Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 september 2014

Merkurius, tjuven!

Ett rånförsök i Göteborg och två lyckade rån inom loppet av tio minuter! Vad är detta för dag?

Jo, det är en dag då handelsmannen och tjuven Merkurius ses i full karriär!




Med tre platser och tre ascendenter i Vågen som bara ligger spridda inom några få grader, säger alla horoskopen i princip samma sak:

Det är den fingerfärdiga Merkurius som just här agerar i rollen av den onda tolftehusdemonen och som stiger fram och ikläder sig ett ego och en kropp i första huset. 

Men varför idag? Kanske för att vi just nu har en nymåne i merkuriska Jungfrun och att pengarnas planet Venus f.o.m. idag "faller" in i själviskhetens och självberikandets tecken Jungfrun. Lätt till detta att girighetsdemonen Rahu nyligen har backat sig in i Jungfruns tecken så att demonin bildar ren dimma!

De tre rånen och deras astrologiska "undertext" bekräftar fullständigt det som den här bloggen steg för steg lyckats klarlägga genom många små studier.

Men man kan inte glömma att Saturnus, fastän "verksamt god" i Vågen står världsligt svag i egotecknet och lider av att dess disponent är fallen, både via tecken och i ett dåligt "demoniskt" hus. Det blir rundgång mellan tolfte huset för världsliga förluster och första huset som går i lystnadens tecken (Vågen = passionens kvalitet). 

Så hur frisk är egentligen denna Saturnus när den å sin sida börjar greppa efter stora rikedomars Jupiter som lyser så vackert högst upp på himlen? Den rättrådiga kontrollören är här svårt influerad av den onda demonens representant Merkurius, som den delar det dominanta förstahuset med.

Se även det i några punkter häpnadsväckande snarlika horoskopet för MS Estonias undergång i inlägget som skrevs EXAKT innan jag såg nyheten om rånen.

Inga kommentarer: