Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 september 2014

USA i krig. Igen.

Enligt Vita husets dagsschema för fredagen startade pressmötet där pressekreteraren Josh Earnest förklarade att offensiven mot Islamiska Staten nu utgjorde fullt krig klockan ett på eftermiddagen.

Det ger en förunderligt ren astrologisk ascendent för tidens inneboende karaktär (fast naturligtvis bara om man använder zodiaken som den en gång skapades). 

Krigets och dödens Mars stiger över Vita husets trädgård och gör så i dess eget negativa härskarläge, krigets och fiendskapens symbol Skorpionen. Att det tidigare under veckan hade velats om huruvida USA återigen befann sig i krig, berodde kanske på att det kollektiva psyket (Månen) ännu inte hade nått stridspittens tecken Väduren, så att också sinnelaget direkt började drivas av sin härskare Mars i dess dödligt destruktiva aspekt. 

(Man ska minnas att Väduren och Mars inte är en dödande krigiskhet utan krig som något kul, självhävdelse som en sport, entreprenörskap som egobekräftelse - det är tragiskt att båda Moderaternas styrelse och sossarnas har soltecknet Väduren så starkt betonad, för det ger intrycket att partierna bara ägnar sig åt egokickar istället för att bekymra sig om landet - Väduren är ägnad personliga framgångar och ska inte blandas in i frågor som involverar stora apparater.)





Inte för inte tycks de flesta västerländska astrologer eniga om att Sibly-kartan för USA är korrekt. Men de anar inte hur korrekt horoskopet är, eftersom de använder den västerländska zodiaken. Bara en antik kung kan le som Sideriska siktet, när den presenterar det sanna horoskopet. 

Det är inte ens Obama själv som deklarerar Islamiska Staten krig utan en presschef! Man känner igen beteendet från Fredrik Reinfeldt (född samma datum som Obama) - vissa kryper in i sitt skal och håller sig borta för att inte det egna namnet ska associeras med obehagligheter. Istället får en som heter "Josh Hedersknyffel" ta stöten!

Det är svårt att inte minnas Anders Breiviks massmord på unga socialdemokratiska lägerstudenter när man ser det här horoskopet för medgivandet att USA hittat en ny fiende att slåss mot för "frihetens sak". Kartan för polisanmälan att något hemskt pågick strax utanför Oslo innehåller också den onda stjärnan Algol i opposition till "sakens natur" (ascendenten). 

Den politiska galningen Breivik trodde han gjorde norrmännen och världen en tjänst genom att massmörda sina landsmän. Frågan är då om USA har större moralisk rätt att åter ge sig in i krig med förtexten att de vill värna friheten och mänskliga rättigheter, men där det onekligen är en betydligt mer komplex situation med mängder av "trigger happy" ekonomiska intressen som ser stora pengar att tjäna på att USA återigen engagerar sig i ett krig.

För att inte tala om att USA bär den historiska skulden till att IS uppstod till att börja med - börjar inte tiden krympa skrämmande fort? Karma börjar bli "bumerangkarma" och de historiska reaktionerna kommer så snabbt att man ska vara en ren idiot att inte se hur de närmast föregående schackdragen ledde fram till det senaste hotat mot den västerländska livsstilen. Det är den "vite mannen" som skapar allt detta, det är den västerländska civilisationens värderingar som är problemet. I den meningen har främlingshatare fattat något - men de ska vända blicken inåt och se varifrån mörkret över världen kommer.

Apropå Brevik ser jag nu kartan för det norska valet förra året, då grannarna dumpade sin sosseregering och drog ännu mer åt höger och omvärldsfientlighet. Det är väl typiskt att Norges valdag såg en snarliknande Mars transitera över norska kollektivpsyket (Månen), som illustrerat på den här kartan.

Vi i Sverige ska vara glada att stjärnorna ser annorlunda ut för oss vid valet nu på söndag, men frågan är om Löfvens nya regering kommer att kunna kontrollera den svenska vapenindustrin eller om den svenska dubbelmoralen nu får ny fart, trots alla borgerliga vapenskandaler. Det är ju sosseriet som traditionellt värnat om industrin, hur mycket Löfven än mässat om utbildningssatsningar och nya (export-)branscher för Sverige. 

I detta har den gamle svetsaren låtit som en blek kopia på Reinfeldts arroganta påstående, när han tar till orda utomlands, att Sverige inte längre har någon industri. Här sitter vi tydligen alla och designar krigsspel till datorn, hyr ut sommarstugor till tyskarna, syr upp modekläder med typiska stockholmsnamn som Filippa, dansar infödingsdans för turister, eller guidar desamma förbi Stockholms tre, fyra sevärdheter.

Risken är alltså att den svenska vapenindustrin i lönndom och med Socialdemokratins välsignelse jublar åt USA:s senaste krigsprojekt. Det gäller att hålla den Gällande Ordningen vid liv och, som Reinfeldt så tydligt klargjorde, frukta visioner och ett nytt tänk kring världens framtid. De "en procenten" har nämligen allt att förlora på en bättre värld för de många.

 

Inga kommentarer: