Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 september 2014

Svenska inaveln: Leka Hitler

DN exemplifierar den nivå SD befinner sig på lokalt genom en motbjudande "humoristisk" nasse från en bit upp i landet, och låter i en annan artikel en statsvetare förklara att SD:s senaste valframgångar troligen bara beror på att 13% av svenska folket inte kan bortförklaras. En ansenlig del av svenskarna har de här åsikterna och de är låga skitar. 

De är helt enkelt lågutbildade lokalpatrioter, de kanske fattar att Reinfeldt och EU är ett kapitalistiskt marknadspåfund som inte gynnar dem ett dugg. Men framför allt: de gillar inte utländska ansikten - de är som spädbarn som inte nått någon som helst förmåga att bearbeta naiva sinnesintryck eller relatera dem till ett högre vetande, ett sådant vi hört de lägsta bland människor helt sökt eliminera från Sverige genom t.ex. Svenskt Näringslivs kampanj att universitetsämnet filosofi inte är "lönsamt". 

Jag blir fortfarande förbannad när jag tänker på det. Hur är det möjligt att näringslivet i Sverige består av rena idioter? Klarar de överhuvudtaget av att mingla på den internationella arenan, eller är det sant som det har sagts att svenskar anses "lite dumma"? Och är det så det ser ut i toppen, gissa då hur det låter i stugorna.

Är det PISA-rapporten och den nya dum-svensken som anas här, eller måste vi tillbaka till 1809 års horoskop för fattig-Sverige för att förstå hur låg mentaliteten var då och kanske fortfarande är i många små hålor i landet (för att inte tala om huvudstaden)?

När jag tittar på den senaste svenska skamfläcken DN noterat, ser jag direkt ett mönster som jag nu börjat förknippa med främlingsfientlighet: det "långväga" tecknet Skytten attackerat av den diskriminerande Mars i Jungfrun. I en annan form har jag diskuterat Skytten som den öppna som plötsligt blir ett problem i horoskop där snålare och mer snäva krafter verkar... Tänk moderata Tobias Billströms karta...


Här har vi dessutom den ideologiska Månen i Vattumannen som utgångspunkt, ett stort tecken eftersom härskaren heter Saturnus ("Världssjälens form" i antiken). Men se var Saturnus själv befinner sig!

Instängd i det onda korruptions- och dödshuset och i mingel med den elaka Mars med nämnda attack mot den "långväga" Skytten. Den här mannens psyke (Månen i Vattumannen) definierar helt sitt eget samhälle och ideologi genom hat mot främlingar! 

Faktum är att sinnelagshoroskopen, som gäller för 2-2½ dygn så ofta är skrämmande tydliga - att man måste börja fråga sig om den fysiska ascendenten bara är ego-bedrägeri- människor lever i livslögner medan alla födslar under hela dygn i hemlighet är besjälade av fula fula grundattityder. Men så ytliga är människorna att de inte ens är medvetna om vilken STRUKTUR deras sinnen har, dvs de märker inte om de har en Anders Breivik-sjuk Måne - det utrymme inom vilken de uppfattar, känner och tänker logiskt med sin Merkurius. 

Är hela landet de bor i försett med ett sjukt kollektivpsyke ser de här människorna ännu mindre, för deras sinnessjukdom anses normal i det landet. Det är bara att titta på Sverigehoroskopets Måne i egocentriska Väduren med dess bas i en Algol-skadad Mars i Oxen (i åttonde huset för passiv-aggressiv attitydlåsning) för att förstå att Fredrik Reinfeldt faktiskt hade en sak rätt. Men hans botemedel var inte korrekt. Det är utbildning som krävs för att få en så havererad nation på fötter.

Att folksjälen var så låg, materialistisk och rent ut sagt korrumperad vid tiden för vårt senaste nationalhoroskop, tyder på en total bakläxa för socialdemokratin, fast den 1974 sägs ha varit inne i sin sista "mogna" fas innan hjärnsläppet som fick den att kana åt höger och till en så obetydlig och köpt kapitalistkramare som den Stefan Löfven. 

(Jag tippar att han ryker lika fort som Håkan Juholt pga. den omöjliga parlamentariska situation i det desorienterade Sverige, helt förvirrat, nu har försatt sig i. Den onda och giriga demonen 2002-2020 sitter stenhårt i det svenska nationalintellektet - att hålla isär från nationalsjälen - och gör svenskarna till världens sämsta tänkare under en hel generation.)

Inga kommentarer: