Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 oktober 2014

Aftonbladet manipulerar fram nyval åt borgerligheten?

Ett sätt att förstå lördagens braskande rubriker om hur högerfolket inom socialdemokratin kuppade bort vårdvinstmotståndaren Håkan Juholt från partiordförandeposten, är att det är Aftonbladet själva som i hand med Rovkapitalisterna som styr Sverige nu söker smula sönder den nya regeringens trovärdighet fullständigt och bädda för ett nyval långt före mandatperioden är över. Då kommer den Reinfeldt-befriade extremhögern inom (m) att sträcka ut en hand till (sd) och vips blev Sverige ännu kallare och mer livsfientligt!

Tidningen har med andra ord KAPAT Daniel Suhonens färska bok i ämnet. Ännu ett skäl att fullständigt vända de svenska medierna ryggen och inte ge dem en krona. De har demoni i sina sinnen (som bloggen påvisat via äregiriga demonen Rahu i indisk astrologi) och ingenstans syns väl detta så tydligt som i publiceringstiden 5.44 för Aftonbladets tre artiklar om kuppen mot Juholt. Först deltar Aftonhoran i drevet mot Juholt och sedan suger den här läskiga vampyren åt sig rättfärdigt material och korrumperar det utan att ens blinka.

I den högre skolan kan man tolka horoskopet BÅDE som uttryck för Aftonbladets avsikt men också som att det tecknar huvuddragen i det som nyheten handlar om. Här ska vi bara snabbt snudda vid några tydliga tecken.

Den sataniska axeln mellan hus 2 och 8 -
mina pengar och andras. En varning
om extrem materialism!


Faktum är att publiceringstiden ger ett horoskop intill förvillelse likt det för Nya Moderaterna! Det säger en hel del om det dolda uppsåtet bakom kapningen av Suhonens sprängstoff i boken.

Vi har Venus i första huset för egenintresse och här är hon verkligen en hora för vinsten - Jungfrun som åkerskördens tecken. Notera den vansinniga fixeringen vid ägande i horoskopet: Saturnus fixering vid ekonomi i andra huset som sträcker en strypande aspekt bort mot idealens elfte hus där välmåendets Jupiter borde göra utmärkt från sig i vårdtecknet Kräftan. 

Men de som styr ekonomiska riktlinjer (Saturnus i ekonomihuset) är korrupta och självtjänande: Saturnus vilar på Venus grund och Venus är fallen i Jungfrun och, som sagts. egocentrisk i första huset. Vilken vanvettigt förstörd principplanet denna Saturnus är! Finns inte ett spår av dess nobla upphöjelse i sociala harmonis tecken Vågen.

För en självtjänande hora, som vara vill maximera sin egen skörd/vinst är naturligtvis den universella godhetens Jupiter enbart av ondo, t.o.m. när den begränsat sitt verksamhetsfält till Kräftan och "de närmast sörjande", "den egna klanen". Saturnus söker här döda denna onda välvillighetsplanet, och jag kan bara se hur det är Juholt själv som åsyftas. Han var ven stora välgöraren, men tyvärr i ett emotionellt tecken som Kräftan. Hans ideal var fortfarande Folkhemmets (Kräftan = hemmet), tiden före Rovkapitalismen som rör sig från land till land och suger ut folk och verksamheter.

Att således den goda Jupiter här är en "verksam illgärningsman" måste ses ur perspektiv av den självtjänande Jungfruascendenten. Med en fallen pengaplanet (Venus) i egohuset får vi en ren parodi på en sann människa. Vi ser en snålhet och ett månande om de egna vinsterna som är motbjudande. Naturligtvis blir alla som talar om STOR GENEROSITET (Jupiter) illgörare för det lilla kräk som bara tänker på de egna vinsterna.

Nu har många sossar gått och blivit högervridna små borgare. De kanske t.o.m. själva startat en friskola eller t.o.m. förskola i hopp om att en stor Rovkapitalist ska komma och köpa upp den för en redlig penning.

Juholts enkla och i grunden enbart humana åsikter hotade att spränga generationer av monstruöst högersosseri som legat i säng med landets rikaste. Landets arbetare förstod aldrig vilket monströst falskspel detta var. Arbetaren fick en dräglig levnadsstandard medan Sveriges gamla landägare fortsatte att vara den "högsta kasten".

Enligt Aftonbladets avslöjande var det Carin Jämtin som var pådrivande i den här kuppen mot Håkan Juholt. Det förvånar mig inte. Hennes horoskop har kommenterats tidigare, och där hittar vi flera signaturer för en sjuklig fixering vid ekonomi. Inte minst fascinerande är det att Månen för uppvigling av massorna i publiceringshoroskopet lägger sig exakt på Jämtins framgångsplanet Jupiter. Givet den intensivt giriga natur Mars och Venus med hungerdemonen Rahu uppvisar i Jämtins horoskop, kan den här basen för hennes Jupiter bara sägas bara helt korrumperad. Förvisso gick hon Kapitalisternas ärenden i detta! 

I Nobeltider kan man påminna sig att Jupiter representerar celebritet och utmärkelser och här kommer nu Månen och gör folkmassorna (Månen) observanta på att Jämtins "claim to fame" kanske inte är så snygg. Det är i själva verket ett anti-nobelpris AB utdelar genom att återge partier ur Suhonens bok.

Det hade bara fattats att hon också hade sitt lunära sinnelag så tidigt i Oxens (ägandets) tecken att den onda Djävulsstjärnan Algol gick igång och såg ett lämpligt psyke att infiltrera. Nu har Månen redan hunnit ur farozonen för just den korruptionsbenägna placeringen, men ... men vänta nu! Månen/sinnet är alltjämt i Oxen och därmed disponerad från pengarnas och jämviktens Venus. Och om den tycker man inte, inte i skenet av en demoraliserande Mars och girighetsdemonen Rahu! 

Ska man vara petig ÄR den onda "all jävelskaps" Algol involverad. För den kastar sitt korrupthetens nät några grader åt vänster och några åt höger, och in i Belials nät hamnar Jupiter i Vädurens 30 och sista grad! Case closed. 

Sist, men inte minst, är Jämting en Kräfta likt fegisen som flydde fältet direkt efter valnederlaget. Och detta är ett tecken som, när andra faktorer inte vill sig, lätt degraderar sig till att bara slåss för sin egen trygghet.

Vem orkar längre bry sig om vad som händer landet Sverige? Ett pack lögnare vid namn Alliansen bröt ned det, norskägda högertidningar sprider desinformation och manipulerar läsaren med låg förståelse (AB) och medelmåttig (SvD), och nu har vi en kapitalets förlamade marionettregering. 

Det går snart inte längre att tråda upp och frigöra vad som är lobbying eller strategi i detta ideologiska haveri som är landet Sverige. Landet har brutit samman och folk röstar desperat på SD - i protest mot outhärdliga ledare! (Se hur SvD söker skönmåla Reinfeldt som eftermäle i dessa tider, när vi vet hur de som gick till SD genomskådat honom som en ynkrygg och landsförrädare.) 

Och nu har vi en påhejare av dödsvapenexporten som ny statsminister. Landets lågvattenmärke har inte ändrats en millimeter sedan Reinfeldt smet som den värsta Costa Concordia-kapten (han som flydde skeppet för att rädda sig själv). 

Det var Aftonbladet som vid Löfvens tillträde sökte blidka någon - vem? - genom det särdeles underliga påståendet att Löfven "läste filosofi på kafferasterna på jobbet". Flera år i efterhand hör man i detta hur falsk lobbyism söker plantera frön, mest i blindo, och lindra protester mot att Aftonhoran ingick i det drev som kuppade bort den beläste och smått filosofiske Håkan Juholt.

8 kommentarer:

Susanne sa...

Hmm... undrar om du inte konstruerar en felaktig agenda åt AB här... så sent som igår skrev DN under "Alliansen i svår sits vid nyval" att eftersom alliansen i praktiken är ledarlös finns det ingen som kan utmana Löfven, vilken ger "Löfven en lugnare resa" som den politiska kommentatorn Ewa Stenberg skriver (och hon är ingen vänstersympatisör, det skiner klart igenom i hennes texter). Å andra sidan trumpetade AB igår ut att Lööf försöker framstå som alliansledare...
Astrologin talar förstås sitt tydliga språk härovan, men en mer optimistisk tolkning skulle vara att det artikelpubliceringen gör är att tydliggöra det smutsiga spelet bakom Juholtdrevet, och att det är det som är det onda som syns i horoskopkartan.
När det gäller Löfven själv så faller ju ingen skugga på honom, för han var ju en av de få toppsossar som aldrig svek Juholt. Och Jämtin sitter inte i regeringen. Och som du själv skriver är boken rättfärdig. Själv tycker det är bra att det hela kommer ut. Att lägga locket på får bara det onda att koka över för eller senare. Men om tajmingen är bra... ja vi får väl vänta och se vad som händer...

Anonym sa...

Det beror på hur man ser allt det här på... Själv har jag mycket litet förtroende för Aftonbladet och dess journalister idag. Man kan idag inte alla ggr veta VILKA journalister som fortfarande är vänsterorienterade där. Ibland är det tydligt men många ggr är det inte det.
Att Lena Mellin klappar händerna när näbbgäddan Annie Lööf säkerligen har mopsat upp sig så pass mycket att hon säkerligen tar ledningen i den s k alliansgruppen säger ju allt. Men har man följt Lena Mellin ett tag så vet vi ju alla att hon är en alliansvän och önskar sig en starkare allians när pappa Reinfeldt flydde fältet. Sen att man själv fnissar när Lööf nämns som ledare för alliansen säger ju ganska så mycket om var alliansen befinner idag, d v s nånstans ute i busken och där man inte riktigt vet om denna pakt fortfarande existerar för luften gick ju ur gruppen när valet gick som det gick, och när flertalet av de moderata politikerna valde att sticka. De är så pass egotrippade moderata politiker att ingen stannar kvar för att hjälpa partiet om man inte får en egen vinning av det, utan man sticker för att i första hand rädda sitt eget skinn. Städa upp skiten det får efterträdarna göra.

Nu tycker jag att det var och är bra att Juholt-affären har kommit upp i dagen igen. Det kan vara en agenda från ABs sida för att fortsätta hälla tändvätska på elden så den inte helt dör ut, men samtidigt så tycker jag ändå att det är bra att det mer eller mindre avslöjas nu att det var en kupp för att få bort honom, det som man själv hela tiden har misstänkt har alltså besannats.

Jag tror inte på nyval idag. Man har redan försökt smutskasta de nya ministrarna på olika sätt från både Expressens och ABs sida men ingen har skrikit "avgå" ännu, så därför tror jag att det redan har lugnat ner sig även om de högerinriktade journalisterna hela tiden försöker.

Seaward sa...

Jag lutar åt visdomen hos retstickorna på skolgården i det här fallet: "Den som de' va' de'." Den urusla ascendenten indikerar i ett och samma andetag både artiklarnas underliggande tematik och Aftonhorans egen näsa för att kränga vad som än säljer.

Det går inte att läsa svenska tidningar längre, den tredje statsmakten har under den ogrundade ambitionens girighetsdemon helt tappat sikte på vad en bra dagstidning ska syssla med. Det absolut enda Gunilla Herlitz ägnar sig åt är att söka bärga en rik skörd åt Bonniers (och motsvarande figur för Schibstedkoncernen med dess avkastningskrav). Jan Helins horoskop passar bara allt bättre in på AB ju mer man besinnar tidningens förfall.

Havsörnen sa...

Wanja Lundby-Wedin om hemliga mötet medan Juholt skickades på kursgård: "Vi var några stycken som tyckte det var viktigt att vi fick en chans att diskutera: hur kan vi på bästa sätt hjälpa partiordföranden och stötta honom i den här situationen? För det var väldigt turbulent och väldigt svårt för honom i ett mediadrev som måste varit fruktansvärt för honom att gå igenom."

Hoppsan, vilken falsk fisk.

Dec 2011:

"Men det är helt uppenbart varför Wanja Lundby-Wedin är den ärbara av de två kvinnorna. Hennes nymåne i harmonis tecken matas på av välviljans Jupiter. (...) Wanja Lundby-Wedin har därför ett betydligt trivsammare horoskop. Vågen opponerad från Jupiter stimulerar istället för att söka låsa eller begränsa. Morot istället för piska."

:)

Anonym sa...

Damerna med yxorna där den ena vägrar kommentera någonting överhuvudtaget (Lundby-Wedin) och Sahlin fnyser åt boken och kallar den "inte mkt till analys".

Det är en snygg samling av kvinnor som S och LO har / har haft. Fy faan.

Seaward sa...

Det är göra det lätt för sig - inlägget säger i princip bara att Lundby-Wedin i jämfört med den andra kvinnan har det bättre horoskopet, inte att hon är någon ängel i absoluta termer. Du kunde lika gärna ha valt (eller, beroende på horoskop, kanske inte) en kort kommentar från 2009 i anslutning till mördaren Pol Pot:

Solen dundrar på i "direkt handling" och Wanja Lundby-Wedins oförmåga att förstå LO-medlemmarnas ilska när det visade sig hur mycket extra pengar hon drog in på allsköns sidoaktiviteter, vill jag se som en frukt av hennes nymåne i Vågen...

Det finns ju ändå säkert femhundra brasklappar på bloggen som påminner om att alla horoskop utan känd födelsetid inte är astrologins "sista ordet". Du måste ha missat alla dessa femhundra reservationer eller valde Jungfruns väg för att få sätta dit en billig smiley. Själva det blogginlägg du milt förlöjligar innehåller ett av dessa ”femhundra ” förbehåll: ”Faktiskt, frågan är om det går att skilja deras bevekelsegrunder åt alls med bara kartan för hela dygnet!”

Det är när ett utvalt citat inte återspeglar helheten korrekt som man med bloggen kan tala om att Lögnens ande verkar. Desinformation är inget Nya Moderaterna har ensamrätt på.
Smilar bäst som smilar sist :-)

Men visst är det horribelt, det som högersosseriet står för. Inte ett dugg bättre än Nya Moderaterna. Att boken släpps nu och av personen i fråga, får mig att tänka lite i termer av rättshaverister. Kräftan/Krabban som inte kan sluta slåss eftersom det är ren moderlig försvarsinstinkt som verkar istället för den Rationella Supralunära Själen.

Det är möjligt att Kräftan är lika hämndlysten som Skorpionen och när oförrätter. Suhonen är Vädur men disponenten är den fallna krigaren i bakhållets tecken Kräftan – kanske därför han gick igång så på Juholts öde. Boken blir således hans eget krabbiga bakhåll på de politiker som nu manövrerat sig fram till partiets nya ledarpositioner. Ett finare ord här är ”visselblåsare”, men en hämndattack är vad det är, låt vara att högersosseriet har förtjänat den.

Havsörnen sa...

I länklistan finns (1) länk till Wanja Lundby-Wedin, så Pol Pot-inlägget dök inte upp den vägen. Inte heller får man någon träff vid googling på "sideriska siktet Wanja Lundby-Wedin", så jag hade inte "lika gärna" kunnat välja kommentaren du nämner. Däremot korrigerar du i inlägget jag citerade samma tanke om oförstående hos Lundy-Wedin som i citatet från Pol Pot-inlägget:

"Jag skulle vilja korrigera en tanke från september 2009, där jag i ett inlägg säger:
Där befann sig Sol och Måne ... i harmoni- och samförståndsorienterade Vågen. Likväl betedde sig Lundby-Wedin som om hon inte fattade ett dyft av vari kritiken bestod - noll funktion hos den reflektiva Månen alltså.
Men det var väl en överförenklad kommentar!"

Vidare:

"Och detta är kort och gott varför två nymånar i Vågen, som ser så lika ut, ändå står för helt motsatt filosofi."

"Kort och gott" indikerar inte direkt femhundra brasklappar. *billigt smajl*
Fast syftet med citatet var nog inte att få en billig poäng, utan att eventuellt locka fram en reviderad uppfattning om Lundy-Wedin, med utgångspunkt i födelsekartan. Jag hade förstås kunnat avsluta min kommentar med bara "Hoppsan, vilken falsk fisk" utan bloggcitat.

Mvh, Lögnens ande ;

Seaward sa...

Du kan omöjligt vara lögnens ande, detta är en till människan extern kraft som dock (mer eller mindre) kan blåsa genom sinnen som inte är på sin vakt! :-)

När jag talar om typ 500 reservationer för Chandra lagna-kartor utströdda över hela bloggen, trodde jag faktiskt jag uttryckte mig klart nog, i synnerhet som jag citerade en av reservationerna från exakt samma text du använder för att plocka en rätt menlös poäng. Nej, bättre kommentarer har setts från din penna!

Funktionen "Sök inom bloggen enbart" uppe till höger, är värdefull. Den gräver fram även små stycken som inte motiverar en koppling till en etikett. (Om man inte sparar på etiketterna blir hela systemet värdelöst, vilket jag snart upptäckte efter att ha taggat precis varenda person med soltecknet – etiketterna på zodiaktecknen är nu helt värdelösa eftersom de är för många.

En blogg är för simpel, här skulle en normaliserad databasstruktur och differentierade sökkriterier behövas! Sånt som jag gjorde för många år sedan som datatekniker...)

Vad man kan säga om Lundby-Wedins horoskop utan klockslag är att Venus möjligen är det förrädiska knivhugget här. En så markerad Vågen och så har Venus redan glidit fram till svikaren Skorpionen, känd för att sticka sina egna (eller t.o.m. sig själv).

Fast här måste man ha klockslaget för att avgöra hur avgörande den här klena Venus-placeringen är... Den smiley som startade allt detta rörde en så kort text om Lundy-Wedin att jag inte ens nämnde hennes Venus utan fokuserade på det i hennes horoskop som var funktionsdugligt.

Lika lite som Venus kommenterades tog jag därför hänsyn till att Algol GRADEXAKT stirrar Lundby-Wedins Venus i vitögat. Och om Djävulen (likt Lögnens ande) får in en fot i människan, då rasar ju hela budskapet om Vågen!

För det är disponenten (här: Venus) som är den yttre planetens ”själ” enligt indierna... I min snart klara bok på engelska återknyter jag denna hinduiska uppfattning till ett dunkelt uttalande av den grekiske filosofen Herakleitos (500 fvt).

Det skulle vara bra intressant med ett klockslag på kvinnan, men faktum är att en korrupt Venus i andra ekonomihuset mer än väl illustrerar hennes oförstånd inför alla de lönsamma styrelseuppdragen vid sidan om... Djävulen, om han får in en fot, gör en människa ofattbart korkad!