Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 september 2014

Transiter och ond bråd död

Kändisen Magdalena Graaf har ännu en gång drabbats av sitt märkliga öde, och återigen är det tragik. Med mer hjärta än hjärna valde den forna pinuppan en kriminell pojkvän och drogs in i ett bankrån som jag inte riktigt vet hur hon trasslade sig ur. Med denne man, antar jag, födde hon det äldsta barn som i augusti dog en snabb död. Däremellan kan man påminna sig hennes hjärnblödning i januari 2009 som kunde ha slutat riktigt illa.


Transiterna för äldste sonens dödsdag över moderns horoskop talar sitt tydliga språk:



Det är nymåne i den faderliga barnkärlekens Lejon dagen för sonens bortgång.  Men den här nymånen är kritisk för modern som själv föddes Lejon MEN med en furiös och brutaliserande attack från olycksbringaren Mars i Oxen. Och Mars är extra illa placerad i det här Jordtecknet eftersom dess disponent Venus befinner sig just i Lejonet och därför mottar en aggressiv attack från själva den krigare den agerar som värd för! 

Jag tycker mig se hur Eld och Jord påfallande ofta leder till värstingöden (i de fall då de inte väljer att bli idrottsmän eller gladiatorer), och mötet mellan de här antagonistiska elementen brutaliserar ofta naturen eller t.o.m. förstör förståndet. Det kan bli vrångskallar eller tjurskallar av de här två elementen och särskilt om tjuren eller Oxen är inblandad. 

I denna brutala lägre region av tillvaron (helvetet på jorden?) får de så kämpa mot verkligheten på det hårdaste och omildaste sätt eftersom sensibiliteten redan är så låg att Ödet bara kan tala V Ä L D I G T  T Y D L I G T med dem som inkasserat detta livsöde. 

Eftersom hennes syster föddes med Månen i sorgens element Vatten, flyttade jag hypotetiskt fram även denna Måne några timmar så att båda de snarlika systrarna har Månen i Kräftan.

Precis som i fallet med Sol-Kräftan lyser lyckans stjärna över Kräftorna just nu, men är det till någon nytta när man har Döden (Saturnus) medfödd intill sin moderskapsplanet Månen? Dessutom står Saturnus i indisk 270-gradersaspekt med hennes medfödda  Saturnus (glömde rita in en röd pil för det).

Lika iögonenfallande vid den här tiden är naturligtvis sammanträffandet av en "projektstart", en nymåne i Lejonet (vilket för vår uppmärksamhet mot både den medfödda Solen i Lejonet och den "Saturnusmärkta" Månen i Kräftan), och olycksbringaren Mars som från Vågen via transit attackerar kvinnans natala eller medfödda Mars. 

Och vad händer när en planet i transit påverkar sig själv via aspekt? Enligt Charles Carter (den berömde brittiske astrologen) händelser av långt tydligare karaktär än om t.ex. en lyckans Jupiter seglade genom ett tecken men inte på något sätt anknyter till sin natala position och heller inget i tecknet har någon tydlig Jupiter-koppling.

Men här utlöser således Mars den medfödda tendensen att få "brutaliserande" olycka kastad mot själva ens livskänsla (Solen i Lejonet). Man kan bara ana hur mycket våld och misshandel kvinnan utstod som tack för att hon valde kärlek så urskillningslöst. Det ser ut som om det här felsteget fick karmiska konsekvenser i den son som nu gick ur tiden.

Att Mars i transit attackerade natala Mars borde bara ha varit ett "nålstick" men som AB citerar kvinnans blogg var det något mycket värre. Och Saturnus - som mäter ut tidslängden för allt den nuddar vid - var aktiverad via transit vid denna tid i livet. Och detta var ju nymånen - en oerhört avgörande milstolpe - som hittade negativ synergi med Mars-transiten samtidigt som Månen - "livets slut" - utsattes för Saturnus hårda öga.

Ett sorgligt möte på himlarna som blottlade födelsehoroskopets medfödda svagheter.
 

Att den hypotetiska Månen i Kräftan är korrekt placering inser man när man tänker på hur Fredrik Reinfeldt totalförlorade det svenska folk han i dårskap inbillade sig var hans i valet några veckor efter den här dödsolyckan. Saturnus aspekterade inte hans Måne men tyngde den via sin passage genom samma tecken, och Månen var disponenten för hans "ledar-Sol" i Kräftan, samtidigt som befriaren Jupiter kittlade hans milstolpe-planet Solen och ropade på snabb och enkel förlossning ur Saturnus komplexitet.

"Fuck this", tänkte Reinfeldt och lämnade omgående och otroligt själviskt partiet att falla sönder och samman. Det är inte svårt att se hur tydligt transiter kan verka i dessa båda väldigt dramatiska fall.

Inga kommentarer: