Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 september 2014

Slaktarmaskinen USA och Döden





USA - svenskarnas drömland - förbereder nu nästa krig i Mellanöstern, men ser noga till att det verkar som om det är araber som slåss mot araber (AB).

När jag satte Obamas huvud på mannen som söker finta Döden i schack, och  gjorde en snabbkoll på skådespelaren till höger, insåg jag plötsligt att Bengt Ekerot, som blivit smått ikonisk i världen för denna rollgestaltning, också har det perfekta horoskopet för Banemannen.




Här finns en ömsesidig reception mellan Solen och Saturnus i sin negativa polarisering (Jordelementet) som Döden. Slagmannen Döden står i Livets och Solens Lejon och Solen försöker brinna på basis av denna Saturnus synbara negation av livet!

Titta på de fem filmtitlar den engelska versionen av Wikipedia listar med Ekerot och jämför med detta horoskop som helt går i dödsdriftens tecken - här översatta tillbaka till svenska (orkar inte slå upp de svenska originaltitlarna):

  • "De satsade sina liv"
  • "Det sjunde inseglet"
  • "Magikern"
  • "Livet är just storslaget"
    -Man anar djup stenbockig anti-attityd här, som en rättshaverist som fått problem med den rådande maktens tecken, vilket man lugnt kan läsa in i denna ömsesidiga reception mellan Solen och Saturnus
  • "Vem såg honom dö?"
    -Fem-etta här, då synen ligger på Solen och döden hos Saturnus  - med visualitetens Sol i månascendentens dolda tolfte hus är frågan högst berättigad: vem såg honom dö? Förmodligen ingen alls.


http://en.wikipedia.org/wiki/Bengt_Ekerot

Faktum är att Bengt Ekerot är en otroligt mycket bättre mördare än Barak Obama, som visserligen har Saturnus stigande i öster (precis som slaktarkvinnan Margaret Thatcher), men som kan sägas ha begränsat effektivitet pga. Saturnus opposition till hans egen Sol. 

USA:s första färgade president har en otrolig hämning i det att hans ytliga ras eller hudfärg (Saturnus) och hans egentliga identitet (Solen) inte drar jämnt. Hans effektivitet som president har hämmats rejält av att han arbetat internt med sin och alla färgade amerikaners ras-trauma under den vita djävulen som inte drar sig för att förslava allt och alla den kommer i kontakt med.


Naiva människor trodde kanske det här var en Kristus och en fridsfurste. Men horoskopets atma karaka är krigaren Mars i Lejonets 30e grad, och dessutom i det onda åttonde huset, med en disponent (Solen) som sjunker i Kräftan i det veka (men envisa) tecknet Kräftan.

Att Obama lyckats så dåligt kan också rent tekniskt ses av att lyckobringaren Jupiter inte bör hämmas av Saturnus i ett horoskop, och särskilt då inte i första huset vilket antyder begränsade personliga förutsättningar... Obama har faktiskt en lika ryckig och osammanhängande frasering som Fredrik Reinfeldt, vilket tyder på att de försöker vara sluga och lägga sin ord rätt. 

En inspirerad människa med kontakt med det Goda och ett bra tredje hus, behöver inte tänka efter. Varje ord är med sanningen överensstämmande. Men politik är ett smutsigt spel som bara smutsiga människor lyckas i. För det står pengar på spel och då vet man att det är patrasket som flockas dit. Och Obamas tredje hus för mental aktivitet, här ägt av Jupiter, har det inte lätt. Den hämmas av sitt mingel med Saturnus i kamp mot Solen (intelligens i sjunkande) och det förändrar Jupiters betydelse radikalt.

Jag tror absolut Obama har den empati med USA:s sjuka (Obamacare) som så totalt saknas hos Reinfeldt, trots att båda är födda i empatins tecken Kräftan. Men se hur Saturnus tynger ner Obama och frågan om ras och hackordning hämmar hans Sol och det den Solen skulle vilja realisera i en annan och mycket bättre opposition med Jupiter. Nej, att Saturnus i grunden är en av de onda, går inte att komma ifrån, inte ens när den som i Obamas horoskop har funktionen av "verksam välgörare". 

I första huset är den likafullt hämmad i sitt verksamhetsområde, fastbunden till det subjektiva egoperspektiv som kan vara för uppbundet kring personliga frågor - som den om hans ras/identitet. Det är inte svårt att fatta hur Obama hade en period i livet med missbruk och svåra personliga problem - det är den vågräta axeln i Jord/Vatten som ger denna depression. Jord/Vatten känns också igen från låga kräk som diskriminerar mot andra hudfärger så hälften av Jord/Vatten-fallen kan kallas mobbarna och de andra de som utsätts för den negativa polaritetens inherenta brist på klarsyn.

Jag menar, inte ens den förnämlige tänkaren Göran Greider (Solen + 3 planeter i Skorpionen) kunde höja sin ande och hitta religionen med mindre än en smärtsam förlust av sin far i sitt, dödens tecken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har Obama missbruksproblem? Det har jag aldrig vare sig läst eller hört talas om. Så där vet man inte om man ska tro så mycket på det... men däremot är jag mera villig att tro att depressioner har säkert kommit och gått hos honom. Stora tänkare brukar ha liknande problem. Kanske man kämpar mot omöjliga krafter? man kanske trampar i gyttja och börjar tidvis tvivla på sig själv? att ha en oförstående massa emot sig, även om den bara behöver vara tidvis, är nog inte lätt det.

men hur som helst, 1,5 år innan man ens visste exakt vem som skulle bli demokraternas presidentkandidat, så sa Gordon-Michael Scallion i trans att Abraham Lincoln skulle återvända till Vita Huset igen. Många hävdar att just Obama var Lincoln i tidigare liv.
Men oavsett om man accepterar reinkarnationsteorin eller inte, om man tycker den är sanningsenlig eller befängd att tro på, så är det onekligen intressant tycker jag!
Obama har ett omvittnat stort intresse av just Lincoln. Han lät porträttet av Lincoln komma in i hans arbetsrum när han tillträdde sin presidentpost. Han svor sin president-ed på Lincolns bibel (vilket inte har varit vanligt att göra av tidigare presidenter). Hans skrivbord som han valde att ha i sitt arbetsrum var antingen Lincolns eget eller från den tiden omkring, och det mest intressantaste tycker jag är att studerar man fotot av Lincoln som finns på Vita Husets hemsida, och sen tittar man på Obamas, så ser man banne mig likheterna rent utseendemässigt också mellan dessa båda herrar! Lincoln led f ö också av depressioner under sin tid. Båda var också jurister/advokater innan de blev båda USAs presidenter.

Tittar man också på deras resp politik så ser man likheterna även där. Båda var/är också, inte sluga som du skriver för just det ordet uppfattas väldigt ofta som negativt så det vill jag inte använda mig av, utan de väntar (o Lincoln väntade förstås) på det rätta tillfället att säga el göra det vad de ska / skulle göra. Det rätta tillfället är viktigt för Obama likaså det var för Lincoln.
De båda var/är förhandlare också. Inväntar helt enkelt det rätta tillfället men pratar med båda parter. Obama kan vara bestämd när det behövs men någon "krigsherre" är han inte. Men om man börjar ett krig för att alla andra utvägar är stängda, är man automatiskt en "krígsherre" då? det anser inte jag att man är....
Obama är smart och det var Lincoln också. Båda blev / är älskade av folket, men båda hade / har också många fiender. Lincoln blev avbruten i sitt presidentämbete när mordet på honom genomfördes. Obama har haft och har otroligt många hot mot sig också. Det är ett under att han lever överhuvudtaget, men så ryktas det också om att man sätter in en dubbelgångare vid vissa tillfällen, högst trovärdigt tycker jag men det har visst Putin i Ryssland också, så detta är mycket troligt att man gör för att skydda "originalen" s a s.

Till slut, vill man vara lite "högtidlig" av sig så kan man säga att Lincoln är tillbaka för att slutföra det han inte hann göra när man satte punkt för hans liv.
Jag är övertygad om att t ex personlighetsdrag likaså fysiska attribut hänger med från ett liv till ett annat. Jag har inte svårt att acceptera det här men det är ju jag det...:)

Obama och Reinfeldt kan ha vissa astrologiska likheter men Obama är definitivt ingen djävul vilket Reinfeldt är! Obama kämpar faktiskt på de svagas sida vilket Reinfeldt aldrig skulle drömma om att göra. Tvärtom, han FÖFÖLJER dem gm ekonomiska nedskärningar.

Seaward sa...

Som jag förstår det känner sig världens polis, USA; att stämma i bäcken gentemot IS, eftersom den här nationen vill hålla krigen igång för att ha avsättning för sin gigantiska krigsindustri. Presidenten i USA blir därför automatiskt en krigsherre, vare sig han personligen vill det eller inte. Jag har analyserat USA-horoskopet och dödandet i ett äldre inlägg.

Spekulationen om Abraham Lincoln har jag aldrig hört. Man kunde tro att en själ som redan varit president hade gjort "den grejen" och sökte sig nya utmaningar, men vem vet i sådana här frågor. Om jag minns rätt, pekade synske amerikanen Edgar Cayce (1977-1945) redan tidigt 1900-tal ut Lincolns reinkarnation i en mentalt efterbliven pojke i grannskapet. Detta ledde till förundrade diskussioner i gruppen nära Cayce om varför en själ kan välja att återfödas utan intelligens i vissa liv. Själens agenda är väldigt olik det som människor värderar....

Astrologiskt finns det en lustig korrespondens - Lincoln hade det något dystra sinnet (Månen) i Stenbockens 6 grad - i exakt den regionen befinner sig Obamas Saturnus (3) och Jupiter (8). (För att ytterligare förmörka står Lincolns ägare till Månen - Saturnus - i det mörka tecknet Skorpionen).

Det förvånar därför inte inte att Obama "stannat till" vid Lincoln av USA:s alla presidenter. För att komma personen närmare än Månen måste man ha tillgång till klockslaget och ascendenten.

Titta en gång till på stycket om eftertänksamheten i språkstilen - du för en helt annan diskussion än det jag talar om. Likaså säger jag ju att det inte finns några likheter mellan Reinfeldt och Obama och du måste ha läst det stycket lite bakvänt..

Susanne sa...

Om Bengt Ekeroths filmer - det är ju bara att ändra språk till svenska på wikipedia så får man filmtitlarna på svenska, och inte bara fem stycken utan 36.
Med livet som insats, Ansiktet (om en hypnotisör), Livet är stenkul, och Ole dole doff heter de fyra direktöversatta filmerna. (Den sistnämnda låter oförarglig på svenska, men är ju en jätteotäck film, om en mobbad lärare som nästan dränks av sina elever. Men han dör alltså inte, så jag vet inte vad den engelska titeln syftar på. Ekeroth spelar kollega.)
Med 36 filmtitlar är det förstås svårare att skönja någon direkt trend som pekar mot döden (en till har döden i titeln - Dödens väntrum där han spelar lungsotspatient), men som fick mig att haja till var när jag såg att Ekerot i den sista film han medverkade i, den dystra Korridoren 1968, spelade en patient som är döende i cancer. Tre år senare dör han själv i lungcancer! (Endast 51 år gammal.)

Anonym sa...

Hmm, jag är helt övertygad om förre talares tanke om din likställighet mellan president Obama och Reinfeldt! Jag har följt bloggen sedan '09 och tycker mig ha koll! Jag reagerade nämligen väldigt starkt på din likställighet mellan dessa herrar då detta inlägg skrevs!

Mvh/Specsavers

Anonym sa...

/förra/ inlägget skrevs...

Seaward sa...

Tack för överkursen även om det borde stått tydligt att jag inte hade någon ambition att repetera skådisens hela biografi.

Viktigare är att du missar den egentligen poängen, att arketyperna spelar in i allt som sker. Till och med när någon selekterar en handfull filmer kända för en engelskspråkig publik.

Din kommentar återspeglar istället en annan arketypisk orientering: notarien eller bokhållaren. Som i Indien där de förlitterata tradörerna av heliga skrifter visserligen kan återberätta hela böcker ordagrant men som tillfrågade om vad de betyder inte har den ringaste aning. Detta är Jordelementets orientering, och som vi vet har du både Sol och Måne i denna saklighetens bottenvåning. Det är en helt annan verklighet än den där arketyper kan beskådas och noteras.

Jag märker det nu när jag är inne på tredje korrekturläsningen av min engelska astrologibok. Nu tittar jag inte längre på bokstäver och ord, utan LÄSER texten. Då hittade jag genast tankegångar som avbrutits på halva vägen eller inte hade en tajt förankring i sakfrågan. Den typen av avvikelser kan "bokstavstroende" Jordelementet aldrig uppfatta eftersom det jordiska inte har ett dugg med andens intention att göra.

Så blev även din bock i kanten till en nyttighet för det "arketypiska ögat" - det som krävs för att höra stjärnornas sång. Ibland tycker jag mig höra den, och definitivt mer nu än när den västerländska tropiken i fall efter fall ledde ut på villospår.

Din avslutande kommentar om mannens korta liv sluter dock cirkeln och anknyter starkt till det som så tydligt tecknas på himmelen för detta dygn.

Se också Farrah Fawcetts horoskop. Död i tarmcancer och här attackeras åttonde analhuset av Liemannen i Kräftan (magen och den tidigare delen av tarmen) , samtidigt som olycksbringaren Mars samt Solen ligger i åttonde så att åttonde husets ägare angriper både sitt eget hus samt Sol och Mars. Och detta i Jord och Vatten – den låga nivån där andens sjukdomar ”somatiseras”, dvs blir till fysiska sjukdomar. Som jag sagt (rättare: spekulerat) tidigare - när inte anden längre är hörsam övergår den att arbeta på den lägsta verklighetsnivån i det lilla förvåningshus som de fyra elementen kan illustrera. (Kanske hellre ett tvåvåningshus, den positiva och skapande, och den negativa och formbara.)

Kopplingen mellan Ekerot och Fawcett är inte stark om man enbart bockar av punkt för punkt. Men punkterna måste tillåtas sväva runt i ett större psykiskt rum (Månen) och söka och finna sig själva. Tolkaren som en passiv Observatör medan den dolda världen visar sig genom de till buds stående pusselbitarna.

Om man således använder det "arketypiska ögat", träder vissa teman fram" Ekerots ömsesidiga reception skiljer sig inte nämnvärt från kvinnans djupt problematiska opposition inuti den sataniska axeln.

Likt alla Jord/Vatten-oppositioner har jag (tror jag) tidigare sagt att Oxe/Skorpion är en "förhärdad" variant, den blott kroppsliga människan, föga mer än en maskin som processar föda, tar upp erforderlig näring och eliminerar resterna. Dessa hittar man frenetiskt arbetande mes sina kroppar på gym eller, nästan mer troligt, svullande i tv-soffan.

De två andra Jord-Vatten-axlarna är mer vitala. (Rajas = Passion ger rörlighet och även; Sattva = Ljus ger rörlighet. Tamas, mörkrets kvalitet, måste alltid ta sig i kragen eftersom den naturliga orienteringen är "nedåt", "bortåt" (bort från stridens hetta), den introducerar tyngdkraft, orörlighet, kroniska tillstånd (Saturnus är tamasisk)..

Seaward sa...

Jag tror missförståndet beror på denna mening, som grammatiskt innehåller en tillbakasyftning som bara träffar den ena av de två nämnda politikerna och där det som föregått tillbakasyftningen förklarar vilken av politikerna som avses. En språklig konstfärdighet som flyger över huvudena på de flesta.
” Jag tror absolut Obama har den empati med USA:s sjuka (Obamacare) som så totalt saknas hos Reinfeldt, trots att båda är födda i empatins tecken Kräftan.”
Meningen uttrycker åsikten att Obama har empati. Denna empati finns inte hos Reinfeldt, trots att båda politikerna är födda i medkänslans tecken Kräftan.
(Jämför dagens journalister, som skriver som för femåringar och drar ner den del av folket som inte närmar sig böcker mot imbecillitetens avgrund: meningar på fyra-sex ord och sedan en punkt. Och så resten av tankegången i nästa mening. Om journalisten nu ägde förmågan att tänka så komplext. Att det fordrades ett dussin ord för tanken :-)

Jag glömde besvara en obegriplig reservation hos den första talaren: det är bara att gå tillbaka till medierna vid tiden för Obamas tänkbara framtida roll som president. Han lade själv korten på bordet om vissa ungdoms- och missbruksproblem för att ingen annan skulle hinna före och svärta honom.

Susanne sa...

Min kommentar missade inte alls den egentliga poängen att arketyperna spelar in i allt som sker, utan förstärker istället den tesen. Och du medger ju också lite längre ner att min upptäckt om kopplingen till cancer i både Ekerots sista roll och hans död har stark koppling till det som syns i hans horoskop.

Kalla snarare bocken i kanten för en randanmärkning :-) Och tack själv för den ofullständiga filmförteckningen som fick mig att undersöka saken närmare, och upptäcka denna kusliga koppling mellan en skådespelares sista filmroll och egen död.

Seaward sa...

Då har alla bidragit till pusslet!

Jag är övertygad om att våra liv och allt som där händer, är just bara skugglika reflexer av ett annat liv på annan medvetandenivå som utspelar sig annorstädes. Hur detta liv ser ut kan inte en mänsklig hjärna föreställa sig. Kanske en liknelse är att vi - själarna - där är abstrakta matematiska teorem som räknar på sig själva, räknar om, byter ut variabler, etc. Den jordiska astrofysikernas TOE (Theory of Everything) är precis vad också själen söker, och när svaret hittas har själen kommit hem. I den meningen var Ekerots horoskop långt borta.