Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 oktober 2014

En läsare såg likheten...




...Och jag skrattade till eftersom prästen/mordanstiftaren Helge Fossmo och högersossen/Juholt-mördaren Mikael Damberg onekligen ser ut som bröder! När nu högersosseseriet känner att de lyckats tiga ihjäl Suhonens bok och den kritik som där riktas mot den ideologiskt havererade socialdemokratin - en ubåt siktades lämpligt nog och upptog medierna en vecka så att Suhonens viktiga bok försvann från dagordningen - då tar den utpekade konspiratören Damberg slutligen till orda (om Vattenfall AB:s usla siffror) och får fint foto som den bästa statsman i SvD och plats som toppnyhet. 

Då ser jag likheten ännu en gång och blir tvungen att lägga männens horoskop invid varandra:



Det är inte första gången ett par dyker upp som uppvisar den här kuriösa bindningen över himmelen mellan två tecken. I det här fallet är det fånigt tydligt eftersom männen också är födda samma år så att ytterligare tunga planeter befinner sig i samma tecken vid båda födslarna. 

Båda har t.ex. den härsklystna Mars med makthungriga demonen Rahu i koppling till en "personlig" planet, Solen i Fossmos fall och Månen i Dambergs. Inte konstigt att Damberg är implicerad i "kungamordet" på Håkan Juholt, här är samma låga (Kräftan) intrigerande och maktsträvande (Stenbocken) grundnatur som hos prästtoken! 

Men det som skapar den formidabla utseendelikheten är, tror jag, den lustiga överlappningen där den enes soltecken blir den andres måntecken och vice versa! Det här t.o.m. inträffat med andra planeter än de Stora Ljusen att sådana här dubbla överlappningar ger människor som påminner starkt om varandra, utseendemässigt i vilket fall.

Här är då de "Former" Platons akademi studerade men som eftervärlden inte känner till då den tidiga platonismens astronomiska/astrologiska böjelser aldrig satts på pränt.

Finns det något på dessa snarlika himlar som kan förklara varför båda är kopplad till mord eller karaktärsmord på en av sina egna (Fossmo lät en sektanhängare mörda sin hustru; Damberg deltar i den inre kretsen för att kuppa bort sin egen partiledare)?

I brist på klockslag är det dels den patologiska äre- och maktgirigheten som just nämnts SAMT det faktum att den beskedliga Jungfrun i antiken hade en betydligt mer sinister innebörd. Den här bloggens forskningar har bekräftat en mörk sida och den tecknas i indisk astrologi som att Jungfruns sjätte hus representerar fiendskap och olyckor.


Se även ett gammalt inlägg om Helge Fossmo (sommaren 2009).

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tänkte aldrig på att jämföra deras kartor. Jag lägger till följande observation. När Heléne Fossmo den 18 dec 1999 hittades (av Helge) död i badkaret med ett hål i huvudet och dextropropoxifen i blodet, så var transiterande Rahu en grad från Helges Sol och transiterande Mars en grad från hans Rahu. På tal om huvudet så transiterade Jupiter, Saturnus och Månen Väduren vid tidpunkten. Den 8 november 2003 attackerade barnflickan Sara Svensson Fossmos andra fru med en hammare, efter att ha mottagit anonyma sms som övertygade henne att döda Alexandra. Månen transiterade även vid det tillfället Väduren, där Svensson har kommunikationsplaneten Merkurius, attackerad av Saturnus strypgrepp från Kräftan, Fossmos soltecken! Tranisterande Mars låg vid tillfället tre grader efter Svenssons (1977-04-06) egen Mars i Vattumannen.

När barnflickan sköt ihjäl Alexandra den 10 januari 2004 transiterade Månen Kräftan medan transiterande Mars låg två grader efter Svenssons Sol-Venuskonjunktion i Fiskarna, under attack av transiterande Saturnus i Tvillingarna. Rahu transiterade Väduren vid både mordförsöket och mordet.

Nu blir det krångligare att knyta ihop säcken med Damberg och Juholts avgångsdatum 2012-01-21. Men Mars transiterade då gradexakt Juholts Sol i sista graden Lejonet. Damberg har Mars och Rahu i socialdemokratins tecken Stenbocken, där Juholt har Ketu och Saturnus. Dambergs Mars kastar sålunda sin 210-gradersadpekt mot Juholts Sol. Det här har du säkerligen noterat på bloggen tidigare

Seaward sa...

Fantastiskt symbolmättade transiter vid båda tillfällena! Bara tidsbrist hindrar en människa från att spinna vidare och se mer så länge passionens låga (Rajas Guna) brinner!

Dambergs engagemang i kuppen mot Juholt är ju Suhonens berättelse, och som diffus "medkonspiratör" kanske det är logiskt att inte stjärnorna blinkar lika tydligt... När du väljer avgångsdatumet jämför du det således med bara en människas horoskop från en hel grupp som konspirerade, och den metodiken känns spontant en smula riskabel...

Samtidigt är jag verkligen ingen anhängare av komposithoroskop och mittpunkter. Däremot skulle man ju kunnat ta alla de utpekade kuppmakarna och fråga sig om deras horoskop alls har att göra med horoskopet för den första partikongressen (vars exakta klockslag jag hade turen att snappa upp i en krönika av Göran Skytte). Du kanske kallar (s) en Stenbock på allmänna grunder (armod, hårt slit och inga gratis måltider), men horoskopet innehåller inte en enda planet i Stenbocken:

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/11/den-avdoda-socialdemokratins-horoskop.html

Det är möjligt att man inte kan reducera kuppen till Juholt till siffertrixarens lilla vapenarsenal med exakta eller nästan exakta gradtal utan måste äga astrologens främsta redskap: den hermeneutiska blicken som lever sig in, känner vibbarna och redogör för dem i ord som syftar till att övertyga.

Havsörnen sa...

Att Stenbocken förknippas med (s) har jag fått från bloggen, men jag kanske missminner mig då. Jag funderade också på att titta på tidpunkten då Wanja och gänget skickade Juholt på kursgård för att konspirera i hemlighet. Och så läste jag om Prime-skandalen som avslöjades i AB 17 dec 2010, om hur Svenskt Näringsliv köpte in sig i (s) framtida toppnamn via pr-firman Prime i syfte att vrida politiken högerut.

Seaward sa...

Sammanfattningsvis, (s) av idag är ett ideologiskt moras !!! Den "inbäddade" högermannen som skulle driva (s) åt höger nämndes i Suhonen (som jag inte läst), men jag har glömt namnet. Finns säkert nånstans på den här bloggen också...

Susanne sa...

Niklas Nordström, 15/4 1968. Ja, han finns här :-)
Apropå Primegate, jag hörde en debatt i radions Studio ett i förrgår mellan Suhonen och Widar Andersson, och den senare försökte avdramatisera det hela och menade att det historiskt sett alltid funnits en höger- och en vänstersida i S. Må så vara, men att arbetsgivarnas organisation betalar en socialdemokrat för att vrida politiken åt det håll de önskar, det är väl ändå något som aldrig förekommit i S' historia tidigare!
Widar Anderssons hänvisning tillbaka i tiden är dessutom rätt intressant när man läser inlägget om honom här på bloggen.

Anonym sa...

Niklas Nordström, vice kommunalråd i Luleå Kommun och Sven-Erik Österberg, landshövding i Norrbottens län.
Det var bara att skicka skiten norrut... fy f-n.

Seaward sa...

Efter att ha krafsat ihop ett morgoninlägg (över en timmas skrivande) formligen storknar jag inför egna tidigare utläggningar (Widar). Vad var det med hans hänvisning tillbaka i tiden som du tyckte stämde med hans horoskop? Nåt med Saturnus kan man gissa...

Måste avveckla de här långa analyserna som efterfrågas av ingen och övergå till korta notiser som t.o.m. nybörjare kan förstå. Högst ett "syndrom" belyst per inlägg... :-)