bara en serie riktlinjer som bygger på en djup kännedom om livets spel och om planeternas, tecknens och husens innebörder.

Visst är Jupiter det stigande Lejonets vän, men hallå, hur kan Eld och Vatten samsas? Ur Lejonkungens perspektiv står den i och för sig framgångsrika Jupiter helt fel till, den är fångad av den onda daimonen som är liktydig med att man går i exil eller placeras bakom inspärrningar (karantän). 

Kräftan kopplar till vätskor och den expansiva Alien-smittan går via kroppsvätskor. Man kan notera att den normalt välvilliga fast olyckligt placerade Jupiter i Vatten är basen för den heroiska och verksamma välgöraren Mars (den tillhör de goda i detta horoskopet).

På många sätt ser man den hjältemodiga läkaren i det här horoskopet, "Läkare utan gränser" anknyter distinkt till både Jupiter och Skytten i det femte huset för solärt hjältemod. Kungavärdighetens Regulus i öster för som sagt tankarna till en människans hjälpare, men Lejonets planet Solen är fallen och svag i Vågen och frågan är vilket budskap det här horoskopet ger. 

Samkväm eller kontakt med andra går genom Venus, som för Lejonascendenten är en verksam illgörare. Nu "bränner" Solen visserligen Venus via konjunktion, men nyheten om att en amerikansk läkare fått Ebola, drar ändå uppmärksamheten mot den här nymånen med en ond relationsplanet.

Kommer läkaren att leva eller dö? "Händelsens upplösning" tecknas av fjärde huset, här med Mars som tillfällig ägare. Mars är visserligen olyckornas planet, men i det här horoskopet är den en verksam välgörare, en kämpe och den står i Solens eget tecken för "god karma". Den här läkaren har varit en god människa i tidigare liv och detta har drivit honom att återfödas för att fortsätta göra goda gärningar! Därför skulle Mars i femte kunna tyda på att "frågans slut" (4e huset) blir ett omen om att han kommer att överleva sin Ebola.

Det är här nu bara spekulation baserad på några få års tänkande kring en äldre och djupare astrologi som den indiska, så peka inte finger som ett arsle om han skulle gå och dö! De här frågorna tillhör egentligen hans horoskop, även om det är legitimt att studera även "sakens slut" när det gäller en radionyhet. För hans tillfrisknande talar också det faktum att en annan signifikator för "sakens slut" - Månen som fjärde husets bhava karaka - bränns (tillsammans med Venus) av den verksamma välgöraren Solen (om än fallen och klen) - och det var ju där, vid den solära och Regulus-välsignade ascendenten vi började.



 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läkaren själv har varit klok. Han kollade sin temperatur 2 ggr/dag enl amerikanska medier, efter det att han kom hem till NYC.

Sen kan man undra varför inte sjukvårdspersonal som har varit i kontakt med ebolasjuka människor i Afrika, inte får på ren automatik isolering i sitt hemland hela inkubationstiden som visst är på 3 v, efter det att de kommer hem till sina hemländer igen. Det skulle underlätta för ALLA människor, inkl den ev drabbade själv, om man införde automatisk isolering efter hemkomst.

Torsdagsmorgon den 23/10 så fick han feber. Kl 11 NY-tid (17:00 sv tid), så får Läkare Utan Gränser reda på detta av honom, och de i sin tur kontaktar City Health Department och läkaren själv ankommer till sjukhuset kl 13 NY-tid (19:00 sv tid).

Fredag 24/10 Kl 2.39 a m (kl 08:39 svensk tid) kommer CBS på Twitter med en breaking news att läkaren har konstateras ha Ebola.

Ska man göra horoskop för när febern blev rapporterad vid 11 NY-tid (17:00 sv tid), eller ska man låta ett breaking news som kommer 2:39 NY-tid (08:39 sv tid) där det konstateras att han har Ebola - för det är ju ett officiellt konstaterande inför världen - ?

Jag antar att det blir 2 olika horoskop då med 2 typer av svar med tanke på hur frågan är från början?

Seaward sa...

Det här är nog lika svårt att avgöra som om man ska ta klubbslaget i Riksdagens plenisal för svenska nationalhoroskopet eller gå på den domenterade kungörelsens datum (midnatt påföljande dygn). På många sätt är Jungfruascendenten vid timman för klubbslaget en historisk kontinuitet med det äldra 1809 års horoskop. Å andra sidan är Vågen i öster så häpnadsväckande exakt för det nya jämlika Sverige som hade mejslades fram under många årtionden efter det fruktansvärt diskriminerande (Jungfrun) land som Sverige var på den gamla onda tiden (den värld som Jungfruascendenten Reinfeldt och de Rika ville återskapa) innan några (men alltför få) svenskar började fatta vad som var i görningen.

Tidpunkten du snappade upp för första nyhetsmeddelandet är analog med mitt beslut att använda den första officiella dokumentationen. (Jag har ett horoskop på exakta minuten då jag LÄMNAR mitt bokmanus till USA, men detta är inte intressant eftersom inget ännu är officiellt. Däremot kan man studera INLÄMNINGEN som ett horosokop för författarens avsikter, helt oberoende på hur det sedan ter sig i världen).

Samma för tiden då läkaren anmäler sig själv. Det är säkert ett "bra" horoskop mitt i eländet, eftersom själva handlingen är ett positivt försök att komma till rätta med något.

Nyhetstiden blir väl då snarare "katastrofversionen" av samma händelse, ett horoskop som domineras av "det otäcka"! Jag ska räkna ut på den tid du gav här och se vad det slutar i.

Anonym sa...

Det är onekligen intressant. Jag antar att samtalet från läkaren som konstaterar att han själv är smittad, blir ett mer personligt horoskop för honom för hur det kommer att gå för honom.

Men det fanns ju ett första fall av ebola i USA för några veckor sen, en man som kom hem till Texas och sedan dog av sjukdomen där, det var ju det första officiella fallet av ebola i USA. Det hade onekligen varit intressant att jämföra det första officiella konstaterandet av Ebola i USA och sen jämföra det med USAs horoskop. För vad betyder den här sjukdomen för det stora landet i öster? en kommande epidemi eller något som kommer att ebba ut så småningom?

Seaward sa...

Är detta en ny kommentator eller samma som ovan? Tänk på att svara under den pågående tråden istället för att starta en ny diskussion med varje replik.

I funderingen, "läkarens anmälan/personligt horoskop om utgången" ser jag ett omvinklat eko av samma sak jag tillade inlägget: att CBS-nyhetens horoskop i sig själv rymmer ett omen om "ärendets utgång" (dö/tillfriskna). Men ligger det något i bruket av hologrammet som en anallogi för verkligheten själv, att varje lossbruten skärva återspeglar helheten, bör en lycklig eller olycklig utgång skymtas även i horoskopet för läkarens telefonsamtal, alldeles oavsett hans goda uppsåt (skadebegränsning för att inte smitta andra + rädda sitt eget liv).

En helt annan tankegång ges i dagens inlägg om dödskjutningarna i en skola vid Seattle och hur det horoskopet både liknar men också skiljer sig extremt från horoskopet för min bokpublicering (också i Seattle) kort dessförinnan.

Du har rätt att Texas-horoskopet skulle vara det viktigaste OM frågan hade gällt Ebolas eventuella spridning i hela USA. Nu handlar inte inlägget om detta, utan utgick från en tidsangivelse i en svensk tidning som så att säga serverade sig själv, sedan motsades av en annan svensk tidning varpå båda tidningarna visade sig vara ute och slira i jämförelsen med de exakta uppgifterna NY Times... :-)

Nu tror jag aldrig det blir någon digerdöd i USA, så frågan känns inte så relevant. Det är mest en kittling på sensationalismens låga nivå som till att börja med föranledde det här inlägget om New York och ebolafallet.