Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 september 2014

Reinfeldt, sinnebild för en patologi

Glöm inte att mytologins Krabba kom till Hydrans försvar och efter att ta trampats till döds av Hjälten åtminstone blev hågkommen genom en egen stjärnbild...

Ögnade igenom ett ointressant referat av en partiledardebatt i Aftonbladet och skulle just stänga av när en fastnålad och bekant fras mötte ögonvrån.



Fredrik Reinfeldt, "stridshingsten", säger att han och Moderaterna "kommer att slåss för arbetslinjen tills vi dör". Är det något Reinfeldt tror på, är det hans hjärtlösa pennalism som bara för att kunna frisera hans usla sysselsättningssiffror skapar sjuka människor mycket onödigt lidande. Och tydligen några självmord också, människor som inte klarat högerns reduktion av människan till en produktionsenhet att jobba med i sina kalkylark. Reinfeldt, mördare å ämbetets vägnar.

Att kämpa in i döden för något man tror på, är nu inte en helt ovanlig fras. Men politiker idag omger sig av horder av pr-folk som lyssnar på folkets röst för att fånga upp otrevligheter som de sedan likt cancersjukdomen kan suga in i sin desinformationspropaganda. Pr-folk som företaget Creab, vilka moderaten Carl Bild anfört i sitt korrupta mellanhavande med den onde presidenten i Georgien (AB). Kommer Bildt undan med sina blånekanden och sliriga sätt att söka åtskilja saker som hör ihop även denna gång, då är Sverige inte sina insjövatten värt. Då är det korrupta Rovkapitalets herravälde totalt och landet kommer att smulas sönder av intern social turbulens. 

Fler och fler vaktbolag kommer att springa upp för att skydda de privilegierades hem från rasande människor som slutat bry sig. Detta hade redan de gamla kineserna förstått,  och furstemanualen Tao Tê Ching (oriktigt uppfattad som en bok om mystik) varnar för meningslösheten med dödstraff om härskaren så plågar undersåtarna att de inte längre minns hur sötman smakade. Reinfeldt söker undanhålla sjuka och arbetslösa all sötma och han håller i värsta fall på att skapa sin egen baneman i dessa världar som han ingen känner ifrån och bara pliktskyldigast har låtsat bekantat sig med på pr-bilder för... typ åtta år sedan när hans bedrägeri ännu inte genomskådats.

Den kinesiska visheten varnar den dåliga ledaren att folket kommer inte att avskräckas av dödsstraffet när härskaren tagit från dem allt (vilket Reinfeldt klart deklarerade att han tänkte göra i sin förhånade bok från 1993). De underprivilegierade kommer att kämpa in i döden. 

Och vad har den här bloggen sagt om Fredrik Reinfeldts soltecken Kräftan? Symbolen för vad som i olyckliga fall blir den fula närighetens drivkraft - en omedveten besatthet från gudarna som vill och verkar den människans undergång? Den tomma och näringstörstande Vegetativa Själen saknar moral och anständighet, när den vill åt något brukar det elakt beskrivas som kvinnor som slåss över klädesplagg på en rea. 

Men Reinfeldts näringssjäl är sjukare än det mesta bloggen har studerat och det skulle därför inte förvåna om han - sinnebilden för sjukdomen cancer kommit i beröring med de olika inlägg på den här bloggen som beskriver krabbans strid intill döden för det som den fixerat sig vid.

En sökning på det engelska uttrycket "crab fight" har använts i sex olika inlägg. bland annat de här:

Gå inte in i ljuset, barn! (feb 2013):

...man påminns om begreppet "crab fight" (krabbor som inte klarar av att betvinga sina instinkter utan slåss tills någon av dem dör).

Bankväsendet, missbrukaren (okt 2013):

...vilket förfall ett land skulle störtas ner i om den här Principen upphöjdes till norm för alla och envar. Alla skulle råka in i en furiös "crab fight" på stranden över tillgångarna. (Man kan notera att stridspittens ex-hustru nämns bara några rader tidigare som ett offer för denna instinkt.)

Och ett år tidigare är stridshingsten själv på tapeten i

Delor, Reinfeldt och marknadskramarna (sep 2012)

...jag är förstås tacksam över att Europas näriga och urspårade tillstånd så tydligt visar Kräftans centrala egenskap – ”crab fight” – krabbor som var och en bara ser till sitt eget hus (SvD-artikeln avslutade med att det är just så Europa just nu beter sig, faller sönder i små celler.)

Så nu har vi svart på vitt, orden har uttalats i radioutsändning av vår patologiska statsminister och nålats upp i AB som en viktig mening. Reinfeldt klarar inte att betvinga sin lägre instinkt utan tänker slåss tills han dör för orättfärdigheten i sin ideologi. Vi får hoppas han inte behöver hålla på alltför länge.

Inga kommentarer: