Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 september 2014

Speltorsken Jimmie Åkesson



AB, fredagskvällen den 12 sep 2014

Men vem kan förvåna sig med en födelse under så kritiska stjärnor?




Det kalla och hungriga maktsinnet Stenbocken ger av nödvändighet identifikation med det egna landet (Oxen) i huset för ledarskap och även spel och dobbel. Förklaringen till denna föga nobla verksamhet i ett hus som också kan teckna resligt ledarskap ligger i ordet spekulation - Solen är den seende, den visuellt orienterade och ibland tar de inre synerna över, särskilt som femte spekulationshusets ägare är den egocentriska Venus i Väduren, som här är tokgalet uppeldad av Mars - den mörka elden.

Solen ligger enligt Åkessons månascendent helt rätt för en ledarkarriär men det är som synes en själ som föddes med Satans blickar riktade mot sig. Djävulen söker korrumpera männikan att välja det värdsliga ägandet framför klar tanke och det är ju exakt detta som Åkessons djävulskt falska budskap: svensk mark åt svenskarna!

Att Djävulen sedan även lyckats tränga in genom Jimmie Åkessons analöppning i speldjävulens form, är bara ytterligare en kanal. Men så tydligt allt är med facit i hand: Djävulen bakom ögat i spelets femte hus - "spel/spekulationsdjävulen"!

Aftonbladet skulle säkerligen också kunna hitta rena perversioner i den här mannens privatliv, sådans som inte stod Hitlers böjelse att defekera på sina kvinnor efter. Så sjuk är nämligen den dolda elden i privata fjärde huset.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en liten försynt fråga.
Hur pass säker är du att AC ligger i Stenbocken ???
Om inte, faller ju hela ditt resonemang.
Eller hur ?

Anonym sa...

En fråga till.
Hade han förlorat så mycket ?
Eller omsatt den summan ?

Havsörnen sa...

Månen transiterar oaktsamma Väduren idag. Där har Åkesson ett stellium med Merkurius, Venus och Mars. Vid midnatt på valdagen befinner sig Månen vid 2 grader 25 minuter Oxen. Åkessons födelse-Sol ligger vid 2 grader 23 minuter Oxen.

Anonym sa...

Kära Anonym, bloggaren använder i brist på födelsetid Chandra Lagna, en s.k. månascendent!

Seaward sa...

Så sant som det var sagt av kommentator här nedan. Bloggen innehåller numera många beskrivningar av "sinnelagsascendenten", dess fördelar framför "solteckensastrologi" men också dess begränsningar.

Enkelt uttryckt är Månen ett kollektivt psyke som föregår Världssjälens slutliga sammandragning och koncentration till en lokalt född fysisk babykropp för vilken man kan ställa ett "fysiskt" horoskop om klockslaget är känt. Detta ”nästbästa” är ett "psykiskt" horoskop som fångar en flyktig tidsanda som alla under 2 dygn mer eller mindre har en släng av.

En lyckosam födelsetimma kan t.ex. neutralisera en eventuell svaghet hos Världssjälen medan en otursam timma istället gör att barnet blir bärare av koncentrerad ondska eller karaktärslöshet. (Och i samband med Solen kan man tala om djupa, andliga skador som kanske inte märks eftersom individen fortfarande verkar intelligent och talför.)
Månascendenten sammanfaller här på det mest olyckliga sätt med exakt en Sol som hunnit fram att i stort sett perfekt ”utmanas” av Satan eller ”frestas” till låga synsätt av Djävulen.
Skillnaden mellan stjärnan Algol som Satan eller Djävulen kan anas av en horoskopanalys. Åkessons avslöjade karaktärssvaghet (Solen=karaktären, den djupa individualiteten)/Månen=sinnelag, till viss del personlighet), stämmer nästan skrämmande väl med ett sinne som åtrår makt (Stenbocken) och på detta den olyckliga dag då Djävulen fångar in en andegnista (Solen).
Någonstans på resan blev Åkesson ”satanist” och hade han inte hoppat på idén med främlingsfientlig politik hade han troligen spårat ur på något annat sätt. Solen i Oxen exceptionell under några dygn och just ett sinne i samma Jordelement leder till en platt människotyp som fastnar redan på fråga om vem som har rätt till en plätt mark. Det är så outvecklat att man måste titta tillbaka till det gamla fattig-Sveriges horoskop från 1909 (sök på bloggen) och fatta den tidens skillnad mellan en handfull rika landägare och horder av analfabetiska och utfattiga svenskar. Det onda problemkomplexet har nu hittat en ny bärare i skepnad av Åkesson.
Han kan ha varit en svältande svensk på 1800-talet och har nu återfötts som en oändligt tom, kall och hungrigt girig människa som vill kompensera sig för något som värker i själen (ett tidigare jordeliv i svår nöd). Spelmissbruk kan dock bättre kopplas till Jordelementets kyla och brist på skojsamheter i livet. Men att det handlar om pengar, är bara så typiskt för en född i Oxen (pengarnas tecken) och den onda stjärnan Algol ligger alltid väldig nära en tolkning där Djävulen visar sig som Frestaren (se mängder av inlägg på bloggen).

Så ser en rekapitualition av den ”filosofiska astrologi” ut som den här bloggen ägnade sig åt i fem år.

Seaward sa...

Jag var i det längre svaret ovan medveten om att frågan var ställd i "ond tro", dvs..den var inte förutsättningslös. Även den här frågan är retorisk.

Seaward sa...

Tack för påpekandet om vilken Måne som gällde den här perioden. Och man ser också att Månens transiter ofta bara medför petitesser och dess tilldragelser har mycket med populism och "sensationalism" att göra - skräpmat för den tomma själen. Fast i Åkessons fall hängde ju turbulensen i Väduren ihop med hans yttre image av ledare/Sol - och Satans stjärna blir då till "även solen har sina fläckar".

Man kan också se den skugglika Månen i sin passage aktivera den moderata friherrens horoskop som jag skrev om i samma veva. Jag hade inte koll på månens (med litet m) position när jag skrev detta, men det är uppenbart att den insubstantiella och efemära Månens värld också låg över Mån-Väduren Stefan Löfven i den debatt på torsdagskvällen där Annie Lööf inkräktade på hans "comfort zone" och han tydligen fäktade lite med hennes pappersbunt då an inte bett om att få sin pulpet bemängd med högerns showmaterial.

Den obetydliga incidenten var intressant eftersom man då direkt såg att Löfven har en väldigt sluten och revirmedveten Mars-Kräfta som bas för Mån-Väduren.

Transiterna förmedlar inblickar i astrologins eget väsen! (Förutsatt att man inte har oturen att sitta med den västerländska zodiaken och får helt fel budskap om VILKA principer som arbetar i tiden...)