Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 oktober 2014

Djävulen som en fifflande Eniro-chef



– För mig handlar det bara om vanlig privatekonomi: att täcka av min investering. Kalla det gärna portföljtänk om du vill, säger Johan Lingren.

Så svarade förre Enino-vd:n tidningen Resumé i våras på frågan om varför han dumpade så mycket av företagets aktier. Nu står han anklagad för värsta sortens fiffel för att snygga upp företagets försäljningssiffror!

Vem vet, Eniro kanske har som företagsidé att skriva dåliga omdömen på företagare precis invid deras kontaktuppgifter och sen erbjuda "städtjänster" eller PR-verksamhet för reparera skadan.

(Jag har en speciell småföretagare, en bekant, i åtanke här. Vederbörande utför sitt jobb utan att varken sträva eller bu eller bä, dvs. jobbar inte med kunden i centrum utan sköter bara sin dagliga biznizz. Det blir inga översvallande omdömen. Och så en dag kom ett riktigt dåligt...)

Är det verkligen rimligt att gamla telefonkatalogens uppköpare skapar sådana här "tjänster" på nätet - kombinera uppköpta "Reijt" med gamla hederliga telefonkatalogen? Det är som upplagt för utpressning och sen smarta "kundlösningar" som kostar en massa! Jämför med det lurendrejeri Klarna ägnar sig åt. Svenska företagare inom IT kan vara landets lägsta pack!  (Och då är ändå SD en kandidat till lågvattenmärket.)

Det är alltid en risk att jaga rätt på fel födelsedag men det här horoskopet måste rimligen tillhöra den ynkliga kapitalisten. Enda med det namnet i Stockholmstrakten.




Vad den ene ser i ett horoskop kanske går den andre spårlöst förbi. Men när ett "storkors" i Mörkrets kvalitet tornar upp sig, och det handlar om en slug och girig värdepappershandlare - en sådan som Göran Hägglund (KD) som var värsta hejaren att berika sig själv under lediga stunder, då vet man att man hittat rätt person. Hägglund hade också (likt Anders Borg och Fredrik Reinfeldt) galenskapens mörka kors på himmelen.

Hinduerna dramatiserade kanske en smula. Dessa människor är visserligen galna, men det märks inte eftersom hela västerlandets värdesystem stinker av sjukdomen. Därför ser vi inte dårfinken i dessa människor. De "ser bara om sina aktieportföljer".

Addera sedan förre Eniro-chefens Sol i Kräftan - samma som i närighetsförespråkaren Reinfeldt - och vi är på god väg mot samma urbota själviska och giriga typ!

Men här är med all säkerhet också psyket (Månen) djupt påverkat av Satans stjärna i pengarnas tecken Oxen (samma som Hägglund och Borg) och av alla genomruttna kapitalister måste därför den fifflande före detta Eniro-chefen ta priset! Precis varenda markör (eller näst intill) för ett skumrask på marknaden finns på plats. Är det inte lika bra att kasta in handsken nu, Löfven, och inse att de parter du så gärna vill förhandla med är tjuvar från början till slut?

Och som alla Djävulens barn ser den här ex-dirren beskedlig ut som ett mähä. Det går sällan att se korruptionen på utsidan av dessa falska maktmänniskor.

Tillägg.

Man kan förstås peka ut omoralens Mars i Vattumannen som angriper det säkerligen svårt Algol-angripna psyket. Eniro-mannen har ju redan "stryparen" Saturnus på sig via opposition och dessutom i exakt rät linje mot Satanshuvudet! 

Jämför horoskopet för Svenskt Näringsliv den som ännu inte förstått vilka människor som gömmer sig bakom den piratflaggan. Dessa människor i sin tur har gått på en stor illusion och mycket möjligt hade de ingen chans - redan deras föräldrar var grundlurade och slussade ovetande in barnen under Satans välde! Ibland glimtar mytologin till via faktiskt personer i verkliga livet, och man förstår vad antikens kloka människor talade om.


Inga kommentarer: