Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 september 2014

Stridshingsten som vädrade pengar utomlands




Den politiska kartan i Sverige är virrig, vek, splittrad, och horoskopet för valdagen igår, avslöjade ett dygn när korruptionens onda Djävulsstjärna som påverkade det svenska folket genom att bestråla Sverigehoroskopets enklaste nivåer vid midnatt. Inför den transiten suckade jag resignerat att svenskarna skulle komma att rösta med sin plånboksmentalitet även i det här valet. 

Det visade sig vara Sverigedemokraterna som växte till dubbel storlek - vilket man skulle kunna ha anat med en sidoblick på horoskopet för spelmissbrukaren Jimmie Åkesson med dess massiva "infektion" av Djävulsstjärnan, som viskar "pengar och härlighet" i örat på dem med en liten svaghet för sådant. 

Minns också att plånboksfixerade Nya Moderaterna har ett tydligt släktskap med Sverigedemokraterna - det finns en nazianstrykning i båda partiernas ideologi, inte minst den moderata galenskapen med Fas 3 arbetsläger för att trakassera de mindre värde "raserna" i befolkningen. Rasläran har bara klätts upp i ekonomisk terminologi, en övermänniska "bär sin egen kostnad", "är lönsam" och bottenskrapet som Hitler gasade ihjäl var för nymoderaterna inget att investera i, eller rehabilitera, utan bara att fängsla och bura in till så låg kostnad som möjligt. 

Det totala djävulskapet visade sig i att nymoderaterna applåderade "entreprenörer" som steg fram för att berika sig på Fas 3 förvaringsläger. Aldrig trodde man att något sådant skulle kunna hända i Sverige, men Reinfeldt, den skruvade ideologen, gjorde det. Den moderata f.d. "förvaringschefen" på Arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez Svankvist, har efter sin tumultartade avgång helt logiskt börjat arbeta som en av dessa asätande profitörer på andras olycka i ett kallt och hårt samhälle. Sådant är Reinfeldts folk: asgamar.

Bara Reinfeldt själv har kunnat maskera sin rasism i kraft av att vara nn-delsafrikan i blodet. Om den djupa (arketypiska) sjukdomen finns där, men det skulle se illa ut att ge sig på sitt eget blod, hittar emellertid de oförlösta komplexen andra kanaler: arbetslösa och sjuka blev måltalan för hans oändliga behov att diskriminera och felfördela. Sällan har man sett de egoistiska drivkrafterna i så utblommat tillstånd som i "stridshingsten".

Nu när han kastar in handduken efter en förödmjukande förlust höjs genast gammalmoderata (nazistiska) förhoppningar om ett närmande till de snarlika Sverigedemokraterna.

Ett fascinerande antal planeter aktiverade Reinfeldts horoskop valdagen:





Låt oss bara först notera att den hungriga demonen Rahu (norra månnoden) just har börjat backa sig genom Jungfrun, Reinfeldts ascendenttecken. Runt valet når den 27 graden och det är exakt den grad där aggressions- och olycksplaneten Mars befinner sig i stridspittens födelsehoroskop. Jag tolkar det som att Rahu FÖRSTORAR inflödet i politikerns liv från Jungfruns härskare Merkurius. Men Reinfeldt har alltid varit en ytterst ojämn tänkare och talare. Ibland klantig och med usel grammatik och så plötsligt synbarligen snabbtänkt och förrädiskt slug med ordvalen. (Jag håller inte alls med underdåniga "retorikexperter" att han är "professionell".) 

Men så befann sig Merkurius också i förlustens tolfte hus då han föddes och detta ger en människa med svårt att hitta feedback till sig själv. Han famlar i personligt mörker och konstruerar falska ytor i hopp om att övertyga sin omgivning. Det är ett lågt betyg till det svenska folkets genomsnittliga uppmärksamhet att de inte klarar att se sömmarna som avslöjar lapptäcket. 

Att demonen Rahu förstärker och lyfter fram denna negativa tolftehuskommunikation just vid detta val stämmer förunderligt väl med den otäcka och avtändande negativa affischkampanj (kostnad: 24 miljoner) som Moderaterna ägnat sig åt. Det vore konstigt om fröet till denna ondska fanns i Partiledarens eget horoskop. ALLT UTGÅR FRÅN HUVUDET - detta visste redan Platon, och huvudet för ett parti är alltså det som ska halshuggas först när oförlåtliga fel visar sig. Jag tror Reinfeldt är lättat att han kunde meddela detta själv, han har skickligt parerat förseelser och hållit sig skadefri i åtta år. Han har "vårdat sitt varumärke" inför den dag då folket inte längre gillade honom.

"De två stora ödespenslarna" är Saturnus och Jupiter. Saturnus bestämmer spelplanens storlek och Jupiter söker expandera och "uppfylla" den. För en starkt tillväxtfixerad drömmare måste rimligen Saturnus alltid upplevas som ett hinder. Tänk, vilken press Reinfeldt befunnit sig under hela den tid då begränsande Saturnus vandrat genom hans måntecken Vågen. 

Eftersom Månen står för folkmassan eller undersåtarna, antyds här att den iskalla Saturnus kylt ner folket. Den urbota falska pr-konstruktion som var Nya Moderaterna har sedan lång tid upphört attrahera svenska folket vartefter det började förstå att det här bara var en rökridå för att kanalisera stora pengar till de rikaste. 

Under tiden försökte moderaterna tricksa med procentsiffror när det passade bäst, för att slippa tala i reda pengar om hur de rika fick massor och de fattiga blev ännu fattigare av deras politik.

Reinfeldts falskprat om "arbetslinjen" lyckades till sist inte dölja de verkliga mekanismerna i den här storskaliga överföringen av folkets skatteinbetalningar till bara de rikaste. Folket hade fattat.

Det är talande att kylan från Saturnus drabbar hans andra ekonomihus och att folket uppenbarligen inte längre orkade lyssna på hans bedrägliga presentationer av den "ansvarsfullt skötta svenska ekonomin" - folk förstod att han var i högsta grad medansvarig för t.ex. Nuon-affären, Sveriges värsta ekonomiska affär i mannaminne.

Det är värt att notera Venus transit vid valet. Nästan gradexakt anknyter Venus till Reinfeldts medfödda Venus i förlorarens tolfte hus. Denna Venus är alltså basen för folkets Måne. Reinfeldt har redan här två faktorer emot sig. Saturnus tynger honom - se bara hur han tappat sitt välmåendes feta övervikt under Saturnus drygt tvååriga rörelse i födoämnenas och pengarnas andra hus! Nu ser man åtminstone en antydan till karaktär i ansiktet (fast en dålig karaktär).

Venus vanligen helt obetydliga transiter blir i det här fallet inte helt oviktig eftersom den exakt utlöser Reinfeldts medfödda anti-sociala attityd. Månen i Vågen borde normalt älska socialt umgänge, äga social kompetens och kunna ta alla människor. Men det fanns en rädsla hos Reinfeldt att befatta sig med dem som hade det svårt eftersom han rimligen visste att hans typ av politik går ut över dessa. Venus i tolfte förlusthuset skapade en flykt- eller exiltendens hos Reinfeldt inför det sorgesamma. 

Han var alltid sist på bollen att kommentera viktiga saker, utom när det gällde ett smågnabb och hot i ett fotbollslag han själv hejade på. Då kallade han blixtsnabbt till presskonferens! Reinfeldt försökte fegt hålla sig borta från tolfte huset och samhällets olycksbarn eftersom han själv skapade horder av dem. Mycket riktigt avslöjade en direkt fråga i slutet av hans ynkliga karriär som "landsfader" att han inte kände en enda arbetslös. Det är ett val vissa gör, när deras vänner råkar i motvind.

Allt detta är den emotionella och i det här fallet mycket negativa Venus. Den är i tolfte huset inställd på att undvika förluster för egen del - åtminstone när den är kopplad till den personliga Måne i "egna ekonomins hus". Här anades ett stort problem i partiledarens horoskop, men kanske kan symboliken också läsas som att han favoriserar skatteflykt (2a = pengar, 12e = exil) och skulle således ha i statsministerposition ha varit en potentiell landsförrädare som få! Jag säger bara Nuon: 40 miljarder av folkets pengar som bara gick i "exil" ner i Europa nånstans! Moderata finansministern Anders Borg hörde om sin regerings affär "på radion". 

(Notera hur fenomenalt osynlig Borg har varit under valhösten! Vad är det för flykt från Sverige han och polaren Reinfeldt har kokat ihop?)

Om därför Saturnus - Liemannen! - tyngt stridspittens psyke hårt de senaste åren ("ska slåss in i döden mot rättvisa och anständighet för att värna min oanständiga arbetslinje") - innebar det inte att mannen inte har förberett en betydligt mer inkomstbringande nästa fas.

När Reinfeldt överraskar alla genom att meddela sin snara avgång, står Befriaren Jupiter gradexakt på hans Sol, milstolparnas planet. Saturnus begränsar och hämmar men Jupiter skapar snabba pengar - och om Döden/Saturnus är oundviklig - snabba avslut. Exakt som Reinfeldt levererade budskapet.

Om han nu fått problem med ett svalnat folk (Månen under svåra tiders Saturnus), får han väl "satsa på sig själv". Solen står för ledare och individens egen känsla av ett livsuppdrag. Den transiterande Jupiter gradexakt över Reinfeldts Sol i hans elfte idealhus tyder på att han redan har fått ett motbjudande lukrativt nytt jobb, men som han ännu inte vill tala om!

Skälet till detta är att Jupiter står för stor rikedom, fast för Reinfeldts Jungfruascendent "onda pengar" - Jupiter är en verksam illgörare för Jungfrun som symboliserar träldom och dagligt slit, inte storfräsarens snabba klipp.  Var hittar man då Jupiter när Reinfeldt föddes? Blickande mot eller redan förlorad till utlandets nionde hus! Det blir som en del spekulerat i pressen, att Reinfeldt söker sig till utlands uppdrag. 

Kanske McDonalds som givit Nya Moderaterna så mycket pengar för att få restaurangmomsen sänkt, har något kneg som handborgarvändare? Eller kanske Kreab raggat upp någon ny korrupt regim att pungslå och behöver hjälp med fluffig copy? (Carl Bildt gjorde ju inte många knop för de 18 miljoner Kreab knep från det fattiga Georgien.) Reinfeldt kanske ska börja skriva nya pamfletter, vana har han ju från "Det sovande folket".

Hur som helst, lyckostjärnan Jupiter är alltid en lyckobringare, även om det är onda rikedomar som hägrar långt bort i utlandets nionde hus. Här ser man också Reinfeldts besinningslösa dyrkan av KAPITALETS FRIA RÖRLIGHET ÖVER LANDSGRÄNSER! Han har effektivt lyckats ligga lågt de senaste åren, men han älskar och beundrar riskkapitalister, dessa skickliga spekulationsförmögna parasiter. Reinfeldts 11e idealhus beundrar verkligen den allra närigaste typen av Kräftan: Sol-Kräftan, en formidabel överlevnadsexpert av den typ som skräckfilmen ALIEN en gång tecknade. 

ALIEN gav en nidbild av Moder Natur som hette duga. Någon kanske minns att monstrets rymdskepp var format som en kvinnlig livmoder med äggstockar - och tusentals ägg med näriga och enbart tärande små monster som bidade sin tid. Reinfeldt föddes med totalt uppfuckade värderingar, han tror att universums tärande aspekt är en närande aspekt! Han var och kommer att förbli Ondskans redskap under detta liv. Vad hans själ tänker göra i nästa, kan ingen sia om.


  
Tillägg

Ser i Peter Kadhammars dödsruna följande:

Jag intervjuade Reinfeldt inför valet 2006. Han sa då:
– Jag har en historisk uppgift inte bara för Moderaterna utan för hur Sveriges demokrati fungerar. Han talade om Winston Churchill, ledare för Storbritannien under andra världskriget:
Detta är exakt Reinfeldts nionde dharma-hus, den eventuellt större uppgift en individ kan ha. Niondehus som är tydligt aktiverade gör att individen tycker sig höra en gud av något slag, känner sig kallade till en historisk uppgift. Reinfeldt har OND RIKEDOMS JUPITER i sitt nionde hus! 

Det ruskiga med det Reinfeldts säger i anslutning till det här citatet, är att mannen redan vid första valsegern var helt förvirrad i en mytisk fantasi som sig själv som den stora landsfadern. Men det skulle ett antal märkliga utsagor de följande åren bekräfta. Jag vill här peka på "dissociationen" mellan en fantiserande Månen i rationaliserande Luft och den heroiska Solen i Vattnets fantiserande elementet. 

När Månen, Kräftans härskare, disponerar  Solen i Kräftan på detta vis kan man faktiskt förutsäga någon mån av mytomani och oförmöga att förstå den riktiga verkligheten utanför den sjuka blandning av ideologi och rena fantasier som så tydligt tecknas i Reinfeldts "blå-gröna" idealhus. Fantasin är faktiskt hans ideal - tomma utspel i avsikt att övertyga folk att "he is the One". 

Men "Det sovande folket" vaknade till sist...

Kadhammar har också ett mer exakt klockslag för Reinfeldts avgångstal än den tidning (DN tror jag) där jag såg en uppgift: "Klockan 23.16 hade livvakterna säkrat området runt scenen..."  Säg då cirka 23.20 och en lokal Stockholmsascendent på 22 grader för den som vill ha så exakta uppgifter som möjligt (kartan här ovan säger 20°).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite roligt just nu. Nu är det en stor rubrik i Expressen om att den "innersta kretsen" inom Moderaterna visste att Reinfeldt skulle avgå. Den moderate Anders "du ska veta hut" Björck, f d ministern som så kaxigt läxade upp ambassadören Carl Lidbom i det berömda KU-förhöret i slutet av 80-talet, säger att "Det var väntat. Han (Reinfeldt) har suttit så länge". Men är det att veta om hans avgång på förhand eller att ana den? Självklart det senare. Jag tror inte någon inom M visste om det här på förhand, och om det var så, så kanske 1 person i hans närhet (Anders Borg?)

Tidningen har försökt pressa den blogg-maniske mannen Carl Bildt på det här, men han väljer att inte kommentera något. Min gissning är att inte han heller vetat om Reinfeldts avgång på förhand.

Jag antar att som den smygare som Reinfeldt alltid har varit så hade han planen klar för sig vid en ev förlust, och valde att "chocka" sina väljare och partikamrater vid just en valförlust.

Jag är också säker på att Reinfeldt redan vet vad han ska göra. Han har redan blivit erbjuden ett arbete eller en position någonstans...

Anonym sa...

... och nu avgår Anders Borg (M) också. Ville han inte längre vara med när kompisen Reinfeldt ska lämna arenan? Skulle det ha blivit svårt för Borg att fortsätta i Nya Moderaternas anda, när chefen lämnar in s a s?
Det var ju ingen hemlighet att de gamla stofilerna inom M rynkade på näsan när Moderaterna blev "Nya Moderaterna". Men maktens och pengarnas språk talade, när gamle Carl Bildt sa ja till utrikesministerposten i "Nya Moderaterna". Jag gissar att Bildt också hade ett finger med i spelet när en del av de gamla stofilerna kom att ingå i Reinfeldts regering.

Någonstans tycker jag det här liknar en lekstuga. Reinfeldt säger att han avgår som partiledare, och inom ett dygn efter gör parhästen Borg det också. Jag antar att det inte blev lika "kul" längre...

Maud Olofsson (C) blev under valvakan i SVTs studio förvånad när Reinfeldt aviserade sin avgång som partiledare under valnatten. Det var visst hos henne för 10 år sedan som alliansen uppstod. Jag antar att hon, och många andra alliansare, gapar lite extra mycket nu när Borg också väljer att avgå.

Det "nya Moderaterna" står onekligen och faller... och även om det kommer efterträdare så kan jag inte tänka mig att den "nya" alliansen blir som den gamla var. Så mycket tror jag faktiskt att Reinfeldt som Borg har betytt för just allianspartierna. När det strävsamma paret Reinfeldt / Borg försvinner så försvinner också stjärnglansen från alliansen.

Bye bye Reinfeldt. Bye bye Borg.