Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 september 2014

Talmanspost åt en destruktiv gnagare?


Bruket av banal rekvisita i svensk politik slår
slutligen tillbaka på politikerna själva -
Björn Söder, ett skadligt gnagardjur

Medan kapitalist-Sveriges ekonomiska och allmänna offer kan begripas för dess anslutning i protest till Sverigedemokraterna, är det en helt annan sak med det ondskefulla partiet och deras bedrägligt förklädda våldsmän. Dessa är så låga själar att knappt är möjligt för en människa att bara under ett liv höja sin själ från urbota nersvärtning till glasklar insikt om det Goda. 

I blotta valet att söka poleras upp sina brottsliga fasader och söka makt avslöjar SD-höjdarna att något lågt fortfarande lever och verkar genom dem. De är inget alternativ som front mot den kapitalistiska Oordningen. De är i själva verket bara Moderaterna i ett ännu sjukare tillstånd - därav väljarflykten från packet bland borgarna till SD.

Björn Söders bjäbbande om att de är stora nog att förtjäna sig en talmanspost, fick mig att titta till hans (eller rättare, hans dygns) födelsehoroskop. Det är verkligen en mardrömstid i himmelen, så vad annat kunde resultera? Glöm inte att Björn Söder presenterades i medierna som "partibödeln" innan han kom upp sig en smula i det här groteska partiet.




Det är notabelt att GYTTJA dominerar hela den här himmelen. Den enda planeten utanför den negativa lägre världen av Jord och Vatten är Solen i Eld, och den baserar sig i sin aktivitet likafullt på sin disponent Jupiter i Vatten. Enligt sinnelagshoroskopet (månascendenten) tror Björn Söder dessutom att hans livslåga - Solen - är i fara att utsläckas (tolfte huset), så att vi får den klassiska brutala skiten som proaktivt slår först för att skydda sig och sitt. "Sverige åt svenskarna."

Horoskopet innehåller inte mindre än två ömsesidiga receptioner, vilket är nästan unikt. Har bloggen någonsin haft ett sådant fall? Inte vad jag minns. Återigen kan man ifrågasätta den indiska traditionen som hävdar att dessa är föredömliga utväxlingar mellan två zodiaktecken av deras planetära härskare. Här blir bindningen mellan Jord och Vatten närmast oupplösligt förhärdad. Björn Söder var född att bli en "betonghäck" en cementerat ond och banal människa. Jag misstänker en IQ ett pinnhål under snittet, vilket dock inte märks i Sverige eftersom vi alla håller på att kana ner till den nivå den här arma och fördömda själen befinner sig på.

Om med låg intelligens följer dåligt omdöme och dåliga val av ideologi. Det är fara värt att partiets duperade anhängare i hög grad har snarlika horoskop. Det vore, tycker jag, en fantastiskt spännande uppgift att studera horoskopen för alla dem som gav sin röst till SD. Troligen skulle man hitta samma övervikt på den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen) som dominerade horoskopet för valdagen och som exakt triggade "det enkla och folkliga nivån" i Sverigehoroskopet (folkmassans Månes härskare Mars attackerades gradexakt av en Mars i transit).

Både Jimmie Åkessons och Björn Söders horoskop berördes nära av den transiten eftersom båda har viktiga placeringar i början av Oxens tecken. Eftersom SD attraherar människor i ekonomisk knipa var mitt oreflekterade "nej, plånboken vann det här valet också" (se länken ovan) ändå ganska rätt. Högern och dess höger, SD, representerar som helhet den del av mänskligheten som sjunkit lägst ner i grövsta materialistisk illusion. De har INGEN KULTUR i sina kroppar, de är bara ätande och pruttande kroppar som inte har en suck om vad att göra med sina liv förutom vad reklamen säger åt dem att köpa och konsumera.

Eftersom bloggen lagt några dagar på att samla in samtliga Nobelpristagare från nätets informationssidor (förutom det förfalskade Nobelpriset i ekonomi - Djävulen är med och korrumperar!) - och dessa pristagare rimligen tillhör mänsklighetens absolut smartaste, skulle det kunna vara kul att återigen testa huruvida folk av Björn Söders typ står långt från de som verkligen leder världen framåt via sitt tänkande och sina gärningar.

Jag har tidigare formulerat den politiskt inkorrekta tesen, att så obegåvat som en homo religionshatare uttryckte sig i en julkrönika i ateistiska Aftonbladet, kunde hans dominanta astrologiska komplex OMJÖLIGEN finnas bland Nobelpristagarna. Hypotesen verifierades, komplexet var signifikant underrepresenterad bland de klartänkta. Den som vill bygga en lika politiskt inkorrekt "rasbiologi" på VERKLIGA KRITERIER snarare än Sverigedemokraternas materialistiskt baserade diskriminering, skulle ha en "field day" om de använde astrologin. 

Detta är nu inte möjligt, eftersom diskrimineringen i zodiaken inte syftar till att utrota några "undermänniskor" som Björn Söders andliga föregångare, utan till instruktion om skillnaden mellan hans låghet och vilka högre världar och klarare avenyer som väntar den som omvänder sig och börjar arbeta på själens rening. Svenskt Näringsliv och Storfinansen kommer aldrig att acceptera att mänskligheten söker göra sig kvitt det slaveri de just nu lever i, utan svartmålar med alla medel sådana röster som flyttar Framtiden en bit närmare oss i nuet. "Filosofi är olönsamt", totade Djävulens drängar ihop för att trygga tillförseln av ja-sägande arbetsboskap till deras fula värld.

Så... Hur väl står sig Söders horoskop vid en jämförelse med den klartänkta Nobelpristagargruppen? (Det här ÄR lyteskomik, men jag har alltid varit en retsticka...)

Två negativa ömsesidiga receptioner mellan Jord- och Vattentecken är så unikt att det är lönlöst att kamma igenom Nobelpristagargruppen efter ett sådant mönster, så jag stannar vid ett enklare "komplex", den ömsesidiga receptionen mellan "mjuka" Månen i kallsinniga Stenbocken och "hårda" Saturnus i mjuka och känslosamma Kräftan.

Oddsen för vardera positionen är 12:1 och två faktorer multiplicerade innebär att knappa sju personer av tusen i folkhavet bör ha just den här oppositionen.

Eftersom Nobelgruppen (som det nu har gått några år sedan jag samlade in) består av 513 individer, inser man lätt hur oerhört många horoskop som behövs för att ställa frågor till "himmelen" så fort man önskar undersöka "komplex" eller "yogas" (föreningar) som går längre än bara en planet + ett tecken...

Först testar jag den här luni-saturniska oppositionen på de 1.000 slumpgenererade födelsedatumen och programvaran Zet 8 Lite hittar på några sekunder 5 horoskop eller cirka 2½ för att göra värdet jämförbart med de drygt 500 Nobelpristagarna. Detta ligger naturligtvis inom den variation som en skeptiker förväntar sig eftersom astrologin bara är nys för Djävulens barn, som bundit upp hela sin själ till tillvarons lästa våning.

Bland Nobelpristagarna visar sig nu 2 pristagare med den här oppositionen istället för förväntade 3,6.

Som sagt, det är smått fånigt att tala om statistisk signifikans med ett så litet underlag, men med signifikans vid ±40% eller mer/mindre är faktiskt Björn Söders komplex underrepresenterat med bara 0.14% datapunkter jämfört med den grupp som säkerligen tillhör världens mest högpresterande.

Det är tydligen mer som förenar alla människor än vad som skiljer dem! Varför inte Söders materialistiskt fördummade signatur helt saknades i Nobelgruppen beror naturligtvis på hur många av de belönade disciplinerna direkt handlar om det fysiska (Jord och Vatten).

Eftersom Saturnus i sin avlägsna sjunde krets har visat sig ganska oresponsiv i samtliga bloggarens tester - i sig en bekräftelse på att ingen jiddrar med Saturnus - vill jag också undersöka den betydligt mer emotionella och mörka oppositionen mellan krig och fred, där både Mars och Venus har hamnat i "fel" positioner och därifrån söker bygga band till sitt hemmatecken via varsin opposition (som istället betraktas som en ömsesidig reception). 

Mars och Venus betecknar en "överlibidinös" natur som lätt kan förväxla våld och "fosterlandskärlek". Det är typiskt att hitta de här två i koppling hos en krigshetsare, och mördarmaskinen Adolf Hitlers födelseklockslag avslöjar en gradexakt konjunktion i krigets tecken Väduren och i attack mot åttonde dödshuset i upplösningens tecken Kräftan. "Barnet dödar sin mor och ytterst sin egen trygga hemmiljö" - Hitlers horoskop är fruktansvärt!

Den här potentiellt mentalstörda konfigurationen hos Söder borde rimligen i hög grad saknas bland Nobelpristagarna (möjligen skulle litteraturpristagarna kunna ha nytta av den, om de ägnar sig åt nattsvart eller besatt dramatik, men jag orkar inte sortera bort författarna här).

Bland de tusen slumpdatumen finns 5 stycken av Söders "sataniska axel" via de emotionella Mars och Venus, återigen inom ramen för slumpvariation. Slumpfödslarna är "som folk är mest".

Och återigen 2 träffar bland de 513 Nobelpristagarna, dvs aningen mindre än hos "folk i stort", vilket återigen bekräftar att de mest klartänkta är något mindre belastade över överdriven kroppskemi som distraherar tanken och människans förmåga att förstå de stora sammanhangen.

Samtidigt är det här ett tillnyktrande test. Det visar att Jord och Vatten inte är några extremister i tät och harmonisk förening (för notera, Söders båda oppositioner är mellan kompletterande par av planeter). 

Tvärtom är "gyttjan" en symbol för en hög grad av anpassning till det "empiriska", det som sinnesvärlden förefaller utsäga, "sunda förnuftet" eller den märklige Göran Hägglunds beteckning, "verklighetens folk".

För att förstå varför Jord och Vatten ändå drar själen ner mot detta Falsarium som Djävulen (som är faktorn bakom kapitalismen) spelar upp för de fåvitska, MÅSTE man ha tillgång till födelseklockslag. Bara detta öppnar för en studie av hur en själ i världen möter densamma via de tolv världsliga husen.

Enligt Björn Söders månascendenten är t.ex. hans själva andesjäl (Solen) i våldet på den onda daimonen (genom att befinna sig i olyckans tolfte hus). Söders pragmatiska Jord/Vatten-sinne kan därför inte annat tolka det hans sol-öga säger honom är att Skytten - den långväga (=invandringen) - är den onda demonen. Han är alltså i konflikt med sin egen djupaste solära natur eftersom han avsagt sig sin egen sol-intelligens och använder hela denna energi på att demonisera allt "tolftehus-aktigt". 

Detta är ett omen om ett rent psykfall, men så tjock och trög blir man av "normaliserande" Jord och Vatten, att några symptom knappt går att märka. Det här är exakt en sådan person som Hannah Arendt betitlade den banala ondskan. De tröga människorna bär onda värderingar utan att skilja sig nämnvärt från vem som helst.

I den bemärkelsen vittnar Sverigehoroskopet om ett oerhört överskott av banala och ytliga människor! Har finns egocentriska sinnet i Väduren, disponerat av Mars i Oxen (samma position som Söder). Sanna mina ord, SD har inte slutat växa. Det finns en enorm rekryteringsbas i landet, och ju mer Rovkapitalismen via regeringar som Reinfeldts (och Löfvens?) söker snärja människor i "jobb" som lönar sig allt sämre, desto mer kommer Rovkapitalismens cancerböld SD att växa till sig. Att välja en materialistisk grundsyn är att sälja sin själ till Djävulen. Alla förlorar.

Se även: "Den banala ondskan" formulerades av Arendt när hon bevittnade nazisten Eichmanns lugn under krigsförbrytarrättegången mot honom. Jag skrev om detta 2001 i inlägget: Adolf Eichmann och dagens svenska borgare.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack. Bra att någon talar klartext om vilka low life people vi har att göra med. Trött på Sd.s offerkofta eftersom det är vi andra det är mest synd om som tvingas ha med dem att göra. Tror tyvärr att de kommer att växa, precis som mamma också alltid varnat mig för. Hon har suttit i koncentrationsläger och sett hur det gick till innan WWII. / Carina

Anonym sa...

Du hatar och demoniserar.
Det här har blivit en riktig Hatsajt.
Du tyder horoskopen som fan tolkar Bibeln.
Har aldrig skådat en värre hat tolkning av ett horoskop.
Den som skriver sådant skit måste vara en riktig ynklig skit själv.
Fy fan sådan rappakalja.
Du hatar och hatar och hatar.
Den här skiten beskriver dej själv.

Seaward sa...

Öppna gärna en historiebok medan du lever, eller studera den politiska pamflettens historia. Astrologi har i alla tider varit ett effektivt medel för att förtydliga och satiriskt överdriva ynkedom och därmed uppmärksamma dålig politik.

Skulle du nu dessutom själv ha ett övermått av Jord och Vatten i horoskopet kan man faktiskt se den här kommentaren till ett ytterligare bevis på att det finns en lägre och en högre natur i människan och att det stämmer, det som Platon säger i citatsamlingen överst på denna sida:

"Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

Havsörnen sa...

Val 2018-09-09:

Gränsdragaren i Skytten, "restriktion mot utlandet". Rahu i Kräftan. Venus/Jupiter i Vågen. Mars i Stenbocken. Solen/Månen/Merkurius i Lejonet.

Seaward sa...

En del (Väduren) skenar genom livet !!! :-) Ja, när jag tittar är det faktiskt fullmåne, om den 9/9 är nästa valdag. Förutom det du pekar på, och som man inte vet om det tar skruv på jorden eller bara är en ringdans i skyn för dess egen skull, kan man gå tillbaka till Sverige under en ond demon 2002-2020 och titta vilken planet som äger den subcykel som då gäller: det är folkmassans Måne.

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/09/sverige-under-en-ond-demon-2002-2020.html

Folket opponerar sig under fullmånen mot de styrande (Solen) och eftersom Lejonet/Vattumannen är en rigid axel är det något som spricker med besked. Månen passerar dessutom Sverigehoroskopets soltecken (enligt mitt förslag en femtehus-sol) och det betyder att valdagen infaller på en fullmåne längsmed en axel som för Sveriges del tecknar IDEOLOGI och LEDARSKAP !!! Folket har fått nog.
Men går man till Månen i nationalhoroskopet för att studera vilket folk som opponerar sig mot den sittande regeringen ligger psykplaneten således i Väduren och ÄGS av den sataniskt påverkade illviljans planet Mars i hembygdens tecken Oxen. Mars (psykets underliggande själ) står dessutom i åttonde huset för djupa och harmsna känslor, känslor som stelnat till en låst attityd. I folkdjupet väntar hemskhet på att få visa sig. Dessa svenskar utan krig under så många år har blivit latenta mördarmaskiner.

Nationalhoroskopet är verkligen schizofrent eftersom solsidan talar ett helt annat språk. Man skulle t.o.m. kunna kalla solsidan för stockholmarna/moderaterna – de överprivilegierade eller de lunsar som försöker ta samma tåg - medan Månen representerar landets skuggsida, som här är verkligt skuggigt. 1974, året för horoskopet, hade inte ett så här tudelat Sverige, men det finns skäl att tro att varje mån-dasha kommer att innebär någon form av brytpunkt. Och varje fullmåne aktiverar svenskarnas harm över att de styrande inte är intresserade av att lyfta hela folket utan bara utnyttjar det för egen del. Politikerförakt så in i Norden!
Det är möjligt att Ödesmakterna använder högerextremismen som det sista greppet mot Rovkapitalismen som försatt mänskligheten i en sketen situation. Invandrarna är ”förbrukningsmaterial” - tough luck – men Ödet syftar till något bortom invandrarhatarnas ynkliga horisont. (Allah är Större – i komparationen ligger en insikt om att det ALLTID finns ett större syfte, som vi inte ännu kan se.).

Ett är säkert, Europa har helt tappat kursen. Men inte ens bankmännen kommer att kunna segla bort när det här smäller. Löfvens orena hållning bara understryker att ingen längre finns kvar att hålla Finansmannen stången. Därför kommer Ödet att släppa helveteshundarna lösa mot de rika. Det är detta högermedierna är medvetna om och det är därför Aftonbladet hetsar nonstop mot ”rasismen”. Jan Helin och hans norska ägare vet att tänka ett steg före och säkra sina rikedomar

Ett verkar säkert, om man tar Vågen som Sveriges ascendent: Vid nästa val kommer folket att bryta med sin dåvarande ledare (Solen i Lejonet) och helt byta ideal. De kommer att välja en ny och mycket starkare ledare. Löfven är en tragisk parentes. Frågan är som du antyder: blir det Åkesson som har så fin tumme med Djävulen som tar över? Vänstern har aldrig lyckats i Sverige och kommer inte att göra det. Svenska folket har för låg kollektiv intelligens för ett sådant parti.

Anonym sa...

Tack för dina tolkningar. Det ger mig förklaringar och uppbackning i vad jag tror och tänker. Har i hela mitt liv försökt förstå varför en del människor väljer att agera utifrån sina lägre mänskliga principer. Det spelar nu ingen roll om det kanske är rädsla i grund och botten för det blir dyrt att skicka alla som röstade på Sd i den terapi de så väl behöver.
Ett kort samtal med mamma förenklade saken för hon sa att de som röstade på Sd kommer aldrig att förstå förrän de känt ondskan in på bara kroppen. Kollektiv spanking kanske skulle öppna ögonen på Sd.arna som nu gråter ut i pressen och kommentatorsfält, a la offerkofta, för att de anser sig vara missförstådda.
De beter sig som missbrukare som blir påkomna med ett återfall i godisburken. Missbrukare är manipulativa och det är Sd.s valmanifest också eftersom de röstat helt tvärtom i riksdagen vad gäller t ex sänkt skatt till pensionärer (enligt tankesmedjan Tiden).
Hur ser ett manipulativt horoskop ut? Vilka planeter är inblandade? / Carina

Seaward sa...

Det går inte ens att börja svara på frågan sist i din kommentar. Det finns så många astrologiska pusselbitar som i besvärliga kombinationer öppnar för olater av alla de slag... Bloggen är redan full av horoskop för sociopater vilka kan studeras för ett "smörgåsbord" av potentiellt problematiska himlar....

Anonym sa...

Vete sjutton om jag någonsin kommer lära mig alla pusselbitar i astrologin. All information halkar runt som i en teflonpanna.
Eftersom jag är lika skeptiskt inställd till New Age som till nazism (de har beröringspunkter) undrar om jag det går att ställa horoskop på Amma 'the hugging saint'? Hon kramar hela världen utan att behöva gå på toa emellan, vilket bara det är ett mirakel som är för bra att vara sant. / Carina

Seaward sa...

Ja, från den här bloggen ska du inte hämta några bokstavliga Regler. Ingen vet väl vilka inlägg som är retoriska skapelser och vilka som syftar till någon slags pedagogik... Författarna till "Light on Life - the Astrology of India" säger att man måste ha en gud med sig för att lyckas. Astrologin är en död kartritning som bara andlig kraft kan kasta sitt ljus över. Notera också att nästan varje blogginlägg är ex post facto, en rationaliserad utsaga utifrån ett redan känt faktum (kändisen är en suput - så så giftigt horoskopets vatten är). Prövningen kommer när man ska pröva rönen på okända kartor, och utan födelseklockslag är det inte ens mödan värt.

Anonym sa...

@ Carina. Du glömmer bort en viktig sak. Vi är här nere i tredje densiteten för att välja väg inför nästa densitet, den fjärde. Vad som är lätt att glömma bort är att hela tillvaron är KÄRLEK. Vi har fullständig FRI vilja att göra vad vi vill och då är det en del som väljer vägen STS - Service to Self, vilka din mor råkat ut för. What you do to yourself, you do to others, because we are all ONE. Läs: www.lawofone.info (Det kanske låter knepigt det jag skriver, och jag vet inte själv hur jag ska tolka meningen innan, trots att jag läst LoO flera gånger. Kanske brist på intelligens?)

Mvh/Specsavers

P.S. Jag har då inte kommit långt på denna väg. Jag har stora svårigheter med att handskas med det interpersonella klimatet vi har här och nu. Jag vill bara fly ut i skogen! D.S.

Anonym sa...

Tredje dimensionens väg är detta med motsättningar, olika viljor och olika sanningar människor emellan men också möjligheten till förståelse (om man vill). Jorden är ett enastående exempel på detta.

Ska man tro på de få människor som sägs vara i kontakt med 4e dimensionens varelser så består 4de dimensionen av fler plan är vad den 3dje (vi) gör (hjälp!). Vi får se om/när vi når dit...

Är enbart en låg intelligens förklaringen till att V aldrig kommer göra något större väsen av sig rent %-mässigt i Sveriges riksdag? För mig handlar det också om att Sveriges befolkning i hög grad saknar medkänsla. Samtidigt är Sveriges befolkning rätt så generösa av sig när det gäller TV-sända insamlingar.

Jag erkänner, jag får det inte riktigt att gå ihop varför Sveriges befolkning inte tillåter ett parti som V att bli större (?).

Någon kommentar till det här Siwert, eller hänvisning till något annat blogginlägg som du har skrivit??

Seaward sa...

Du vet redan svaren. Svensk historia, kommunistskräcken. Storfinansen. Och så vidare.

Anonym sa...

En teknikalitet bara. Vi har fyra dimensioner här och nu. När vi (vilka det nu blir) går upp i nästa densitet blir det fem dimensioner...