Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 september 2014

Tack för ingenting

DN:s förstasida pekar mot en artikel med den allra sorgligaste bild på en ensam man mitt i ett svenskt folkvimmel i valtider. Sideriska siktet läser telepatiskt av SJÄLEN och ser var Reinfeldt redan befinner sig mentalt. På historiens kyrkogård, dit de förbannade går som gjorde sin samtid mer skada än nytta.


9 kommentarer:

Susanne sa...

DN kollar nog din blogg för det finns ingen bild på Reinfeldt nu! Det enda jag såg var en bil och en fisk (reklam).

Ja Reinfeldt blir säkert förbannad om han inte vinner...

Seaward sa...

Ja den blänkaren fick en ovanligt kort livstid på "Ettan"...

Anonym sa...

Som tur är finns karman och den är mycket verksam, och har rovkapitalisten Reinfeldt ännu inte märkt av den så lär han göra det förr eller senare. Livet ser alltid till att man själv får lida för de gärningar som har gjort andra lidande.

Anonym sa...

Göran Persson (S) sa att ”svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi har gjort” angående omgörningen av pensionssystemet.

dessutom

När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan ”män ska flytta på sig för kvinnor” men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare.

Anonym sa...

Hurra! Du är tillbaka.:) / Carina

Seaward sa...

Inför en sådant jubel måste jag be dig skaffa fler favoriter. :-) Bloggen har bara tillfälligt vaknat upp pga. valet. Det blir inte en flod av inlägg som förr. Har inte tiden längre.

Anonym sa...

Ett litet inlägg då och då är bara roligt. Alla har sin resa att göra i livet och som den Skytt jag är så ger jag alla den frihet jag kräver själv för att utvecklas och göra nya saker.
Jag är nybörjare på astrologi men tittar på Stenbockarna som har sin Plutotransit genom tecknet och undrar om Pluto kan vara lika omvälvande i det sideriska horoskopet? / Carina

Seaward sa...

T.o.m. brittiska sajten Skysrcipt.co.uk förordar de som praktiserar hellenistisk astrologi (dvs. i linje med de äldsta västerländska texterna av t.ex. Manilius och Ptolemaios men kvarhåller vid den tropiska zodiaken) att man ignorerar planeterna som inte kan ses med blotta ögat.

Indisk astrologi är ännu tydligare med det, själva namn Jyotish betyder t.o.m. "vetenskapen om ljuset" (dvs. de himlakroppar som avger ljus för människans blotta öga). En liten språklig förklaring här:

http://www.vedicstore.com/jyotish.html

Bakom den här begränsningen ligger en förståelse västerlänningen i sin materialism tappat bort: att astrologi inte är ska försöka plagiera fysik och dra på sig scientisternas (berättigade) löje. Astrologin handlar inte om materiella kroppars påverkan på varandra.

Det är helt klart att man kan inordna Uranus, Neptuns och Pluto i ett astrologiskt system, men det är i så fall en annan modell än den gamla sideriska zodiaken och de tankar som byggdes upp kring de sju synliga planeterna. Att, som väst gjort, stuva in de nya planeterna i schemat över tecknens härskare har inte åstadkommit något utom att förstöra grundkonceptionen. Och hur ska man hantera två stycken Döden i detta system. Som jag påpekat tidigare finns ju redan Saturnus som Liemannen.

Som sagt, vill man nödvändigt ha mer bling-bling i sin astrologi kan man behålla den västerländska astrologin. Nu har jag sett på nätet att det finns en och annan nyfiken indier som till sin sideriskt baserade zodiak knutit även de tre yttre planeterna även om de är husvilla och saknar tecken som äger dem. Men dessa astrologer har också i typisk historierevisionistisk anda börjat bygga ett ostadigt höghus på ett gammalt fundament.

Skytten är ett utforskande tecken så det är nog din egen gränsöverskridande tendens man ser i verksamhet även bland dessa indiska astrologer! :-)

På den här bloggen har jag visserligen lekt och spekulerat med hur en tidig astrologi såg ut, men jag misstänker att kaldéerna (perserna som tog över Babylon) ändå kan ha använt kungastjärnan Regulus eller den onda stjärnan Algol ungefär som här.

Anonym sa...

Jag såg på Twitter idag att någon hade lagt ut foton på hur det ser ut på en del av valaffischerna i Malmö just nu.... På ett av dem hade man målat över Reinfeldts ögon med svart färg, och gett honom svarta djävulshorn på huvudet. Ganska så mycket symbolik i det hela tycker jag....