Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 september 2014

Moderaternas dubbelsabotage?

Med tanke på hur de ohemula avgifter Kreab avkrävt Georgien för lite tomprat från Carl Bildt om landets förträfflighet, kan de här pengarna ha använts hur som helst av Moderaterna. Kanske har det fattiga Georgien sugits ut av den här sortens svenska bedragare till att delfinansiera deras korkade och töntigt amerikaniserade affischkampanj. (Bye Bye Moderaterna...). 

I skenet av Moderaternas oärlighet som gång på gång avslöjats i olika sammanhang (Anders Borg får höra om sin regeings katastrofala NUON-affär "på radion") så undrar man just kring det "fusk" DN rapporterar i samband med en slutdebatt i högerkanalen TV4. 

Det rapporteras om att en röstberättigad ska ha fuskat så att tv-studions grafik visade Löfvens kraftfulla dominans över Reinfeldt. Produktonsteamet stänger tydligen av displayen när den röstberättigade panelens uppskattning av Löfven skjuter i höjden. (De snålt budgeterande - vinstjakt! - och inkompetenta producenterna har involverat så få individer att rösta att det räckte med enda fuskare för att snedvrida ställningen mellan duellanterna. Värdet av breda underlag, någon?)

Ska man tro rapporteringen ligger det underförstått att det är en gycklare som tänkt ge lite extra skjuts åt det röda blocket. Men på det bakslugt falska och rent illvilliga sätt som Alliansen sköter sina kort, verkar det snarare som ett "dubbelsabotage" från Moderaterna via någon "inbäddad" röstberättigad.

Det är Moderaterna som ser till att röstningsförfarandet ser förljuget ut till Löfvens fördel, så att tv-studion i panik knäpper av hela skiten, och därmed på ett förebyggande sätt dölja EN EVENTUELL MINDRE FÖRLUST FÖR REINFELDT.

För så har vi ju sett Fredrik "Landsfadern" Reinfeldt bete sig under åtta år. Den mannen utsätter sig inte för några risker. Han distanserar sig från varje problem eller springer sin väg som en skållad råtta när det händer ofördelaktiga saker. Råkar han uttala en oriktig sakuppgift har jag hört honom i nästa replik genast sticka in en källhänvisning för att därmed visa hur oskyldig till felet han är. Han beter sig som en feg  och svag människa och enbart intresserad av sin egen framtoning:

Ja, en gång råkade han försäga sig...


Reinfeldt måste ha läst en bok om att vårda sitt varumärke men fattat absolut noll av innehållet. Det är han och hans gelikar som är det verkliga "sovande folket" och de framstår nu i sluttimmans klarhet som de byidioter de varit i nu åtta år. Historierevisionister och lögnare. Får en enda av de här människorna betydande poster efter valförlusten går alltjämt skam på torra land.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Och i Gävle trotsar moderaterna som enda parti Brynäsledningens vilja, och står utanför ishockeyarenan och delar ut blå-vita handklappor. Andra partier har också frågat om lov om att få stå utanför arenan men blivit nekade, och rättat sig efter detta. Men moderaterna stod där, och struntade dessutom i klubbdirektören, när han gick ut och försökte avstyra tilltaget. De bryter inte mot någon lag, säger M, och det stämmer att det inte är i lag förbjudet med politisk propaganda utanför en sportarena, men klubbledning ville hålla politiken utanför, och det respekterade som sagt alla andra andra partier.
Det märks att M är desperata.

Havsörnen sa...

"genast sticka in en källhänvisning för att därmed visa hur oskyldig till felet han är."

Sådant får mig alltid att tänka på Stig Malm och "fittstim" (om Socialdemokratiska kvinnoförbundet). "Det var inte jag. Det var min chaufför som sa det." Gudrun Schyman kontrade med "pittpamp".

1942-03-04. Solen i Vattumannen exakt opposition Rahu i Lejonet. Resterande planeter är fördelade mellan jordtecknen, bl a Månen i Jungfrun och Saturnus konj. Algol. Liemannen kastar således också sin 270-graders mot Solen.

Anonym sa...

Reinfeldt gjorde det väldigt enkelt för sig när en reklambyrå fick som uppgift att "snitsa" till Moderaterna, som också efter det helt plötsligt blev "det nya arbetarpartiet"(!). Att ARBETARPARTIET socialdemokraterna hette så, det brydde sig de inte om. De tar där vad de kan ta ifrån, och i den andan lever också ett typiskt högerparti som Moderaterna i.
För någon dag sedan så såg jag deras TV-reklam säga "det främsta sjukvårdspartiet"(!) så kan man alltså kalla sig efter deras nedmontering av den svenska välfärden som redan har pågått i 8 år. Jag hoppas att jag bara drömde om det här, för allt verkar bli löjligare och löjligare när Moderaterna är med och "tar för sig". De har tillräckligt många dumma väljare som uppenbarligen går på allt det här.

Seaward sa...

Påminner om Annie Lööf som trotsade alla skrivna eller oskrivna regler för hur man uppför sig i en studiodebatt och försökte iscensätta någon "gäster med gester" med Löfven som rekvisita. Hela Alliansen har fått cold turkey av blotta tanken på valförlust.

Seaward sa...

Ja, det är fenomenalt hur de ansvariga bakom detta har satt i system att söka ta sig fram på medvetna lögner. Och jag befarar att en stor del av borgerligheten inte förstår vilken bottennivå detta representerar, ja vilken urspårad bottennivå det faktiskt är. Men MAKT är återigen omänsklig till själva dess väsen. Människan ska ansvara för att makt hanteras rätt men dessa dårar har helt hamnat i våldet på makten som då tar dem på en väldig tur och sedan förintar dem.Jag syftar på de djupa psykiska processer som styr världen och de levande varelserna och som zodiaken synliggör...