Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 september 2014

Minecraft, slavarnas tryckventil

Minecraft – världsframgång genom dataspelets ”öppna och fria natur” säger Jonas Rydberg på Computer Sweden i morgonradion inför nyheten att de försagda spelutvecklarna vill bli stora kapitalistsvin och sälja till Microsoft.

Så nyligen som 7 juni i år



Nog anade man att det var på väg när spelets hjärna Markus Persson som en banal liten nörd på sitt pojkrum skrävlade om att ha köpt en extra dyr lägenhet i Stockholm. Kan tro att han har fått smak på att köpa ännu större saker, och att det är Microsoft som ger biljetten till nästa shoppoholist som kommer att ha rasat ihop inom tio år.

"Öppen och fri" - det är exakt vad handlar om: reducerad till en noll med osäker anställning och överbelånad till max. Rovkapitalismen bjuder, då slavarna som på Marx ”folkens opium”. Men det är inte den falska lutherska religionens åthutning åt folk att arbeta och lyda överheten mot en belöning i himmelen som är dagens opium eller verklighetsflykt utan idiotiska dataspel. 

Med dessa fejkvärldar passiviserar Överheten hela den arbetsföra befolkningen.
Maskinstaden som parasiterar på människokollin i den första delen av Matrix-serien är och förblir en av de mest omskakande bilderna i filmhistorien. Det var en helt korrekt bild av vart den dumma västerlänningen har låtit sig föras genom en rad otroligt obegåvade grundantaganden. 


Som t.ex. att bara Satan finns (Nihil, antiguden som ateisterna tillber på sitt intressanta sätt: genom att i linje med Nihils intighet bråka och förneka att engelskans ”Atheism” ska skrivas med stor begynnelsebokstav, likt ”Christianity”, ”Islam”, etc. 

Satanistens eller nihilistens världsbild är i allt väsentligt den sekulära världsbilden och penningen dess enda positiva attribut.




Det roligaste med Minecrafts skapare är förstås att han lider under alla speltorskars preeminenta astrosignatur: sensationalismen kriget mellan Eld och Vatten.

Han är en upplevelsejunkie som på sikt bränner ut hela sitt psyke och tappar all sensiblitet. Silarna måste bli större och större. Se dock Madonna för ett undantag, en kvinna som i någon mån lyckats balansera besattheten av det spektakulära ("dyraste lägenheten") och den medföljande risken att visuella Elden gapar efter för mycket och torkar ut Vattnet, symbolen för återhämtningen efter Eldens ansträngningar att grabba tag i vad den ser som i en vision.

Perssons sinne/Måne byter förargligt nog tecken under dygnet, och för att ta det säkra för det osäkra är det här en naturlig zodiak som enbart fokuserar idéerna som sådana. 

Med denna karta ser man direkt att det rör sig om ett omoget och impulsivt Barn (Väduren) med den omogna människans passion för allt som rör sig och "händer". Den aggressiva framfartens Mars attackerar/stimulerar tendensen att söka komfort och välstånd i hemmet hemmet: lyxplaneten Jupiter i Kräftan/4e. Så ofattbart exakt detta budskap stämmer med det här omogna spånets jakt på materialistisk lyx!

Och Solen i Oxen i andra ekonomihuset avslöjar direkt vad det handlar om, utifall någon verkligen trodde snubbens Mojan var ett coolt "indie"-företag - fristående från företagsjättarna. Det här är den simplaste människotyp som överhuvudtaget kan sätta fot på laneten: de som ägnar sig åt att konsumera sensationsartiklar eller själva skapa spektakel ENBART i syfte att fylla sin egen kassakista (2a huset).

Här är då den helt urartade människa som regeringen Reinfeldt applåderar - de som mäter allt i pengar. Jag vet inte vad Computer Swedens reporter pratade om i radion, han vågar tydligen inte se vilka fula små kapitalistsvin vår nya generation av datorutvecklare är. 

De tjänar sina Överherrar med it-fascistiska system som t.ex. sorterar bort äldre från arbetsmarknaden för att kunna sänka branschens löneläge för de unga och oerfarna. De bygger fascistiska system som mäter hur fort slavarna i Amazons oändliga produkthallar kan springa och hämta de beställda varorna, de bygger snarlika system som piskar livet ur svenska ädrevårdare. Reinfeldts släkte - ekonomerna - är tamejfan mänsklighetens fiende nummer ett. 

Jag förmodar att Markus Perssons företag Mojang är ett föreenklat sätt att skriva "Mo' Yang" dvs. "more Yang", "mer kreativ energi". 

Nå, Markus Persson har inte denna Yang själv, för om hans positiva Mars i Väduren bränner sönder Kräftan, eller om allt han ville var ekonomisk status, då har hans kreativitet inte lett honom någonstans alls. Som död kommer han bara att vittra sönder och återgå till näringsämnen i jorden och bakom hans uppblåsta livsverk finns ingen som helst ande som kan vandra vidare genom evigheten. Han urlakade sig själv och försvann genom felaktiga värderingar!

Men så håller jordens barn på, årtusende efter årtusende. De har ännu inte format någon verklig människa på insidan. Framgångsrika eller utfattiga, är de bara utfyllnad och rekvisita i det Verkliga Spelet som deras och finansmännens Överherrar driver. Ja, det finns sådana varelser som "kan binda och lösa i himmelen" - men vad det betyder finns det nog inte en enda sekulär satanist som kan uttala sig om.




Inga kommentarer: