Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 oktober 2014

DN-redaktören som levde för att känna hot och djävulskap

Maria-Pia Boëthius hade redan skrivit om det i tidningen ETC. Men nu publicerar även Aftonbladet det senaste i raden av exempel på vilken stingslig tidning under Blådarksy blivit. Feg och sluten, vägrar medge fel - precis som Fredrik Reinfeldt i sina värsta stunder (och dom var många). 

Nu handlar det om att ledarskribenten Susanna Birgersson tycks vara ute för att svartmåla och demonisera en miljöpartist och att hon och Blåbäret sen gaddat ihop sig och VÄGRAR publicera befogade genmälen.

En sådan Pravda till tidning är det bara att bojkotta, fast det kommer deras urbota korkade Stockholmsläsare aldrig att fatta. 

Nå, Birgerssons horoskop är ytterst intressant och passar exakt den skandal hon själv vållat genom sin artikel:




Det mest iögonenfallande är förstås hur totalt platonismens Irrationella Själ dominerar horoskopet. Peta inte på Månen i Kräftan - själva essensen av den Vegetativa Själen, för då kommer den att spela upp den värsta hysterin. Ja, livmoderns (hystere) tecken är faktiskt mer mångalen än de andra, och Månen kan inte styra vägen när den härskar i sitt eget tecken - den är sina egna fantasier nog. Se den andra skandalösa DN-kvinnan, Hanne Kjöller och inlägget:

Fruktans ögon ser inte klart (sep 2013)

En tydligt markerad Kräfta, och i synnerhet Månen i hemmaläge behöver en stark och tydlig Sol som ger den något att reagera på (med olika intensitet beroende på månens faser).

Men vilken ledning kan en så djupt korrumperad Sol i de mörka vattnens Skorpion som Birgerssons skänka hennes jupiteriskt överdrivna Måne? 

Jag har aldrig sett så mycket illvilja i ett horoskop som detta. Och det är låga, låga stämningar i Skorpionens innersta. Mars är hemma i negativt härskarläge och redo att kämpa defensiva kamper för den påfallande privilegierade trängre krets hennes Måne i Kräftan tycks ty sig till. 

Det skulle förvåna mig om inte kvinnan begår självmord i detta liv - antingen bokstavligen eller också symboliskt genom totalt tvära reaktioner som den senaste vägran (i säkert i samråd med Blobbodargy) om att ventilera tidningens tillkortakommanden i densamma.

Skorpionen kan inte lastas för allt elände utan det är med all säkerhet den korrumperande och negativa Satan mittöver som tillfogar kvinnans Sol en djup skada. Algol kan korrumpera själva sinnelaget när den griper mot Månen, men när den griper mot Solen, då går skadan mycket djupare. Då är det något själen tagit med sig till jorden, ett fött rötägg, förutbestämt att agera en satan i ödesspelet. Själva intelligensen måste kallas ifråga. 

Bloggens tidigaste notis om just den här konfigurationen var det socialdemokratiska kommunalråd som var först av alla med att stå upp och kräva Håkan Juholts avgång. Satan som Bibelns Åklagare och det negativa fokus rakt mot Solen, symbolen för ledande personer.

Auktoritetsplaneten Saturnus ser heller inte så lustig ut för dem födda i slutet av 70-talet. För Birgersson blir Saturnus en akut signal om att vilja tysta eller döda vem som helst som agerar dramatiskt eller tydligt (Lejonet) när SAMTIDIGT Lejonets härskare gått in i dödens Skorpionen (och drabbas av illviljans Algol via opposition). Vilket sammanbrott! Eld och Vatten kan ge en dramadrottning men när Saturnus involveras blir det omedelbart på liv och död, en svartare och betydligt mindre underhållande version än när Eld och Vatten ryker ihop via andra tecken än de tamasiska.

Nej, det finns knappt några vägar ur detta helvete som utspelar sig på ett lågt och sensationalistiskt (Eld + Vatten) plan. Tidningen DN styrs nu av fullständigt galna ledare. Se bara samma Eld/Vatten-problem hos "chefen" Blådårlarvsky. Det är obegripligt hur svenska medier kollapsat på bara några år.


Inga kommentarer: